ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:45/734)

Babka marmurkowa 308

Prosta, dwukolorowa babka. Ciasto ma zwartą strukturę, ale jest miękkie i wilgotne, a co za tym idzie bardzo smaczne. Zamiast herbaty, czy kawy proponuję spróbować babkę razem ze słodkim i owocowym winem Monte Santi . 200 g masła 3/4 szklanki cukru pudru 4 jajka 2 łyżki ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki śmietany 18% 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku(...)piec przez około 60 minut. Po upieczeniu wyjąć z formy, a kiedy wystygnie polać polewą czekoladową. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta czekoladowe , Dla dzieci , Wielkanoc Tagged: kakao , śmietana

https:KKuchniaMniam
Wuzetka Czekoladowa 179

Wuzetka czekoladowa to przepyszne ciasto z czekoladowym biszkoptem przełożone masą czekoladowo-śmietanową oraz śmietanową. Bardzo puszysta, delikatna, rozpuszczająca się w ustach wuzetka czekoladowa to smakowite ciastko, które z pewnością warto przygotować w naszych domach. Wuzetka Czekoladowa - Składniki: Ciasto: 4 jajka 8 łyżek cukru 1/2 szklanki mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Krem(...)minut do "suchego patyczka". Studzimy. Ostudzone ciasto przekrawamy wzdłuż i dół umieszczamy na dnie formy w której się piekło. Ponczujemy alkoholem, a następnie smarujemy kremem czekoladowym. Następnie wykładamy górną cześć ciasta, które także ponczujemy i smarujemy cienką warstwą konfitury wiśniowej. Krem śmietanowy: Śmietankę ubijamy (musimy to robić z dużym wyczuciem, ponieważ ze śmietanki zbyt długo ubijanej może wytrącić się masło

Słodka Strona
Ciasto czekoladowe z cukinią 150

Tydzień temu pokazałam Wam przepis na brownie z dodatkiem buraków , a dzisiaj zachęcam do upieczenia ciasta czekoladowego z cukinią. Wbrew pozorom cukinia nie jest wyczuwalna w smaku. Poniższe ciasto to typowy wypiek czekoladowy. Ponadto ciasto jest lekkie, puszyste i szybkie do przygotowania. Dodatkowo do jego przyrządzenia nie potrzebujemy miksera! Składniki na formę o wymiarach 20 x 30 cm: 2 szklanki

Ugotować
Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 269

Brownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw

Jem więc Jestem
Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 385

Brownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw

Jem więc Jestem
Słonecznikowiec 388

jadłem! Jest po prostu przepyszne . Składa się z biszkoptu czekoladowego, przełożonego kremem na bazie śmietanki kremówki z masą krówkową i dodatkiem ziaren słonecznika w karmelu , a całe ciasto z góry polane polewą czekoladową i posypane chrupiącym słonecznikiem. Ciasto jest dosyć pracochłonne i zajmuje trochę czasu, ale jest tego warte. Ciasto jest idealne w smaku, a po zmacerowaniu się bardzo lekko(...)wygląda superowo w przekroju. Uwierzcie mi, że taki słonecznikowiec jest bardzo smaczny i sam się naprasza, aby go zrobiliście. Wszystkie przepisy na ciasta z kremem TUTAJ . Słonecznikowiec - przepis: Składniki: Ciasto: 6 jajek 1/2 szklanki cukru 100 g mlecznej lub gorzkiej czekolady 200 g mąki 40 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła Pieczony słonecznik: 1,5 szklanki

Kuchnia Łukasza
Czekoladowa szachownica 345

Czeko czeko czekolada!Dziś mam przepis , który wielbiciele czekoladowych słodkości koniecznie powinni spróbować!Delikatne biszkopty tworzące wzór szachownicy … przełożone przepysznym czekoladowym kremem.Ciasto jest aż potrójnie

Ostra na Słodko
Torcik czekoladowo-jagodowy 189

Niebo w gębie-czekoladowe wilgotne ciasto przygotowane na oleju Kujawskim, dzięki temu nie wymaga dodatkowego nasączenia,  w połączeniu z aksamitną masą śmietanowo jagodową, ta kompozycja pozytywnie zaskakuje a delektowanie się tym ciastem to może być receptura na szczęśliwy dzień. Jedno z moich ulubionych połączeń smakowych. Teraz w sezonie warte wypróbowania! Tortownica śr 24 cm Ciasto: 3 jajka ½ szklanki oleju(...)czym wsypać żelatynę i mieszać aż się rozpuści, masę wystudzić. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić z serkiem mascarpone i cukrem pudrem dodać schłodzoną masę jagodową, zmiksować i wyłożyć na wystudzone ciasto czekoladowe. Udekorować torcik bitą śmietaną, ażurkami i kuleczkami  czekoladowymi oraz cytrynową melisą. Wstawić na całą noc do lodówki. Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej ” Słodkie wypieki z Kujawskim

Wanilia i Kardamon
Ciasto czekoladowe z burakami 183

ciasto z burakami. Właściwie odkąd pierwszy raz je zobaczyłam wiedziałam że kiedyś je przygotuję. Dwa samotne buraki, które znalazłam z lodówce to trochę za mało na jarzynkę, ale na ciasto czekoladowe w sam raz. Ciasto jest bardzo czekoladowe, niezbyt słodkie a jego słodycz jest wyważona. Buraki są zupełnie niewyczuwalne w smaku a dają ciastu wilgotną konsystencję. Idealne z kleksem gęstego(...)połączenia składników. Ciasto przełożyć do formy, piec ok. 75 minut (gotowe ciasto powinno być wilgotne w środku, więc nie ma sensu wykonywać testu patyczkiem). Ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostudzenia. Polewa czekoladowa: Śmietankę mocno podgrzać ale nie zagotować, dodać olej oraz połamaną czekoladą. Wymieszać energicznie, aż utworzy się gęsta, świecąca masa. Ganache wylać na schłodzone ciasto. Serwować

Pyry na Gaz
Tarte mousse au chocolat 151

Uwielbiam tarty oraz lekkie czekoladowe pianki, a połączenie tego daje wyborny efekt, wręcz nie do opisania. Pyszne, idealnie kruche czekoladowe ciasto bez mąki, z nutką wanilii, do tego niebiańska pianka czekoladowa z małą dozą alkoholu... Idealnie współgra z filiżanką kawy lub herbaty. Przepis wynalazłam u Kasi. Ciasto:4 jajka, 150g masła,1/2 szkl. drobnego cukru do wypieków, budyń czekoladowy(...)sproszkowany budyń oraz proszek do pieczenia. Dodać ubite białka i bardzo delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto wylać do przygotowanej formy na tartę o śr.27cm. Piec ok. 30min w temp. 160st. Następnie przykryć folią aluminiową i piec jeszcze przez ok. 15min. Ostudzić.     Mus czekoladowy: 3 jajka, 50g gorzkiej czekolady, 50g mlecznej czekolady, 100g masła, 2/3 szkl. cukru, 2 łyżki

Z miłości do słodkości
Brownie z powidłami (bez mąki) 265

przepis - co nie znaczy, że nie będzie dobry ;) Jest to ciasto bez dodatku mąki , a jej zamiennikiem w tym przepisie są mielone migdały. Brownie jest mocno czekoladowe, jak przystało na tego typu ciasta. Powidła przełamują nieco smak czekolady, choć również świetnie z nim współgrają. Przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 20x20cm . Brownie z powidłami (bez mąki) Składniki: 100g gorzkiej(...)wszystko wymieszać - formę wyłożyć papierem do pieczenia - ciasto przełożyć do formy, na wierzchu w niewielkich odstępach od siebie nałożyć łyżeczką pozostałe (150g) powidła śliwkowe - nożem lekko wymieszać powidła z ciastem czekoladowym - piec w 180 stopniach przez 25-30 minut, a z masa czekoladowa się zetnie (patyczek po włożeniu i wyjęciu będzie oklejony czekoladą, a nie surowym ciastem) - upieczone brownie wyjąć

Smakołyki Bereniki
Słodkie, walentynkowe, czekoladowe „Conieco” stopi lód z każdego serca 277

Życie kołem się toczy . Kolejny rok , kolejne Walentynki. Kolejne Walentynki, kolejny dylemat ! Jak ją zaskoczyć ? Jak sprawić mu przyjemność ? Cóż, wielokrotnie sama postawiona byłam przed takim

Jem więc Jestem
CIASTO "CHAŁWOWIEC" 158

najbardziej.Chodź chałwa jest słodka to ciasto nie jest za słodkie ani mdłe. Krem jest delikatny i puszysty, a ciasto wilgotne i mocno czekoladowe. Całość smakuje obłędnie !  Składniki: Ciasto czekoladowe blacha 25x35 cm. : 250 gram margaryny 1/2 szkl. wody 1 szkl. cukru 4 łyżki kakao 4 jaja (osobno żółtka i białka) 2 szkl. mąki 1 łyżka proszku do pieczenia(...)Przelać do formy wyłożonej pergaminem 1/2 masy i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10-15 min. To samo zrobić z drugą częścią masy czekoladowej. W ten sposób powstaną dwa blaty ciasta. 2.  KREM: W 150 ml. mleka rozpuścić budynie. Resztę mleka zagotować. Dodać pokruszoną chałwę i cukier waniliowy. Mieszać tak długo, aż chałwa się rozpuści

Kuchnia Paulettes
Ciasto czekoladowe z truskawkami 185

Witajcie dziś mam dla Was ciasto czekoladowe. Biszkopt czekoladowy jest mokry a połączone z nim truskawki idealnie się łączą. Ja zrobiłam to ciasto na grilla więc bardzo szybko zeszło. Składniki: Ciasto: pół szklanki mleka 70 g gorzkiej czekolady 1 jajko 2/3 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju pół szklanki jogurtu greckiego 1 szklanka mąki pół szklanki kakao pół łyżeczki proszku(...)Odstawić do ostygnięcia. W misce utrzeć jajo na gładko, dodać po woli cukier. Dodać olej i jogurt ciągle miksując. Dodać masę czekoladową, miksujemy. Na końcu dodać przesianą mąkę, kakao, proszek i sodę. Miksujemy aż do połączenia. Wylewamy ciasto do formy 21x26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25-35 min w 170 stopniach. Po upływie czasu wyjmujemy ciasto i studzimy

Panda i jej świat
Ciasto “Wiśnia z makiem” 378

makiem” to idealne ciasto na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Wilgotny spód makowy, śmietankowy krem z wiśniami oraz krem czekoladowy na biszkoptach nasączonych likierem Amaretto. Połączenie doskonałe!! Ciasto smakuje wyśmienicie. Jestem pewna, że i Wam przypadnie do gustu! Na blogu znajdziecie również inne ciasta z dodatkiem maku: np.: Babka makowa(...)równomiernie rozprowadzamy. Wiśnie odsączamy dobrze z kompotu i wciskamy w masę. Wierzch masy ponownie wygładzamy. Biszkopty krótko moczymy w kawie z dodatkiem Amaretto i układać na cieście. Na biszkopty wykładamy masę czekoladową i delikatnie rozsmarowujemy. Na wierz ciasta ścieramy gorzką czekoladę. --> Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. --> Smacznego Post Ciasto “Wiśnia z makiem

Marta Gotuje