ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:37/734)

CZEKOLADOWE CIASTO WALENTYNKOWE 251

drobnego cukru 30g cukru waniliowego 5 średnich jajek 1 ½ szklanki mąki pszennej 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki śmietany 18% czerwony barwnik użyłam barwnika w proszku Składniki na czekoladowe ciasto: 200g gorzkiej czekolady 180g miękkiego masła 250g mąki pszennej 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka ekstrakty waniliowego 3 duże jajka ( osobno żółtka i białka) 150ml(...)suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 165°C z   termoobiegiem gotowe ciasto studzimy i kroimy na plastry o grubości 1-1 ½ cm. W każdym plastrze wycinamy foremką serduszka. Ciasto czekoladowe ( keksówka 22x9cm): czekoladę razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do lekkiego przestudzeni do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia oraz cukier, mieszamy, następnie dodajemy jajka , mleko

Słodkie zapomnienie
Hot Chocolate Cake. Moja odpowiedź. 210

Wiem, że kubek gorącej czekolady jest najlepszą odpowiedzią. Rozgrzeje i poprawi nastrój. Doda energii i wymaluje wielki uśmiech. To wystarczająca nagroda.  A gdyby tak połączyć gorącą czekoladę z ciastem czekoladowym? To pytanie z kategorii retorycznych. Zadałam je sobie znając z góry odpowiedź.  Lubię indywidualnie pakowane desery. W nich od brzegu naczynia po samo dno wszystko należy do mnie(...)ochotę na deser ze słoika, pieczony w słoiku i zjadany wprost z niego.  To nic, że każdy słoik był inny - nie było nudno:)  Liczyło się wnętrze - intensywnie czekoladowe ciasto z dodatkiem mocnego espresso i czekolady na gorąco. Jeśli dodać do tego chilli i cynamon i przykryć śmietaną z dodatkiem ajerkoniaku, powstaje cudowny, mocno rozgrzewający deser.  To idealna

KUCHARNIA
Czekoladowe muffinki a`la kladdkaka 152

Pewnie niektórzy z Was znają już moje szwedzkie wypieki, a wśród nich kladdkaka. Kladdkaka to rozpływające się w ustach czekoladowe ciasto. Przypomina nieco ciasto lawa ale nie jest aż tak płynne. Inspirowana przepisem na kladdkaka postanowiłam upiec czekoladowe muffinki a`la kladdkaka. Zazwyczaj już same czekoladowe muffinki zaspokajają moje czekoladowe fantazje, ale postanowiłam jeszcze na czekoladowy krem, którym uwieńczyłam muffinki(...)mamo! Dawno nie piekłam czekoladowego ciasta, więc te muffinki po prostu zostały pochłonięte! Szczęście, że zdążyłam zrobić zdjęcia! Bardzo je polecam! Dzisiaj piątek, więc jeśli snujecie plany co upiec na niedzielę to polecam czekoladowe muffinki. Ja też będę je znowu piec, bo są przepyszne. Zaspokoją pragnienia każdego czekoholika! Czekoladowe muffinki Składniki: na 10 muffinków 100 g masła 160 g cukru

codojedzenia
brownie. najsmaczniejszy zakalec na świecie. 260

Moje pierwsze brownie możecie zobaczyć TUTAJ . Ostatnio zatęskniłam za tym meeega czekoladowym ciastem. W szafce znalazłam ostatki czekolady (chwała Bogu, że nazbierałam 200g! :)). Oprócz niej do brownie potrzebna będzie już tylko mąka, jajka, masło i cukier. Robi się je błyskawicznie, a jeszcze szybciej znika... :) I nie musicie się bać, że nie wyrośnie, czy że wyjdzie zakalec. Brownie z natury jest(...)jajka ~szczypta soli Czekoladę i masło rozpuścić. Dodać jajka i wymieszać. Następnie przesiać mąkę, dodać cukier i sól i połączyć z masą czekoladową. Foremkę o wymiarach 18x18 wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej ciasto. Włożyć je do piekarnika uprzednio nagrzanego do 170* i piec ok. 30-40 min. Patyczek wbity w ciasto powinien być wilgotny, ale nie powinien

chili & sugar
Ciasto czekoladowe z kremem pomarańczowym 340

Szybkie i proste ciasto czekoladowe przełożyłam kremem pomarańczowym, który urozmaicił jego smak. Ciasto wilgotne, mięciutkie z pachnącym pomarańczami lekko kwaskowym kremem idealne do kawy. Składniki:  Ciasto: Ciasto czekoladowe duża blacha Delecta 200 g margaryny 4 jajka Krem: 4 pomarańcze 1 duży budyń waniliowy Delecta 200 g margaryny lub masła 2 żółtka 2 łyżki cukru 3/4 szklanki cukru pudru

talerz przyjemności
BABKA CZEKOLADOWA Z WALENTYNKOWĄ NIESPODZIANKĄ 139

Formę keksówkę wyłożyć folią aluminiową, wylać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 40-45 minut. Ciasto wystudzić. Pokroić na 4 kawałki, ze środków foremką w kształcie serca wykrawać serduszka, które użyjemy do babki czekoladowej. Składniki na babkę czekoladową: * 250 g mąki pszennej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 3/4 szklanki cukru * 1 paczka cukru waniliowego(...)pieczenia, oba cukry, jajka i mleko wymieszać mikserem w misce, dodać wystudzone masło z czekoladą, ponownie wymieszać. Formę keksówkę wyłożyć folią aluminiową. Na dno wylać 3-4 łyżki czekoladowego ciasta. Na środku formy układać blisko siebie wycięte wcześniej serca. Resztę formy dokładnie wypełnić ciastem czekoladowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec 40 minut Wystudzone ciasto można

Zrób to smacznie
Tort Sachera w wersji wege 247

wersji wegańskiej. Mój pierwszy wegański wypiek, udał się zadziwiająco dobrze: genialy w smaku, po prostu bosko czekoladowy, strukturą przypominający dobrze upieczone brownie, o ciekawym czekoladowo-migdałowym aromacie, za sprawą dodania mleka migdałowego. Samo ciasto robi  się dosłownie w 10 minut, tyle, ile zajmuje odmierzenie składników i wymieszanie ich. Córce smakowało bardzo, mąż był sceptycznie nastawiony, bo przed konsumpcją(...)dowiedział się, że to wersja wege i z góry założył, że mu nie będzie smakowało. Za smak daję mu macną czwórkę, za lekkość natomiast pełną piątkę. Choć przypominało ciężkie ciasto czekoladowe i aż kipiało od czekolady, nie zalegało na żołądku. Jeśli nie gustujecie w wybitnie czekoladowych ciastach, proponuję dodać tylko połowę czekolady, lub całkowicie ją zastąpić kakao

Mia Cucina Sofieta
Morskie ciasteczka na patyku 165

tutaj w roli polepszacza nastroju. Dzisiaj powracają jako wspomnienie z wakacji, ale na pewno pojawią się jeszcze nie raz. Do przygotowania cake pops można użyć resztek ciasta, albo upiec ciasto czekoladowe według przepisu poniżej. Z podanych składników wychodzi ok.400g ciasta, a z tego 20 lizaków. Składniki na 20 sztuk: 400g okruszków ciasta (lub  ciasto czekoladowe  według przepisu poniżej(...)łyżka (ok.30g) nutelli 30g gorzkiej czekolady 340g niebieskich czekoladowych drażetek (Candy melts) lub biała czekolada i barwnik spożywczy olej * Dodatkowo 20 patyków do lizaków cukrowe perełki cukrowe mini rybki lub biała czekolada i kolorowe barwniki Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Odstawić, aby lekko wystygła. Ostudzone ciasto pokruszyć do dużej miski. Dodać mascarpone, nutellę i rozpuszczoną czekoladę

Pełny talerz
Czekoladowe ciasto z budyniem i brzoskwiniami 198

się z robieniem zdjęć. Dzisiaj byłam szybsza od domowników i jak tylko ciasto zastygło pobiegłam zrobić kilka zdjęć dla Was!!!. Ciasto piekłam w kwadratowej formie o średnicy 24x24 cm. Ciasto czekoladowe: - 8 tabliczek czekolady, ok.4-5 dag - 3/4 szklanki oleju - 3 jajka - 3 łyżki kakao naturalnego - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa(...)ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Śmietankę łączymy z zimną masą budyniową, mieszamy . Składanie ciasta: Blat ciasta, brzoskwinie, masa budyniowa i na wierzch ścieramy odkrojoną część ciasta czekoladowego. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin przed krojeniem

Apetyczna babeczka
Czekoladowa karpatka z truskawkową nutą 676

Karpatka nie musi być nudna, zawsze z budyniowym kremem, moja propozycja to czekoladowe ciasto, puszysty krem na bazie mascarpone z truskawkowym twistem, nawet zimą możemy poczuć pełnię lata i wykorzystać mrożone truskawki, latem no to oczywiste… Kropką nad i jest truskawkowy likier, który dopełnił jej smaku. Polecam nawet na świąteczny stół. Miła odmiana wśród miodowników i pierników. Składniki: Ciasto parzone(...)mascarpone: 400 ml kremówki 25 dag sera mascarpone 1 szklanka mrożonych truskawek 60 ml likieru  truskawkowego 3 łyżeczki żelatyny 3 czubate łyżki cukru pudru Dekoracja: Biała polewa czekoladowa Sposób wykonania: Ciasto: Masło zagotowujemy ze szklanką wody, do gotującej masy wsypujemy mąkę wymieszaną z kakao, ucieramy drewnianą pałką cały czas gotując aż masa zacznie odchodzić od ścianek, zestawiamy z ognia

Wanilia i Kardamon
Brownie z kremem śmietanowym i frużeliną wiśniową 2093

domową frużeliną wiśniową to pomysł na idealne ciasto. Nie ukrywam, że poniższe brownie jest nieco czasochłonne w przygotowaniu, a także wymaga pewnej wprawy podczas przygotowania kremu. Jeżeli lubicie sycące ciasta czekoladowe, kremy i wiśnie to musicie je upiec 😍 Poniższe ciasto najlepiej wyjąc z lodówki co najmniej 30 minut przed podaniem, ponieważ brownie musi lekko zmięknąć (ciasto czekoladowe składa się(...)miski wbić jajka i za pomocą rózgi kuchennej lekko roztrzepać (do napuszenia). Następnie do jajek wsypać cukier, wlać ekstrakt waniliowy i całość wymieszać. Na sam koniec wlać przestudzony sos czekoladowy oraz wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Przygotowaną masę wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25-30 minut

Ugotować
CZEKOLADOWE CIASTO Z BURAKAMI (REWELACYJNE) 285

Robiłam już wiele ciast z warzywami, które znajdziecie na Blogu w tej zakładce . Moimi faworytami są Ciasto Leśny Mech i Ciasto Marchewkowe , ale od teraz dołącza do nich Czekoladowe Ciasto z Burakami! Jestem nim zachwycona, po prostu zachwycona :D Proste, szybkie, bez użycia miksera, z dodatkiem zdrowych buraków, wilgotne i rewelacyjne w smaku.  Tych, którzy nie przepadają za burakami

Słodko-Słony Świat Ilony
Czekoladowe babeczki z wiśniami 231

Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do muffinkowej formy na 12 sztuk babeczek wkładamy papierowe papilotki, następnie do każdej wkładamy łyżeczkę czekoladowego ciasta, łyżeczkę mascarpone, 2 suszone wiśnie i uzupełniamy czekoladowym ciastem.  Muffiny pieczemy około 20 minut. Gdy przestygną dekorujemy je według uznania

Kulinarne przygody Gatity
Najprostsze ciasto Nutella 212

ciężkie- a świeżości i kontrastu smakowego nadają kwaśne porzeczki zwieńczające górę.Fani nutelli i czekoladowych smaków będą na pewno zadowoleni, choć ja przyznam się szczerze, że jadłam lepsze ciasta czekoladowe...Mimo to uważam, że przepis warto wypróbować i ja- zapewne nieraz- do niego wrócę :)* nutella- 300 g + 1 kopiasta łyżka* jajka- 3 szt.* porzeczki- 150 g (lub inne owoce(...)delikatnie- aby nie niszczyć puszystości- łyżka po łyżce dodawać do masy jajecznej.Przelać do małej tortownicy (18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 25-30 minut (ciasto sporo urośnie).Po upieczeniu wyjąć z formy i ostudzić na kratce (ciasto opadnie).Posmarować nutellą, ozdobić porzeczkami i... zajadać się ze smakiem :)Smacznego

Kraina Miodem Płynąca