ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:28/734)

CIASTA BOŻEGO NARODZENIA 432

sztuk. Rada: można użyć zamiast margaryny masło; zamiast śmietanki do kawy można użyć śmietany 18%, zamiast nadzienia Laretta - można użyć dżemu np. malinowego, z czarnej porzeczki.   6. Ciasto czekoladowo - kokosowe Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki 3 budynie czekoladowe bez cukru Masa : 2 budynie śmietankowe(...)serową , wierzch wygładzić i rozłożyć pozostałe mandarynki. Na rozłożone mandarynki zetrzeć pozostałą część ciasta. Piec około 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopnia C.  28. Sernik na czekoladowym spodzie Składniki: Ciasto kakaowe: 125 g margaryny 1 / 2 szklanki cukru 3 łyżki wody 1 - 2 łyżek kakao 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki Masa serowa

Ciastka - domowe słodkości
Mini Torcik Podwójnie Czekoladowy z Waniliową Nutą 227

był mocno wyczuwalny, o to właśnie chodziło. Torcik zniknął w całości w dniu, w którym został pokrojony. Młody bardzo zadowolony ze smaku i wyglądu, czego chcieć więcej? Składniki na ciasto czekoladowe ciemne (średnica 18-20 cm): 50 g gorzkiej czekolady posiekanej 50 g masła 50 g cukru drobnego 2 duże jajka, w temperaturze pokojowej 50 g mąki pszennej 1 łyżeczka(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w temperaturze 175 stopni przez około 25 minut do suchego patyczka. Po tym czasie ciasto wyciągnęłam i odstawiłam do przestudzenia. Składniki na ciasto czekoladowe jasne (średnica 18-20 cm): 50 g białej czekolady, posiekanej 50 g masła 50 g cukru drobnego 2 duże jajka w temperaturze pokojowej 50 g mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu

Blondynka Gotuje
Diabelskie ciasto czekoladowe - Devil's Food Cake 198

Diabelsko czekoladowe i niebiańsko pyszne! Takie jest Devil's food cake. Każdy czekoladoholik zakocha się w tym cieście od pierwszego kęsa. Delikatne, puszyste, wilgotne, intensywnie czekoladowe ciasto i wspaniała kremowa czekoladowa masa, która nigdy do końca nie zastyga kusząc swym iście diabelskim połyskiem. Kto przejdzie na "ciemną" stronę mocy? Skuście się bo naprawdę warto!!! PS. Nieco uzależnia... ;-) Składniki: Ciasto(...)tortownic. Piec około 30 minut, do momentu aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy. Wyjąć z piekarnika, przestudzić przez około 10 minut, następnie zdjąć obręcze i wystudzić ciasta na kratce. Masa czekoladowa: 300 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao minimum 60 % 125 ml wody 170 g masła 30 g ciemnego cukru muscovado Czekoladę połamać na małe kawałeczki. Masło pokroić

maniapieczenia
Babka korzenna czekoladowa 149

Dzisiaj na specjalne życzenie babka korzenna czekoladowa. Tak się złożyło, że w moim domu lubimy korzenne ciasta nie tylko na święta. Ponieważ często piekę czekoladowe ciasta, więc lubię je doprawiać różnymi przyprawami w tym korzennymi. Korzenne przyprawy dodaję również do ciasta z dynią czy ciasta marchewkowego . Ciasto czekoladowe upieczone w formie z kominkiem, które również można upiec w tradycyjnej podłużnej(...)łyżeczka goździków szczypta soli 100 g gorzkiej czekolady Polewa czekoladowa 100 czekolady mlecznej, u mnie z orzechami 1 łyżeczka oleju 1 łyżeczka śmietanki 2 łyżki posiekanych orzechów do posypania, u mnie pistacjowe Nastaw piekarnik na 170ºC na termoobieg (bez termoobiegu okofio 10 stopni więcej). Wszystkie składniki na ciasto powinny być w pokojowej temperaturze. Zmiksuj masło z cukrem. Dodaj po jednym

codojedzenia
Tort Kora Orzechowa 366

Tort składający się z kilku warstw. Biszkopty kakaowe i bakaliowe przełożyłam budyniową masą brzoskwiniową, a środek wypełniłam musem z brzoskwiń. To ciekawe zestawienie smaków, inspirowane ciastem zwanym „korą orzechową”, świetnie sprawdziło się w formie tortu urodzinowego. Do wypieków użyłam mąki z Młynów Stoisław BISZKOPT KAKAOWY: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej Młyny Stoisław(...)przykleić rozdrobnione orzechy, a na wierzchu ułożyć rurki waflowe, połówkę brzoskwini, cukierki, ozdobić kremem czekoladowym. Odstawić do stężenia. Smacznego :) http://www.mlynystoislaw.pl/ Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Na specjalne okazje , Torty Tagged: brzoskwinie , budyń , czekolada , kakao , orzechy włoskie , rodzynki , wiórki kokosowe , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Brownie z truskawkami 285

Brownie z truskawkami to pierwsze ciasto tego typu na moim blogu i aż trudno mi uwierzyć, że dopiero teraz podaję na nie przepis. Uwielbiamy takie mocno czekoladowe ciasta, ciężkie w konsystencji, przypominające zakalec, mniej lub bardziej wypieczone, w zależności od przepisu i preferencji smakowych. Brownie z poniższego przepisu jest wilgotne, deserowe, a ciężki smak gorzkiej czekolady przełamuje dodatek kwaskowatych truskawek(...)stopnia upieczenia za pomocą patyczka, gdyż ciasto nie jest w środku suche; jeśli jednak mamy wątpliwości, można wbić patyczek, który powinien być po wyjęciu lekko oblepiony masą czekoladową, ale nie surowym ciastem - upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, pozostawić do ostygnięcia, dopiero wtedy kroić Brownie przechowujemy w temperaturze pokojowej, ze względu na dodatek owoców najlepiej zjeść je w ciągu kilku

Smakołyki Bereniki
Czekoladowa kopuła z malti keksami 371

Czekoladowe ciasto na bazie coli, lekkie puszyste i mega czekoladowe, zwieńczone kremem czekoladowo-kawowym, kropką nad" i "są malti keksy-chrupiące kuleczki z ciasteczek w polewie- to od nich się zaczęło J Pomysł na to ciasto powstał właśnie dzięki paczce ambasadorki Streetcom, to efektowny deser na różne okazje. Jeśli również masz ochotę zostać ambasadorką Streetcom  wystarczy,  że zalogujesz(...)mieszamy do połączenia. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia ubijamy na sztywny krem, dodając w trakcie miksowania niewielką ilość likieru czekoladowego. Tak przygotowanym kremem smarujemy wierzch ciasta czekoladowego-całość i boki, dekorujemy malti keksami, schładzamy w lodówce i podajemy. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Ciasto czekoladowo – rodzynkowe p. Grażyny – danie konkursowe 361

Ciasto o bardzo wyrazistym smaku, raczej dla dorosłych Na pewno zapada w pamięć. Ciasto czekoladowo – rodzynkowe Drukuj przepis Składniki6 jajek2 szkl cukru1 szkl mąki pszennej0,5 szkl mąki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki kakao1 łyżka octu40 dag rodzynek1 szkl wódki2 budynie kakaowe2,5 szkl mleka1 kostka margaryny1 słoik dżemu z czarnej porzeczki1 gorzka czekolada1 mleczna czekolada Sposób przygotowania(...)pół. Posmarować dżemem, a potem połową masy budyniowej. Nałożyć drugi płat ciasta. Wyłożyć resztę masy. Krok 6Resztę margaryny rozpuścić razem z czekoladą. Rodzynki odcedzić, ułożyć na wierzchu ciasta. Zalać je masą margarynowo - czekoladową. Odstawić do zastygnięcia

CoolinarniePL
Ciasto Czekoladowe z Malinami (Brownies z Malinami) 282

się w ustach ciasto z zatopionymi kawałkami czekolady oraz orzeźwiającymi, lekko kwaskowatymi malinami. Ciasto dziecinnie proste w przygotowaniu, a smak niebiański - deser idealny dla fanów brownies, czekolady i malin. Ciasto Czekoladowe z Malinami (Brownies z Malinami) - Składniki: 170 g masła 90 g czekolady gorzkiej 90 g czekolady mlecznej 3 jajka szklanka cukru cukier waniliowy 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki(...)soli ok. 50 g groszków czekoladowych czekolady (lub drobno połamanej czekolady - mlecznej lub gorzkiej) ok. 250 g malin cukier puder Ciasto Czekoladowe z Malinami (Brownies z Malinami) - Sposób przygotowania: Masło i czekoladę (90 g mlecznej + 90 g gorzkiej) rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie łączymy z rozpuszczoną czekoladą i ubijamy.  Dodajemy

Słodka Strona
Przebrzmiała Izaura czyli ciasto czekoladowe z masą serową. Mezalians polskiego murzynka z sernikiem. 235

przez inne typu sernikobrownie w niszę. Kiedyś czerpane z Poradnika Domowego, skrupulatnie spisywane do zeszytów i przekazywane prze babcie na świstkach papieru... Jutro niedziela więc...do piekarników marsz! Składniki: ciasto czekoladowe 1 1/2 szkl. mąki 1  szkl. cukru 3 łyżki kakao 1 kostka margaryny/masła 3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 4 jajka 5 łyżek wody masa serowa(...)sera białego 4 jajka 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki masła 1opakowanie budyniu waniliowego (40gram) Wykonanie:  ciasto czekoladowe 1.Masło rozpuść. Dodaj wodę, cukier i kakao. Gotuj wolno przez 5 minut co chwilę mieszając. 2.Odlej pół szklanki. Resztę przestudź. *w czasie studzenia zmiel 2-3 razy twaróg, możesz zacząć rozgrzewać piekarnik do 180 stopni* 3. Do przestudzonej masy dodaj

U Fiolki
Przebrzmiała Izaura czyli ciasto czekoladowe z masą serową. Mezalians polskiego murzynka z sernikiem. 175

przez inne typu sernikobrownie w niszę. Kiedyś czerpane z Poradnika Domowego, skrupulatnie spisywane do zeszytów i przekazywane prze babcie na świstkach papieru... Jutro niedziela więc...do piekarników marsz! Składniki: ciasto czekoladowe 1 1/2 szkl. mąki 1  szkl. cukru 3 łyżki kakao 1 kostka margaryny/masła 3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 4 jajka 5 łyżek wody masa serowa(...)sera białego 4 jajka 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki masła 1opakowanie budyniu waniliowego (40gram) Wykonanie:  ciasto czekoladowe 1.Masło rozpuść. Dodaj wodę, cukier i kakao. Gotuj wolno przez 5 minut co chwilę mieszając. 2.Odlej pół szklanki. Resztę przestudź. *w czasie studzenia zmiel 2-3 razy twaróg, możesz zacząć rozgrzewać piekarnik do 180 stopni* 3. Do przestudzonej masy dodaj

Fiolka w kuchni
szybie ciasto czekoladowe 130

cukrem na puszystą masę (miksujemy ok. 5 min.) Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Do masy czekoladowej dodajemy przesiane suche składniki oraz masę jajeczną i delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki, tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do tortownicy (ok. 22 cm średnicy), wyłożonej samo dno papierem(...)pieczenia. Pieczemy ok. 45 min w 175 st. C, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu pozostawiamy ciasto w tortownicy przez ok. 20-30 min. a następnie wyciągamy ciasto. składniki na polewę czekoladową: 100 g czekolady deserowej 60 g masła wykonanie: W rondelku z grubym dnem, na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę i masło. Dokładnie mieszamy a następnie polewamy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Budyniowe ciasto z borówkami 296

lodówki. Galaretkę cytrynową rozpuścić we wrzątku i zimną ostrożnie wylać na wierzch. Odstawić do stężenia. Kroić ostrym, cienkim nożem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki na zimno Tagged: borówki amerykańskie , budyń , czekolada , galaretka , kremówka

https:KKuchniaMniam
Czekoladowe ciasto z rabarbarem i kokosową kruszonką 166

Gosia http://marcepanowykacik.blogspot.com/…/drozdzowka-z… Małgośka Bandzarewicz http://jedzismakuj.blogspot.com/…/rabarbarki-z… Joanna Machynia Swoszowska http://asiuuulek.blogspot.com/…/ucierane-ciasto-z… Agnieszka Grygier-Cieciora http://szybkotaniosmacznie.com/…/drozdzowki-z…/ Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta czekoladowe , Ciasta z warzywami Tagged: czekolada , jogurt naturalny , olej , rabarbar , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Ciasto z kremem i gruszkami w winnej galaretce 339

szklanki płynu i rozpuścić w nim żelatynę. Połączyć z resztą wina. Kiedy zacznie tężeć, zalać gruszki. Odstawić do lodówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami Tagged: budyń , gruszki , kremówka , mascarpone , wino , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Kakaowy brzoskwiniowiec z kokosem 239

się rozpuści zdjąć z ognia i rozpuścić połamaną czekoladę. Polać z łyżki po placku. Smacznego :) RADA: Biszkopt i ciasto kokosowe najlepiej upiec dzień wcześniej. Kategoria: Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Przekładańce , SŁODKO , Wykorzystanie białek Tagged: brzoskwinie , budyń , czekolada , kakao , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI I BRZOSKWINIAMI 259

Czekoladowego ciasta kawałek. I dzień staje się lepszy.CIASTO CZEKOLADOWE Z JABŁKAMI I BRZOSKWINIAMI/źródło: nie pamiętam;/1 kostka masła (250g)1 szklanka wody1,5 szklanki cukru3 czubate łyżki kakao4 jajka2 szklanki mąki 1 torebka proszku do pieczenia2 duże jabłka3 brzoskwinieMasło, wodę, kakao i cukier zagotowuję, aby masło się rozpuściło. Odstawiam do całkowitego wystudzenia.  Mąkę przesiewam z proszkiem

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania