ciasto czekoladowe z buraków, bez mąki Zainspirowani zdrowym stylem życia i oryginalnym składem produktów, które tworzą nasi koledzy z Whoopy Whey postanowiliśmy stworzyć przepis na dietetyczne ciasto czekoladowe – bez mąki, za to z dodatkiem płatków owsianych i buraków. Słodkości zamiast cukru dodaje syrop klonowy, który można również zastąpić ksylitolem czy niewielką ilością miodu. Dzięki dodaniu buraków, ciasto jest bardzo(...)termoobiegiem przez około 50 minut. Idealnie pasują do ciasta takie dodatki jak płatki migdałowe i lody waniliowe, najlepiej również fit – lody proteinowe, bez dodatku cukru Artykuł Fit ciasto czekoladowe z buraków, bez mąki pochodzi z serwisu Taste and Cook
Taste and Cookwielbicielami serników i szarlotek i chcielibyście spróbować czegoś, co łączy oba te wypieki, oto jest :). Pyszna masa serowa oraz solidna warstwa jabłek z dodatkiem miodu, rodzynków i cynamonu, na czekoladowym cieście, również wzbogaconym o cynamon ( a co tam, jak szaleć to szaleć ;) ). Ciasto jest trochę pracochłonne, ponieważ pieczemy osobno spód, na upieczony wylewamy masę serową, a po wystudzeniu na wierzch(...)wykładamy podduszone jabłka. Ten sernik, to kolejny mój ukłon w stronę jesiennych smaków i aromatów :). Lecz również - i tu wybiegnę troszeczkę w przyszłość - może być także sernikiem świątecznym...;) Polecam :). Ciasto czekoladowe: 110 g mąki pszennej tortowej 20 g mąki ziemniaczanej 3 duże jajka 150 g masła 50 g cukru trzcinowego 80 g miodu 100 g czekolady gorzkiej lub deserowej
Opowieści z piekarnikabyło za takim ciastem. Takim babkowym, ale nie suchym, takim ala brownie. I takie właśnie upiekliśmy. Niespodzianka w środku, w postaci kremowego serka dodatkowo podwoiła wilgotność ciasta. Jest pysznie mocno czekoladowe. Zdążyłam upiec je dwa razy, gdyż przez moją „pazerność” lub ciekawość, ciepłe jeszcze ciasto wyciągałam z formy i trach… część wyszła a część została w formie(...)czekoladę, zostawiamy na 2 minuty. Po tym czasie mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce, aż ganache lekko zgęstnieje. Polewamy ciasto. The post Mocno Czekoladowe Ciasto z Serkiem appeared first on Made
Made By Mom And Sonprzeciwnie.Kwaśny … raczej nadający się do przetworów czy też soków i kompotów niż do większości ciast.Ja jednak postawiłam na tę słodką wersję.Mam dla Was przepis na fajne czekoladowe ciasto wypełnione właśnie tymi kwaskowatymi owocami i waniliowym serkiem.Fajne połączenie, które równoważy smaki i sprawia, że z przyjemnością sięgamy po dokładkę!SKŁADNIKI:( blacha 25 x 22 )CIASTO:* duże jajka(...)blachy długości ).Serki homogenizowane mieszamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym , a następnie dodajemy 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach wody – bardzo! dokładnie miksujemy.Przygotowane serki wylewamy na ciasto czekoladowe, wygładzamy.Wypestkowane wiśnie mieszamy z 2 łyżkami żelatyny rozpuszczonymi w 150 ml gorącego soku wiśniowego – dokładnie mieszamy.Wylewamy na masę serową, wygładzamy.Wkładamy do lodówki na conajmniej 3 godziny.Podajemy
Ostra na SłodkoSernikiem tego ciasta nazwać nie mogę , bo więcej tutaj ciasta czekoladowego niż sernika , ale wielbicielom zarówno tego i tego wypieku z całą pewnością posmakuje.Mokre , zimne , delikatne ciasto czekoladowe przełożone kremowym , waniliowym białym serem tworzy rewelacyjną całość!Nie za słodkie … nie za ciężkie … nie za trudne – w sam raz na wypiek do popołudniowej kawy.Polecam!SKŁADNIKI(...)Masło ucieramy na gładką masę z cukrem i żółtkiem.Dodajemy zmielony ser i budyń , cały czas miksując.Białka ubijamy na sztywno , dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.Wylewamy na ciasto serowe – robimy to niedokładnie tworząc łaty / maziaje.Przykrywamy resztą ciemnego ciasta.Wkładamy do nagrzanego na ok. 180C piekarnika na ok. 50 – 55 minut ( do suchego patyczka ).Czas pieczenia zależy
Ostra na SłodkoCiasto czekoladowe z cukinią przypomina w smaku i konsystencji murzynka, choć jest jeszcze bardziej miękkie i wilgotne. Nie jest to ciasto typu brownie, podczas pieczenia ładnie wyrasta dzięki dodatkowi zarówno proszku do pieczenia, jak i sody oczyszczonej. W smaku może równać się z najlepszymi ciastami z czekoladą - jej smak jest wiodący, za to cukinia nie jest zupełnie wyczuwalna(...)smaku, ani w strukturze ciasta. Wpływa za to na jego wilgotność i na to, że ciasto długo zachowuje świeżość. Przepis jest do wykorzystania w tortownicy o średnicy 21cm. Ciasto czekoladowe z cukinią Składniki: 1 szklanka (160g) mąki pszennej 4 łyżki (40g) mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki (150g) cukru 1/2 szklanki (110g) oleju 200g startej na drobnych oczkach i odciśniętej cukinii
Smakołyki Berenikitworząc pyszne małe dzieła sztuki. Dziś mam dla Was przepis na te, które ostatnio totalnie podbiły moje serce i trafiły na listę TOP 3 stając się jednymi z ulubionych. Czekoladowe ciasto muffinkowe wypełnione leśnym nadzieniem z dodatkiem owoców są idealnym pomysłem dla wszystkich wielbicieli słodkości! Są fantastyczne! Nie oderwiecie się od nich! Smakują obłędnie zwłaszcza jeszcze na ciepło prosto(...)piekarnika, kiedy to leśne nadzienie wypływa oblewając miękkie i puszyste czekoladowe ciasto. Petarda! SKŁADNIKI: CIASTO MUFFINKOWE: * masło – 125 g * czekolada mleczna – 60 g * kakao – 1/3 szkl * mąka pszenna – 3/4 szkl * soda – 0,5 łyżeczki * proszek do pieczenia – 1 plaska łyżeczka * cukier – 2/3 szkl * jajko L – 2 szt * śmietana 18% – 1/2 szkl
Ostra na SłodkoBuraczek to ciasto czekoladowe z nietypowym dodatkiem… pół kilograma buraków! Na szczęście nie musicie obawiać się ich smaku – są niemal niewyczuwalne (żadna z poczęstowanych osób nie domyśliła się co jest w środku), a ciasto dzięki nim jest wilgotne. Taki murzynek z burakami nie jest niestety dietetyczny, lecz warto się skusić – tym bardziej, że ciasto rośnie duże(...)możemy podzielić je na wiele porcji. Do wykonania użyłam standardowej tortownicy z kominem, lecz ciasto możemy upiec także w dwóch niewielkich keksówkach. Ciasto czekoladowe z burakami: 500 g ugotowanych buraków (ok. 3 średnie sztuki – ja kupiłam już ugotowane) 3 szklanki mąki pszennej (500 g) 1 szklanka oleju rzepakowego (250 ml) 1 szklanka kakao (90 g) 6 średnich jajek
Poezja smakuPrzepyszne ciasto – mus z gruszkami , które niedawno prezentowałam jest dość kaloryczne, dlatego następne przygotowałam w zdrowszej wersji. Wilgotne ciasto czekoladowe z gruszkami bez mąki i bez białego cukru. Jeśli użyjemy odpowiedniej czekolady – jest bezglutenowe. Nie ma proszku do pieczenia – rośnie wyłącznie na ubitych białkach. Użyłam do niego mielonych migdałów, które idealnie komponują się z gruszkami. Cukier kokosowy(...)malibu przemycają do ciasta nieco kokosowego posmaku. Ciasto ma delikatną konsystencję, cudownie namaka od słodkich gruszek i jest bardzo wilgotne – wspaniałe! Zdecydowanie najlepsze jest jedzone na ciepło. Ciasto czekoladowe z gruszkami bez mąki: 4 słodkie, soczyste gruszki 4 duże, ekologiczne jajka 1 czekolada deserowa lub gorzka (100 g) 1 szklanka mielonych migdałów – można kupić lub zmielić płatki
Poezja smakuWalę prosto z mostu : TO NAJLEPSZE CIASTO CZEKOLADOWE JAKIE DO TEJ PORY JADŁAM!Tak! Niby takie nic … bo idzie tylko kilka składników , prostych , najzwyklejszych , dostępnych w każdym domu , nic wykwintnego i nic drogiego – a ciasto smakuje naprawdę obłędnie!Jest niesamowicie ” mokre ” , a zarazem tak puszyste , że ciężko utrzymać w dłoni.Intensywny , wyrazisty smak i niesamowity zapach.Wielbiciele(...)murzynków i wszelkiego rodzaju ciast czekoladowych na pewno będą zachwyceni!A co ważne ? Cała foremka kosztuje tylko 8 złotych! ( +/-) SKŁADNIKI:* margaryna – 125 g * mleko – 250 ml * mąka pszenna – 1 szklanka * cukier – 1 szklanka * jajko – 1 szt * soda – 1 łyżeczka * cynamon – 1 łyżeczka * kakao – 2 łyżki * dżem z owoców leśnych ( nie może być
Ostra na SłodkoPyszne, szybkie i bardzo proste ciasto czekoladowe z gruszkami. Mocny, kakaowy smak przełamany słodkością gruszki sprawia, że ciasto znika w niebywałym tempie:) Polecam, szczególnie teraz, gdy sezon na gruszki w pełni :) SKŁADNIKI 120 g miękkiego masła 10 płaskich łyżek cukru trzcinowego 3 jajka 10 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao 1 tabliczka czekolady deserowej
Moje Kuchenne RewelacjePiszę przepis na szybko, żeby na weekend opublikować, bo wart spróbowania. To ciasto czekoladowe jest rewelacyjne. Wychodzi zawsze i wszędzie, można je posypać cukrem pudrem i zajadać, ale tym razem proponuję w wersji "na bogato". Trochę mi się kojarzy z naszymi chłopakami na Euro (czy Erło, jak to mówią moje dzieci). Jest biało-czerwono, ale nie brakuje czarnego(...)leży i kwiczy ze śmiechu :) Miłego weekendu! Ja mam w końcu zupełnie wolne dwa dni! I w niedzielę o 18.00 oczywiście dziećmi muszę się zająć :) Składniki na ciasto czekoladowe: na blaszkę o wymiarach 22x29cm 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 300 g dżemu lub powideł (dałam dżem truskawkowy) 200 g cukru 4 średnie jajka lub 3 duże
bistro mamazimny … a zarazem strasznie mięciutki – tak jak lubię!Kilka składników … trochę mieszania … do piekarnika … i po kilkudziesięciu minutach możemy się cieszyć wspaniałym smakiem przepysznego , czekoladowego ciasta!SKŁADNIKI:( na keksówkę )* jajka – 3 szt* zimna woda – 5 łyżek* mąka – 200 g* cukier – 1,5 szklanki* margaryna – 250 g* proszek do pieczenia
Ostra na Słodkowielką przyjemnością objadam się gruszkami. Bardzo soczystymi gruszkami! Robię z nich koktajle , musy, ciasta i desery . … à propos właśnie ciast … Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe ( coś ala murzynek ) z dodatkiem gruszek nadziewanych bakaliami ( jak pewnie pamiętacie kiedyś robiłam już sernik z jabłkami nadziewanymi ). Podobne jadłam w zeszłym roku na urlopie i z przyjemnością brałam(...)pieczenia. Gruszki kroimy na pół ( nie obieramy ) i wydrążamy środek. Wszystkie bakalie dokładnie siekamy, mieszamy ze sobą, a następnie dodajemy miód oraz cynamon. Nadziewamy gruszki, a następnie wkładamy do ciasta czekoladowego i wstawiamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 40 minut. ( do suchego patyczka ). Studzimy i zajadamy! Pycha
Ostra na Słodkomnie same pozytywne skojarzenia , a do tego niesamowite burczenie w brzuchu.Dziś mam dla Was kolejny wspaniały przepis , który jest świetnym pomysłem na Świąteczny wypiek , ale nie tylko.Wielbiciele ciast czekoladowych i murzynków będą tutaj z całą pewnością zachwyceni!Mięciutkie czekoladowe ciasto wypełnione delikatnym waniliowym kremem z chrupiącymi płatkami migdałów i oblane czekoladą tworzy fantastyczną całość , po którą każdy sięgnie(...)łyżeczkaDODATKOWO :* budyń waniliowy – 2 op* mleko – ok. 500 ml* kostka do pieczenia Kasia – 2 łyżki* płatki migdałów – 50 g* cukier – 3 łyżki* polewa czekoladowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :Kostkę do pieczenia Kasię , mleko , kakao , dżem oraz cukier wkładamy do rondelka , gotujemy , studzimy.Do schłodzonej masy dodajemy mąkę , jajka i sodę.Wszystko razem dokładnie mieszamy , a następnie
Ostra na Słodko