ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:220/734)

Tort czekoladowo - chałwowy z Whisky 626

prezencie dla drugiej osoby. Na urodziny mojej przyjaciółki przygotowałam coś specjalnego i mam nadzieje, że trafiłam  dziesiątkę, smaki wyraziste a zarazem delikatne Składniki: ciasto 14 żółtek 8 białek 160 g cukry 160 g mąki uniwersalnej 40 g maki ziemniaczanej 4 łyżki kakaa 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli poncz(...)cukru cały czas ubijając powoli dosypujemy 80 g mąki uniwersalnej, 40 g mąki ziemniaczanej i 2 łyżki kakaa. Biszkopt lubi dużo powietrza dlatego ubijamy ok 5 minut i przelewamy ciasto do formy pieczemy 10 minut, następnie przełączamy piekarnik góra - dół i pieczemy kolejne 10 minut. Upieczony biszkopt wyciągamy z piekarnika i czekamy aż wystygnie. Powtarzamy czynność z drugim plackiem

Niezły Młynek
Czekoladowa babka jak ta lala 165

zobaczycie już wkrótce, myślę że będziecie zachwyceni, podobnie jak ja!  Mam nadzieję, że wybaczycie mi tą chwilową absencję - na przeprosiny mam dziś za to dla Was przepis na czekoladową babę ... W sam raz do kawki i herbatki, przepis szybki i łatwy - czyli taki, który lubicie najbardziej! :) Na zewnątrz baba (jak każda :)) potrzebuje dodatków. :) U mnie jest to polewa(...)białka. Łyżką wymieszaj białka z masą, dodaj na koniec czekoladę.  Formę do babki wysmaruj masłem, następnie obsyp bułką tartą. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni. Do formy wlej ciasto, wyrównaj delikatnie. Wstaw do piekarnika i piecz przez około 45 minut (do suchego patyczka).  Upieczone ciasto odstaw i dopiero gdy przestygnie wyjmij babkę z formy. Dzięki temu nie będziesz

Garniec Magalie
Czekoladowy pudding z imbirem-na drugie słodkie śniadanie 153

soli Nadzienie; 100 g białej czekolady 3 łyżki słodkiej śmietanki 30% Biały sos czekoladowy; 1 żółtko 1 łyżka kukurydzianej mąki 200 ml mleka 3,2% 100 g białej czekolady Dekoracja; kakao do oprószenia płatki białej i ciemnej czekolady masło do wysmarowania foremek    Sposób przygotowania Ciasto; Miękkie masło o temperaturze pokojowej utrzeć z brązowym cukrem na puszystą masę, cały(...)Kokilki ceramiczne lub metalowe foremki do muffinek  wysmarować masłem, wylać do połowy masę czekoladową. Nadzienie; Czekoladę białą połamać na kawałki włożyć do miseczki i rozpuścić w kąpieli wodnej połączyć ze słodką śmietanką lekko przestudzić i tak przygotowaną masą wlewać po łyżeczce na ciemne ciasto i przykryć reszta ciasta tak aby było 2/3 objętości kokilki. Foremki wstawić do blachy wypełnionej

Wanilia i Kardamon
Czekoladowa babka z orzechami na święta 169

zrobić na święta, to podsuwamy Wam kilka pomysłów. Może będzie to babka dwukolorowa albo babka pasiasta ? Albo babką czekoladowa, którą nauczymy się przygotowywać dzisiaj z przepisem Agaty pod ręką. Czekoladowa babka z orzechami Składniki: niecała szklanka mąki pszennej (około 160 g) 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 1 jajko 160 ml mleka lub jogurtu o temp. pokojowej(...)manną lub bułką tartą formy na babkę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 175 stopni przez około 38 minut. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik, otwieramy drzwiczki, ciasto zostawiamy w piekarniku do wystudzenia. Przepis na Czekoladową babkę z orzechami w wersji do wydruku i PDF . Artykuł Czekoladowa babka z orzechami na święta pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl
Ciasto bez miksowania 125

mojadelicja.pl Ciasto mięciutkie, puszyste i ma piękny brązowy kolor. Kolor na zdjęciach nie wyraża tej barwy tak jak ją widzę na żywo :) Cóż mogę napisać więcej o cieście? Można polać go polewą czekoladową, natomiast ja nie miałam na tyle cierpliwości i po prostu oprószyłam cukrem pudrem i już klika kawałków ciasta jest mniej ;) Wymiary blaszki: 22x22 cm Temp. pieczenia: 180C

Różne smaki w kuchni
Zakazany czekoladowiec na "drugie" urodziny Gizmo 166

koniec delikatnie, stopniowo dodałam białkową pianę, wymieszałam delikatnie łyżką. Tortownicę (26cm) wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam do niej czekoladową masę. Całość piekłam 50min. w 150st.W międzyczasie ubiłam śmietanę z serkiem mascarpone. Gotową masę schłodziłam w lodówce. Jeśli po upieczeniu ciasto nieco opadło i popękało, to dobrze. O to właśnie chodziło(...)bardziej nieforemne, tym lepiej. Teraz wystarczy środek wypełnić serową masą oraz przyozdobić wiórkami startej czekolady, żurawiną i orzechami. Muszę przyznać, że takiej eksplozji smaków się nie spodziewałam. Ciasto rzeczywiście powala. Wilgotny, mocno czekoladowy środek, kremowe mascarpone i kwaśna żurawina. Jest

bastalena
Czekoladowe marzenie 206

ciasto powstało w mojej głowie już jakiś czas  temu, ale dopiero niedawno nabrało realnych kształtów. Połączenie ciemnego kakaowego biszkoptu i aksamitnego musu czekoladowego dało wspaniały efekt i wizualny i,  oczywiście, smakowy. Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 3 łyżki maki pszennej 2 pełne łyżki kakao Czekolada: 250 g masła 1 szklanka cukru 2 pełne łyżki kakao 6 łyżek(...)kakao i łącze delikatnie z masą jajeczną. Blaszkę do pieczenia wykładam papierem, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C-180°C na około 30-35 min. Upieczony wyjmuję i studzę. Masło, cukier, kakao i mleko podgrzewam do połączenia się składników. Do gorącej masy czekoladowej dosypuję żelatynę i mieszam, aż się rozpuści.. Odstawiam by wystygła. Białka ubijam

Ciasteczkowy Potwór
Wegański tort czekoladowo-malinowy 379

którym bez problemu możesz wykarmić większą liczbę gości. Tort prezentuje się bardzo efektownie, przez co może sprawiać wrażenie pracochłonnego, w rzeczywistości jest bardzo prosty. To ciasto, jak każde z dodatkiem kakao, ma wyrazisty czekoladowy akcent i konkretną fakturę nieco jednak przełamaną świeżością malinowej konfitury. To ona sprawia, że ciasto nie jest suche, a wilgotne i cudownie rozpływające się w ustach(...)przesiej do niego cukier puder, dodaj olej kokosowy i zamieszaj, Abu uzyskać gładką, lśniącą polewę. Pozostaw ją do przestudzenia.  Ostudzone ciasto i polewę połącz ze sobą: za pomocą szpatułki równomiernie rozprowadź polewę na wierzchu. Na zakończenie czekoladową masę udekoruj świeżymi malinami.  12 porcji (umownie

Roślinna - blog wegański
bajaderki, ciasteczka z ciasta 192

/suszonych owoców (jeśli nie ma takowych w cieście) ~słoik dżemu, ok. 300-350g (użyłam domowych pieczonych powideł śliwkowych ) ~120g masła ~4 łyżki kremu czekoladowego, np. Nutelli ~3-4 łyżki kakao (jeśli używacie ciemnego ciasta można dodać mniej) Ciasto drobno pokruszyć (1/6 można zostawić w większych kawałkach), można przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Wsypać do głębokiej miski. Mleko, cukier

chili & sugar
Wiśniowy Tort Szwarcwaldzki - Czarny Las 463

pestek)Masa śmietanowa:700-800 ml śmietanki kremówki 30% (całkowicie ostudzonej)2 opakowania fixu do ubijania śmietany3- 4 łyżki cukru pudruok. 50 ml likieru wiśniowegowisienki koktajlowe do dekoracjiwiórki czekoladowe do dekoracji (opcjonalnie)Wiśniowy Tort Szwarcwaldzki - Czarny Las - Sposób przygotowania:Biszkopt:Tortownicę o średnicy ok. 21 cm. wyłożyć pergaminem. Mąki przesiać. Oddzielić białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera(...)zgęstnienia śmietanki.1/3 masy śmietanowej wykładamy na ostudzoną masę wiśniową znajdującą się na dolnym biszkopcie. Przykrywamy środkowym biszkoptem masą wiśniową ku górze i smarujemy kolejną 1/3 częścią śmietany. Górne ciasto ponczujemy likierem wiśniowym (od spodu) i przykrywamy nim tort. Pozostałą częścią masy śmietanowej pokrywamy całe ciasto. Dekorujemy wisienkami koktajlowymi i wiórkami czekoladowymi.Moje posty

Słodka Strona
Muffiny z czarną porzeczką 129

wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 18-20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Muffiny czekoladowe z czerwoną porzeczką Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką Muffinki z malinami i białą czekoladą   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
SERNIK WANILIOWY NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 617

dużych jajek - 1 szklanka ksylitolu (lub cukru) - 1 proszek budyniowy waniliowy (lub śmietankowy) - 16g ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukru waniliowego) - 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego + dodatkowo polewa czekoladowa do polania schłodzonego ciasta W misie miksera utrzeć miękkie masło z ksylitolem (lub cukrem) i ksylitolem z wanilią, dodać partiami twaróg i po jednym jajku, cały czas ucierając. Dodać ekstrakt waniliowy

Smaczne Zdrowe
Tort czekoladowo-pomarańczowo-dyniowy 143

upiekłam więc kolejny tort (tak, przyznaję się spodobało mi się pieczenie tortów, będzie tego więcej). Przestawiam Wam 100% wegański tort: czekoladowo-pomarańczowo-dyniowy Ps. Jeżeli Misiek nie zje całego toru w nocy to jutro zrobię lepsze zdjęcia Składniki: Ciasto: 200 g puree z dyni 120 ml oleju roślinnego (można zastąpić 150 g masłem roślinnym) 200 g cukru (zmieszałam pół(...)Gotowy krążek ciasta nasączyć sokiem pomarańczowym. Na tak przygotowane ciasto nałożyć połowę kremu Na to kolejny krążek ciasta, nasączyć sokiem, przełożyć kremem i położyć ostatni płat ciasta. Na koniec oblać tort polewą czekoladową (wszystkie składniki na polewę rozpuścić w kąpieli wodnej). Smacznego

greenscarf
Sernik Oreo 292

podwójne czekoladowe ciasteczka przekładane kremowym nadzieniem są wegańskie, dlatego też grają główną rolę w tej rozpasanej wersji sernika. Można by dyskutować na temat jego zdrowotności, ale mam nadzieję, że nie muszę przepraszać. Wykonanie ciasta jest banalne, jednak wymaga zaplanowania kilku kroków z wyprzedzeniem – należy odczekać kilka godzin, aż woda oddzieli się od jogurtu oraz schłodzić spód. Składniki: Masa: 2 duże

Roślinna - blog wegański

Proponowane wyszukiwania