ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:217/734)

ciasto pijak klasyczny 644

masło oraz olejek rumowy do smaku i mieszamy do połączenia się z masą. Gorący krem wylewamy na wystudzony i nasączony ponczem biszkopt. dodatkowo: herbatniki (na wierzch ciasta) ok. 3 kieliszki wódki polewa czekoladowa + parę kropli olejku rumowego poncz: ok. 100 ml wódki wymieszanej z 125 ml wody wiórka kokosowe wykonanie ciasta: Biszkopt wkładamy do blaszki, nasączamy go ponczem. Wylew ciepłą

Domowy Smak Jedzenia
ciasto anielskie 419

miksujemy do połączenia się. Masę dzielimy na 2 części. składniki na nasączenie: 250 ml wody sok z 3 cytryn 2 łyżki cukru wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. wykonanie ciasta: Na dnie blaszki układamy biszkopt, nasączamy go i równomiernie smarujemy 1/4 częścią masy orzechowej. Na masę orzechową wykładamy 1/2 cz. masy kokosowej i przykrywamy ją biszkoptem posmarowanym od spodu masą orzechową(...)częścią masy orzechowej a następnie wykładamy pozostałą część masy kokosowej. Ostatni biszkopt również smarujemy od spodu masą orzechową i układamy na masie kokosowej. Na wierzchu wylewamy plewę czekoladową i dowolnie dekorujemy. Ciasto schładzamy w lodówce. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Tarta czekoladowa z truskawkami 140

łyżki zimnej wody 2 łyżki kakao szczypta soli   Na krem czekoladowy: 250ml śmietanki kremówki 30% 100g gorzkiej czekolady   Dodatkowo: 200g truskawek kilka łyżek tężejącej galaretki truskawkowej   Wykonanie:   Kruchy spód: mąkę przesiewamy z kakao i cukrem pudrem, dodajemy zimne mało i wodę i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowujemy tak, by przykryło dno i boki formy, nakłuwamy widelcem(...)ciasto przykrywamy papierem do pieczenia, obciążamy fasolą, grochem lub kulkami ceramicznymi, pieczemy około 15 minut w 180 stopniach, zdejmujemy obciążenie i dopiekamy jeszcze 15 minut. Ciasto odkładamy do wystudzenia.   Krem czekoladowy: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy lekko ciepłą czekoladę i miksujemy na jednolity krem.   Krem wykładamy na wystudzone

Smak mojej kuchni
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 propozycji na Sylwestra! 1055

łatwe wypieki Piernikowe babeczki marchewkowe z nutą pomarańczy skąpane w białej polewie Czekoladowiec z bananami i orzechową nutą Najłatwiejsza babka w łaty Daktylowiec - ciasto Babeczki "Czarny ląd" Ciasto dyniowa-kokosanka Czekoladowo-karmelowe babeczki z orzechami Waniliowe ciasteczka z owocami Waniliowa babka z rodzynkami Ciasteczka makusie (ciasteczka z makiem) Ciasteczka kokosowe Ciasto bananowe z rodzynkami (na mące kukurydzianej) Jabłkowo-cynamonowe (szybkie(...)ciasto Ciasto migdałowe Babka kokosowa Mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką Zajrzycie także do zbioru ciast świątecznych w poszukiwaniu inspiracji Słodkości dla dzieci / małe słodkości Smerfny deserek Lody domowe (cytrynowo-śmietankowe) - bez maszynki, bez jajek Domowy budyń waniliowy na mrożonych jagodach z pomarańczowo-rumową nutą Gofry kukurydziano-ryżowe (bezglutenowe) z owocami  Mleczne wafle domowe Cynamonowe gofry Serniczki light

Słodkie okruszki
Rewelacyjna babka marchewkowa 240

cukru pudru 150ml oleju/ masła 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 100g rodzynek lub/i orzechy sok z całej cytryny łyżeczka tartej skórki z cytryny polewa czekoladowa i kolorowa posypka Marchewki zetrzeć na drobnej tarce. Całe jajka ubić na jednolitą masę. Cukier, mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę wymieszać ze sobą. Rodzynki sparzyć. Do suchej masy dodać(...)nastawionym na 180 stopni przez 60 minut. Po tym czasie sprawdzić patykiem czy ciasto jest jeszcze wilgotne (klei się) . Jeśli tak zostawić jeszcze w piekarniku. Po ostygnięciu ciasta polać je polewą czekoladową i posypać kolorową posypką. Pyszniutka

MarciochaKucharzy
Delikatny sernik waniliowy z puszystym czekoladowym kremem 381

Wyśmienity, i aksamitny- dzięki dodatkowi kremówki i mascarpone- waniliowy sernik.Do tego puszysty, delikatny- i kaloryczny, ale ja takie lubię:)- krem czekoladowy (podpatrzony u Marthy Stewart w 'Diabelskim cieście'), z którego można wyczarować ciekawe wzory- u mnie to fikuśne różki :)Oj, jestem pewna, że przypadnie Wam do gustu, przede wszystkim ze względów smakowych, jak i zarówno z nieskomplikowanego przygotowania, bo jest(...)ciasto jest wilgotne).Studzić w lekko uchylonym piekarniku, a kiedy całkowicie ostygnie, to wstawić do lodówki na minimum 2-3 godz., a najlepiej na całą noc/dzień.Jeżeli wierzch za mocno zaczyna się przyrumieniać można przykryć folią.Sernik podczas pieczenia sporo rośnie, nie martwcie się jednak, że po wyłączeniu piekarnika opada- tak musi być :)Krem maślano-czekoladowy:Kremówkę przelać

Kraina Miodem Płynąca
Kostka kawowa 398

biszkopt wylać masę kawową, wyrównać i włożyć na kilka godzin do lodówkiPOLEWA CZEKOLADOWA- śmietankę podgrzać w rondelku, wrzucić do niej kawałki czekolady, po chwili dokładnie wymieszać do całkowitego połączenia się czekolady ze śmietanką, pozostawić do ostygnięcia- ostudzoną, ale wciąż płynną polewę wylać na wierzch ciasta, delikatnie rozprowadzając łyżką po całej powierzchni- polewa będzie lekko ciągnąca, jeśli chcemy bardziej zwartą polewę(...)masy, a także wykonać nieco słabszy napar kawowy (z 1-2 łyżek kawy a nie z 3).Dla mnie ciasto smakuje wybornie, gdyż jak jego nazwa wskazuje, jest mocno kawowe, biszkopt jest wilgotny dzięki nasączeniu ponczem, a polewa czekoladowa uzupełnia całość podnosząc walory smakowe.Ciasto proponuję kroić i podawać mocno schłodzone, gdyż pod wpływem ciepła polewa może zacząć się lekko rozpływać

Smakołyki Bereniki
Przekładaniec z kremem budyniowym i polewą czekoladową-pyszne"Biuściki" 161

przeszukiwalam internet,natknelam sie na "cycki murzynki".Ciasto bardzo podobne,zawierajace jednak jeden dodatkowy blat makowo-kokosowy nie przekonalo mnie,lacznie z nazwa."Biusciki" to ciasto biszkoptowe z przepysznym kremem budyniowym i gruba polewa czekoladowa,nasaczone alkoholem i wisienkami,rowniez alkoholowymi jest absolutnie obledne w smaku.Nie znam osoby,ktorej by ten smakolyk nie uwiodl.Zniknelo blyskawicznie i wlasciwie nie moge(...)jednolita.Dodac alkohol.Reszta skladnikow:4 czubate lyzki dzemuokragle biszkopty wisnie namoczone w alkoholualkohol do nasaczenia (wisniowka,rum,spitytus)polewa czkoladoaw:150 g gorzkiej czekolady,5 lyzek mleka,20g maslaWykonczenie ciasta:Wystudzony blat biszkoptowy posmarowac dzemem.Na warstwie dzemu rozsmarowac kremBiszkopty maczac w ponczu(1/3 szklanki wody+2 lyzki alkoholu) i ukladac na kremie.Na kazdym biszkopcie ulozyc po 1 wisnience. Pozostal

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
BRIOSZKI ZAKRĘCONE I BAARDZO SMACZNE 149

Słodyczy , że nie mogłam im sie oprzeć. Upiekłam. I powiem krótko. Wyszły cuudowne! Leciutkie, puszyste, fantazyjnie zwinięte ... Byłam bardzo zaskoczona smakiem bułeczek z nutellą, bo nie lubię czekoladowego nadzienia w drożdżowym cieście. U mnie zawsze żelazne powidła albo marmolada :) Przy brioszkach podjęłam ryzyko walki ... z własnymi kubkami smakowymi. I te poległy!  Bo bułeczki z nadzieniem z nutelli wyszły pyszne

Walijskie Pichcenie
Nutellamisu - tiramisu z nutellą 2532

podłużnych biszkoptów około 2 łyżek kakao (do posypania wierzchu) Sposób wykonania: W rondelku podgrzewamy mleko. Dodajemy 3 łyżki nutelli i mieszamy. W czekoladowym mleku maczamy biszkopty, a następnie wykładamy nimi dno formy do ciasta. Mleko zagęszczamy kolejnymi 6-cioma łyżkami nutelli i tak powstałą masę odstawiamy do wystygnięcia. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty, jasny krem. Dodajemy serki mascarpone(...)misce ubijamy na sztywno mocno schłodzoną śmietankę. Przekładamy ją do kremu i delikatnie wszystko razem mieszamy. Połowę kremu nakładamy na biszkopty. Na krem nakładamy masę mleczno - czekoladową a na nią drugą część kremu. Ciasto wkładamy do lodówki na 4-5 godzin (najlepiej na noc). Przed podaniem oprószyć kakao

Qchnia po prostu
Pierwsze urodziny bloga i torcik czekoladowy z trusawkami 137

jeszcze przez ok 2 minuty, aż piana zrobi się błyszczaca i lekko ciągnąca. Pianę z białek łączymy z masą żółtkowo-czekoladową, mieszamy krótko i delikatnie, aby nie zniszczyć puszystej struktury. Blaszkę wyściełamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 minut. Po upieczeniu ciasto  odstawiamy do całkowitego wystygnięcia(...)Pieczemy ok 15 minut często mieszając, aż migdały się zarumienią. Po wyjęciu z piekarnika zosawiamy do całkowitego wystygnięcia. Gotowy krokant wysypujemy na upieczony i wystudzony spód ciasta lekko dociskająć go dłonią. Mus czekoladowy: 100 g masła 50 g czekolady mlecznej 50 g gorzkiej czekolady 3 jaja (oddzielnie żółtka i białka) 1 łyżka kakao naturalnego pół szklanki drobnego cukru 2 łyżeczki

Zawsze głodna!
murzynek z bitą śmietaną 384

Białak oddzielamy od żółtek. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Do przestudzonej masy dodajemy mąkę oraz żóltka. Dokładnie miesamy. Białka ubijamy na sztywno z 2 łyżkamy cukru. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Gotowe równomiernie przelewamy do foremki (21x33cm) wyłożónej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30-40 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odtsawiamy(...)miksujemy do połączenia się. składniki na czekoladową polewę: 100 g czekolady deserowej 60 g masła wykonanie: Czekladę i masło rozpuszczamy. Dokładnie mieszamy a następnie polewamy ciasto. Ciasto przekładamy kremem. Wierzch polewamy czekoladową polewą. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Serniczki z czekoladą i kasza gryczaną 179

Listopad skończył nas rozpieszczać, zrobiło się szaro, mgliście i sennie w takie dni zawsze mam ochotę na czekoladę. Nie mogłam się zdecydować czy bardziej mam ochotę

Cynamonowe szczęście
Wigotne ciasto czekoladowe 488

moich notatek, o ile internet przetrwa ;) Ciasto, które dziś Wam prezentuję to efekt mojej pracy, z początków przygody z pieczeniem, kiedy to nawet ciasteczka biszkoptowe były sukcesem! Ciasto jest wilgotne, mocno czekoladowe i bardzo, bardzo słodkie. Polecam szczególnie amatorom czekolady :) Zdjęcie również pochodzi z początków mojej przygody, dlatego wybaczcie niedociągnięcia :)   Składniki : 340 g mąki pszennej 200 g cukru pudru(...)masła 3 duże jajka 2 łyżeczki cukru waniliowego 250 ml kwaśnej śmietany  Wszystkie składniki umieścić w misie i zmiksować. Masa będzie bardzo gęsta, dlatego należy dokładnie rozbić grudki. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Piec 30-25 minut w 180*C. Wyjąć, wystudzić. Polewa : 150 g gorzkiej lub mlecznej czekolady

Chocolate Muffin Blog
Batoniki-dopalacze (nie tylko dla dzieci!) 253

tego słoneczna! Czego chcieć więcej? Oczywiście, tylko pysznego śniadania...a za nim drugiego śniadania, obiadu, kolacji...mmm... już nie mogę doczekać się tych wspaniałości! (Właśnie "przegryza się" moje ciasto na kokosowo-czekoladowe pancakesy, a w lodówce kurczak pławi się w marynacie...)Nie wiem, jak Wy ale ja cieszę się jak dziecko, kiedy wiem, że coś jest jednocześnie przepyszne, zdrowe(...)doda Wam energii na podbicie kolejnych ważnych zadań z uśmiechem na ustach!  Pamiętajcie, by po podzieleniu na batoniki trzymać je w lodówce, inaczej się roztopią. Na zastygnięcie postawcie ciasto w zimnym miejscu. Najlepiej zastyga i nabiera smaku przez noc. Dacie radę! ZDROWE BATONIKI-DOPALACZE Składniki:2 szklanki posiekanych ( niekoniecznie super dokładnie) orzechów włoskich150 g masła1/2 szklanki miodu4 łyżki

Gotowanie to kochanie

Proponowane wyszukiwania