ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:218/734)

PORZECZKOWIEC 1165

Ciasto zainspirowane stroną MojeWypieki , jednakże zrobiłam biszkopt na bazie budyniu czekoladowego oraz zmodyfikowałam troszkę krem. Biszkopt przełożony kremem serowym, z warstwą bitej śmietany oraz dżemem z czarnej porzeczki, która nadaje całego smaku ciastu idealnie pasuje na każdą okazję. SKŁADNIKI Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki tortowej

słodki bratek
Sernik na miodowym cieście z pianką z nutelli 1224

dodatkiem miodu, warstwa serowa o smaku mleka w proszku i puszysta pianka ze śmietanki i nutelli tworzy pyszną całość i wyjątkowy sernik na różne okazje w tym świąteczne. Składniki: Ciasto miodowe: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżka  miodu 15 dag masła 3 łyżki cukru 1 żółtko Masa serowa: 60 dag twarogu mielonego 1/2 szklanki cukru(...)cukrem Pianka z nutelli: 1 szklanka śmietanki kremowej 30% 2 łyżki  kremu orzechowego 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan fiks kakao do posypania bita śmietana czekoladowe serduszka Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta umieścić na stolnicy lub w misce, szybko zagnieść, nie ogrzewając za długo rękoma,wylepić dno natłuszczonej okrągłej foremki. Moja o średnicy 22 cm. Wsadzić do nagrzanego

Wanilia i Kardamon
Piernik kanadyjski z herbatą i kremem daktylowym 128

przepada za słodyczami. W środku kremu kawałki świeżych daktyli, podkreślające smak kremu. Nie wymaga dodatkowego dosładzania, chyba, że lubimy naprawdę słodkie smaki.. Na górze piernika czekoladowa polewa, która chroni ciasto również przed wyschnięciem. Przepis pochodzi STĄD , jednak jak zwykle go zmodyfikowałam, choćby usuwając pomarańcze z kremu. Do tej pory sądziłam, że piernik komponuje się jedynie dobrze ze smakiem powideł

Mieszam w Garnku
Kopiec Kreta 162

Kopiec kreta powstał specjalnie dla Męża z okazji Dnia Chłopaka. Generalnie nie obchodzimy takich dni, no i to właśnie była doskonała okazja żeby zrobić niespodziankę. Do przygotowania ciasta użyłam mojego niezawodnego czekoladowego biszkoptu , brzoskwiń i bitej śmietany z dodatkiem startej czekolady deserowej. Biszkopt czekoladowy (przepis  tutaj ) Masa śmietankowa: 500 ml. śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny(...)pół tabliczki czekolady deserowej puszka brzoskwiń Upiec i wystudzić  biszkopt czekoladowy . W biszkopcie wydrążyć środek. W środku układać połówki brzoskwiń (można je podzielić na mniejsze cząstki, ja kładłam całe połówki). Przygotować masę - żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i przestudzić. Czekoladę zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać czekoladę

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Murzynek 292

szklanki mąki tortowej kopiasta łyżeczka sody ponad połowa szklanki cukru jajko 3/4 szklanki oleju szklanka mleka 2 łyżki ciemnego kakao szklanka bakalii 2 łyżki dżemu lub powideł szczypta soli polewa czekoladowa Do jednej miski wsypujemy mąkę, sodę, szczyptę soli, cukier, kakao i mieszamy.  Dodajemy jajko, mleko, olej i miksujemy na najwyższych obrotach by składniki się połączyły. Dodajemy dżem i krótko(...)wysmarowaną i wysypaną bułką/kaszą manną blaszkę ( u mnie kwadratowa, może być keksówka). Pieczemy ok. 60 minut (do tzw. suchego patyczka) w temp. 180. Gdy ciasto wystygnie polewamy polewą czekoladową. Mmm Pycha! Zapraszam na Facebooka

NA MOIM TALERZU
DLA W. CIASTO Z MUSEM CZEKOLADOWO-ORZECHOWYM 170

ciasto dla W. To jego dzień. Od rana słoneczny, od rana czekoladowy i  jak zawsze z sercem pełnym... W tym dniu zawsze króluje czekolada . Za każdym razem w innej, zawsze kuszącej postaci. Z adziwia mnie nieskończoność możliwości i coraz to nowe jej wcielenia. Już tyle wspólnych czekoladowych dni za nami i ciągle tyle smaków przed nami! Tym razem(...)ciasto właściwie nie jest ciastem - z wyjątkiem cudownie kruchego, orzechowego spodu, reszta jest rozpływającym się w ustach  czekoladowo-orzechowym musem pokrytym aksamitnym ganache z gorzkiej czekolady. Całość jest lekka i niewyobrażalnie pyszna! Jeśli dodać do tego filiżankę świeżo parzonej kawy i wygodny fotel na tarasie, to dziś nie trzeba nam nic więcej do szczęścia, no może z wyjątkiem kolejnej

KUCHARNIA
Mazurek z wiśniami i masą kawową 300

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Pora więc na kolejną próbę:) Tym razem upiekłam mazurka. Kakaowe kruche ciasto pokryte przepyszną masą czekoladowo-kawową. Całość ozdabiają wiśnie i stopiona czekolada. Na pewno zagości na naszym świątecznym stole:) Kruche ciasto: jajko,  150g masła,  170g mąki pszennej,  80g mąki ziemniaczanej,  3 łyżki kakao,  50g cukru,  1/2 łyżeczki cynamonu

Z miłości do słodkości
Ciasteczka czekoladowe z kremem 144

się utrzyma. Może w przyszłym tygodniu znów wróci jesień… nigdy nie wiadomo! Na razie na szybciutko proponuję ciasteczka czekoladowe, przełożone kremem kawowym. Idealne do kawki :)!Ciasteczka czekoladowe z kremem – składniki:Ciasto:200 g masła – miękkiego1/2 szklanki cukru pudru1 łyżeczka wanilii125 g mąki45 g mąki kukurydzianej30 g niesłodzonego kakaoKrem:1 łyżeczka ziarenek kawy rozpuszczalnej1 łyżeczka gorącej wody65(...)mąkę, mąkę kukurydzianą i kakao. Do ubitego masła dodawać po trochu sypkie produkty aż powstanie jednolita masa. 2. Można użyć rękawa do wyciskania ciastek lub jak ja, uformować z ciasta małe kulki o jednakowej wielkości, które można spłaszczyć widelcem. Wykładać ciastka na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec ciastka w temperaturze 160 stopni około

UgotujmyTo.pl
Tarta z rabarbarem gotowanym w waniliowym syropie cukrowym 276

Ta tarta jest obłędna! Mocno czekoladowy spód, waniliowy krem i kwaśny rabarbar także muśnięty aromatem wanilii. Zakochacie się po pierwszym kęsie! SKŁADNIKI (podłużna blaszka do tarty

DefinicjaSmaku
Ucierane ciasto cytrynowe z cytryńcem chińskim + ZAKALEC ABC 331

grzałkę, otworzyć drzwiczki na oścież i studzić tak ciasto ok. 10-15 min. Następnie zostawić do kompletnego wystygnięcia w blaszce ,w której się piekło. Po ostygnięciu ciasto można polać polewą czekoladową - lub tak jak w moim przypadku, lekko spryskać roztopioną czekoladą. I wszystko byłoby pięknie, gdyby po rozkrojeniu, nie przywitała mnie zgroza i postrach każdego cukiernika - ZAKALEC!Przestworza Google(...)znaleźć choćby TU, TU czy TU. Puenta okazała się jednak bezbłędna i co tu kryć, bardzo życiowa. Można z wagą i stoperem w ręku trzymać się przepisu, piec ciasto po raz -enty a i tak zakalec może się pojawić. A dlaczego? A bo tak!...No co pozostaje zrobić - tylko się z zakalcem polubić! :) Smacznego

Grunt to przepis!
Sernik "Świąteczny Księżyc" 195

minut w temp. 180ºC. Odstawić do wystudzenia. Przy pomocy dużego talerza odciąć kawałek sernika - tak, aby przypominał kształtem księżyc (fot.1).Polewę czekoladową przygotować wg zaleceń na opakowaniu i pokryć nią całe ciasto (fot.2). Masę marcepanową rozwałkować na grubość 2 mm i powycinać z niej gwiazdki, którymi następnie udekorować nasz księżyc.Źródło przepisu podstawowego: opakowanie serka Dr. Oetker

Świat Ciasta
Wielkanocny zajączek – krok po kroku 122

Witajcie, Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na pysznego zajączka wielkanocnego. Przepis ten wymyśliła moja Mama 30 lat temu. CIEMNE CIASTO BISZKOPTOWE: Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki 3 łyżki mączki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Ubijając dalej, powoli dodawać cukier. Następnie dodać(...)Dodać do ubitych jajek i delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć na blachę o średnicy 27 cm. Piec w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 170 0 C przez 40 minut. KREM CZEKOLADOWY: Składniki: 1 puszka mleczka skondensowanego czekoladowego 1 ½ kostki masła Wykonanie: Masło rozbić mikserem i powoli, po jednej łyżce dodawać mleczko czekoladowe. KREM WANILIOWY (do ozdoby zająca) 1 paczka kremu waniliowego

Przepisy Babci
Tort z masy makowej (z kremem budyniowo-maślanym i nutą cytryny) 184

obaw, że Wam nie wyrośnie - tak jak czasem bywa z klasycznymi biszkoptami. Uda się na pewno!  Ps. Na końcu dodałam kila rad (*). (Tortownica o średnicy 22 cm) Ciasto: 1 puszka masy makowej z bakaliami (850g) 5 jajek (oddzielnie białka i żółtka) 7-8 łyżek kaszy manny (płaskich) 100g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 szczypta soli(...)tarta do obsypania boków (może być mak) wiórki kokosowe i mak do posypania wierzchu (oba produkty do nabycia na stronie ale-raj.pl ) skórka i plasterki cytryny zielone wiórki czekoladowe liofilizowana żurawina Upiec ciasto. Żółtka z cukrem utrzeć do białości i następnie stopniowo (po kila łyżek) połączyć z masą makową. Kolejno wmieszać kaszę i proszek do pieczenia. Białka z solą ubić

Di gotuje
Tarta z kremem czekoladowym 144

Na początku należy połączyć zimne masło z mąką pszenną i cukrem pudrem, najlepiej sprawdzi się malakser lub blender, które w 15 sekund wymieszają wszystkie składniki.W

Kredowe Menu
Ptyś 207

kolorowe cukierki [ u mnie kolorowa posypka ]  Składniki na polewę czekoladowa: 1 łyżeczka żelatyny 6 dag masła 4 łyżki cukru 3 łyżki kakao 2 łyżki śmietany 30% Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką prostokątnej formy(...)kakao i śmietanę. Wszystko razem wymieszać i rozpuścić na małym ogniu (ważne jest, aby tych składników nie zagotować). Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i wymieszać. Lekko ostudzoną polewą czekoladową polać rozłożone herbatniki. Wierzch ciasta udekorować kolorowymi cukierkami

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania