ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:229/734)

Grzybki 273

margaryny 2 szklanki cukru pudru 2 jajka 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany ponadto 3 jajka 50g  maku 6 łyżki cukru pudru polewa czekoladowa Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą, dobrze wygniatając, następnie urywamy ciasto i robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, w którym robimy dziurkę i kładziemy dziurką do blaszki wyłożonej papierem pergaminowym(...)miejscu gdzie robiliśmy dziurkę. Odkładamy do wystygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę razem z cukrem pudrem. W białku maczamy korzonek a następnie w maku. Zostawiamy do wyschnięcia. Polewę czekoladową rozpuszczamy i maczamy kapelusiki naszych grzybków, zostawiamy do wyschnięcia. Smacznego

kgwjanczewo
PIERNIK SUŁTAŃSKI 274

kaszy manny750 ml mleka 12 dag cukru20 dag masła10 dag cukru pudrucukier waniliowyPONADTO 40 dag dżem z czarnej porzeczki25 dag bakalii1-2 kieliszki rumupolewa czekoladowa, lub roztopiona czekolada PRZYGOTOWANIECiastoWszystkie składniki, zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Podzielić na cztery równe części, każdą część ciasta rozwałkować przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku 10-15 minut

RAROSSA
Babka czekoladowa z likierem cherry 188

Lekka, puszysta czekoladowa babka z wyrazistą alkoholową nutą z wiśniowym akcentem, oblana delikatną mleczną czekoladą to świetna propozycja na tradycyjną Wielkanocną babkę. Rewelacyjnie smakuje i z

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto potrójnie czekoladowe-bez pieczenia 444

Witam Kochani Dziś przychodzę do Was z bardzo pysznym ciastem na zimno,które jest potrójnie czekoladowe :)  Składa się z trzech warstw,każda z nich to inna czekolada-gorzka,mleczna oraz biała :)  Polecam,ciasto jest wspaniałe,łatwe i pięknie wygląda. SKŁADNIKI *przepis na tortownice 21cm WARSTWA 1 -1 czekolada gorzka 90-100g -250 ml mleka -100 ml śmietanki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik z musem malinowym 191

Sernik na czekoladowym spodzie, pieczony w kąpieli wodnej. Wygląda efektownie ze względu na wzory na wierzchu. Do sporządzenia musu można użyć również truskawek. Przepis widziałam na

Bullio
Tort czekoladowy z kremem czekoladowym, niepieczony 152

Tort czekoladowy z lekkim kremem czekoladowym. Bardzo prosty bezglutenowy deser, do którego przygotowania potrzebne jest tylko kilka składników: spód: 200 g masła w temperaturze pokojowej, 100

królestwo garów
Blok czekoladowy 244

Opis: Blok czekoladowy, ten smak zna prawie każdy z nas. Blok czekoladowy to słodycz, która robiła furorę w czasach PRL-u. Chociaż w dzisiejszych czasach półki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
PRL-owski blok czekoladowy 244

Tego ciasta chyba nie trzeba przedstawiać, pewnie wszyscy je znają.  Jest to klasyk, który robił furorę w czasach, gdy na półkach w sklepach nie było

Ciasteczkowy Potwór
Syrop czekoladowy 141

Syrop czekoladowy...własnoręcznie zrobiony...pycha...do lodów, deserów..a nawet do podjadania bez niczego.. 1/3 szkl. kakao 1/2 szkl. wody 1 i 3/4 szkl.cukru 1

Moje domowe kucharzenie
Sernik z musem malinowym 211

Sernik na czekoladowym spodzie, pieczony w kąpieli wodnej. Wygląda efektownie ze względu na wzory na wierzchu. Do sporządzenia musu można użyć również truskawek. Przepis widziałam na

Bullio
Świąteczne muffinki choinki 219

Czekoladowe muffinki w formie choinek (no, przynajmniej miały je przypominać;) są moją słodką propozycją na święta. Wiadomo, że pierniki to klasyka na Boże Narodzenie, ale zapewniam

pink envelope
Czekoladowy migdałowiec bez mąki 407

Ponieważ miało być fit to nie ma mąki, jednak bez czekolady nie było by takie fajne hehe. Hmm ciasto wyszło obłędnie, do kawy idealne i nie

Niezły Młynek
Sernik z musem malinowym 377

Sernik na czekoladowym spodzie, pieczony w kąpieli wodnej. Wygląda efektownie ze względu na wzory na wierzchu. Do sporządzenia musu można użyć również truskawek. Przepis widziałam na

Bullio
664. Tost trochę inaczej.. w panierce! 240

Pieczony czekoladowy tost francuski w panierce z płatków śniadaniowych(lion)z truskawkami i jagodami (potem jeszcze jogurtem z mascarpone)(inspiracja)Gdy tylko zobaczyłam tego tosta, wiedziałam

More food, love and dreams
Strzępiaki 213

powstały "tulipankowe zagniecenia papieru". Tulipankowe, gdyż Strzępiaki pieczemy na wzór babeczek tulipanów.Przygotowanie do pieczenia:Wyjmujemy ciasto z lodówki. Bierzemy foremkę wyłożoną papierem i wykładamy ją w środku ciastem. Spód normalnie, a boki wylepiamy na papierze ponad wysokość foremki silikonowej. W ten sposób tworzymy nasze strzępy. Każdą wyłożoną foremkę wkładamy na chwilę do lodówki. Gdy wszystkie będą gotowe wkładamy(...)rozpuszczoną żelatyną i przelej ją do reszty czekoladowego proszku. Szklankę wsadź do większego naczynia z zimną wodą, aby całość nieco przestudzić. Wymieszaj i znowu stopniowo dodawaj do ubijanego kremu.Gdy krem uzyska odpowiednio gładką konsystencję, włóż go do lodówki do stężenia.Wykonanie babeczek:przygotowane kruche spody1 bananprzygotowany krem czekoladowyprażony amarantusDo przestudzonego kruchego ciasta nakładaj małe kawałki bananów, lekko dociskając do spodu.Krem

Eat Shrimps