ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:238/734)

METROWIEC 606

wyczerpania. SKŁADANIE CIASTA : Po ostygnięciu  ciasta kroimy na plastry.  Smarujemy  kremem na zmianę plaster jasny i ciemny. Składamy. Pozostałą masą smarujemy wierzch ciasta i  wyrównujemy. Polewamy polewą czekoladową. Chowamy do lodówki.  Kroimy pod kątem 45 stopni. Smacznego

Pani na deser
Sałatka z pieczonym burakiem, fetą i figami 166

trzech podstawowych plusach Chorwackiego zakwaterowania Wam wspomniałam ale nie wspomniałam o gratisie najlepszym. Cudowna, starsza Pani smażąca nam rano naleśniki z dżemem morelowym i kremem czekoladowym. Pobudki zapachem świeżo upieczonego ciasta z wiśniami, które czekało na tarasie na nas kiedy tylko otworzyliśmy oczy. Niesamowita dobroć serca i ta zdolność porozumiewania się z nami, pomimo tego, że każde z nas mówiło

Mango Papaja
Ciasto Bounty 282

utrzeć do otrzymania jasnej, puszystej masy, dodać zimną masę kokosową w 3 turach, i zmiksować po każdym dodaniu. Na koniec dodać zapach, wymieszać. Krem wyłożyć na ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 50 g masła Czekolady połamać. Masło rozpuścić, zdjąć z palnika, do ciepłego dodać czekolady, wymieszać do ich roztopienia

kulinarnyswiatdomi
Ciasto z kaszy manny 443

masy dokładnie się połączą. Blaszkę smarujemy masłem i wykładamy na to nasze ciasto, pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut aż się zarumieni na wierzchu. Ja swoje ciasto dodatkowo po ostudzeniu polałam czekoladowym ganache na które przepis znajduje się tutaj - - - >  Ganache

Delusional Trine
Babeczki Czarny Las 121

deser z wykorzystaniem dostępnych i wskazanych produktów Gellwe objętych promocją. Wykorzystałam ciasto Czarny Las na znany wiedeński tort. • Z mieszanki na ciasto upiekłam babeczki. • Z kremu czekoladowego zrobiłam na babeczkach kopułki. • Z fixu na bitą śmietanę wycisnęłam ozdobne rozety. • Całość posypałam drobnymi cukiereczkami

To co kocham
Sernik puszysty, rewelacyjny 556

maślane. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 70-75 minut. Jeśli po 50 minutach ciasto mocno się zarumieni przykryć je folią aluminiową. Po wyjęciu z piekarnika ciasto ostudzić i polać polewą czekoladową lub ja ja lukrem. Dziękuję Gosiu. Buziak

Kuchnia Pokoleń
Ciasto marchewkowo-buraczane z orzechami. 172

posiekane orzechy.Wszystko mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka,moje ciasto piekło się około 5o minut. Ciasto polewamy lukrem lub polewa czekoladową, ja polukrowałam gotowym lukrem Dr. Oetkera. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto marchewkowo - cynamonowe 163

Witajcie :) Przyszedł czas na prezentację bardzo prostego przepisu na ciasto marchewkowe. Przygotowanie zajmuje ok.1h (przy czym 50-55 min. to pieczenie) także jak sami widzicie robi

Czekoladowa muffinka
Tort oreo 118

Pierwsze urodziny bloga już za nami, ale na tort nigdy nie jest za późno. Poza tym dziś inna ważna uroczystość - Dzień Chłopaka. Wszystkim Panom życzę wszystkiego

Czekoladowa muffinka
Bezglutenowe brownie - bardzo czekoladowe 201

Wyjątkowo nic nie zmieniałam. Brownie powstało w całości odwzorowane z oryginalnego przepisu.                     Jakie są nasze odczucia...? Ciasto jest bardzo smaczne, mocno czekoladowe tak jak przystało na brownie. Niestety jak dla nas za słodkie. Następnym razem dodamy mniej cukru. Składniki: - 200g masła - 300g gorzkiej czekolady - 3 jajka - 2/3 szklanki cukru (wersja

Pan i Pani Smith w kuchni
Czekoladowe ptasie mleczko 233

podobnie do tego, co w pudełku. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania: smakuje podobnie, tylko.. dużo lepiej 🙂   Jest wiele przepisów na ptasie mleczko (głównie na ciasta), ale ten jest […] Artykuł Czekoladowe ptasie mleczko pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Gofry czekoladowe z migdałami 363

Przy okazji wpisu o naleśnikach czekoladowych wspomniałam o tym, że ciasto myślę wykorzystać też na gofry. Tak też się stało. Trochę obawiałam się czy gofry wyjdą chrupiące. Biorąc pod uwagę, że moja gofrownica ma słabą moc, a my lubimy chrupiące gofry starałam się, by ciasto było gęste, ale przy okazji smaczne. Udało się. Pomysł z dodaniem zmielonych migdałów spodobał się

Niebieski kubek z kawa
Ciasto z brzoskwiniami 162

Biszkopt, budyniowy krem, brzoskwinie, bita śmietana i wiórki czekoladowe  - a jakże efektowny rezultat.  Ciasto jest pyszne i orzeźwiające.  Po prostu palce lizać!     Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie w puszce 2 torebki budyniu śmietankowego (każdy na dwie szklanki mleka) 2 szklanki

Pyszności Słodkości
BABKA CZEKOLADOWA 192

utrzeć z jajkami (każde jajko osobno dodawać), do tego dodać przestudzoną, rozpuszczoną czekoladę, dobrze wymieszać. Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać do masy czekoladowej i wszystko wymieszać łyżką. Ciasto przelać do foremki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C. Piec około 30-40 minut. Przestudzić na kratce. Polewa: Polewę zrobiłam według swojego pomysłu. Zrobić lukier

Zrób to smacznie
Cappuccino z kokosem Siostry Anastazji. 275

rondelku rozpuścić masło, cukier i czekoladę, chwilkę gotować aż zgęstnieje.   Warstwy ciasta : * spodni blat ciasta kakaowego nasączonego kawą * połowa kremu cappuccino * ciasto kokosowe * krem cappuccino * ciasto kakaowe nasączone kawą    * polewa czekoladowa * wiórki czekoladowe lub kokosowe Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili