ustach. Składa się z warstw masy czekoladowej oraz herbatników,a całość jest zwieńczona warstwą śmietanowej pianki posypanej czekoladą. Po prostu musicie zrobić to ciasto-będziecie zachwyceni-zaręczam :) SKŁADNIKI NA BLASZKĘ 24x24 MASA CZEKOLADOWA -150 g mąki pszennej -50 g kakao -100 cukru -1 litr mleka -100g czekolady mlecznej -250g masła lub margaryny PIANKA ŚMIETANKOWA(...)herbatnika moczymy lekko w mleku z miodem) Na herbatniki dajemy trochę masy,potem kolejną warstwę herbatników. Warstw herbatnikow i masy ma być po 5 -ostatnia warstwa to masa. Ciasto odkładamy by masa ostygła i wstawiamy do lodówki. Gdy jest zimne ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie i ostudzoną. Wykładamy na masę,posypujemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokukawę zmieszaną z cynamonem. 5. Na spód wylać najpierw warstwę czekoladową, a na to warstwę kawową. Tortownicę, zabezpieczoną folią, wstawić do większej blaszki, do której wlać gorącej wody na wysokość około 2.5 cm. Wstawić całość-bardzo ostrożnie-do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni na 60-70 minut. Wyjąć ciasto z kąpieli wodnej, zdjąć folię i zostawić na kratce(...)dopiero następnego dnia zdjąć obręcz z tortownicy. 6.Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej i zostawić do przestudzenia a następnie polać ciasto. Udekorować dowolnie np. startą na tarce czekoladą.Smacznego Źródło: www.tasteofhome.comPost Sernik czekoladowy warstwowy „mokka” pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plnależą do moich ulubionych. Przeważnie smakuje mi tylko czekolada w najczystszej nieprzetworzonej postaci. Natomiast krem czekoladowy w tej tarcie nie jest przesłodzony, a granat doskonale go uzupełnia i dodaje świeżości. Po prostu kwaśny owoc i słodki krem tworzą idealny związek z kruchym ciastem. Musicie spróbować tego ciacha, bo ja się po prostu zakochałam i z pewnością go nie raz powtórzę(...)margaryny 2 żółtka Szczypta soli Ok. 0,5 szklanki cukru (dałam ciut mniej niż 0,5) 2 łyżki kremu czekoladowego typu nutella lub kakao 1-2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Włożyć je do lodówki na min. 1 godzinę lub do zamrażalnika na 20 minut. Formę od tarty wysmarować margaryną oraz posypać
Fabryka pomysłówjogurty greckie ( po 400 g ) 2 łyżki żelatyny 1 łyżka cukru pudru ( dałam 2 łyżki ) Polewa czekoladowa: 3 łyżki mleka 2 łyżki margaryny 2 łyżki kako 2 łyżki cukru Ponadto: tłuszcz do blaszki papier do pieczenia wiórki kokosowe do posypania na wierzch ciasta Sposób przygotowania:Ciasto: Margarynę , olej, wodę , cukier i kakao podgrzewac na małym ogniu , cały czas mieszając(...)cukier , kakao i wlewamy mleko. Gdy wszystkie składniki sie rozpuszczą dodajemy margarynę i mieszamy do momentu powstania jednolitej masy.Murzynek z masa jogurtową. Ostudzone ciasto przekroic wzdłuż. Płaty ciasta przełożyc masą. Polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego życzę
Słodkości i nie tylkojogurty greckie ( po 400 g ) 2 łyżki żelatyny 1 łyżka cukru pudru ( dałam 2 łyżki ) Polewa czekoladowa: 3 łyżki mleka 2 łyżki margaryny 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru Ponadto : tłuszcz do blaszki papier do pieczenia wiórki kokosowe do posypania na wierzch ciasta Sposób przygotowania: Ciasto: Margarynę , olej, wodę , cukier i kakao podgrzewać na małym ogniu , cały czas mieszając(...)kakao i wlewamy mleko. Gdy wszystkie składniki sie rozpuszczą dodajemy margarynę i mieszamy do momentu powstania jednolitej masy. Murzynek z masą jogurtową. Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż. Płaty ciasta przełożyć masą. Polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi
Różne smaki w kuchniPuszyste i delikatne drożdżówki ze słodkim kremem czekoladowym. Świetne na śniadanie lub słodki podwieczorek. Z ciastem bardzo dobrze się współpracuje i długo zachowuje świeżość. Szybkie i łatwe do zrobienia, podbiją serca niejednego smakosza :) Polecam! Składniki: 250 g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka suchych drożdży 1 jajko 125 ml ciepłego mleka 25 g stopionego masła + krem(...)czekoladowy Mąkę połączyć z solą, drożdżami i cukrem. Do mąki dodać pozostałe składniki zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 45 minut. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieść, i rozwałkować. Wycinać prostokąty o wymiarach 7 x 12 cm. Na krótszym boku ponacinać kilka pasków, do 1/3 wysokości prostokąta. Na środku każdego nakładać łyżeczkę kremu czekoladowego, zwinąć
Domowa cukiernia Ewykokosowo-czekoladowa z bananami w karmelu waniliowym Muffinki bardzo czekoladowe z bitą śmietaną i truskawkami Coś niegrzecznego Studzenie zmysłów – lody z solonym karmelem i orzechami Błyskawiczne ciasto z pomarańczami i kremem czekoladowo-miętowym Mus kokosowy z nasionami chia Najprostsza miłość po włosku Sałatka pobudzająca zmysły ze szpinakiem, fetą, gruszką i suszonymi pomidorami Quiche z gruszką, wędzonym łososiem i camembertem
Eat me! Fit me!lodówki by stężała. Galaretka truskawkowa: ok 1/2 kg mrożonych truskawek 1 galaretka truskawkowa aksamitny sernik, budyniowy sernik, ciasto pianka, ciasto z truskawkami, fit sernik, odchudzone ciasto, odchudzony sernik, owsiany spód, sernik, sernik czekoladowy, sernik na zimno, sernik z truskawkami, Serniki, truskawki, zdrowszy sernik na zimno, Galaretkę rozpuszczam w szklance wody mieszam z truskawkami, wykładam na masę czekoladową i znów odstawiam
Cynamonowe szczęściemasło klarowane/oliwa- 2 łyżki**Mus czekoladowy:* czekolada mleczna- 40 g* kremówka- 75 gDodatkowo:* banan- 2 szt.* sok z cytryny* kakao doposypaniaNaleśniki:Z podanych składników wyrobić ciasto i smażyć z dwóch stron na średnim ogniu.Mus czekoladowy:Czekoladę mleczną roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić.Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno (można odłożyć 2 łyżki do ozdoby) i stopniowo dolewać przestudzoną czekoladę.Wymieszać(...)się składników.Przygotowanie:Usmażone naleśniki złożyć a trójkąty, w jedną górną 'kieszonkę' nałożyć mus czekoladowy, a w dolnej ułożyć plastry banana skropione sokiem z cytryny.Posypać kakao.Smacznego! :)* z podanych proporcji wyjdą nam 4 naleśniki wypełnione musem i bananami.** roztopione masło (lub oliwę) dolać do ciasta, wtedy nie trzeba smarować dna patelni, można również nie dodawać do ciasta
Kraina Miodem PłynącaSzybkie ciasto z owocami. Dwukolorowe, migdałowo-czekoladowe, z truskawkami prosto z pola. Mikser i miska. Tortownica. Chwila czasu i ciasto już jest na Waszym stole. Dwie garście słodkich, dorodnych truskawek dokładnie myjemy z piasku, osuszamy, pozbawiamy owoce szypułek i kroimy na pół. Całe jajka wbijamy do miski i ubijamy je na biało z cukrem i szczyptą soli, na puszystą
Karo in the Kitchennich podpasuje jak ulał… idąc dalej tym tropem, jak robię bezę to zostają żółtka, a co z żółtek wychodzi najlepiej – ciasto kruche. Żeby było ciekawiej ciasto kruche zrobiłam w wersji czekoladowej, bo kto nie lubi śliwek w czekoladzie? Dopełniłam całość bitą śmietaną i proszę bardzo tak oto powstała Śliwkowa rozkosz. Od razu uprzedzam ciasto jest dość pracochłonne, czasochłonne
moj przepis nadodac stopiony tłuszcz. Ciasto (lejące) nalać na blachę i dużą stołową łyżką nakladać nadzienie. Piec w 180 stopniach 50 minut. Na wierzchu polukrować bądz polać polewą czekoladową. Pierwsze zdjęcie przedstawia surowe ciasto, drugie po wyjeciu z pieca. Trzecie i czwarte to to samo ciasto z polewą
Lubczyk i WaniliaKilka razy robiłam już czekoladowe muffinki, jednak za każdym razem to nie było to. W końcu znalazłam przepis, z którego będę często korzystać. Ciasteczka są mocno czekoladowe i miękkie w środku. Pyszne :)Przepis stąd.Składniki: (12 muffinek)- 200g mąki- 100g cukru- 2 czubate łyżki kakao- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- 1/2 łyżeczki sody- szczypta soli- 2 jajka- 150 ml mleka(...)masłem.4. Czekoladę siekamy na drobne kawałki.5. Sypkie składniki łączymy z płynnymi i mieszamy łyżka na jednolitą masę.6. Dodajemy czekoladę i krótko mieszamy łyżką.7. Nakładamy ciasto do foremek, do ok. 3/4 wysokości. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 minut.8. Wyjmujemy z piekarnika i delikatnie wystawiamy z foremek do ostygnięcia
Pasja Smakunich górę w kształcie choinek. Oczywiście możecie wybrać sobie dowolny kształt foremek, taki, który Wam albo Waszym dzieciom najbardziej przypadnie do gustu. Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym Czas przygotowania: 6 godzin Składniki Ciasto: 125 g mąki pszennej 450 125 g mąki Pełne Ziarno Pszenna Lubella szczypta soli 3 łyżki płynnego miodu 70 g cukru pudru 1 jajko(...)zimnego masła pokrojonego w kostkę 1 łyżka przyprawy do piernika Krem czekoladowy: 100 g czekolady 100 g mascarpone w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki domowej esencji waniliowej cukier puder Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce robota i zagniatamy. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy na 4 części
Kulinarne przygody Gatityciasta samych białek, czyli około 6 -7 sztuk. Kto nie ma takiej potrzeby, daje całe jajka. Ciasto jak widać, jest ładnie wyrośnięte, do tego słodkie i czekoladowe. Konsystencją przypomina coś między biszkoptem, a ciastem ucieranym. Śmiało można przekroić i przełożyć jakąś masą lub dobrej jakości serkiem. Drobna uwaga. Dobrze jest wymacać daktyle, czy któryś nie ma pestki
Dieta moja pasja