ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:232/734)

Sernik mocno czekoladowy (bez glutenu i cukru) 214

Intensywnie czekoladowy sernik bez glutenu i dodatku cukru. Pyszny, ciemny, rozpływający się w ustach. Cztery tabliczki czekolady dają mnóstwo słodyczy, więc dodatkowe dosładzanie nie jest już

Mienta blog
Szarlotka Krysi i słów kilka o urodzie potraw i ich fotografowaniu 192

pora na przepis. Dziś "Szarlotka Krysi" ciasto to pierwszy raz jadłam jeszcze w liceum u moich koleżanek, zachwyciło mnie swoją lekką konsystencją i aksamitnym smakiem, zwieńczonym czekoladową polewą. Jest to także ulubione ciasto mojej mamy. Z pozoru banalny biszkopt, jabłka i krem budyniowy ale razem stanowią trio, które sprawdziło się już przy wielu okazjach, zapraszam Was do wypróbowania. Biszkopt

Cynamonowe szczęście
MUFFINY MOCNO CZEKOLADOWE 217

suche 1 i 3/4 szklanki mąki ps zennej 1/2 szklanki cukru 100g  czekolady deserowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao kropelki czekoladowe (u mnie 80g) mokre 1 jajko 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju Wykonanie: W misce łączymy ze sobą: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, startą na tarce na oczkach czekoladę(...)mieszamy. Jajko mieszamy  z mlekiem i olejem. Następnie łączymy składniki mokre i suche. Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy do nich po dwie łyżki ciasta.  Wierzch muffinek posypujemy kropelkami czekoladowymi.  Pieczemy w 190st. przez ok 20 minut  (do suchego patyczka). Studzimy na kratce

Walijskie Pichcenie
Wuzetka z chrupiącym kremem 349

Lubicie wuzetki? Pewnie tak no bo kto nie lubi jednego z najbardziej typowych polskich ciast... ciemny biszkopt, pyszna śmietana i czekoladowa polewa.. mniam... ale moja wuzetka dla odmiany ma małą niespodziankę bo jest z chrupiącym środkiem. Postanowiłam wzbogacić to ciasto o pewien dodatek, mianowicie o pokruszone batoniki ryżowe i płatki kukurydziane.. jaki był efekt? Zobaczcie sami, ale powiem

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pomarańczowa chmurka 373

cząstkami pomarańczy, potem delikatna masa śmietanowa z mascarpone i aromatyczną skórką pomarańczową, a na wierzchu czekoladowa beza :) Całość jest naprawdę obłędna i wcale nie przesłodzona. Najlepiej zacząć przygotowanie od bezy (wówczas nie będzie potrzebna nam więcej niż jedna forma do pieczenia). Bardzo polecam zrobienie ciasta na Boże Narodzenie, bowiem właśnie wtedy dostaniemy najlepsze – bo najsłodsze i najbardziej soczyste – pomarańcze :) Składniki(...)uzyskania gęstego kremu. Na koniec dodajemy cukier puder i świeżo otartą skórkę z pomarańczy. Masę od razu wykładamy na zastygniętą galaretkę. Wyrównujemy. Upieczoną na początku bezę czekoladową delikatnie układamy na śmietanowo-serowej masie. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego

MyCookBook.pl
Słodkie środy - Sernik nowojorski z nutą czekolady 254

Jest delikatny, a kompozycja czekolady świetnie wpasowała się w całokształt. Przygotowanie tego ciasta nie jest skomplikowane  i nie zabiera wiele czasu. Sernik nowojorski z nutą czekolady  SKŁADNIKI: Ciasto: 3 żółtka 3 duże łyżki cukru 130 g miękkiego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki  pszennej Masa serowa 1kg sera  z wiaderka 3 czubate łyżki(...)waniliowego 125 ml śmietany  30% schłodzonej 50 g masła  Polewa 400 g śmietany  18% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka aromatu waniliowego Krążki czekoladowe do dekoracji    PRZYGOTOWANIE: Przygotowujemy ciasto:  Żółtka miksujemy z cukrem, dodajemy miękkie masło i miksujemy.  Następnie małymi porcjami dodajemy mąkę i proszek do pieczenia – całość miksujemy. Uzyskane ciasto wykładamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto makowe z czekoladą, migdałami i kremem mascarpone (tort) 192

soku z cytryny kilka kropel aromatu migdałowego Krem: 300g serka mascarpone 150g śmietanki kremówki 30% 60g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: polewa czekoladowa posiekane migdały i płatki migdałowe do dekoracji Upiec ciasto. Opłukany mak należy zalać zagotowanym mlekiem i zostawić do przestudzenia. Następnie mak osączyć i zmielić (2 razy) za pomocą maszynki z gęstym sitem (lub malakserem(...)koniec ubijania dodając (stopniowo) cukier puder.  Śmietankę wymieszać (partiami) z serkiem mascarpone - zmiksowanym z sokiem z cytryny.   Następnie ułożyć pierwszy krążek ciasta, posmarować go kremem.   i przykryć kolejnym blatem. Wierzch posmarować polewą czekoladową, obficie posypać migdałami i porządnie schłodzić w lodówce. (Dodatkowo ciasto/tort można udekorować

Di gotuje
Zebra 529

większych porcji ciasta sprawi, że paski będą wyraźne (tak jak u mnie). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 16oº C i pieczemy ok. 60 minut. Gorące ciasto można oprószyć cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową. Zebra należy do bardzo efektownych wizualnie, a zarazem bardzo prostych ciast. Puszysta i wilgotna dzięki użyciu oleju. Piekłam z 1,5 porcji powyższych składników, w dużej

mojewypiekiinietylko
Tarta z ciasta francuskiego z czekoladą i malinami + film 210

rozpuszczamy na małym ogniu, cały czas mieszając. Rozpuszczoną masę zdejmujemy z ognia i studzimy. Upieczone ciasto francuskie przestudzamy a następnie delikatnie wgniatamy widelcem wybrzuszony środek ciasta tak aby zmieściła się w nim masa czekoladowa. Na środek tarty wlewamy ostudzoną czekoladę dokładnie ją rozprowadzając, wierzch ciasta dekorujemy malinami. Ciasto wstawiamy na 2 godziny do lodówki

Smakowite Dania
Czekoladowa rolada z kokosowym nadzieniem 376

Kiedy zobaczyłam ten przepis pierwszy raz, moje ślinianki nie nadążały z produkcją śliny! Obłęd, niebo w gębie! Jako, że uwielbiam ciasta kokosowe, nie mogłam nie spróbować tej rolady. Dodatkowym plusem, bo pierwszym jest to, że jest kokosowa ;), jest to, że nie wymaga pieczenia - tylko cierpliwości ;), ponieważ rolada musi się schłodzić. Ale warto! Niestety oryginalny przepis miał(...)stanowczo za dużo cukru w sobie, więc w podejściu numer 2 - zmniejszyłam jego ilość i wyszło obłędnie :) Spróbujcie. Ja sama przepis ten dodaję do moich ulubionych :) 'rolada czekoladowa z kokosowym nadzieniem' Składniki: * ciasto : - 300 g biszkoptów - 50 g masła - 50 g kakao - 2/3 szklanki mleka * masa: - 200 g masła - 100 g cukru pudru - 100 g wiórków kokosowych - 1/2 szklanki mleka

CookYourself
Mocno czekoladowe naleśniki z bitą śmietaną i granatem 152

kapie na blat. W ten sposób unikamy bałaganu w kuchni. W zestawie znajduje się wałek, który zapewnia jednolitość rozmiaru i kształtu. Za pomocą przycisku nagrzewamy płytę, a następnie wlewamy ciasto i rozwałkowujemy. Sprawdzamy, czy dolna część jest odpowiednio usmażona i obracamy za pomocą dołączonej do zestawu łopatki. Płyta ma taką samą temperaturę na całej swojej powierzchni, dzięki czemu naleśniki(...)Składniki Ciasto 2 jaja 500 ml mleka 3,2 % szczypta soli 200 g mąki pszennej tortowej 1 łyżka kakao 3 łyżki oleju rzepakowego Dodatki śmietanka czekoladowa 30 % granat cukier puder i kakao Wszystkie składniki ciasta miksujemy, tak aby nie było grudek. Odstawiamy do lodówki na pół godziny. Nagrzewamy naleśnikarkę i jednym prostym ruchem smażymy naleśniki z obydwu stron.Bez dodatku tłuszczu

Z Kuchni Do Kuchni
Czekoladowo - śmietankowe ciasto z truskawkami 5892

Smaczne i lekkie ciasto. Puszysty kakaowy biszkopt, delikatny śmietankowy krem, chrupiąca czekoladowa beza, a pomiędzy tym wszystkim - duża ilość truskawek ukrytych w galaretce. Czy to może nie posmakować? ;). Dodam, że ciasto jest dość wysokie i wychodzi go spora blacha, więc jest w sam raz na większą liczbę gości lub po prostu dla licznej rodzinki :). Owoce można tu zmieniać w zależności(...)się składników. Ciasto przelać/przełożyć do formy o wymiarach 24 x 34 cm, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i oprószonej mąką lub bułką tartą, wyrównać. Piec około 15 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt chwilę przestudzić w formie, następnie wyjąć z formy i odłożyć do całkowitego wystudzenia. Beza czekoladowa : Białka powinny być

Opowieści z piekarnika
Muffiny czekoladowe z...czekoladą 146

Pamiętacie czekoladowe ciasteczka z melasą , jakie niedawno Wam pokazywałam? Właśnie ten przepis wykorzystałam do upieczenia czekoladowych muffinek z dodatkiem kawałków gorzkiej czekolady. Zmniejszyłam tylko ilość mąki, żeby ciasto było bardziej lejące. W tym cieście nie ma proszku do pieczenia, więc można je śmiało podawać na ciepło. Czekolada zapieczona w środku stanie się wtedy apetycznie płynna. Ważne jest jednak, aby była(...)wymieszać do uzyskania konsystencji płynnej czekolady.  Jajko z żółtkami ubić z resztą cukru. Mąkę przesiać z sodą i dobrze wymieszać z ubitymi jajkami, masą czekoladową z garnuszka i śmietaną.  Do papilotek nakładać ciasto za pomocą dwóch łyżeczek, do 2/3 wysokości. Na środku wkładać po 2-3 kostki czekolady. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut. Przed

Codzienna kuchnia niecodzienna
Czekolaowe ciasto z nutellą i M&M's 155

pianę i przemieszać. Przelać do foremki. Najlepiej sprawdza się sylikonowa. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20-30 minut. 180 stopni, góra i dół. Dla synka kawałek ciasta wysmarowałam nutellą i dodałam cukierki czekoladowe

ClauditteMissCooking
Murzynek na kwaśnym mleku 214

Kolejna wersja murzynka, tym razem na zsiadłym mleku. Puszysty, wilgotny i czekoladowy, czego chcieć więcej ...Składniki na ciasto:2 jajka1 szklana cukru2 szklanki zsiadłego mleka3 szklanki maki tortowej1 kostka margaryny4 łyżki kakao1,5 łyżeczki sody 3 łyżki kwaśnego dżemukilka ząbków pokruszonej czekoladyWykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem, nadal ucierając dodawać jajka. Następnie dodać zsiadłe mleko oraz przesianą mąkę

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Lekki tort orkiszowy z karobem i kremem cytrynowym (bez cukru) 232

wersji. Zamiast tradycyjnej, maślanej masy zrobiłam lekki krem cytrynowy, a jedna z warstw to konfitura bez dodatku cukru. Bazą jest biszkopt orkiszowy z karobem, który wygląda jak czekoladowy. Zupełnie odmieniona wersja biszkoptowego ciasta ;) To taki mój pomysł na lekki, fit tort bez cukru, ale za to bez uszczerbku na smaku (i zdrowiu też ;)). Górę przyprószyłam zielonym jęczmieniem, dzięki czemu jest

FitKot
BABKA MARMURKOWA 202

Babka marmurkowa to klasyk wśród babek, nie wymaga wielkich umiejętności i mało kiedy nie wychodzi. Babkę piekę zawsze kiedy jest szybka potrzeba na pyszne ciasto. Można ją polać polewą czekoladową lub dodać owoce, ja dodałam Figę, wyszła pyszna(...)PRZYGOTOWANIE :  Masło ucieramy z cukrami, dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Następnie wlewamy mleko i mieszamy, po chwili wsypujemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.  Z ciasta odlewamy mniejszą część, którą mieszamy z kakao.  Keksówkę o wym. 36/10 smarujemy masłem i sypiemy bułką tartą. Wylewamy ciasto jasne a na to ciasto kakaowe, wyrównujemy wierzch. Figi kroimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Czekoladowa tarta z truskawkami 220

przepis ). Ale żeby nie było, że się tylko kalorycznymi produktami objadam proponuje zajrzeć do sklepu ( naturalniezdrowe.com.pl ) z naturalnymi produktami gdzie znajdziecie mnóstwo zdrowych wspaniałości CZEKOLADOWA TARTA  z TRUSKAWKAMI Składniki: (forma do tarty 24 cm) ciasto:   4 jajka   4 łyżki cukru   3 łyżki mąki jaglanej   3 łyżki kakao   1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)łyżki oleju krem mascarpone: 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru czekoladowy wierzch: 100 g czekolady gorzkiej 3 łyżki mleka kilka truskawek i listki mięty Przygotowanie: ciasto:  Składniki sypkie (mąkę, kakao, proszek do pieczenia) mieszamy razem z miseczce. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno.  Dodajemy po 1 żółtku, ubijając dalej dodajemy olej ,a następnie delikatnie mieszamy

Bon appetit mon amie