ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:169/333)

Karpatka 313

kremem..pycha ciasto. Za dawnych czasów, kazda uroczystosc w domu nie mogla się obyc bez tego ciasta :) u Was tez tak bylo? ;) Wspaniała propozycja na kazda okazje :)  Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: 25-30 minut Wymiary blachy: 32x24 cm Skladniki : Ciasto: 1/2 kostki margaryny 1 szklanka wody szczypta soli 1 szklanka maki pszennej(...)Dzielimy ciasto na pol. Pieczemy dwa placki w temp. 180C ok. 25-30 minut.     Krem: 2 lyzki maki ziemniaczanej 1 lyzka maki pszennej 1/2 litra mleka Z podanych skladnikow gotujemy budyn i studzimy. Ucieramy miekkie maslo, po trochu dodajemy wczesniej przygotowany budyn. Karpatka: Upieczone blaty przekladamy kremem. Posypujemy cukrem pudrem albo polewamy polewa czekoladowa ( 50 g czekolady rozpuszczamy

Słodkości i nie tylko
CIASTECZKA BABECZKI BROWNIE 112

Kruche i mocno czekoladowe ciasteczka. Brownie to ciasto, które wyjdzie każdemu. Tak samo jest z ciasteczkami. Jedynie można je zbyt mocno spiec i będą czarne :D.  Szybkie i proste dla łasuchów czekolady.  SKŁADNIKI: mąka pszenna 100 g.  czekolada mleczna 100 g. czekolada gorzka 70 % 100 g. jaja 3 szt. cukier waniliowy 1 op. masło orzechowe 2 łyżki(...)masłem orzechowym. Gdy masa lekko ostygnie dodać roztrzepane jaja i cukry.  Następnie przesianą mąkę i razem wszystko wymieszać.  Ciasto przelać do małych foremek ( np. silikonowych) do babeczek. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni ( bez termoobiegu ) ok. 10-20 min. w zależności od wielkości foremek jakie mamy i piekarnika.  Ciastka powinny być lekko popękane na wierzchu

Kuchnia Paulettes
Migdałowe kule z amaretto 153

progu: a pierniczki już są? ja jak to są: przecież mamy razem piec. Eeeeej, ale ja nie chcę piec, ja chcę dekorować! I Franioł _Gumowe_Ucho już stoi i klepie: ja chcę piec pierniczki, ja chcę! Mówię: no dobrze, idźcie się pobawić, ja zagniotę ciasto i pieczemy. Jakie tam bawić się! Nie ma lepszej zabawy niż stolnica w kuchni(...)niego płynąca lawa z miodu i jajek! Kiedy już udało się upiec pierniczki, od razu musieli je dekorować. Stół przykryłam folią malarską, powyciągałam wszystkie posypki, zrobiłam polewę czekoladową, lukier i zostawiłam ich na polu bitwy. Po kilku minutach zreflektowałam się, że może pora zobaczyć co wyszło. A tam... buzie całe w czekoladzie, posypki wszędzie tylko nie na pierniczkach... Jeszcze przed

bistro mama
Piernik staropolski dojrzewający 394

można bez problemów wałkować. PIECZENIE na 5-7 dni przed Świętami:Piekarnik nagrzej do temperatury 170 stopni C. Blachę o wymiarach 36 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto podziel na 3 równe części, najlepiej ważąc je dodatkowo, aby były naprawdę równe (równiutki piernik będzie pięknie prezentował się na świątecznym stole). Ciasto wałkuj formując prostokąt(...)wcześniej blachę. Piecz około 15-20 minut w nagrzanym piekarniku. Upieczony blaty piernikowe ułóż jeden na drugim, przekładając je papierem do pieczenia, zawiń szczelnie w folię aluminiową, obciąż równomiernie czymś ciężkim, np. deską do pieczywa. PRZEKŁADANIE POWIDŁAMI: Po 3-ch dniach przełóż blaty piernikowe powidłami śliwkowymi lub kremem orzechowym. Piernik polej polewą czekoladową lub lukrem. Odstaw

Słodko-Słony Świat Ilony
Ananasowe z kremem budyniowym 319

ciepło …. z owocami i bez … wszystkie!Gościły już u mnie :  Budyniowe z truskawkami i galaretką Budyniowe z rabarbarem i kruszonką  Czekoladowe kratery z kremem budyniowym  Miętusek z kremem miętowo – budyniowym i wiele wiele innych , które nie tylko smakowały rewelacyjnie , ale i pięknie wyglądały!Dziś mam dla Was kolejne z serii ciast budyniowych – z kremem ananasowym(...)wybrednym smakoszom!SKŁADNIKI :( blacha 24 x 28 cm )BISZKOPT :* jajko – 4 szt* mąka pszenna – 4 łyżki* mąka ziemniaczana – 4 łyżki* cukier – 8 łyżek* proszek do pieczenia – 1 łyżeczkaKREM :* budyń śmietankowy – 1 op* mleko – 1,5 szkl* mąka pszenna – łyżka* cukier – 2 łyżki* masło – 170 g* żółtko

Ostra na Słodko
WZK czyli wuzetka 192

Wypiek Z Kremem został WuZetKą. To tyle na temat nazewnictwa i przejdźmy do konkretów. Ciasto nie jest skomplikowane w wykonaniu. Biszkopcik czekoladowy, bita śmietana, polewa czekoladowa i dżem, polecam wiśniowy. Istnieją przepisy gdzie ciasto przekłada się samą bita śmietaną. Ja polecam jednak dodanie albo fix śmietankowy albo żelatyny dla pewności, że z śmietaną nie stanie się nic nie oczekiwanego(...)tylko nie mnie. Niestety moja niechęć do bitej śmietany nie została przełamana nawet takim ciastem.  Dlatego też polecam go wszystkim łasuchom bez awersji do śmietany. Składniki: ciasto: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 0,5 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia masa: 1 litr śmietany kremówki 2 fix do śmietany lub 2 łyżki żelatyny aromat

ciastkarnia na kruchym spodzie
Muffiny czekoladowe 147

Gdzie czekolada, tam zawsze smacznie! Muffiny czekoladowe, to jeden z najprostszych i najsmaczniejszych deserów. W smaku są po prostu idealne: w miarę słodkie, mięciutkie, wilgotne, pachnące

Kuchnia Łukasza
Tort walentynkowy, czekoladowy z kokosowym kremem i malinową galaretką (bez glutenu, cukru, laktozy, wegański) 231

pieczenia na kamieniu winnym - ½ łyżeczki sody oczyszczonej *można użyć puszki do przechowywania ciastek! :D  Galaretka malinowa -150g mrożonych malin -1/2 szkl. wody + 1/2 do 3/4 łyżeczki agaru -3 łyżki ksylitolu Krem kokosowy -śmietanka kokosowa powstała z 1 puszki mleka kokosowego -4 łyżki ksylitolu -2 łyżki mąki kokosowej -mrożone maliny Krem „polewa” orzechowo - czekoladowa(...)orzechów ziemnych -80ml syropu klonowego -4 łyżki kakao -100ml mleka roślinnego Lub krem orzechowo-czekoladowy Choconutto ( recenzja ) Dodatkowo -maliny, kumkwat i rozmaryn (do ozdoby) WEGAŃSKI BISZKOPT Len wymieszać z wodą i zostawić na 5 minut. Mąki, kakao, proszek do pieczenia i sodę wymieszać. Olej kokosowy i ksylitol utrzeć w osobnej misce. Do oleju z ksylitolem dodać lnianą

Candy Pandas
Tarta Mocno Czekoladowa z Ciasteczkami 185

posypania kolorowa posypka cukrowa Ciasto: 1. Do miski przesiać mąkę, kakao i kawę. Dodać cukier, pokrojone masło, śmietanę i wymieszać mikserem, aż powstaną wilgotne okruchy. Następnie rękoma zagnieść ciasto. 2. Ciasto rozwałkować, podsypując mąką na okrąg większy od średnicy blaszki (blaszka 26cm, posmarowana masłem i oprószona mąką) i ciastem wyłożyć blaszkę, patrz FILM . Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki(...)około 60 minut. 3. Schłodzone ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200C na funkcji góra-dół przez około 15 minut. Piekłam na środkowym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 4. Żelatynę zalać zimną wodą, wymieszać i odstawić na około 10-15 minut, aby napęczniała. 5. Do rondelka wlać śmietanę, dodać połamaną czekoladę, masło

Mała Cukierenka
Czekoladowe Ciasto Guinness 445

może być strzał w dziesiątkę. Robiłam bez większego przekonania, obawiając się, że ciasto może być lekko gorzkie. Inspirowałam się przepisem z jednego z moich ulubionych magazynów kulinarnych. Lekko zmodyfikowałam nasączając ciasto większa ilością Guinnessa oraz tworząc ‚giunnessową piankę’ na bazie śmietany i serka mascaropone. Ależ było moje zdziwienie po pierwszym kęsie. Ciasto wyszło wspaniałe. Pierwsza myśl, dlaczego nigdy wcześniej(...)stopniowo wlewamy rodzynki wraz z Guinness marynatą i mieszamy. Formę okrągłą o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Wlewamy ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 45 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest już gotowe. Gorące polewamy 6 łyżkami piwa Guinness a następnie odstawiamy do ostygnięcia.   Krem:   250 g serka mascarpone

Made By Mom And Son
Błyskawiczny sernik z jagodami 172

blogu jest serników wiele tradycyjny , kokosowy , czekoladowy , z morelami , z brzoskwiniami , a nawet ze śliwkami ale z jagodami jeszcze nie było. Dlatego dziś mam dla Was pyszny, kremowy sernik z dodatkiem jagód, na dodatek bardzo prosty i szybki do wykonania, bez ubijania, ucierania i innych z pozoru skomplikowanych czynności. Zatem zachęcam do upieczenia, bo jagody za chwilę się skończą(...)krótko miksujemy, tylko do połączenia składników, nie ubijamy. Masę serową wylewamy na schłodzony spód, wyrównujemy, a na wierzchu równomierną warstwą rozsypujemy jagody. Pieczemy ok 55 minut w 170 st. C. Studzimy i możemy się cieszyć pysznym ciastem var widgetParams = "{ 'Id':'41ec0d91-bb81-4b5b-921b-f8519fa5b600','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link = 'https://weben1.com/ElasticWidget2/Generate?query='+params; var iframe = document.createElement

Cynamonowe szczęście
Markizy Orzechowe z Kremem Czekoladowym 308

spędza trochę czasu w kuchni to przepisy czyta na logikę i tu wg mnie wsypanie 1/4 szklanki sody oczyszczonej byłoby oczywistym spieprzeniem całego ciasta, dlatego ograniczyłam się do 1/4 łyżeczki, a w innym pieczeniem ciasta w 350 stopniach Celsjusza byłoby kulinarnym samobójstwem, tak więc wg mnie to zwykłe "literówki". Ciastka wyszły przepyszne, krem dobrym składnikiem na kilka innych moich(...)łyżka po łyżce wsypywałam sypkie składniki. Na końcu wystarczyło włożyć rękę do miski i zagnieść ciasto.  W momencie zagniatania widziałam, że ciasto faktycznie jest kruche i mogą być niezłe "jaja" podczas wałkowania po wcześniejszym schłodzeniu, dlatego od razu podzieliłam ciasto na dwie części, jedną część wyłożyłam na folii spożywczej, przykryłam ją drugim arkuszem folii i rozwałkowałam na pół centymetrowy

Blondynka Gotuje
5 przepisów na ciasta z dynią 102

połączenia. Przyszedł czas na chłodzenie ciasta, jest to koniecznie bo ciasto jest miękkie i bez chłodzenia praca z nim jest praktycznie niemożliwa. Możesz chłodzić je przez 1-10 h w lodówce, lub przyśpieszyć ten proces i wybrać 30-40 minut w zamrażarce. Wyjmij z lodówki/zamrażarki połowę ciasta (rozłóż pieczenie na 2-3 blachy, nie uda się(...)wielkości mniej więcej 1 łyżki. Rób z nich kulki które spłaszczaj i układaj na blasze wyłożone papierem do pieczenia. Pracuj z ciastem dość szybko aby nie miało szansy się ocieplić. Układaj ciasteczka w sporych odstępach bo urosną podczas pieczenia. Piecz ciasteczka w piekarniku rozgrzanym do 190 st C przez 9 minut. Po wyjęciu z piekarnika trochę odczekaj

nietylkopasta.pl
Tort czekoladowo - kokosowy w "koronie" 263

kremem czekoladowym z dodatkiem wiśni, nasączone aromatyczną kawą z dodatkiem likieru Amaretto. Całość otacza "korona" z wysokich czekoladek i szeroka ozdobna wstążka. Tort powstał na wyjątkową okazję - 40 urodziny mojego męża i miał zawierać wszystko to co jubilat uwielbia najbardziej :-) Było mi niezmiernie miło, że sprostałam temu zadaniu! To idealny tort na urodziny lub inną ważną uroczystość. Polecam :-) Ciasto (składniki(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Boków nie smarować. Delikatnie przełożyć ciasto. Piec bez termoobiegu przez 40 min lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i natychmiast energicznie upuścić tortownice z wysokości ok 50 cm na blat lub na podłogę. Dzięki temu zabiegowi biszkopt pozostanie idealnie równy. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Gdy ciasto całkowicie ostygnie, oddzielić boki

maniapieczenia
Pudding chia bananowy (wegański) 70

węglowodanów. Deser ten zawiera mało węglowodanów, dlatego jest idealny dla osób na diecie low carb , a także na diecie cukrzycowej lub osób unikających cukru . Ponadto pudding chia jest bez glutenu , bez nabiału i wegański Zobacz również pudding chia orzechowy ! Przepis na pudding chia bananowy Składniki szklanka mleka * (250 ml) banan (120 g po obraniu, 200 g przed(...)powyższego przepisu powstają dwie porcje. Kaloryczność obliczona dla mleka krowiego 3,2% i erytrytolu bez opcjonalnych dodatków. Jeszcze więcej wegańskich słodkości Wegańskie ciasteczka cynamonowe Chałwa domowa bez cukru Ciasto bananowe (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Michałki bez cukru Keto bounty (wegańskie) Kulki mocy daktylowo-orzechowe Wegańskie placki bananowe Krem daktylowo-orzechowy Jeszcze więcej przepisów na wegańskie słodkości

WegePrzepis
Czekoladowe ciasto z dwóch składników - bez glutenu, bez laktozy, LOW FODMAP 253

Pyszne ciasto czekoladowe dla osób na diecie bez glutenu, bez laktozy oraz FODMAP ( więcej o diecie FODMAP dowiesz się TUTAJ ). Ciasto inspirowane jest przepisem ze strony Tasty . Zapraszam do przygotowań!  Składniki (8 porcji): 250 g gorzkiej czekolady 4 jajka Dodatkowo (opcjonalnie): świeże truskawki i jagody cukier puder CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piekarnik rozgrzewamy(...)sztywną pianę. Do czekolady dodajemy po 1 żółtku i po każdym dokładnie ucieramy. Dodajemy połowę piany z białek, mieszamy. Dodajemy resztę piany i delikatnie mieszamy. 3. Spód formy do pieczenia o średnicy 15 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę i wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut. 4. Ciasto wyciągamy i odstawiamy do przestygnięcia. Możemy podawać

My Culinary Art
Zdrowy baton bananowy 152

pieczenia • 1/2 szklanki drobnych płatków czekoladowych Dekoracja • 3 łyżki drobnych czekoladek • 3 łyżki mleka • 1/2 banana Wykonanie: • Banany rozgnieść widelcem i zmiksować z masłem orzechowym. • Dodać obie mąki, jogurt i proszek do pieczenia, zmiksować razem. • Na koniec wymieszać z płatkami czekoladowymi. • Wyłożyć do silikonowej tortownicy 25×25 cm. • Piec(...)st.C przez 30 minut. • Po ostudzeniu pokroić na kwadraty. • Czekoladki rozpuścić z mlekiem i położyć czekoladę na każdy kawałek ciasta. • Banana pokroić w plasterki i udekorować batony

To co kocham
DYNIOWE SERNIKOBROWNIE Z MUSEM ŚLIWKOWYM 423

niewielką ilością wody. Lekko studzimy, blendujemy lub przecieramy przez sitko. SPÓD BROWNIE : Blaszkę o wymiarach 20x30 cm smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 170℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Na garnku z gotującą się wodą umieszczamy szklaną lub metalową miskę ( nie może dotykać wody). Dodajemy połamaną na kosteczki czekoladę oraz(...)wlewamy roztopioną czekoladę z masłem. Na koniec wprost do miski z masą jajeczno-czekoladową przesiewamy mąkę i dodajemy zmielone orzechy. Delikatnie i krótko mieszamy. Powstałą masę wylewamy do przygotowanej formy i pieczemy 8 minut, lub do momentu, gdy na wierzchu utworzy się cieniutka skorupka, a ciasto lekko urośnie. Wyjmujemy na blat. MASA SEROWO-DYNIOWA : Twaróg dokładnie rozmiksowujemy w malakserze. Dodajemy

cool and minty
Ciasto orzechowe 196

jedliście ciasto bez mąki  i tylko z odrobiną cukru?  Jeśli nie, to spróbujcie.  Pracy niewiele, a efekt znakomity.    Składniki: Ciasto: 25 dag zmielonych orzechów 4 jajka 4 białka 2 łyżki cukru Orzechy tłuczemy w ściereczce (ścierka powinna być "śliska", żeby orzechy się nie przykleiły)  lub w specjalnej maszynce do bakalii.  Cztery żółtka(...)dodajemy do masy delikatnie mieszając. Gotową masę wylewamy na małą tortownicę  lub niedużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego  do temperatury 160-180 stopni  i pieczemy na złoty kolor około 60 minut. Polewa czekoladowa: 40-50 g gorzkiej czekolady cukier do smaku odrobina mleka lub wody Do rondelka wrzucamy czekoladę

Pyszności Słodkości
Najprościej: muffinki z nektarynkami 165

ukrywam, nie jest lekko...  Przez długie godziny zbierałam się za napisanie posta. snując się po domu bez celu. W końcu zastał mnie wieczór i ciemności, a ja nadal nie potrafiłam się w sobie zebrać. Upiekłam więc ciasto - gruszkowe, czekoladowe, rozgrzewające. Pycha!  Ale o nim innym razem... Dzisiaj mam dla Was wspomnienie wakacji i pikników. Najzwyklejsze, najbanalniejsze(...)słodkie i wilgotne od owoców. To co, powspominacie ze mną...? Muffinki z nektarynkami Składniki: (na 12 sztuk) 250 g mąki pszennej 100 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 75 ml oleju 1 jajko 125 ml mleka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 nektarynki Nektarynki sparzyć, obrać ze skórki. Przekroić na pół, wyjąć pestki, pokroić miąższ w kostkę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SERNIK OREO 584

Synowie uwielbiają te ciastka..dlaczego by nie zrobić z nimi ciasta? Jak pomyslałam tak też zrobiłam.Padło na sernik, a że mamy lato, sernik na zimno.Na

Z Majeczką w kuchni
Mazurek z masą kawową i bezami 147

Wielkanoc, to mazurek! :) Jedną z propozycji jest pyszny mazurek z masą kawową, bezami i karmelem, na który dzisiaj zapraszam. Składniki: Ciasto: 175 g mąki 50 g cukru (może być cukier puder) 100 g masła łyżka śmietany 18% 1 żółtko Masa kawowa: 200 g masy krówkowej z puszki 80 g masła 2 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej Karmel: 1/4 szklanki cukru(...)małych bezików Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta energicznie mieszamy i formujemy w kulę, zawijamy w folie i chłodzimy w lodówce przez ok godzinę. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma pergaminami (podobnie jak w przypadku mazurka czekoladowego ) i przekładamy na blaszkę. Rękoma formujemy małe ranty z ciasta i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto po wyjęciu

Taste Of My Day
Ciasto orzechowe 166

jedliście ciasto bez mąki i tylko z odrobiną cukru? Jeśli nie, to spróbujcie. Pracy niewiele, a efekt znakomity.  Składniki: Ciasto: 25 dag zmielonych orzechów 4 jajka 4 białka 2 łyżki cukru Orzechy tłuczemy w ściereczce (ścierka powinna być "śliska", żeby orzechy się nie przykleiły) lub w specjalnej maszynce do bakalii. Cztery żółtka i jedno białko ubijamy mikserem, dodając cukier(...)stopniowo dodajemy do masy delikatnie mieszając. Gotową masę wylewamy na małą tortownicę lub niedużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160-180 stopni i pieczemy na złoty kolor około 60 minut. Polewa czekoladowa: 40-50 g gorzkiej czekolady cukier do smaku odrobina mleka lub wody Do rondelka wrzucamy czekoladę i podgrzewamy by się

Salonik smaków

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję