ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:110/333)

Wegańskie, proteinowe brownie z kokosowym karmelem i popcornem (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 221

recenzja ), dlatego lepiej nie poddawać go obróbce termicznej. Tym razem wykorzystałyśmy wegańską odżywkę bardzo dobrej jakości ( recenzja ), która świetnie wzbogaciła smak pieczonego brownie.  Ciacho jest przepyszne, obłędnie czekoladowe a do tego dostarcza również protein. Lepiej być nie mogło ❤         Składniki (śr: 22 cm): Proteinowe brownie -120g płatków owsianych (bezglutenowe lub zwykłe) -80g mąki(...)szklanki kakao (zapomniałyśmy ile to waży :P) -80g oleju kokosowego -200g świeżych daktyli bez pestek -500ml/480g musu z gruszek (z ok 1kg świeżych) -300g napoju roślinnego -łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -tabliczka gorzkiej czekolady bez cukru (u nad 70% kakao) Kokosowy karmel -250ml mleka kokosowego lub śmietanki kokosowej powstałej

Candy Pandas
Ciasto waniliowe z pokruszonymi herbatnikami, lukrem i płatkami migdałowymi Helio 173

płatki migdałowe od HELIO Forma do pieczenia o wymiarach 24 x 30 cm. Szklanka ma pojemność 250 ml. Składniki mam w temp. pokojowej. PRZYGOTOWANIE: Do dużej miski dodaję suche składniki i dodaję mokre, mieszam łyżką do połączenia składników. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C – grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto piekę na środkowej półce piekarnika przez(...)energicznie mieszam by nie było grudek. Wsypuję sporą garść pokruszonych płatków migdałowych, mieszam. Smaruję wystudzone ciasto. Podaję. Do przepisu wykorzystałam płatki migdałowe HELIO . Wypróbuj także kilka innych moich przepisów na ciasta bez miksera Ciasto kakaowe z wanilią bez miksera Szybkie ciasto czekoladowe z żurawiną i jabłkami – bez miksera Ciasto z konfiturą różaną, szybkie, bez miksera

Zasmakuj Kuchni
SZAMPAŃSKIE BABECZKI Z LUSETTE W WAFLU 153

Lusette zapieczonych w wafelkach do lodów. Brzmi wspaniale, prawda? Składniki: 12 wafelków do lodów CIASTO: 230 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 110 g cukru  120 g miękkiego masła, 3 białka, 120 ml szampana 1 wafelek LUSETTE czekoladowy KREM: 1 śmietanka 36% 1 wafelek LUSETTE czekoladowy 1 łyżeczka cukru pudru DEKORACJA: wafelek LUSETTE

Kuchnia w oparach
Sernik czekoladowo-limonkowy z mascarpone bez pieczenia 230

Pamiętacie orzeźwiający sernik cytrynowo-borówkowy ? Tak nam smakował, że zrobiłam jego odpowiednik z ciemną czekoladą, limonką i malinami. Mi zdecydowanie bardziej do gustu przypadła biała wersja

Poezja smaku
Ciasto czekoladowe na maślance z wiśniami 224

kawy to week stracony;) Bez masy i bez obfitej słodkości chcę zaproponować ciasto czekoladowe z wiśniami. Ja zimą często używam owoców z kompotu wiśniowego, do ciast nadają się one wówczas idealnie. Skala smaku- 10/10 ciasto jest wilgotne i mocno czekoladowe. Zdecydowanie pyszne. Na blaszkę zrobić najlepiej 1.5 porcji ciasta. Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej:   250g(...)mąki pszennej   1 płaska łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia   szczypta soli 2-3 łyżki kakao   200g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego   200ml oleju   220ml maślanki   3 jajka całe   Dodatkowo: 3/4 szkl. wiśni wypestkowanych plus 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego   1. Piekarnik nagrzać do 175C na funkcji

Kubki smaku
Jagielnik z polewą daktylowo - kokosową. Szybki, łatwy przepis bez mleka i glutenu 215

czekoladową: 10 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki kakao Kaszę dokładnie wypłukałam, zalałam wodą, a następnie ugotowałam do miękkości. Do ugotowanej i lekko przestudzonej kaszy dodałam agawę, sok malinowy, olej kokosowy i zblendowałam na gładko. Rodzynki i żurawinę zalałam wrzątkiem, następnie dodałam do ciasta. Całą masę dokładnie wymieszałam, przełożyłam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia

nietadieta
Słodko- słone ciasto czekoladowe 165

ciasto jest bardzo wilgotne w środku inspiracja Składniki: 500g serka wiejskiego 3 jajka 6 łyżek otrębów pszennych firmy Kupiec 3 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru 1 łyżka kakao 2 łyżeczki proszku do p. stewia wg. smaku  Sposób przygotowania: Serek wiejski dosładzamy stewią wg. smaku dodajemy pozostałe składniki i wszystko miksujemy wkładamy do małej formy wyłożonej papierem do pieczenia

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
CIASTO "COMBER" Z ALKOHOLEM 283

czekoladowej – odłożoną masę kakaową przetworzyła na czekoladę pitną na gorąco. W to miejsce popełniłam lukier na bazie ponczu do nasączenia ciasta. CIASTO COMBER Z ALKOHOLEM /źródło: Mała Cukierenka / 1,5 szklanki mąki pszennej 250g masła 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 3 jajka – osobno żółtka i białka 3 łyżki kakao bez cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia

W kuchni Karmel-itki
Ucierane ciasto cytrynowe z cytryńcem chińskim + ZAKALEC ABC 376

dół bez termoobiegu. Nie otwierać bez potrzeby piekarnika podczas pieczenia. Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować! Ciasto studzić powoli! Inaczej groźba iż opadnie. Nie wyjmować formy z ciastem zbyt szybko z piekarnika - wyłączyć grzałkę, otworzyć drzwiczki na oścież i studzić tak ciasto ok. 10-15 min. Następnie zostawić(...)kompletnego wystygnięcia w blaszce ,w której się piekło. Po ostygnięciu ciasto można polać polewą czekoladową - lub tak jak w moim przypadku, lekko spryskać roztopioną czekoladą. I wszystko byłoby pięknie, gdyby po rozkrojeniu, nie przywitała mnie zgroza i postrach każdego cukiernika - ZAKALEC!Przestworza Google, w tym najróżniejsze fora kulinarne i brać blogowa, zaserwowali mi wiele pożytecznych rad i wskazówek

Grunt to przepis!
ciasto "monte" 186

Ciasto zrobione na wzór popularnego deseru mleczno-czekoladowego. Tak samo jak on lekkie, puszyste i delikatne. Jest bardzo proste do zrobienia, składa się z biszkopta, mlecznego kremu z białą czekoladą i czekoladowej pianki. Wykończone orzechami. Wcale nie jest przesłodzone więc bez problemu można wciągnąć większy kawałek. Zresztą jest tak smaczne, że ręka sama sięga po dokładkę.  *blaszka(...)nadal ubijając wsypywać powoli cukier a później dodawać po żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej. Wlać wodę i olej. Delikatnie za pomocą dużej łyżki wszytko razem połączyć. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około 20 minut. Wystudzić.  Przygotować krem: połowę mleka zagotować. W reszcie rozpuścić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pieczarki bezowe 220

bezy. Następnie należy lekko dmuchnąć, aby rozmyć kakao i nadać grzybom autentycznego wyglądu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 95°C (200°F to dokładnie 93,3°C) i pieczemy, a raczej suszymy ok. 2 godzin, aż będą całkowicie suche i chrupiąc. Pieczemy po 2 blaszki jednorazowo, co jakiś czas zamieniając je miejscami. Następnie piekarnik wyłączamy i pozostawiamy bezy(...)ciast, np. Bûche de Noël („bożonarodzeniowe polano”). Dzieci będą nimi niewątpliwie zachwycone. Inspirację zaczerpnęłam od Alice Medrich , autorki książki „Chewy Gooey Crispy Crunchy Melt-in-Your-Mouth Cookies”. Gorąco polecam i życzę smacznego. Zapraszam również do przejrzenia przepisu znajdującego się na blogu na inne Ciasteczka pieczarki . W wydarzeniu Ciasto na niedzielę – Co chcemy, to pieczemy wraz

mojewypiekiinietylko
EKSPRESOWE i WILGOTNE CIASTO CZEKOLADOWE 663

niespodziewanych gości. Ciasto w momencie wykładania do formy jest lekko płynne - takie ma być - dzięki temu w czasie pieczenia mocno urośnie, a po upieczeniu będzie lekkie i puszyste.  Najlepiej smakuje z powidłami śliwkowymi i domową bitą śmietaną. SKŁADNIKI 200 g mąki pszennej 200 g cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła(...)łyżki kakao 250 ml mleka 3 jajka POLEWA CZEKOLADOWO-KAWOWA 200 g gorzkiej czekolady 150 ml śmietany 30% 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 30 ml wrzątku WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 170 st. C, bez termoobiegu. Formę keksową o wymiarach 9x27 cm (mierzoną po dnie) smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Masło rozpuszczamy w rondelku, na małym ogniu. Dodajemy

cool and minty
Muffinki z kawałkami czekolady i polewą 146

Muffinki pachnące delikatnie skórką pomarańczową z kawałkami czekolady oblane dodatkowo polewą czekoladową, bez miksera, szybciutkie w wykonaniu – zapraszam na mini pyszności Do ciasta możecie dodać dowolne bakalie, aromaty, owoce, kakao – będzie pysznie, zapewniam! SMACZNEGO:) SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki maślanki 1/4 szklanki oleju rzepakowego 1 jajko skóra(...)przesianą mąkę z sodą. Mieszam. Dodaję kawałki czekolady i skórkę pomarańczy. Formę na muffinki wykładam papilotkami, nakładam łyżką porcje ciasta do 3/4 wysokości foremek. Postępuję tak z 12 foremkami. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C. Piekę muffinki ok. 20 minut bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Polewa: w rondelku podgrzewam śmietankę, nie doprowadzam do wrzenia. Gorącą zdejmuję i wrzucam

Zasmakuj Kuchni
Czekoladowe ciasto Missisipi ze śliwkami, kokosem i białą czekoladą 153

się przepis na ciasto Missisipi, zwane chocolate mud cake. Jest bardzo czekoladowe, wilgotne i mięsiste. W swoim przepisie użyłam mąki kokosowej oraz suszonych sliwek, nadając mu bardziej zimowy smak. Nie żałowałam dobrości – jest tu śmietanka, dobra czekolada, kokos, śliwka i biała czekolada. Co więcej, do upieczenia tego ciasta użyjecie minimum sprzętów kuchennych. Nie potrzeba miksera, wystarczy miska i garnek(...)całość mieszamy. Moje ciasto przed przełożeniem do keksówki było dość gęste. Ciasto przekładamy do keksówki wysmarowanej masłem. W wierzch ciasta wbijamy ciasno suszone śliwki, lekko je wciskając. Pieczemy w 180C do „suchego patyczka”. Białą czekolade stapiamy w kąpieli wodnej. Wierzch ciasta nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Polewamy obficie biała czekoladą przestudzony wierzch ciasta. Ciasto obsypujemy płatkami kokosowymi, obkladamy

Raj dla Podniebienia
Lodowy tort z porzeczkami i polewą 272

zamrażarki na co najmniej parę godzin. Pozostałą kremówkę ubić wlewając pod koniec 1/4 szklanki mleka skondensowanego. Wyłożyć na zmrożoną warstwę porzeczkową i wyrównać. Wstawić ponownie do zamrażarki. Polewę czekoladową przygotować jak tort lodowy będzie całkowicie zmrożony. Czekoladę posiekać i razem z kremówką podgrzewać nad kąpielą wodną. Mieszać, aż wszystko dokładnie się połączy. Wystudzić do temperatury pokojowej. Tort lodowy wyjąć(...)róg i polać po torcie lodowym. Na wierzchu rozłożyć świeżą porzeczkę. Można podawać zaraz po polaniu czekoladą lub włożyć ponownie do zamrażarki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta warstwowe , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu , Lody i desery lodowe Tagged: czekolada , kremówka , mleko skondensowane , porzeczki

https:KKuchniaMniam