ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:112/333)

ciasto "monte" 153

Ciasto zrobione na wzór popularnego deseru mleczno-czekoladowego. Tak samo jak on lekkie, puszyste i delikatne. Jest bardzo proste do zrobienia, składa się z biszkopta, mlecznego kremu z białą czekoladą i czekoladowej pianki. Wykończone orzechami. Wcale nie jest przesłodzone więc bez problemu można wciągnąć większy kawałek. Zresztą jest tak smaczne, że ręka sama sięga po dokładkę.  *blaszka(...)nadal ubijając wsypywać powoli cukier a później dodawać po żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej. Wlać wodę i olej. Delikatnie za pomocą dużej łyżki wszytko razem połączyć. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około 20 minut. Wystudzić.  Przygotować krem: połowę mleka zagotować. W reszcie rozpuścić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pieczarki bezowe 167

bezy. Następnie należy lekko dmuchnąć, aby rozmyć kakao i nadać grzybom autentycznego wyglądu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 95°C (200°F to dokładnie 93,3°C) i pieczemy, a raczej suszymy ok. 2 godzin, aż będą całkowicie suche i chrupiąc. Pieczemy po 2 blaszki jednorazowo, co jakiś czas zamieniając je miejscami. Następnie piekarnik wyłączamy i pozostawiamy bezy(...)ciast, np. Bûche de Noël („bożonarodzeniowe polano”). Dzieci będą nimi niewątpliwie zachwycone. Inspirację zaczerpnęłam od Alice Medrich , autorki książki „Chewy Gooey Crispy Crunchy Melt-in-Your-Mouth Cookies”. Gorąco polecam i życzę smacznego. Zapraszam również do przejrzenia przepisu znajdującego się na blogu na inne Ciasteczka pieczarki . W wydarzeniu Ciasto na niedzielę – Co chcemy, to pieczemy wraz

mojewypiekiinietylko
EKSPRESOWE i WILGOTNE CIASTO CZEKOLADOWE 619

niespodziewanych gości. Ciasto w momencie wykładania do formy jest lekko płynne - takie ma być - dzięki temu w czasie pieczenia mocno urośnie, a po upieczeniu będzie lekkie i puszyste.  Najlepiej smakuje z powidłami śliwkowymi i domową bitą śmietaną. SKŁADNIKI 200 g mąki pszennej 200 g cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła(...)łyżki kakao 250 ml mleka 3 jajka POLEWA CZEKOLADOWO-KAWOWA 200 g gorzkiej czekolady 150 ml śmietany 30% 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 30 ml wrzątku WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 170 st. C, bez termoobiegu. Formę keksową o wymiarach 9x27 cm (mierzoną po dnie) smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Masło rozpuszczamy w rondelku, na małym ogniu. Dodajemy

cool and minty
Muffinki z kawałkami czekolady i polewą 110

Muffinki pachnące delikatnie skórką pomarańczową z kawałkami czekolady oblane dodatkowo polewą czekoladową, bez miksera, szybciutkie w wykonaniu – zapraszam na mini pyszności Do ciasta możecie dodać dowolne bakalie, aromaty, owoce, kakao – będzie pysznie, zapewniam! SMACZNEGO:) SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki maślanki 1/4 szklanki oleju rzepakowego 1 jajko skóra(...)przesianą mąkę z sodą. Mieszam. Dodaję kawałki czekolady i skórkę pomarańczy. Formę na muffinki wykładam papilotkami, nakładam łyżką porcje ciasta do 3/4 wysokości foremek. Postępuję tak z 12 foremkami. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C. Piekę muffinki ok. 20 minut bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Polewa: w rondelku podgrzewam śmietankę, nie doprowadzam do wrzenia. Gorącą zdejmuję i wrzucam

Zasmakuj Kuchni
Sernik w makowo-pomarańczowe łaty na czekoladowym spodzie 170

aromaty lubiane przez wszystkich domowników - mak, pomarańczowe skórki, a całość dopełniają wspaniałe czekoladowe kamyczki na wierzchu ciasta (,bo deser idealny nie może obyć się bez czekolady). Sernik w makowo-pomarańczowe łaty na czekoladowym spodzie, to idealna propozycja zarówno do codziennej kawy, jak i na świąteczny stół. Spróbujcie.  Składniki: Na spód: około 90 -100 g herbatników 3/4 łyżki(...)znów łyżkę masy makowo-sernikowej, itd. Gdy wyłożymy cały spód, w ten sam sposób postępujemy z następną warstwą ciasta, aż do wyczerpania składników. Sernik wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 75-80 minut. ! Uwaga czas pieczenia uzależniony jest od rodzaju piekarnika. Po około 65 minutach należy sprawdzić "stan upieczenia" sernika. Gdy sernik się

Słodkie okruszki
Czekoladowe ciasto Missisipi ze śliwkami, kokosem i białą czekoladą 114

się przepis na ciasto Missisipi, zwane chocolate mud cake. Jest bardzo czekoladowe, wilgotne i mięsiste. W swoim przepisie użyłam mąki kokosowej oraz suszonych sliwek, nadając mu bardziej zimowy smak. Nie żałowałam dobrości – jest tu śmietanka, dobra czekolada, kokos, śliwka i biała czekolada. Co więcej, do upieczenia tego ciasta użyjecie minimum sprzętów kuchennych. Nie potrzeba miksera, wystarczy miska i garnek(...)całość mieszamy. Moje ciasto przed przełożeniem do keksówki było dość gęste. Ciasto przekładamy do keksówki wysmarowanej masłem. W wierzch ciasta wbijamy ciasno suszone śliwki, lekko je wciskając. Pieczemy w 180C do „suchego patyczka”. Białą czekolade stapiamy w kąpieli wodnej. Wierzch ciasta nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Polewamy obficie biała czekoladą przestudzony wierzch ciasta. Ciasto obsypujemy płatkami kokosowymi, obkladamy

Raj dla Podniebienia
Lodowy tort z porzeczkami i polewą 219

zamrażarki na co najmniej parę godzin. Pozostałą kremówkę ubić wlewając pod koniec 1/4 szklanki mleka skondensowanego. Wyłożyć na zmrożoną warstwę porzeczkową i wyrównać. Wstawić ponownie do zamrażarki. Polewę czekoladową przygotować jak tort lodowy będzie całkowicie zmrożony. Czekoladę posiekać i razem z kremówką podgrzewać nad kąpielą wodną. Mieszać, aż wszystko dokładnie się połączy. Wystudzić do temperatury pokojowej. Tort lodowy wyjąć(...)róg i polać po torcie lodowym. Na wierzchu rozłożyć świeżą porzeczkę. Można podawać zaraz po polaniu czekoladą lub włożyć ponownie do zamrażarki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta warstwowe , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu , Lody i desery lodowe Tagged: czekolada , kremówka , mleko skondensowane , porzeczki

https:KKuchniaMniam
TARTA Z MUSEM CZEKOLADOWYM, MASCARPONE I TRUSKAWKAMI 1057

masła 1 żółtko 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka śmietany mus czekoladowy 250 g mascarpone 100 g gorzkiej czekolady ze skórką pomarańczową (lub bez) krem 250 g mascarpone 330 ml śmietanki 30 % 3-4 łyżki cukru pudru truskawki świeża mięta A jak to zrobić: Przygotować ciasto. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło, jajko, cukier i śmietanę. Zagnieść(...)razie potrzeby podsypywać mąką, aby nie kleiło się do rąk. Tak przygotowane ciasto schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Formę do tarty wysmarować masłem. Ciasto wyciągnąć z lodówki i rozwałkować. Zawinąć na wałek i przenieść na formę. Wyłożyć nim dno i boki formy, całość nakłuć widelcem. Piec około 25 minut (na złoty kolor) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Kuchnia w opałach
Murzynek z wiśniami i masą serową 426

wystygnie dodać do niej żółtka  , dżem i przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksować całość. Z białek jaj ubić sztywną pianę i połączyć ją delikatnie z ciastem. Wyłożyć masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 40 min w 180'C. Ciasto odstawić do wystudzenia. W tym czasie przygotować masę . Galaretki rozpuścić w 3/4 szklanki(...)cukrem pudrem, połączyć ze śmietaną  i tężejącą galaretką. Z ciasta odciąć  wierzch  ( ok 1 cm grubości ) i pokruszyć go . Pozostały w formie spód nasączyć nalewką  , posmarować dżemem wiśniowym i wyłożyc całą masę serową. Górą posypać pokruszonym ciastem i polać odlaną wcześniej polewą czekoladową. Smacznego :)   Polecam

Malinowa Kawiarenka
CIASTO MARCHEWKOWE Z MORELAMI, PISTACJAMI i CZEKOLADĄ 217

pokrojonej w kostkę gorzkiej czekolady POLEWA CZEKOLADOWA 75 g masła 1/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki gorzkiego kakao 1/2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki wrzącej wody DO PRZEŁOŻENIA: powidła śliwkowe WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ z funkcją góra/dół bez termoobiegu. Formę o wymiarach 17x24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach(...)Wprost do miski z masą jajeczną przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, dodajemy skórkę z pomarańczową, posiekane morele, pistacje i czekoladę. Krótko miksujemy/mieszamy, tylko do połączenia składników. Przekładamy do formy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 25 minut, lub do tzw suchego patyczka.  Dobrze wystudzone ciasto kroimy poziomo na 2 części. Spód smarujemy powidłami, przykrywamy drugim blatem. POLEWA

cool and minty
Placuszki z kukurydzą 185

może powstać nowe danie, nawet deser...;) Do ciasta możecie dodać także cebulkę wraz z kiełbaską, kukurydzę zastąpić groszkiem, pomidorkami, pieczarkami. Takie ciasto pasuje do innych warzyw - eksperymentujcie:) Dodanie do ciasta słodszych składników typu suszone owoce + cukier puder stworzy nam deser ! Polane placuszki dodatkowo polewą czekoladową + dodatki świeżych owoców.... mniam! Lubię takie "praktyczne" ciasta, którymi możemy - w różnych wersjach (dosłownie) zaskoczyć(...)wyczuć leistość ciasta, ma być nieco podobne do naleśnikowego, nie może być gęste ale i nie za bardzo lejące się, płynne szczypta soli olej do smażenia Przygotowanie: Mąkę wsypujemy do głębszej miski, dodajemy wszystkie suche składniki (na razie oprócz suszonej żurawiny), dodajemy miód i mleczko oraz powoli wodę - mieszamy do uzyskania gładkiego ciasta, bez grudek na koniec dodajemy kukurydzę

Zasmakuj Kuchni
Podwójnie czekoladowa babka na kefirze 148

puszystym cieście, intensywnie czekoladowym od kakao i kawałków czekolady, a jakby tego było mało to jeszcze oblanym grubą warstwą czekolady. Dla mnie to żadna czekoladowa przesada, bo przecież jak święta to warto świętować solidnie. A co więcej, nie musicie się martwić, że Wielkanoc tylko raz w roku – taka babka będzie świetna na każdą okazję jak i bez(...)ciasto przelewamy do formy i wstawiamy do piekarnika na godzinę.   Po upływie godziny, sprawdzamy patykiem czy ciasto jest upieczone – powinien być suchy. Wystawiamy ciasto do ostygnięcia. Po około 20 minutach stygnięcia, dobrze jest wyciągnąć babkę z blachy.   Gdy ciasto jest ostudzone, możemy zająć się polewą – do żaroodpornej miski dajemy masło, mleko i pokrojoną na drobno czekoladę

Smaczna Strona
Bezglutenowy mazurek czekoladowy Pawła Małeckiego 158

bardzo dużo fajnych gadżetów do dekorowania, dzięki którym Wasze wypieki będą wyglądały jakby wyszły spod ręki mistrza cukiernika :).  Składniki: Ciasto czekoladowe bez mąki 6 jaj "L" 80 g cukru 200 g czekolady deserowej 50 g masła Ganasz czekoladowy 200 g śmietanki 30%  200 g czekolady deserowej  2 łyżki miodu  2 łyżki miękkiego masła(...)piany dodajemy żółtka, dokładnie mieszamy oraz stopniowo wlewamy rozpuszczoną czekoladę z masłem. Całość bardzo delikatnie mieszamy.  Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia równomiernie rozsmarowujemy masę. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 10-12 minut, następnie ciasto odstawiamy do wystygnięcia.  Ciasto wyjmujemy z blachy i kładziemy na desce.  Śmietankę zagotowujemy z miodem. Do śmietanki wrzucamy pokruszoną czekoladę

SzczyptaSmaQ
BATATOR - świąteczny tort z batatów z kremem różanym 278

krem różany na bazie serka mascarpone świetnie łączy się z wilgotnym i sprężysty ciastem batatowym z korzennym akcentem. Jeśli nie macie jakiegoś składnika nie przejmujcie się, w przepisie znajdziecie też ogólnodostępne zamienniki, które równie dobrze łączą się z batatami.Czas przygotowania:50 minut+ 50 minut pieczenie batatówSkładniki:CIASTO600-700 g batatów,3 szklanki mąki,6 jaj,3/4 szklanka cukru(...)czarnej porzeczki lub z czarnego bzu),50 ml domowego Cassisa (można zastąpić innym likierem porzeczkowym lub wiśniowym, w wersji bezalkoholowej zrezygnować z likieru).  PRZYBRANIE - czekoladowe wiórki50 g czekolady gorzkiej,100 g czekolady mlecznej,100 g czekolady białej.Przygotowanie:Bataty umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć olejem, położyć na blachę do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni

SzczyptaSmaQ
Tort z musem i ganache czekoladowym (biszkopt genueński) - warsztaty z Twardym Szparagiem 213

prosty w przygotowaniu, że nawet osoba początkująca poradzi sobie z nim bez problemu. Sprężysty biszkopt pięknie wyrasta, a krem czekoladowy wprost rozpływa się w ustach.  Do tego ganache czekoladowy... Pycha!  (Tortownica o średnicy 20 cm) Biszkopt genueński: 4 jajka 120g mąki pszennej 120g cukru Mus czekoladowy: 400 ml śmietanki 36% 100g czekolady (dowolnej; u mnie gorzka) Nasączenie(...)będzie ostudzona, lekko sztywna i wyraźnie zwiększy swoją objętość. (Może to potrwać nawet kilkanaście minut.)  Dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej (w kierunku jego wyrastania) masłem i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec (do tzw. "suchego patyczka") 25-30 minut w 180 stopniach. (Biszkopt powinien mieć złoty kolor.) Po ostudzeniu przekroić na 3 części. (Biszkopt

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania