ciasto cytrynowe - 7620 przepisów (strona:134/508)

Babeczki cytrynowe z borówką amerykańską 228

Dziś polecam pyszne babeczki z nutą cytrynową z borówką amerykańską i mleczną czekoladą, pyszności. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Babeczki cytrynowe z borówką amerykańską 228

Dziś polecam pyszne babeczki z nutą cytrynową z borówką amerykańską i mleczną czekoladą, pyszności. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Babka cytrynowa 143

Babki najczęściej przygotowujemy na Święta Wielkanocne, jednak nie ma żadnych przeciwwskazań, aby przygotować takie ciasto bez okazji. Moją ulubioną babką jest babka cytrynowa i przygotowuję ją kilka razy w roku. Jest ona mocno cytrynowa w smaku, a Artykuł Babka cytrynowa pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
CIASTO MARGARYTKA 163

Bardzo proste i efektowne ciasto bez pieczenia. Jako spód możemy wykorzystać suche gofry, biszkopty lub cienką warstwę upieczonego wcześniej biszkoptu. Ciasto jest lekkie i nie mocno przesłodzone, a cytrynowy smak galaretek nadaje mu dodatkowej, orzeźwiającej nuty. Składniki: 600 ml śmietany 30% 3 galaretki przeźroczyste 2 galaretki cytrynowe ok 320 g kruchych ciasteczek w kształcie kwiatków opakowanie gofrów lub biszkoptów

Walijskie Pichcenie
Wielkanocny mazurek z migdałami i czekoladą! 135

delikatnie i cierpliwie.  Całość polewamy czekoladą i dekorujemy wedle uznania. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę, albo całą noc w zależności kiedy przygotowujesz ciasto. Smacznego! Wypróbuj również przepis na  BABKĘ WIELKANOCNĄ CYTRYNOWO -CZEKOLADOWĄ

SMYKWKUCHNI
Keks klasyczny z bakaliami 145

czas skrócić o mniej więcej 5 minut. Gdyby góra natomiast za szybko się rumieniła warto przykryć ją sreberkiem. Keks odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Można udekorować ciasto polewą w moim przypadku jest to polewa cytrynowa z cukru pudru kilka łyżeczek wody i soku z cytryny

W Moim Magicznym Domu
Babka majonezowa 151

mnie uświadomiłyście! Zaczęłam testowanie, Karolina i Natalia przysłały mi swoje przepisy (dzięki, dzięki :* ), przejrzałam internety i piekłam. A rodzina testowała ;) i wiecie co? Ta jest po prostu rewelacja! Nieupieczone ciasto dalej pachnie majonezem, więc miałam sporo wątpliwości, ale po wyciągnięciu z piekarnika jest magia! Babka z majonezem okazała się idealnie puszysta, nieco biszkoptowa, lekka, mięciutka, po prostu rozpływająca się(...)mnie znikała tego samego dnia :) Babkę piekłam w foremce o średnicy 24 cm z kominem w środku o średnicy 8 cm. U mnie jest mocno cytrynowa, ale możecie zastąpić cytrynę dowolnym ulubionym aromatem do ciasta lub dodać bakalie (wcześniej trzeba je oprószyć mąką, żeby nie utonęły w cieście). Składniki na babkę: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej

Ciastkozercy
Babka majonezowa 1707

mnie uświadomiłyście! Zaczęłam testowanie, Karolina i Natalia przysłały mi swoje przepisy (dzięki, dzięki :* ), przejrzałam internety i piekłam. A rodzina testowała ;) i wiecie co? Ta jest po prostu rewelacja! Nieupieczone ciasto dalej pachnie majonezem, więc miałam sporo wątpliwości, ale po wyciągnięciu z piekarnika jest magia! Babka z majonezem okazała się idealnie puszysta, nieco biszkoptowa, lekka, mięciutka, po prostu rozpływająca się(...)mnie znikała tego samego dnia :) Babkę piekłam w foremce o średnicy 24 cm z kominem w środku o średnicy 8 cm. U mnie jest mocno cytrynowa, ale możecie zastąpić cytrynę dowolnym ulubionym aromatem do ciasta lub dodać bakalie (wcześniej trzeba je oprószyć mąką, żeby nie utonęły w cieście). Składniki na babkę: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej

Ciastkozercy
Oponki serowe 443

sody Olej do smażenia Puder do oprószenia Sposób przygotowania: Mąkę przesiać, wymieszać z sodą, dodać twaróg i miękkie masło, wsypać cukier i cukier ze skórką cytrynową , wbić jajka, wlać spirytus, zagnieść gładkie jednolite ciasto.  Następnie rozwałkować na grubość około 7 mm, po rozwałkowaniu wycinać szklanką kółka, w środku wyciąć mniejsze kółeczko kieliszkiem. Smażyć  z obu stron na dobrze

Wanilia i Kardamon
Lebkuchen - najlepsze pierniki na świecie 158

Odstawić do przestudzenia do suchych składników wlać masę miodowo-maślaną i wymieszać, np. łyżką do połączenia składników. Na końcu dodać skórkę pomarańczową. Ponieważ kandyzowanej skórki cytrynowej nie miałam starłam skórkę ze świeżej cytryny. Ciasto będzie dość lepiące, ale takie ma być. Odstawić do przestygnięcia. Jak wystygnie zgęstnieje nabierać ciasto łyżeczką i formować kulki wielkości orzecha włoskiego zwilżonymi dłońmi, by ciasto

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
3 bit 190

Hej! A teraz smaczne ciasto bez pieczenia znane pod nazwą 3 bit. Wielkim plusem jest to, że robimy go niemal z prędkością światła ☺ , no i z

Tylko pysznie
Cytrynowiec 416

Sprawdzony przepis na pomysłowe, niecodzienne ciasto. Jest połączeniem lekkiego biszkopta, dwóch orzeźwiających mas cytrynowych oraz cytrynowego lukru. Serdecznie polecam na wszelkiego rodzaju imprezy, gdyż pięknie prezentuje się na stole, nie spływa, ani nie rozpada się. Dzięki temu cytrynowiec uświetni każdą uroczystość. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Tarta z pistacjami w roli głownej 191

średnicy, lub jedną większą o średnicy około 21-23 cm.   Zobacz inne przepisy na mini tarty:  Mini tarty z cytrynowym nadzieniem    ,    Tarta z morelami i migdałami  . Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 120 g masła w temp. pokojowej 3 łyżki cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Krem: (jeśli robicie dużą tarte to krem

Rusty Fork
Mini babeczki do wielkanocnego koszyczka 115

mikserem na małych obrotach do uzyskania „piaskowej” konsystencji. Do sypkich składników dolewamy połowę mleka i miksujemy dalej. Dodajemy jajko, pozostałe mleko i aromat cytrynowy, miksujemy. Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni. Przekładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami  lub formy silikonowej i wstawiamy do pieca na 20-25 min. Po upieczeniu przekładamy babeczki na kratkę do całkowitego wystygnięcia

Rusty Fork
Babka herbaciano-cytrynowa 157

Herbatę wlewamy do garnka, dodajemy rodzynki i razem gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy sodę i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, skórkę cytrynową, sól, mąkę oraz proszek do pieczenia. Do ciasta stopniowo wlewamy zimną herbatę i dokładnie całość łączymy. Na koniec dodajemy rodzynki, mieszamy i ciasto wylewamy do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą formy na babkę

Zainspirowana w kuchni

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję