ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:230/345)

Kawowy 3 bit 194

Ciasto 3 bit chyba każdy już jadł, ponieważ jest bardzo znane i lubiane. Na Święta postanowiłam zrobić trochę inną wersję i padło na kawową. Polecam, wychodzi duża blacha i jest czym dzielić. Składniki : (blacha 35x25 lub 25x40) Biszkopt: 5 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżka kakao 2 łyżki mielonej kawy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa(...)budyniową ułożyć herbatniki, następnie masę kajmakową i znowu warstwę herbatników, którą smarujemy dżemem. Wstawić na chwilę do lodówki i w tym czasie przygotować masę śmietanową. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody, ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno dodając cukier puder. Do ubitej śmietany wlewać powoli tężejącą galaretkę i wsypać cappuccino. Miksować do czasu jego rozpuszczenia. Masę śmietanową wyłożyć na ciasto

talerz przyjemności
Afrodyta 2286

piękną słoneczną sobotę zapraszam na pyszne ciasto Afrodyta. Może upieczecie je ukochanej osobie z okazji Walentynek. Ciasto pełne afrodyzjaków: truskawki, cynamon, czekolada- czego chcieć więcej? SKŁADNIKI: Biszkopt ciemny: 4 jajka, 3/4 szklanki cukru, 6 łyżek oleju, 1 szklanka mąki, 1,5 łyżki kakao, 1/2 łyżki cynamonu, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, Biszkopt jasny: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 2/3 szklanki(...)opakowania galaretki truskawkowej, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietankowego, 1 kostka masła, 5 łyżek cukru pudru, 1 kieliszek spirytusu, Dodatkowo: polewa czekoladowa, 1/2 tabliczki białej czekolady. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny: Białka ubijam na sztywną pianę. Naprzemiennie dodaję cukier oraz żółtka. Nadal ubijając stopniowo dodaję olej, mąkę, kakao, cynamon oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę (wymiary

Tradycyjna kuchnia Kasi
ciasto a la delicja 358

przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy ok. 25-30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawimy do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu przy pomocy np. szklanki wycinamy w nim kółka. składniki na masę budyniową z kawą: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 3 łyżki mąki(...)wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. składniki n a poncz: 2-3 łyżki kawy 200 ml gorącej wody wykonanie: Kawę zaparzamy wodą i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. wykonanie ciasta: Na deseczkę lub do blaszki wkładamy jeden biszkopt kakaowy, nasączmy go 1/2 ponczu. Smarujemy 1/2 masy. Wykładamy na nią ciasto z dziurami, do każdej dziurki nakładamy tężejącą galaretkę. Na całość

Domowy Smak Jedzenia
Adwokatowy torcik z malinami 207

pestkami przelać do garnka. Dodać cukier i zagotować. Zdjąć z ognia, dodać napęczniałą żelatynę i mieszać, aż się rozpuści. Przestudzić, a kiedy mus zacznie gęstnieć rozsmarować na każdym krążku ciasta. Ajerkoniak. Żółtka i cukier umieścić w misce, którą stawiamy na garnku z gotującą się wodą na małym ogniu. Żółtka ucierać z cukrem, do momentu, aż staną się puszyste i gęste(...)rozprowadzony proszek budyniowy, zagotować. Zdjąć z ognia i na wierzch położyć folię spożywczą, tak aby leżała na budyniu. Wystudzić. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić, aż napęcznieje. Budyń zmiksować razem z ajerkoniakiem i rozpuszczoną żelatyną. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić i miksując porcjami dodawać do wystudzonego budyniu. Gęsty krem podzielić na trzy równe części i wykładać na blaty ciasta z malinami

https:KKuchniaMniam
Zosia. 941

papierze do pieczenia w nagrzanym do 180°C piekarniku na dużej blasze (z wyposażenia piekarnika) przez około 5 minut, ciasto ma się jedynie lekko zarumienić. Jeśli na cieście robią się pęcherzyki powietrza należy je przekłuć wykałaczką i docisnąć grzbietem łyżki. Studzimy. MASA: 1 kg trzykrotnie mielonego twarogu (lub z dobrej jakości z wiaderka) 180 g masła 2 jajka 1 niepełna(...)gotującej się masy dodajemy proszek budyniowy rozrobiony w mleku, pastę waniliową lub ekstrakt i mieszając zagotowujemy, odstawiamy.      Masę dzielimy na 4 części, formę wykładamy folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Na spód wykładamy pierwszy blat, smarujemy 1/4 masy, na nią kolejny blat, porcja masy i tak do wykorzystania składników (kończymy blatem ciasta). Formę z ciastem zawijamy folią

Rozpustne gotowanie
Ciasto serowe z truskawkami 149

minut do lodówki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Zimne ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę o średnicy 26 cm podwijając boki do góry (ciasto najlepiej ponownie schłodzić). Spód ciasta ponakłuwać widelcem i włożyć do piekarnika na 10 minut. Lekko podpieczony kruchy spód zostawić do ostudzenia. Nadzienie: Temperaturę piekarnika zmniejszyć na 170 ° C. Truskawki umyć, pozbawić szypułek, osuszyć ręcznikiem papierowym(...)budyniowy, mąkę ziemniaczaną i ponownie zmiksować. Na koniec do masy dodać truskawki i wymieszać łyżką. Białka ubić ze szczyptą soli stopniowo dodając cukier puder. Ubite białka delikatnie wymieszać z masą serowo-truskawkową i przelać do formy na podpieczony kruchy spód. Wyrównać wierzch, włożyć do piekarnika i piec 50 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto

Passions hobbies life
Ciasto Pawi ogon 144

wielkość blaszki. Piekarnik rozgrzewamy. Ciasto  układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy w 180 stopniach przez 20-30 min aż ciasto będzie złociste.  Pozostałe części ciasta rozwałkowujemy na wielkość blaszki, smarujemy marmoladą i posypujemy posiekanymi orzechami. Zwijamy rolady i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy w 180 st. C przez(...)połowę masy budyniowej, następnie na masie układamy rolady.  Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody, gdy zaczną tężeć to wlewamy je między rolady. Gdy galaretki zastygną to nakładamy pozostałą masę. Następnie układamy okrągłe biszkopty. Do rondelka wkładamy połamaną czekoladę i wlewamy śmietankę. Rondel ustawiamy na małej mocy palnika i rozpuszczamy czekoladę, przez cały czas mieszając. Wierzch ciasta polewamy gotową polewą

kulinarne odsłony pati
Stefanka na herbatnikach – ciasto bez pieczenia 276

Zbliżają się święta. Mam dla Was propozycję na pyszne ciasto. Cóż to będzie? Stefanka na herbatnikach. Bez pieczenia! A jakie to proste? Zaraz się przekonacie.   Potrzebne składniki: 4 paczki herbatników maślanych (około 100 sztuk) Krem nr.1: 400 ml mleka 5 łyżek stołowych cukru 1 budyń o smaku toffi 100 g mlecznej czekolady 150 g miękkiego masła Krem(...)folią aluminiową. Układamy warstwę herbatników. Na nią rozsmarowujemy połowę kremu budyniowego (krem nr.1). Znów dodajemy warstwę herbatników i na nią wykładamy połowę kremu nr.2. Znów warstwa herbatników i krem nr.1. Potem warstwa herbatników i krem nr.2. Na wierzch kolejna warstwa herbatników. Ciacho wstawiamy […] Artykuł Stefanka na herbatnikach – ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu Niunioki by Katarzyna Anc-Szczepłek

Niunioki
Kruche rogaliki z kremem pâtissière i gruszką 188

dodajemy ziarenka z laski wanilii i podgrzewamy aż do momentu uzyskania budyniowej konsystencji. Bardzo ważne jest tutaj mieszanie masy, bo chwila nieuwagi skutkuje pojawieniem się grudek. Krem przelewamy do miski, posypujemy cukrem pudrem, co zapobiegnie powstaniu kożucha i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.      Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy ze sobą, możliwie jak najszybciej, żeby nie ocieplać dłońmi masła

sama złodycz
Sernik z białą czekoladą i jagodami 187

Pieczemy przez ok. 20 minut w temp. 180 stopni C. W razie gdyby ciasto wyrosło nierówno (bo tak mi się zdarzyło) - wystarczy przeciąć nożem wystające nierówności. masa sernikowa 1 kg sera sernikowego 200 g jogurtu naturalnego 2 tabliczki białej czekolady 40 g proszku budyniowego waniliowego cukier z prawdziwą wanilią (ok. 16 g) 1/3 szkl. ksylitolu 2 białka jajek  szczypta

Kuchnia Ellie
Grzybki z kremem budyniowym 1713

rulon. Trzonki wtedy są bardziej kształtne. Końce maczamy w roztrzepanym białku i maku. Zarówno ciasto na kapelusze, blaszki jak i trzonki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez ok 12 minut. Krem: Mleko przelewamy do garnka, zostawiamy tylko trochę, tak by rozpuścić proszki budyniowe. Gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Masło ucieramy, stopniowo dodajemy po łyżce budyniu

Kuchnia w czekoladzie
placuszki budyniowe 175

syropem z mniszka. Polecam na słodkie śniadanko :-) składniki: 1 szklanka mąki 1 opakowanie proszku budyniowego 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1/4 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka wykonanie: Wszystkie składniki mieszam łyżką. Rozgrzewam teflonową patelnię i nakładam ciasto (jeden placek to jedna łyżka ciasta). Placuszki smażę powoli, żeby zdążyły wyrosnąć i nie przypaliły

babka w formie
Śliwkowiec 205

łyżki śmietany 18 %  Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Do białek wsypujemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem, kakao oraz żółtka. Ciasto przekładamy do formy o wymiarach 25 cm  35 cm i pieczemy w 180 C przez około 30 minut. W jednej szklance mleka rozpuszczamy budynie. Drugą szklankę mleka wraz z cukrami(...)masy budyniowej. Resztę masy budyniowej wykładamy na wierzch biszkopta. Na budyniu układamy śliwki kalifornijskie ( moczone przez 1 godzinę w ciepłej wodzie a następnie odsączone). Galaretkę rozpuszczamy w połowie porcji wody podanej na opakowaniu. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kompieli wodnej, dodajemy do niej resztę masła, śmietanę oraz lekko tężejącą galaretkę. Czekoladową masę przekładamy na wierzch ciasta i odstawiamy go w chłodne

Zainspirowana w kuchni
ciasto powiew jesieni 529

przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (21 cm x 37 cm). Pieczemy ok. 35 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową I: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki cukru 200 g masła

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania