ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:120/345)

Szarlotka z pianką budyniową 369

było upiec ją kolejny raz. Przepis pochodzi z bloga Kasi.     Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru 1 i 1/2 kostki masła 6 dużych żółtek 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany Czytaj dalej... Artykuł Szarlotka z pianką budyniową pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Kajmakowy sernik gotowany z orzechami 1079

rozsypać grubo posiekane orzechy. Na wierzch zetrzeć na tarce jarzynowej zmrożone ciasto kakaowe po 1/3 na każdym. Piec w formie przez 20 min w 190*C. Ciasta przed pieczeniem powinny być schłodzone. Proszek budyniowy rozprowadzić w mleku razem z jajkami. Do garnka przełożyć masło i kajmak. Wstawić na mały ogień i podgrzewać, aż się rozpuszczą. Dołożyć zmielony twaróg, cukier

https:KKuchniaMniam
TARTA JABŁKOWA NA TOKAJU Z BEZĄ WŁOSKĄ – fantastyczna! 238

gotujemy z cukrem i cały czas mieszając dodajemy rozrobiony budyń. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Jabłka ścieramy na grubych oczkach, odsączamy, dodajemy do masy budyniowej razem ze skórą z cytryny. CAŁOŚĆ: Ciasto wyciągamy z lodówki, chwilę zagniatamy rozwałkowujemy. Wykładamy tortownicę tworząc wysoką krawędź. Na cieście rozprowadzamy jabłkową masę, pieczemy ok. 40 minut/160C z termoobiegiem. Po upieczeniu całkowicie studzimy

Ostra na Słodko
Leon ciasto siostry Anastazji 1943

Miodowe placki, przełożone biszkoptem z kremem budyniowym i masą jabłkową. Pyszne połączenie,choć dość pracochłonne ;) Warto się zmierzyć z ciastem bo smak wynagradza nam trud przygotowań :) Najlepsze na 2-3 dzień. Bardzo polecam. Piekłam w foremce dużej i musiałam przygotować i upiec dwa miodowe placki . Radze robić to ciasto w większej formie,z tego powodu,ze jest dużo warstw(...)dzięki temu, ciasto troszkę nam się wydłuża i zyska na ilości ;) Wymiary blaszki: 38 x 25 cm Temp. pieczenia: !80 C Czas pieczenia : 30 min.+ 2x25 min. Składniki: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Placek miodowy: 300 g mąki 150 g margaryny  2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody 2 łyżki śmietany

Różne smaki w kuchni
Leon ciasto siostry Anastazji 4257

Miodowe placki, przełożone biszkoptem z kremem budyniowym i masą jabłkową. Pyszne połączenie,choć dość pracochłonne ;) Warto się zmierzyć z ciastem bo smak wynagradza nam trud przygotowań :) Najlepsze na 2-3 dzień. Bardzo polecam. Piekłam w foremce dużej i musiałam przygotować i upiec dwa miodowe placki . Radze robić to ciasto w większej formie,z tego powodu,ze jest dużo warstw(...)dzięki temu, ciasto troszkę nam się wydłuża i zyska na ilości ;) Wymiary blaszki: 38 x 25 cm Temp. pieczenia: !80 C Czas pieczenia : 30 min.+ 2x25 min. Składniki: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka maki 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia Placek miodowy: 300 g maki 150 g margaryny  2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody 2 łyżki śmietany

Słodkości i nie tylko
kostka kawowa z bezą 612

Proponuję Wam dzisiaj wspaniałe warstwowe ciasto. Najbardziej zadowoleni powinni być miłośnicy kawy - lekki, ciemny biszkopt przełożyłam delikatną kawową śmietanką i budyniowym kremem z dodatkiem alkoholu. Całość wieńczy chrupiąca, kawowa beza. Co Wy na to? Inspiracją był przepis Katriny . składniki:   ciasto biszkoptowe:   4 jajka 1 szklanka cukru 4 łyżki oleju 1 szklanka mąki 1/2 szklanki kakao 1 1/2 łyżeczki(...)mleka 2 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej + odrobina wrzątku  krem budyniowy:   750 ml mleka 2 budynie waniliowe 200 g masła 1 szklanka cukru pudru kieliszek wódki (opcjonalnie) beza:   4 białka (1 miarka) szczypta soli 2 miarki cukru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej przetartej przez sitko wykonanie:   Przygotowanie ciasta rozpoczynam od upieczenia bezy. Moja beza idealna jest sucha

babka w formie
Kostka Kubuś- ciasto bez pieczenia 6441

jedynie trzeba poczekać z ich konsumpcją), a jeżeli postaramy się o odrobinę fantazji w ozdobieniu, to takie ciasta mogą zrobić piorunujące wrażenie! :) Takim ciastem jest Kostka Kubuś, na którą składa się spód z herbatników przełożonych masą budyniową z soku marchwiowego, otoczona puszystą kremówką i ozdobiona wiórkami czekoladowymi- lekka, podzielna i przeurocza :) Wariantów tego ciasta w internecie jest mnóstwo, pierwszy(...)reszcie soku wymieszać proszek budyniowy, wlać do garnuszka i energicznie mieszać, aż do zgęstnienia masy. Masę ostudzić i zmiksować z miękkim masłem- dodawać je łyżka po łyżce, nie przerywając ucierania. Składanie: Na spód blaszki, wyłożonej folią aluminiową, ułożyć herbatniki, wylać masę kubusiową, na którą wykładamy kolejno: herbatniki, ubitą warstwę kremówki, korę czekoladową. Ciasto wstawić do lodówki. Smacznego! :) Wpis zawiera lokowanie

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto tortowe z serem 187

nasączenie. Chociaż gorąca masa, którą przekłada się blaty powoduje, że biszkopt staje się wilgotny, to robiąc to ciasto drugi raz nasączyłabym go wodą z cytryną. Ciasto ma delikatny posmak kawy, co nie przeszkadza jego degustacji w towarzystwie małej czarnej. Składniki: Biszkopt biały • 7 białek • 3/4 szklanki cukru • 5 łyżek mąki pszennej • 7 łyżek mąki ziemniaczanej(...)żółtkami i mąkami. Ugotować budyń. • Do gorącego budyniu wrzucić pokrojone masło i mieszać aż do rozpuszczenia. Składanie ciasta • Warstwę serową przełożyć na deseczkę lub tacę i zalać połową gorącej masy budyniowej. • Przykryć blatem biszkoptowym, położyć drugą deseczkę i odwrócić do góry nogami obie warstwy tak, aby sernik był na wierzchu

To co kocham
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem 138

żeby budyń był gęściejszy. Śliwki myjemy i pozbawiamy pestek. podpieczony spód posypujemy kaszą manną (wchłonie sok z owoców), układamy równomiernie śliwki i polewamy całość budyniem. Pozostałe ciasto ścieramy na tartce na masę budyniową. Całość pieczemy ok 30 minut w 170 st. C. var widgetParams = "{ 'Id':'1914fb15-0ac0-4810-b1b8-9295b9b79433','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link

Cynamonowe szczęście
Gofry budyniowe 165

soli. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą jasną masę. Następnie stopniowo dodajemy olej z mlekiem i wodę. 2. Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy proszek budyniowy i mieszamy. Stopniowo dodajemy do ciasta. Miksujemy na niższych obrotach.  3. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.  4. Rozgrzewamy gofrownicę. Smarujemy pędzelkiem namoczonym w oleju

kruche babeczki
Tort ślubny 190

Składniki: upiec 2 biszkopty, proporcje na jeden: 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

czarrna od kuchni
KRUCHE ROGALIKI BUDYNIOWE 138

posypania gotowych rogalików potrzebujemy cukier puder z dodatkiem cynamonu   Wykonanie: ze wszystkich składników czyli   mąki, cukru, cukru waniliowego lub ziarenek z laski wanilii, proszku budyniowego, masła, żółtek oraz mleka zagniatamy ciasto, które zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1 godzinę ze schłodzonego ciasta , odrywamy kawałeczki ciasta( u mnie 17-19g) i formujemy rogaliki, które układamy

Słodkie zapomnienie
Fale Dunaju 2587

Składniki ciasto: 1 kostka margaryny 30 dkg mąki 20 dkg cukru 5 jajek 1 cukier waniliowy 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao masa

czarrna od kuchni
Rafaello na Krakersach 169

SKŁADNIKI NA MASĘ BUDYNIOWĄ: 2 żółtka 3/4 szkl cukru cukier waniliowy 1/2 l. mleka 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki mąki pszennej 200g wiórek

Dziś Ja gotuje
Ciasto pijak 232

Składniki: biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 3/4 szklanki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 1 budyń waniliowy + 1

czarrna od kuchni
Ciasto Piegusek 245

dodaj do ciasta w trzech partiach, delikatnie wymieszaj. Piecz około 40-45 minut w 175*C. Ostudzone ciasto polej lukrem, czekoladą, albo tak jak moje: na cieście warstwa prażonych jabłek i masa budyniowa :) Smacznego

Kulinarna (nie)codzienność
Mini-ptysie 194

Mała przekąska na słodko🙂 Składniki ciasto: woda 1 szt masło 100 g mąka pszenna 1 szkl jajka 4 szt sól 1 szczypta krem: masło 3/4 kostki

czarrna od kuchni
Tarta z wiśniami i migdałową kruszonką 433

się nie uniosło. Jeśli tak, przebijamy je raz widelcem. Drugi raz się nie uniesie. Podpieczone ciasto wyciągamy z piekarnika. Równomiernie, po całej powierzchni, ciasto posypujemy bułką tartą.  Wiśnie przekładamy do miski, dodajemy cukier oraz proszek budyniowy  i całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowane wiśnie od razu rozkładamy na ciasto. Na wiśniach rozkładamy kruszonkę, którą rozkruszamy w palcach. Ciasto ponownie

Smak mojego domu
Tort z różowym kremem budyniowym i z bitą śmietaną. 235

Ten prostokątny tort składa się z czterech biszkoptowych warstw. Do przełożenia blatów i pokrycia tortu użyłam dwóch rodzajów kremów zabarwionych na różowo sokiem malinowym. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Tort kawowy z bananami… 357

Jutro piąta rocznica naszego ślubu, więc nie mogło się obejść bez jakiegoś deseru. Chociaż (jak już na pewno zauważyliście ;) gustuję raczej w prostszych wypiekach, tym razem

brunetkawkuchni
Ciasto kawowe z karmelem 211

Coś słodkiego do gorzkiej kawy :) Składniki biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru 2 łyżki

czarrna od kuchni
Warstwowiec kakaowo - kawowy 225

Warstwowiec kakaowo- kawowy to inny pomysł na ciasto kakaowo-kawowe . Ciasto przygotowywane jest na dużej blasze. Kiedy przetniemy je na pół i ułożymy jedną część na

Przepisy Kulinarne
Tort Minionek 192

Pierwszy raz robiłam tort dekorowany masą cukrową, wyszedł jak dziecku w przedszkolu, ale się spodobał :) Za wszelkie rady dziękuję Marcie R-K, bezsprzecznej mistrzyni dekoracji tortów

czarrna od kuchni
Amarantusowa szarlotka z budyniem 173

kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy z budyniem. Budyń z jabłkami wykładamy na ciasto, wyrównujemy. Na wierzch ścieramy na tarce jarzynówce pozostałą 1/3 ciasta, tak aby równomiernie przykryło warstwę budyniową. Pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy. Podajemy posypane cukrem pudrem.   Amarantusowa szarlotka z budyniem Amarantusowa szarlotka z budyniem Amarantusowa szarlotka z budyniem

peggiwkuchni
Karpatka 192

Składniki na blachę 25 x 35 Ciasto:    1 szklanka wody    1 szklanka mąki    1/2 masła roślinnego    4 jaja

peggiwkuchni
Tort kawowy z bananami… 509

Jutro piąta rocznica naszego ślubu, więc nie mogło się obejść bez jakiegoś deseru. Chociaż (jak już na pewno zauważyliście ;) gustuję raczej w prostszych wypiekach, tym razem

brunetkawkuchni
Karmelowe Fale Dunaju 209

Karmelowe Fale Dunaju Pyszne ciasto do kawy :) Składniki ciasto: 1 kostka margaryny 30 dkg mąki 20 dkg cukru 5 jajek 1 cukier waniliowy 1 płaska łyżeczka

czarrna od kuchni
Kostka z masą budyniową na Góralkach 171

Dziś kolejna propozycja na ciasto. Jest to kostka z masą budyniową z dodatkiem Góralków i pysznego domowego przetartego dżemu z czarnej porzeczki. Świetne połączenie. Ciacho możecie upiec na zbliżającą się okazję, czyli Sylwester i Nowy Rok, Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Jabłecznik/szarlotka z budyniem 209

poza tonami zjadanego popcornu)był pyszny jabłecznik, który czasami zdarzało mi się jadać... był to dla mnie ideał ciasta z jabłkami. Na spodzie kruche ciasto, na nim pyszne, twarde kawałki jabłek polane masą, jakby budyniową, a na tym kruszonka polana kajmakiem. Nie jestem fanką szarlotek, jabłeczników i w ogóle ciast z jabłkami ale tamten jabłecznik był moim faworytem i marzeniem

sierotka maRysia w kuchni
Kryształek na budyniowym biszkopcie 227

Druga odsłona pysznego ciasta na zimno. W połączeniu z budyniowym biszkoptem oraz startą czekoladą smakuje rewelacyjnie. Mocno owocowe galaretki przełamują słodycz. Dobierając inne smaki możemy stworzyć dowolną kompozycję barw i … Czytaj dalej Kryształek na budyniowym biszkopcie

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Borówkowy las 172

Jesień ...  Ach, jesień ...  Z jednej strony uwielbiam ją za to, że to cudowny czas na żeglowanie - jezioro pustoszeje, miejsca zajęte zwykle w sezonie już

Garniec Magalie
Kruche z jabłkami i budyniem 172

gęściejszy. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. Podpieczony spód posypujemy bułką tartą (wchłonie sok z jabłek) na bułkę układamy równomiernie jabłka i polewamy całość budyniem. Pozostałe ciasto rozwałkowujemy i przykrywamy nim masę budyniową. Całość pieczemy ok 30 minut w 170 st. C. Po upieczeniu można polać polewą czekoladową. Smacznego

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania