ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:119/345)

Rurki z kremem budyniowo - kawowym. 166

przygotować dowolny krem i już mamy coś do kawy. Rurki możecie nadziewać kremem śmietanowym z serkiem mascarpone też wyśmienicie smakują. Moje dzieci lubią masę budyniową więc zrobiłam taką.  Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na ciasto kruche tradycyjne : około 3,5 szklanki mąki  1 szklanka cukru pudru 3 żółtka 1 cukier waniliowy 250 g margaryny Kasi 200 ml kwaśnej śmietany(...)Masa budyniowa : 600 ml mleka 3 budynie waniliowe z cukrem Winiary 2 łyżki masła 1 żółtko 50 ml likieru kawowego do posyp ania : cukier trzcinowy 1 jajko 2 łyżki słodkiej śmietanki   Wykonanie :     Do miski przesiać mąkę dodać cukier , cukier waniliowy,śmietanę, żółtka i startą na tarce margarynę.Wyrobić ciasto mikserem na grudkowatą masę, przełożyć na stolnicę

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto ze śliwkami i budyniem 279

minut. W tym czasie wydrylować śliwki, posypać cukrem i cynamonem - odstawić. Budynie ugotować, w zmniejszonej ilości mleka, czyli w 700 ml na dwa opakowania proszku budyniowego. Dosłodzić wg przepisu z opakowania. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika, posypać bułką tartą. Na cieście rozłożyć śliwki, zalać owoce gorącym budyniem. Na wierzch zetrzeć zmrożone ciasto. Piec 40-45 minut w 180 stopniach

kolorowotorcikowo
PANI WALEWSKA, PYCHOTKA 175

kruche ciasto. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Gotowe ciasto podzielić na dwie równe części (ja swoje odważałam) i wykleić nim dokładnie dna blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Gdy ugniatamy ciasto ręcznie można blaszki przed pieczeniem włożyć na kilka minut do lodówki, ale nie jest to konieczne. Na każdym ze spodów rozsmarowujemy po połowie dżemu. Blaszki wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)wcześniejszym usunięciu papieru) i delikatnie dociskamy. Gdy blaty są dobrze wystudzone, ciasto ładnie trzyma formę, u mnie nic się nie kruszyło, piekłam już to ciasto kilkakrotnie. Gdy mamy "małego lenia", możemy wykorzystać  gotowy proszek budyniowy. Gotujemy wówczas budyń w połowie mleka. Tj. na 500ml mleka dajemy 2 proszki budyniowe, dodajemy 2 łyżki ksylitolu lub cukru i gotujemy wg przepisu

Smaczne Zdrowe
Ciasto budyniowo - śmietanowo - czekoladowe 165

Dziś ciasto idealne dosłownie na każdą okazję. Ciemny biszkopt, masa budyniowa i śmietanowa z dodatkiem białych Michałków do tego wiórki czekoladowe to uczta dla podniebienia. Jak widać ciasto czasochłonne ale warte zachodu, bo nic tak nie cieszy jak kawałek dobrego ciasta do kawy lub herbaty. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pyszne ciasta na Święta 380

orzechami i kremem 3. Piernik z kremem czekoladowym 4. Piernik ekspresowy z powidłami 5. Miodownik 6. Seromakowiec na kruchym spodzie (seromak) 7. Świąteczne Eklerki z kremem budyniowym 8. Stollen. Strucla z bakaliami 9. Ciasto z mandarynek. Ciasto mandarynkowe 10. Świąteczny makowiec z kruchymi gwiazdkami i cukrem pudrem. 11. Sernik z brzoskwiniami 12. Ciasto cielak 13. Makowiec świąteczny. Świąteczna strucla

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasteczka budyniowe 204

poprawę humoru… i nie tylko. Ciasteczka budyniowe – bez jaj i proszku do pieczenia. Dla mnie to nie tylko przepis, ale i wspomnienia. Moja przygoda z wypiekami rozpoczęła się właśnie od ciasteczek. Co prawda nie akurat takich, ale… zawsze, przy każdej nadarzającej się okazji, z sentymentem je wspominam.   Składniki na ok. 50 sztuk: - 220g mąki tortowej + 1 łyżka(...)Zamiast budyniu biszkoptowego można użyć inny o dowolnym smaku (oczywiście bez cukru). Jeżeli ciasto będzie lepkie, nie przejmujcie się – takie ma być. Podczas zagniatania ciasta dodałam 1 łyżkę mąki, którą uwzględniłam w składnikach. Ciasteczka budyniowe – do kawy, herbaty, kubka mleka… i nie tylko. Mega kruche i delikatne. Przepis znaleziony na blogu Zjem to! Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
ciasto babie lato 196

składniki na ciasto kruche: 500 g mąki 4 żółtka 300 g masła, schłodzonego 200 g cukru pudru 1 szczypta soli wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Kruche babeczki z kremem i truskawkami 144

Wyśmienite kruche babeczki z kremem budyniowym i truskawkami . Są bardzo smaczne i efektowne , swoim wyglądem skuszą każdego . Składniki: Ciasto kruche: 330 gram mąki 100 gram cukru pudru 3 żółtka 150 gram masła Krem budyniowy: 0,5 litra mleka 2 żółtka 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 250 gram masła roślinnego Dodatkowo

Bajeczna Kuchnia
Miodownik z orzechami 396

łyżeczka sody oczyszczonej, Masa orzechowa: 100g masła, 2,5 łyżki miodu, ½ szklanki cukru, 200g orzechów włoskich, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 4 łyżki cukru kryształu, 2 żółtka, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 150g masła. PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z masłem. Dodaję miód, cukier, jajka oraz sodę. Zagniatam ciasto. Ciasto dzielę(...)Dodaję orzechy, cukier oraz miód. Mieszam i zagotowuję. Masę odstawiam na chwilę do przestudzenia. Trzecią część ciasta rozwałkowuję i wykładam na blaszkę. Na ciasto wykładam masę orzechową. Wyrównuję. Piekę 15 minut w temperaturze 180 stopni. Masa budyniowa: Z mleka odlewam ½ szklanki. Pozostałe mleko zagotowuję z cukrem i cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam mąki i żółtka. Masę wlewam do gotującego

Tradycyjna kuchnia Kasi
Metrowiec 168

biszkopt jest wilgotny, puszysty, przepyszny, krem jest lekko cytrynowy, wszystko oblane grubą warstwą czekolady, stanowi doskonałą całość. Na tym cieście nauczyłam się dwóch rzeczy: jak zrobić ciasto ucierane i jak zrobić krem maślano-budyniowy. Mam nadzieje, że moje wskazówki wam się przydadzą. Polecam dzień wcześniej wieczorem przygotować budyń, oraz wyciągnąć masło z lodówki, można też upiec ciasto jasne i ciemne

moj przepis na
Kremówki 248

razem przyszła pora na  testowanie kremówki domowej Emix. W skład zestawu wchodzi mieszanka do wypieku ciasta i kremu. Jest to ciasto na biszkopcie z dużą ilością kremu budyniowego. Przygotowanie biszkoptu było bardzo łatwe i szybkie. Biszkopt po upieczeniu bardzo łatwo dało przekroić się na pół. Dla osób które boją się lub nie mają chęci na pieczenie domowego biszkoptu polecam(...)wszystko wolę biszkopt upieczony wg mojego ulubionego przepisu. Krem budyniowy wyszedł bardzo puszysty, delikatny i żółciutki. Przygotowanie kremu również jest bardzo proste. Producent zaleca nasączenie biszkoptu, ja jednak pominęłam tę czynność ponieważ nie lubię mokrych biszkoptów. Jeśli będziemy stosować się do wskazówek  które producent umieścił na opakowaniu gwarantuję, że ciasto uda się nawet początkującym. Do wypieku oprócz mieszanki Emix

Ala piecze i gotuje
Szarlotka z budyniową pianką 188

lodówki. 2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Jeśli są soczyste, należy je odcisnąć z nadmiaru soku. Dodać cynamon, wymieszać. Jabłka rozłożyć na cieście. 3. Białka ubić, dodać cukier, ubić, po czym wsypać proszek budyniowy i dokładnie zmiksować. Pianę wyłożyć na jabłkach. Na jabłka zetrzeć na tarce ciasto, które wcześniej chłodziło się w zamrażarce. 4. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika

Kuchnia domowa Ani
Ciasto Shrek bez pieczenia + film 165

Ciasto Shrek bez pieczenia to znakomity smakołyk składający się z trzech warstw, warstwy budyniowej przełożonej delicjami, delikatnej pianki oraz musu z kiwi i galaretki. Ciasto Shrek to to świetny pomysł na domowe uroczystości, znakomicie sprawdzi sie na świątecznym stole.     składniki na formę 24 x 26 cm 350 g podłużnych biszkoptów 3 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru

Smakowite Dania
Biszkopt budyniowy z kremem z ricotty i konfiturą malinową 166

aktualnym numerze znajdziecie też moją propozycję - przepis na lekkie, biszkoptowe ciasto z malinową nutą :) Bardzo mi miło być częścią tego wspaniałego projektu! :) Biszkopt budyniowy z kremem z ricotty i konfiturą malinową tortownica 26 cm Ciasto: 5 jajek 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 opakowanie budyniu malinowego bez cukru (64 g) 1/4 szklanki ksylitolu 1/4 szklanki erytrolu Wszystkie składniki powinny być

FitKot
Słodkie środy - Cynamonowa szarlotka z pianką 148

cukrem z wanilią, cynamonem i wiórkami kokosowymi. Jabłka wykładamy na ciasto. Pianka: białka ubijamy dodając szczyptę soli, następnie dodajemy cukier puder i proszek budyniowy. Powstałą pianę wykładamy równomiernie na warstwę jabłek. Z zamrażarki wyciągamy ciasto, ścieramy na wierzch na dużych oczkach. Szarlotkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni przez około 45 minut.  Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania