ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:845/2705)

Sernik z brzoskwiniami 202

pamiętam, ale ciasto wyszło pyszne! :) Składniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 250 g margaryny 5 żółtek 3 łyżki cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego Masa serowa: 1 szklanka cukru 1000 g białego tłustego sera 125 g margaryny 100 g masła 5 żółtek 2 op. Budyniu śmietankowego bez cukru Ponadto: 5 białek 1 szklanka(...)tarta do posypania formy Sposób przyrządzenia: Ciasto kruche: Z podanych składników wyrobić ciasto, podzielić na dwie części i schłodzić Masa serowa: Ser zmielić. Wszystkie składniki utrzeć Sernik z brzoskwiniami: Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszki o wymiarach 25x40 cm. Następnie masę serową wylać na ciasto. Brzoskwinie odsączyć , pokroić , ułożyć na masie. Białka

The Sweet Damsel
Sernik z jabłkami bez pieczenia 79

bez pieczenia to jeszcze połączony z pysznymi prażonymi jabłkami. Koniecznie zachęcam Was do wypróbowania tego połączenia. Składniki: - 800 g mielonego podwójnie twarogu lub takiego z wiaderka - 1 i 1/2 kg jabłek - 1 szklanka mleka - 100 g masła - 1 szklanka cukru - 2 opakowania budyniu śmietankowego - 2 galaretki cytrynowe - 350 g herbatników Przygotowanie: Prostokątną formę do pieczenia wykładamy papierem(...)pieczenia. Na spód wykładamy warstwę herbatników. Twaróg miksujemy z cukrem i masłem. Budynie mieszamy z 1 szklanką mleka i wlewamy do twarogu. Całość przekładamy do  garnka i gotujemy na małym ogniu przez około 5 minut, aż masa zgęstnieje. Gorący krem przekładamy na herbatniki. Wyrównujemy masę i na nią układamy warstwę herbatników. Jabłka obieramy, kroimy w małą kostkę

Zainspirowana w kuchni
Truskawki pod kruszonką 158

kładniki suche  na końcu dodać  masło , wymieszać ciasto przy pomocy widelca lub można do tego celu użyć malakser. Po zagnieceniu ciasta dodajemy  jogurt  i jeszcze raz wyrabiamy, powstanie dość klejące ciasto. Ciasto w misce odłożyć do zamrażalnika na czas przygotowania truskawek. Kruszonkę można również zrobić wcześniej i zamrozić na dłuższy czas. Truskawki  umyć, pozbyć się(...)kruszonkę .  Ciasto na kruszonkę jest dość lepkie  i jeśli nie schodziło się zbyt mocno to trudno będzie je pokruszyć, ale można porozrywać i układać małe kawałki jeden obok drugiego. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika,  pieczemy przez około 35 minut, upieczona kruszonka powinna być w  złoto-brązowym  kolorze. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i lekko

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto z malinami i lekką pianką waniliową 219

Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki 250 g schłodzonego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek  Składniki na piankę waniliową: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego (16g) 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (2 x40 g) 1/2 szklanki oleju słonecznikowego Dodatkowo: 500 g malin(...)Zaczynamy od przygotowania ciasta kruchego. Masło pokroić w kostkę, dodać resztę składników i szybko zagnieść całość. Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie, dodać 1 - 2 łyżki wody. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na minimum 2 godziny, aby dobrze się zmroziło. Przygotować blachę o wymiarach 24x34 cm. Wysmarować ją masłem i wyłożyć papierem do pieczenia

Świat Ciasta
Kruche ciasteczka 140

wiórki kokosowe, a nawet dodać do ciasta startą skórkę z pomarańczy. Warto próbować i eksperymentować przygotowując domowe ciasteczka.  Co jeszcze będzie potrzebne by przygotować domowe ciasteczka? Poza podstawowymi składnikami, z których zagnieciemy ciasto, do przygotowania domowych ciasteczek przyda się dobry wałek, silikonowa mata lub stolnica i oczywiście foremki do wycinania ciasteczek. Bez nich u mnie ani rusz. Moje(...)ciasta formujemy kulę. Ciasto wkładamy do lodówki na około 1 godzinę, aby dobrze się schłodziło. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Odrywamy kawałek ciasta (resztę zostawiamy w lodówce). Wałkujemy na lekko podsypanej mąką macie (lub stolnicy) na grubość 3-5 mm. Ja robię ciasteczka z dziećmi i najczęściej po prostu ugniatamy ciasto ręką. A następnie

Słodkie okruszki
Ciasto z advokatem i krówkami 195

cukru 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl. ajerkoniaku/advokatu 15 dkg twardych krówek pokrojonych na drobne kawałki szczypta soli Mąkę (260g) wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz solą.K rówki wymieszać z 1 łyżką mąki.  Masło utrzeć z cukrem, ucierać przez około 4 minuty mikserem/ najwyższe obroty. Zmniejszyć obroty miksera na najniższe i dodawać(...)mąka z punktu 1.) Do ciasta dodać resztę mąki i wlać likier, wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać krówki i wymieszać łyżką.[ ja nie mieszałam krówek z ciastem ].  Ciasto przełożyć do formy [ u mnie część ciasta, krówki i reszta ciasta ] z kominem o średnicy 22cm [ u mnie tortownica bez kominka] posmarowanej masłem i posypanej bułką

Moje domowe kucharzenie
Bajaderki buraczane z masą daktylową i ziarnami. 213

oleju słonecznikowego 1  szklanka puree z gotowanego/pieczonego buraka  około 2 szklanek  mąki pszennej 3 łyżki  gorzkiego kakao 1 i 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli  Masa daktylowa 250 g daktyli 1 szklanka wody  (lub mleka) 1 łyżka kakao  1/2 szklanki suszonej żurawiny 2 łyżki masła kokosowego 5 dag czekolady wiórki(...)soku w buraczkach  gotowanych  jest inna,  a inna w pieczonych. Ciasto powinno być konsystencji gęstej, kwaśnej śmietany. Upiecz  ciasto w  temp. 180 st.C do suchego  patyczka. Odstaw do ostudzenia. Przygotuj  masę daktylowo-czekoladową Wodę wlej do rondelka, wsyp daktyle bez pestek - doprowadź do zagotowania. Wsyp żurawinę, dodaj kako i masło kokosowe. Wymieszaj

Gotuj Sam!
Bezglutenowe Brownie, czyli prosty przepis na ciasto czekoladowe krok po kroku 155

piekę w tortownicy o średnicy 22 cm . Przepis na bezglutenowe brownie – krok po kroku Do przygotowania ciasta będziecie potrzebować: 2 tabliczki gorzkiej czekolady (po 100 g każda) 250 g margaryny lub masła 4 średnie lub duże jajka (albo 5 małych) 70 – 100 g cukru zwykłego lub brązowego (w zależności od tego, jak słodkie ciasta lubicie ) szczypta soli papier do pieczenia(...)szczyptą soli. 9. Ubite białka przekładamy do czekoladowej masy i delikatnie, a zarazem dokładnie mieszamy, aby wszystko ładnie się połączyło. 10. Powstałe ciasto przekładamy do tortownicy i wkładamy na pierwszy od dołu poziom piekarnika. 11. Ciasto pieczemy 40 – 45 minut. 12. Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia. W trakcie stygnięcia ciasto troszkę „klapnie” Brownie możemy podawać

Okiem Blondynki by McBlondi
Gryczane ciasto z bezą i truskawkami! 179

bezą kokosową. Ciasto ma ciekawy i niepowtarzalny smak. Warto od czasu do czasu spróbować czegoś innego.  Dlatego zachęcam serdecznie! SKŁADNIKI: - 6 łyżek oleju kokosowego (ewentualnie masła) - 1 jajko + 1 żółtko - 80 ml mleka - 180 g mąki gryczanej + 1 łyżka proszku budyniowego o smaku czekoladowym - 120 g cukru (bądź użyj słodzika np. stewii ) - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)WYKONANIE: Olej, mleko i jajka połącz za pomocą trzepaczki z mąką i proszkiem do pieczenia. Cukier zmiel na cukier puder i dodaj do masy. Formę wysmaruj olejem i wylej masę. Ułóż truskawki wstaw do pieca na 35 minut 170 stopni C. (grzanie dół + termoobieg). BEZA: - 3 białka - 3 łyżki cukru pudru płaskie -  3 łyżki wiórków kokosowych Ubij białka

SMYKWKUCHNI
SERNIK Z GRUSZKĄ W CZEKOLADOWYM CIEŚCIE 266

składniki i delikatnie wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Przelać do formy ciasto i wyrównać. Piec w temperaturze 180℃ przez 40-45 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto wystudzić. Ciasto serowe: 60 dkg zmielonego sera białego; 30 dkg cukru pudru; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru); 6 jaj; 15 dkg margaryny lub masła; Margarynę(...)budyń w proszku, wszystko wymieszać. Na koniec dodajemy ubite na sztywną pianę białka. Lekko wymieszać. Masę serową przelać do wyłożonej papierem pergaminowym tej samej blaszki, co były pieczone blaty kakaowe. Piec w 180℃ około 40 minut do lekkiego zrumienienia na wierzchu. Wkładkę serową wystudzić i wyłożyć delikatnie z formy.  Składniki na masę budyniową: 500 ml mleka; 2 budynie czekoladowe

In my kitchen
delikatne ciasto z czereśniami i budyniową pianką 425

wykładamy papierem do pieczenia. Na tarce o dużych oczkach ścieramy 2/3 zamrożonego ciasta. Pieczemy w piekarniku ok. 25 min w temp. 170 st. C na złoty kolor. Odstawiamy do wystygnięcia. składniki na piankę budyniową: 5 białek 220 g cukru 2 łyżeczki domowego ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki oleju 2 budynie śmietankowe bez cukru dodatkowo: 500 g czereśni Czereśnie myjemy(...)cały czas miksując wsypujemy delikatnie budyń a następnie cienkim strumieniem wlewamy olej oraz ekstrakt waniliowy. Na wystudzone ciasto wykładamy pianę budyniową. Na pianę wykładamy czereśnie przeciętą częścią do góry, lekko wciskamy je w pianę. Na czereśnie ścieramy pozostałą część ciasta i pieczemy ok. 40 min w temp

Domowy Smak Jedzenia
Chałka z cukrem perlistym 147

elastyczne i gładkie ciasto, podczas pieczenia należy uważać, żeby chałki nie przepiec. Każdy piekarnik piecze inaczej i czas pieczenia, który jest podany w przepisie, jest czasem orientacyjnym. Piekąc chałkę po raz pierwszy, pilnujcie więc czasu i stopnia wypieczenia. Zbyt mocno przypieczona chałka będzie bardziej sucha w środku, dlatego też najlepiej po 20 minutach pieczenia przeprowadzić test(...)następnie zacząć wyrabiać ciasto na średnich obrotach przy pomocy końcówki typu hak. Po 2 minut zacząć powoli dolewać rozpuszczone masło, dalej wyrabiać ciasto przez 5 minut. Miskę z wyrobionym ciastem przykryć folią spożywczą, odstawić na około 2 godziny. Po tym czasie wyjąć ciasto na lekko naoliwiony blat, delikatnie ugnieść wypuszczając w ten sposób bąbelki powietrza. Ciasto podzielić na 3 równe

SprawdzonaKuchnia.pl
Szybki piernik z powidłami i suszonymi śliwkami 62

świątecznym stole. Dla osób, które lubią pierniki z dodatkiem orzechów  i suszonych owoców - też się sprawdzi. Suszone śliwki, które wmieszałam do masy, równo rozkładają się w gęstym cieście. Wersja z dodatkiem bakalii jest najpewniej najtrafniejsza,  smak suszonych owoców podkreślają dodane do masy powidła śliwkowe. Pierniczek nie wymaga użycia miksera, wszystkie składniki mieszamy  w dwóch miskach przy użyciu(...)inne ulubione bakalie. Mieszamy całość szpatułką i przelewamy do przygotowanej formy.  Pieczemy w temperaturze 180 stopni, funkcja góra - dół,  bez termoobiegu przez 40 - 45 minut.  Wyrośnie z małą górką i troszkę pęknie. Po przepisowym czasie pieczenia wkłuwamy wykałaczkę  w środek ciasta, jeśli jest sucha - wyłączamy piekarnik,  studzimy wypiek przy otwartych drzwiczkach około

Kronika Piekarnika
Szybkie ciasto na maślance z kawałkami jabłek i cynamonem 131

szybkie ciasto na maślance z kawałkami jabłek i cynamonem. Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty, wspaniale smakuje też na rodzinnych spotkaniach czy piknikach. Ciasto jest proste w przygotowaniu. Dodatek maślanki sprawia, że wypiek jest lekko wilgotny i długo zachowuje swoją świeżość. Wystarczy przechowywać ciasto pod przykryciem. Do przygotowania ciasta warto wybrać wysokiej jakości maślankę. Ja do swojego ciasta znów użyłam(...)piekę ciasto. Przygotowuje na niej racuchy dla dzieci lub podaję do ziemniaków z koperkiem. A jak przygotować szybkie ciasto na maślance z jabłkami? Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka niepełna szklanka cukru (200 g) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (zamiennie można dodać łyżeczkę cynamonu) 1 szklanka Maślanki Garwolińskiej naturalnej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Słodkie okruszki
Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką 187

niekorzystnie wpłynęło na odbiór wizualny. Za to w smaku pychota:) Ciasto kruche: 2,5 szkl. mąki 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Pianka: 5 białek 1 szkl. drobnego cukru 1 op. cukru wanilinowego (16g) 2 op. budyniu waniliowego bez cukru 1/2 szkl. oleju Dodatkowo: 500 g malin (świeżych lub mrożonych(...)cukier puder do oprószenia wierzchu Mąkę razem z proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę. Dodajemy starte na dużych oczkach tarki zimne masło. Siekamy nożem do momentu gdy ciasto przypominać będzie kruszonkę. Następnie dodajemy cukier puder, ponownie siekamy. Formujemy kopczyk z wgłębieniem na środku. Do wgłębienia tego dodajemy żółtka – zagniatamy szybko, do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Całość dzielimy

Smaki Na Talerzu