ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:845/2671)

Ucierane ciasto z owocami 134

30 dag mąki pszennej 20 dag masła w 20 dag cukru opakowanie budyniu waniliowego 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ( opcjonalnie troszkę

Moje Wyroby
CEBULARZE BEZ MĄKI (keto, LCHF, bez glutenu) 204

dodatkowo masłem dla efektów smakowych, jak i dla podbicia makro. Składniki na cebularze: Składniki na ciasto: 6 jajek 200 g tłustego twarogu 10 g (1 łyżka) odtłuszczonego mielonego siemienia lnianego lub łupin/łuski babki jajowatej opcjonalnie 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu –można pominąć, ponieważ placki świetnie rosną również bez spulchniacza sól himalajska lub kłodawska szczypta

Ola la LCHF
Sernik cytrynowo – limonkowy 46

limonki kropla olejku pomarańczowego kropla olejku śmietankowego dekoracja pokruszona beza, otarta skórka z limonki, maliny, borówki, plasterki cytryny i limonki Wykonanie Herbatniki umieścić w blenderze. Rozdrobnić na “piasek”. Zmielone herbatniki przełożyć do naczynia, dodać olej, wymieszać. Masą herbatnikową wylepić dno tortownicy (24cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę włożyć do lodówki na ok. 20 min. Twaróg zmielić, przełożyć(...)wierzch. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i w takiej temp. pieczemy ciasto przez pierwsze 15 min, nastepnie zmniejszamy temp do 150-160 C i pieczemy przez ok. 45 – 55 min. z opcją grzania góra-dół. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku. Dekorujemy pokruszoną bezą, owocami, obsypujemy otartą skórką z limonki. Schładzamy przez ok. 6h przed podaniem. Smacznego

Raj dla Podniebienia
Sernik cytrynowo – limonkowy 42

limonki kropla olejku pomarańczowego kropla olejku śmietankowego dekoracja pokruszona beza, otarta skórka z limonki, maliny, borówki, plasterki cytryny i limonki Wykonanie Herbatniki umieścić w blenderze. Rozdrobnić na “piasek”. Zmielone herbatniki przełożyć do naczynia, dodać olej, wymieszać. Masą herbatnikową wylepić dno tortownicy (24cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę włożyć do lodówki na ok. 20 min. Twaróg zmielić, przełożyć(...)wierzch. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i w takiej temp. pieczemy ciasto przez pierwsze 15 min, nastepnie zmniejszamy temp do 150-160 C i pieczemy przez ok. 45 – 55 min. z opcją grzania góra-dół. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku. Dekorujemy pokruszoną bezą, owocami, obsypujemy otartą skórką z limonki. Schładzamy przez ok. 6h przed podaniem. Smacznego

Raj dla Podniebienia
Sernik cytrynowo – limonkowy 151

limonki kropla olejku pomarańczowego kropla olejku śmietankowego dekoracja pokruszona beza, otarta skórka z limonki, maliny, borówki, plasterki cytryny i limonki Wykonanie Herbatniki umieścić w blenderze. Rozdrobnić na „piasek”. Zmielone herbatniki przełożyć do naczynia, dodać olej, wymieszać. Masą herbatnikową wylepić dno tortownicy (24cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę włożyć do lodówki na ok. 20 min. Twaróg zmielić, przełożyć(...)wierzch. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i w takiej temp. pieczemy ciasto przez pierwsze 15 min, nastepnie zmniejszamy temp do 150-160 C i pieczemy przez ok. 45 – 55 min. z opcją grzania góra-dół. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku. Dekorujemy pokruszoną bezą, owocami, obsypujemy otartą skórką z limonki. Schładzamy przez ok. 6h przed podaniem. Smacznego

Raj dla Podniebienia
Wuzetka straciatella 67

straciatella. To bardzo słodkie ciasto z dużą ilością czekolady, którym mogę zajadać się w nieskończoność i nigdy mi się nie przeje:) Jest wspaniałe! Czas wykonania: 2 h 30 min ( + 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 24 kawałki Składniki: Biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru ½ szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Masa(...)masę dodając odrobinę soli. Następnie dodać cukier. Miksować do momentu, aż piana zacznie gęstnieć (będzie przyjmować konsystencje bezy). Zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka. Do piany przesiać obie mąki i proszek do pieczenia. Dodać kakao i całość wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do formy (forma 20 cm x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez

KuchniaWeDwoje.pl
Wuzetka straciatella 669

słodkie ciasto z dużą ilością czekolady, którym mogę zajadać się w nieskończoność i nigdy mi się nie przeje:) Jest wspaniałe! Czas wykonania: 2 h 30 min ( + 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 24 kawałki Składniki: Biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru ½ szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)masę dodając odrobinę soli. Następnie dodać cukier. Miksować do momentu, aż piana zacznie gęstnieć (będzie przyjmować konsystencje bezy). Zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka. Do piany przesiać obie mąki i proszek do pieczenia. Dodać kakao i całość wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do formy (forma 20 cm x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto orzechowo-jabłkowe 142

Ciasto..z serii ..zamieszać ...i do blaszki...prosto i szybko..tak szybko, że zapomniałam o oleju...ale i tak zostało szybko zjedzone..Po upieczeniu i wystudzeniu

Moje domowe kucharzenie
Lawendowe Sconsy z brzoskwinią i karmelizowanymi jabłkami 75

naszej kuchni. Są to proste i szybkie w przygotowaniu bułeczki, idealne na śniadanie. Robi je się dość łatwo, bez użycia miksera. Wystarczy tylko wymieszać suche składniki, dodać mokre, zagnieść delikatnie ręką i uformować. Po 15 minutach spędzonych w nagrzanym piecu, otrzymujemy świeże, pachnące i chrupiące bułeczki. Smak sconsów możemy dowolnie urozmaicać, dodawać różne owoce – świeże lub suszone(...)pieczenia 1/2 łyżeczki soli (polecam domową sól waniliową) 3/4 płaskiej łyżeczki suszonych kwiatów lawendy 180 g śmietany 18% 1 dojrzała brzoskwinia (opcjonalnie) odrobina mleka do posmarowania (lub roztrzepane białko lub żółtko lub całe jajo – w zależności co akurat macie) Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 200°C (grzałka góra-dół) . W misce wymieszać suche składniki (mąkę, cukier, proszek do pieczenia

Moja Delicja
Piernik czekoladowy z marcepanem 106

porter. Dlatego z powodzeniem możecie zastąpić napój piwem, bo porter bez problemu można kupić w każdy sklepie. Ciasto jest puszyste, słodkie i długo trzyma wilgoć. Dlatego piernik jest zawsze pierwszym ciastem, które piekę na święta. Piernik zazwyczaj piekę w prostokątnej formie ale dzisiaj zaprezentowałam go w kształcie babki. Ciasto udekorowałam lukrem i czerwoną posypką z naturalnych owoców. Piernik(...)sodę oraz porter. Przesiej mąkę z kakao. Dodaj jajko, wymieszaj. Na koniec dodaj przesianą mąkę z kakao, czekoladę, utarty marcepan i wymieszaj. Prełóż masę do formy wyłóżonej papierem do pieczenia. Piecz ciasto przez około 45 minut. Wyjmij i ostudź. W garnuszku utrzyj cukier puder z rumem na lukier. Udekoruj lukrem ciasto i posyp owocami liofilizowanymi. Pokrój piernik na kawałki

codojedzenia
Karpatka z malinami 170

ciasto parzone, przełożone kremem   budyniowym. Przygotowanie jest proste i szybkie do zrobienia. Ja dodatkowo   dodałam maliny, chodź można je pominąć, albo zamienić na inny owoc. Polecam  😊            Składniki: 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 150 g masła 4 duże jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem 2 budynie bez cukru(...)energicznie mieszając drewnianą łyżką, utrzeć na gładką masę. Gotować na małym ogniu przez 2 minuty cały czas mieszając. Przełożyć do innego garnka, wystudzić. Do zimnego ciasta dodać jajka, proszek do pieczenia, zmiksować. Ciasto podzielić na 2 części. Blachę 24x35 wysmarować masłem, posypać mąką. Pierwszą część ciasta za pomocą łyżki wyłożyć i rozprowadzić po blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika

magiczna kuchnia Kasi
Moskole + film 182

bardzo tanie i proste do zrobienia. To jedno z tych dań, które w podhalańskich restauracjach cieszy się wciąż nieustającą popularnością. Moskole można wypiekać tradycyjnie na rozgrzanych blachach pieca kuchennego lub na suchej patelni. Doskonale smakują podane na ciepło z masłem czosnkowym lub sosem żurawionwym.     składniki na około 20 sztuk 1 kg ugotowanych ziemniaków 200-300 g mąki pszennej(...)wsypujemy mąkę oraz sól. Ze wszystkich składników wyrabiamy dłonią ciasto o jednolitej konsystencji, które łatwo będzie odchodziło od ręki, gdy ciasto będzie zbyt wilgotne, dosypujemy trochę mąki. Po wyrobieniu ciasta, odrywamy z niego niewielkie kawałki i formujemy placki o grubości 1cm a następnie układamy je na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu i pieczemy ok 8-10 minut z każdej

Smakowite Dania
Chleb pszenno - żytni ze słonecznikiem 166

drożdże.  Ciasto wyrabiamy mikserem (dwoma hakami), przez 3 minuty. Powinno mieć gładką, jednolitą konsystencję, ale będzie bardzo kleiste. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 20 minut, w ciepłe miejsce do wyrośnięci. Dla mnie ciepłe miejsce (w chłodne dni), to wyłączony piekarnik, który nagrzałam do temperatury 45 - 50 stopni. Ciasto przekładamy do wyłożonej(...)piekarnika, który ciągle trzyma ciepło. Nie dogrzewam go już.  Ciasto powinno przynajmniej dwukrotnie zwiększyć swoją objętość.  Po wyrośnięciu chleba, piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni i ustawiamy grzanie  góra + dół, bez termoobiegu. Chleb wstawiamy do nagrzanego piekarnika, na środkowy poziom i pieczemy 50 minut. Po tym czasie wyłączamy górną grzałkę i chleb dopiekamy jeszcze przez

Smak mojego domu
Fit ciasto espresso z orzechami i daktylami 249

wyląduje u mnie jako babka wielkanocna (możliwe, że znowu odrobinę zmodyfikowana ;)). Fit ciasto espresso z orzechami i daktylami 200 g daktyli bez pestek 1,5 łyżki dobrej jakości kawy rozpuszczalnej 1,25 szklanki wody 0,5 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g oleju kokosowego 1/3 szklanki ksylitolu 2 jajka 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej

Fitkot
Szybkie ciasto z truskawkami 226

łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek oleju ( u mnie słonecznikowy) 2 łyżki wody 600 g truskawek Zobacz jak w 15 minut przygotować pyszne ciasto z truskawkami. Przygotowanie ciasta zaczyna od przyszykowania foremki, wyściełane ja papierem do pieczenia ale można również wysmarować masłem i posypać tartą bułką. Piekarnik nagrzewam do 200 stopni bez termoobiegu. Truskawki myje, szypułkuję(...)wodę i ponownie miksuję aż składniki się połączą. Do mąki dodaje proszek do pieczenia i dokładnie mieszam. Mąkę z proszkiem dodaje do ubitych jajek i mieszam za pomocą łyżki. Przelewam do przygotowanej foremki i układam truskawki. Piekę w 190 stopniach przez około 30 minut – ciasto jest dobre gdy lekko odstaje od foremki. Jeszcze ciepłe posypuję cukrem pudrem. Artykuł

Ania gotuje