ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:844/2705)

Muffinki czekoladowe last minute 139

łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru ¼ tabliczki ulubionej czekolady bez dodatków 1 jajko ¼  szklanki oleju ½  szklanka mleka kilka kropli esencji waniliowej lub łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli odrobina kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w ½ łyżeczki wody Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Czekoladę kroimy na drobne kawałeczki i łączymy

Korniszonki
Sernik na czekoladowym cieście z malinami. 175

proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny olejek pomarańczowy według uznania Dodatkowo: 2 szklanki świeżych malin Wykonanie: 1. Ciasto: Masło

Izabelawkuchni
Sernik na kruchym cieście + film 137

Sernik na kruchym cieście to jedno z najpopularniejszych i najsmaczniejszych ciast w polskiej kuchni. W tym przepisie, chciałabym podzielić się z Wami przepisem na pyszny sernik, który jest idealnym dodatkiem do świątecznego stołu. Sernik ten będzie charakteryzował się delikatnym i kremowym wnętrzem, przyjemnym dla podniebienia, a także pysznym kruchym spodem. Przygotowanie tego sernika jest proste, a smak z pewnością zachwyci(...)wiaderka 6 jajek 3/4 kostki rozpuszczonego masła 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru ( po 40 g ) 3/4 szklanki cukru kryształu ( szklanka 250 ml ) dodatkowo kakao przepis Do dużej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier, dodajemy pokrojone masło i żółtka. Dłonią zagniatamy elastyczne ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części mniejszą i większą. Mniejszą część ciasta wstawiamy

Smakowite Dania
SCRAB CAKES – ODDWORLD ABE’S ODDYSEE – buraczane paszteciki z awokado i piersią z kurczaka 284

wolną ramkę z ciasta. Następnie składamy paszteciki dokładnie sklejając ze sobą boki ciasta, podobnie jak przy pierogach, ale bez falbanki (patrzcie na zdjęcie poniżej). Kładziemy paszteciki falbanką do dołu i rozpłaszczamy dłonią, nadając mu owalny, płaski kształt. Gotowe sztuki odkładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i smarujemy je lekko wodą lub mlekiem z wierzchu. 3. FARSZ

Nerds Kitchen
Choinki z piernika 77

przyprawą do piernika, proszkiem do pieczenia i lekko zagnieść ciasto z przestudzoną masą. ? Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao, do drugiej 2 łyżki mąki i zagnieść każde osobno. ? Włożyć do lodówki na noc. ? Ciasto rozwałkowywać na papierze do pieczenia i nie przesuwać wyciętych form, bo wypaczą się kształty. ? Ciemne ciasto rozwałkować na grubość(...)choinki i ozdoby z jasnego ciasta, ale już wyciąć trójkąty o innych rozmiarach. ? Resztę ciasta ciemnego i jasnego połączyć razem bez zagniatania tak, aby powstało dwukolorowe ciasto,  rozwałkować i wyciąć ostatnie formy choinkowe i ozdoby. ? Wymiary choinek: wysokość x szerokość podstawy – 30×14, 25×12, 20×10 ? Pierniki piec w 180 st.C przez

To co kocham
ŁATWY W PRZYGOTOWANIU SEROMAKOWIEC + FILMIK 89

Pyszne ciasto z serem i makiem, w dodatku na maślanym spodzie, jedno z moich ulubionych. Seromakowiec nadaje się do zamrożenia przez co możemy je mieć na dłużej. Polecam przepis.  CIASTO :  200 g masła  3 żółtka 1 szklanka cukru pudru  3 szklanki mąki pszennej tortowej ( z małym czubkiem ) -szklanka ma pojemność 250 ml  2 łyżeczki proszku(...)puszka maku  PRZYGOTOWANIE :  Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z żółtkami i cukrem pudrem. Do utartego masła wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia oraz dodajemy śmietanę. Ciasto dzielimy na dwie połówki, większą i mniejszą. Tą większą rozkładamy na dnie blaszki o rozmiarze 25/30 cm. Ciasto należy podpiec 15 minut w temperaturze 180 % *.  Ser- masło ucieramy z żółtkami

Kulinarne Fantazje Marioli
Tartaletki z jabłkami, wiśniami i musem malinowym | Deser na Halloween 72

nieco mrocznej charakteryzacji, świetnie sprawdzą się na imprezę z okazji Halloween lub Andrzejek. ciasto: 300 g mąki 60 g cukru pudru 200 g masła łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka łyżka gęstego jogurtu nadzienie: 3 duże jabłka (najlepiej szara reneta) szklanka wiśni bez pestek (użyłam mrożonych) łyżka cynamonu łyżka cukru z prawdziwą wanilią mus malinowy: 200 g malin(...)użyłam mrożonych) 2 łyżki cukru dodatkowo: masło i kasza manna do posmarowania i wysypania foremek Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Całość siekamy z margaryną, po czym dodajemy żółtka i jogurt. Zagniatamy na gładkie ciasto. Dzielimy je na 2 części (60% i 40%) i wkładamy na 10 minut do zamrażarki. Jabłka ścieramy na plasterki i mieszamy

Mienta blog
Ciasto bananowo-migdałowe 106

Banan i migdał? Dlaczego nie! Idealne połączenie, zwłaszcza w cieście dietetycznym! Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 20 ml oleju rzepakowego 150 g banana bez skórki 100 g mąki orkiszowej 50 g mąki migdałowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia  Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej i rozgniecionego banana. Ponownie wymieszać. Kolejno dodać

Truskawkowa Fiesta
Choinki z piernika 152

się kształty. • Ciemne ciasto rozwałkować na grubość ok. 5 mm, wyciąć według formy 3 trójkąty równoramienne i małe pierniczki – choinki, gwiazdki do ozdoby. • Tak samo zrobić choinki i ozdoby z jasnego ciasta, ale już wyciąć trójkąty o innych rozmiarach. • Resztę ciasta ciemnego i jasnego połączyć razem bez zagniatania(...)powstało dwukolorowe ciasto,  rozwałkować i wyciąć ostatnie formy choinkowe i ozdoby. • Wymiary choinek: wysokość x szerokość podstawy – 30×14, 25×12, 20×10 • Pierniki piec w 180 st.C przez 15 minut. • Bezpośrednio po wyjęciu piernikowych trójkątów z piekarnika należy położyć na nich papierową formę i przyciąć

To co kocham
Orkiszowe herbatniki z karobem (bez cukru) 142

niemu ciacha są lekko czekoladowe. Swoją wersję przygotowałam oczywiście w wiosennym, kwiatowym klimacie. A wy – znacie już karob, czy nigdy o nim nie słyszeliście? Orkiszowe herbatniki z karobem (bez cukru) około 85 małych ciasteczek 30 g ksylitolu lub erytrytolu 30 g miodu 40 g masła klarowanego 220 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 1 jajko(...)składniki umieścić w misce, dodać schłodzone wcześniej pozostałe składniki i jajko. Zagnieść gładkie ciasto i umieścić w lodówce na około 30 minut. Ciasto rozwałkować na grubość kilku milimetrów i wycinać niewielkie ciasteczka. Piec w temperaturze 180 stopni około 10-12 minut. Artykuł Orkiszowe herbatniki z karobem (bez cukru) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Gruszki na ... migdale 206

szklanki wody 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny 1 szklanka cukru 5 gruszek Składniki (na ciasto): 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki mleka 1 szklanka zmielonych migdałów 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia  Wykonanie: Gruszki należy obrać ze skóry. Zostawić ogonki - dodają uroku! Aby Wam ułatwić podpowiem(...)wysmarować masłem.  Włączyć piekarnik, ustawić temperaturę 180 stopni, program góra/dół (bez termoobiegu). Wylać ciasto do formy, następnie ustawić w nim gruszki.  Ciasto będzie sięgać do połowy owoców, później wyrośnie przykrywając je.  Wstawić do piekarnika i piec przez 60 minut do 75 minut, do "suchego patyczka." Ja piekłam swoje 65 minut. Przed podaniem posypać cukrem

Garniec Magalie
Sernik z musem z owoców czarnego bzu 265

oczy wpadła mi gałązka intensywnego w kolorze, idealnie dojrzałego czarnego bzu. Ha! Weszłam w krzaki, nazbierałam niewielki woreczek dobroci, i podniesiona na duchu wróciłam do domu. Oczywiście w ferworze pieczenia zapomniałam o dżemie, który zamiast pod masą sernikową, wylądował pomiędzy nią a musem. Nic się jednak nie stało - ciasto wyszło tak pyszne, że zniknęło niemal całe, a ja usłyszałam(...)owoców czarnego bzu: 120 g owoców czarnego bzu 75 g cukru sok z 1/2 cytryny 50 ml wody 3 listki żelatyny 350 ml śmietany kremówki (38%) dodatkowo: 185 g dżemu figowo-winogronowego dekoracja: 3 figi 12 ciemnych winogron Ciastka dokładnie pokruszyć. Masło rozpuścić, przestudzić, wymieszać z ciastkami. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie masą ciasteczkową, ugniatając

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą 67

czas niespiesznie płynie.  Ciasto kruche: 2 szklanki mąki 6 łyżek cukru 4 żółtka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g masła (może być margaryna) Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na pół.Chłodzimy w lodówce przez ok 30 minut. Po schłodzeniu ciasto wałkujemy na wielkość blaszki do pieczenia (23x33 cm) i podpiekamy(...)złoty kolor (ok 15 minut w 180 st. C) Nadzienie: ok 700 g porzeczek czerwonych 2-3 łyżki kaszy manny Beza: 4 białka szczypta soli 200 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej szklanka płatków migdałów Białka ubijamy z solą, a gdy piana będzie już gęsta dodajemy stopniowo cukier. Ubijamy aż cukier się całkowicie rozpuści, wtedy dodajemy

Cynamonowe szczęście
Pyszne bananowe muffinki 113

cukru 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią po pół łyżeczki proszku do pieczenia i sody Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Obrane banany przekładamy do miski i dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy sok z cytryny, mąkę, sodę, proszek do pieczenia, jajko, oba rodzaje cukru i olej. Mieszamy składniki łyżką do połączenia. Masa(...)będzie dość gęsta. Formę na muffinki wykładamy papilotkami . Jeśli używamy formy do muffinek bez papilotek (jak u mnie), to należy wgłębienia posmarować cienką warstwą oleju. Do każdego wgłębienia lub papilotki nakładamy nasze ciasto. Formę z babeczkami wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom i pieczemy wszystko do tzw. suchego patyczka (nie pieczemy za długo by nie wysuszyć babeczek

Słodkie okruszki
Piernik bezglutenowy z czekoladą – najlepszy przepis! 88

puszysty, a zarazem wilgotny ( co nie jest tak oczywiste w przypadku ciast bezglutenowych ). Robi się go błyskawicznie i tak samo szybko znika! Polecam! Do przygotowania ciasta wykorzystałam znaną Wam już mieszankę mąk MIX IT Universal To bezglutenowa mieszanka mąk marki Schär nadająca się zarówno do wypieku ciast, jak i robienia pizzy, pierogów czy naleśników. W sklepie znajdziecie też inne, bezglutenowe(...)pracy albo szkole. Idealny dodatek do jogurtu na śniadanie i czekoladowa ozdoba ciast. SKŁADNIKI: ( keksówka 24×12 ) * MIX IT Universale Schär – 400 g * jajko L – 4 szt * cukier drobny – ok. 300 g * proszek do pieczenia b.g. – 3 łyżeczki * sól – 1 szczypta * przyprawa do piernika ( bez dodatku mąki! ) – 2 łyżki * masło min.82% – 160 g * mleko

Ostra na Słodko