ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:580/2638)

Ananasowiec 98

Ciasto biszkoptowe: 7 jajek (rozmiar M) 230 g drobnego cukru 140 g mąki pszennej 140 mąki ziemniaczanej szczypta soli Masa budyniowa: 3 budynie waniliowe lub śmietankowe (bez cukru) 3 łyżki drobnego cukru 200 g masła 5 żółtek 1 puszka ananasów (sok zachować) Beza kokosowa: 5 białek 150 g cukru pudru 200 g wiórek kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto(...)soli, delikatnie wmiksować do nich masę z żółtek. Na koniec wmieszać obie przesiane mąki. Blachę do pieczenia (25/35 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto biszkoptowe, wstawić do piekarnika nagrzanego do 165 o C , piec z termoobiegiem 20-25 minut . Pozostawić w lekko uchylonym piekarniku do przestygnięcia, wyłożyć na kratkę. Masa budyniowa: Ananasy wyjąć z puszki, odsączyć, zachowując

niecodziennikpary
Ciasto z jeżynami 82

Ciasto z jeżynami, puszyste, lekkie, bez miksera, na małą blaszkę, w zasadzie na raz kiedy mamy gości lub apetyt na coś dobrego, słodkiego Ciasto na maślance, do którego możecie wrzucić wszelakie owoce mrożone lub świeże, posiekane. Polecam sprawdzony przepis. SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki pszennej tortowej, przesianej 1 lekko czubata łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka octu winnego 3/4 szklanki drobnego(...)misce łącze rózgą kuchenną suche składniki, dodaję mokre, mieszam do połączenia. Formę wykładam papierem do pieczenia. Ciasto wlewam, na wierzch wtykam jeżyny (nie rozmrażam ich). Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C. Piekę ciasto na środkowej półce piekarnika grzaniem góra plus dół bez termoobiegu i przez ok. 45-50 minut do tzw. suchego patyczka. Gotowe wyjmuję i posypuję

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z rabarbarem 84

- zapomnialam i nie dalam szczypta sol i Beza : 3 białka pozostałe z ciasta 1/2 szklanki cukru 1 budyń Wykonanie Wszystkie składniki ciasta wymieszać do połączenia. Podzielić ciasto na 2/3 i 1/3. Blaszkę wyłożyć papierem i wyłożyć większą część ciasta na dno. Rabarbar obrany i pocięty na kawałki wyłożyć na ciasto. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli i cukrem(...)Dodać budyń i wymieszać dokładnie. Na rabarbar wyłożyć pianę ,a następnie reszte ciasta. Piec w 170stopni około 50 minut -do suchego patyczka. U mnie blaszka 36x25 bo z podwójnej porcji piekłam i nie żałuje bo pyszne link do ciasta

w mojej kuchni
Ciasto z rabarbarem 95

- zapomnialam i nie dalam szczypta sol i Beza : 3 białka pozostałe z ciasta 1/2 szklanki cukru 1 budyń Wykonanie Wszystkie składniki ciasta wymieszać do połączenia. Podzielić ciasto na 2/3 i 1/3. Blaszkę wyłożyć papierem i wyłożyć większą część ciasta na dno. Rabarbar obrany i pocięty na kawałki wyłożyć na ciasto. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli i cukrem(...)Dodać budyń i wymieszać dokładnie. Na rabarbar wyłożyć pianę ,a następnie reszte ciasta. Piec w 170stopni około 50 minut -do suchego patyczka. U mnie blaszka 36x25 bo z podwójnej porcji piekłam i nie żałuje bo pyszne link do ciasta

mojej kuchni
KRUCHA SZARLOTKA Z PORZECZKAMI, KRUSZONKĄ I BEZOWO-BUDYNIOWĄ PIANKĄ 84

samopszy, ciasto wyszło jeszcze smaczniejsze, meeega kruche, wręcz rozpływające się w ustach 👌😋 Dodatek kwaśnych owoców fajnie przełamuje tutaj słodycz ciasta. Polecam spróbować, ciacho wychodzi naprawdę przepyszne. Rodzaj dodawanych owoców jest dowolny, u nas był już mix owoców leśnych (wówczas była wersja orkiszowa), tym razem dodałam czerwoną porzeczkę.  Piekłam w ciemnej blaszce, o wym. 33x23cm Składniki: kruche ciasto: - 510g mąki(...)wszystkie składniki kruchego ciasta i zagniatamy przy pomocy haka, do momentu, aż utworzy się kruszonka. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Masę dzielimy na 2 równe części. Jedną połową wyklejamy dno blaszki, wyłożone wcześniej papierem do pieczenia. Nakłuwamy i odstawiamy do lodówki na ok. 10-15 minut. Drugą część ciasta również schładzamy w lodówce. Schłodzone ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Smaczne Zdrowe
Kostka kawosza 142

kawy (bez fusów) i dokładnie wszystko miksujemy. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Ciasto pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy będzie zimne musimy je przekroić na dwie połówki, a jeśli zrobiła się nam „górka” na środku ciasta to musimy ją ściąć. Piankę przygotowujemy dopiero kiedy ciasto będzie zimne. Żelatynę zalewamy(...)kawa się wystudzi miksujemy ją z mleczkiem skondensowanym. W drugiej misce ubijamy śmietanę i kiedy ją dobrze ubijemy dodajemy do niej porcjami kawowy krem. Najlepiej dolny blat ciasta umieścić w formie do pieczenia, aby łatwiej nakładało się piankę. Na dolny blat wykładamy tężejącą piankę i przykrywamy ją górnym blatem ciasta. Pozostawiamy do stężenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy

PatiGotuje
Do trzech razy sztuka, czyli ucieraniec dla wytrwałych 169

Kiedy Maggie  mówi, że znalazła smakowite ciasto, pierwsza podnoszę rękę do wspólnego pieczenia. Kiedy Maggie mówi, że zrobiła pyszne ciasto, wierzę jej bez zastrzeżeń. Mamy bowiem zbliżony gust w kwestii kulinariów, i w 99% to, czym ona się zachwyca, smakuje i mi. Nie inaczej było tym razem, choć muszę przyznać, że był moment zwątpienia... Kiedy podrzuciła(...)razem nie wyjdzie, to się poddaję. Wystudziłam, rozkroiłam - i odetchnęłam z ulgą. Ciasto wyszło dokładnie takie, jak powinno - dość ciężkie, ale bez śladu zakalca, wilgotne, intensywnie pachnące pomarańczą, o uroczym kolorze, z pstrykającymi między zębami kropeczkami maku. Syrop intensyfikuje doznania - ciasto jest słodsze i bardziej pomarańczowe, a delikatna nuta rozmarynu nadaje mu intrygujące charakteru. Całość naprawdę bardzo smaczna

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ucierane ciasto z brzoskwiniami 132

najlepszych ciast. Piekę je bardzo często, najczęściej z owocami , ale dobre ucierane ciasto na maśle smakuje i bez nich. Tak czy inaczej dzisiaj upiekłam ucierane ciasto z brzoskwiniami i lawendą. Jakoś długo nie mogłam się przekonać do lawendy w wypiekach aż w końcu postanowiłam ją użyć w tym przepisie na ucierane ciasto. Ucierane ciasto z brzoskwiniami i lawendą smakuje(...)wyśmienicie. Jest puszyste i bardzo aromatyczne. Łatwe w pieczeniu, zawsze się udaje. Masło sprawia, że ciasto jest długo świeże i wilgotne. Idealne ciasto do kawy. Upiekłam je na niedzielę ale czuję, że będę musiała upiec jeszcze jedno. To ciasto znika z talerza w mgnieniu oka! Ucierane ciasto Składniki: 180 g masła, miękkiego 180 g cukru, u mnie po połowie

codojedzenia
Borówkowa chmurka 53

Borówkowa chmurka to ciasto inspirowane bardzo popularnym i chyba przez każdego lubianym ciastem malinowa chmurka . Jak sama nazwa mówi, zamiast malin do ciasta użyłam borówek i analogicznie galaretki o smaku borówkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto borówkowa chmurka jest równie smaczne, jak malinowa chmurka. Borówki nadają temu wypiekowi cudownego, orzeźwiającego smaku a galaretka borówkowa pięknego koloru. Deser ten idealnie sprawdzi się(...)składników. Ubitą masę wyłożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i uformować na kształt blaszki. Wierzch posypać migdałami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni, piec przez 60 minut, grzanie góra-dół. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika, bezę pozostawić w piekarniku do całkowitego wystygnięcia. Gotową bezę wyłożyć na ciasto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Borówkowa chmurka

Przepiski.pl
Wielkanocny placek ryżowy z rumowymi rodzynkami 165

Italian Cook , ale jak czytałam, taką masę ryżowo - serową możemy również piec używając dowolnego rodzaju ciasta, a nawet zapiec ją samą , bez spodu. Jeżeli ugotujemy ryż dzień wcześniej, przygotowanie ciasta nie zajmie dużo czasu. A jest naprawdę warte zrobienia - nie za słodkie, delikatne. Warto je upiec nawet bez specjalnej okazji. Bardzo polecam! składniki 1 szklanka ryżu arborio(...)arkuszy ciasta filo (moje miały ok 35x 40 cm) roztopione masło do smarowania ciasta forma do ciasta o średnicy ok 24 cm i wys 4 cm przygotowanie Szklankę ryżu zalać litrem mleka, ugotować ryż do miękkości, odcedzić na sicie i schłodzić i wstawić do lodówki. Najlepiej zrobić to dzień przed  pieczeniem. Następnego dnia umieścić rodzynki w misce, zalać

Stare Gary
Tort z patelni 137

Najprostszy tort jaki kiedykolwiek zrobiłam... Ciasto na odrobinie sody (bez proszku do pieczenia), krem twarogowy, powidła i polewa czekoladowa. Zapraszam wszystkich tych, co nie lubią tradycyjnych przesłodzonych tortów z bitą śmietaną na smaczny deser. Składniki na ciasto: karmel: 3 łyżki cukru, 2 łyżki wody, jabłuszko starte na tarce 3 jajka szklanka mąki pół szklanki cukru 1/3 łyżeczki sody

w kuchni i w ogrodzie
Tort z patelni 144

Najprostszy tort jaki kiedykolwiek zrobiłam... Ciasto na odrobinie sody (bez proszku do pieczenia), krem twarogowy, powidła i polewa czekoladowa. Zapraszam wszystkich tych, co nie lubią tradycyjnych przesłodzonych tortów z bitą śmietaną na smaczny deser. Składniki na ciasto: karmel: 3 łyżki cukru, 2 łyżki wody, jabłuszko starte na tarce 3 jajka szklanka mąki pół szklanki cukru 1/3 łyżeczki sody

prawdziwe jedzenie
Tort Brukselski 128

kryształków cukru wtedy dodajemy żółtka i krótko zmiksujemy .Do ciasta wsypujemy mąkę z łyżeczką proszku do pieczenia . Całość delikatnie mieszamy łopatką , nie mikserem bo biszkopt klapnie i będzie zakalec .Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia a boki pozostawiamy nieposmarowane. Pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut bez termoobiegu na środkowej półce z grzałką dolną i górną

Ogrodnik w podróży
Karnawałowa szarlotka z pianką 244

rant z ciasta dookoła dna blachy, aby nadzienie przy pieczeniu nie wypływało.  Podpiec w piekarniku mocno nagrzanym do 250C przez ok. 10 minut - aż nabierze złotego koloru . Piec w 1/3 wysokości piekarnika mierząc od dołu - u mnie grzałka góra-dół i bez termoobiegu .  Po podpieczeniu odstawić ciasto do wystygnięcia - po przestygnięciu nie będzie tak chłonęło wilgoci(...)ciasta wysypać cienką warstwą bułki tartej - wchłonie nadmiar wilgoci z jabłek. Na to wyłożyć przygotowany farsz jabłkowy. Po wierzchu posypać go lekką warstwą cynamonu i znowu cienko bułka tartą. Całość przykryć ubitą pianą. Wstawić do nagrzanego do 180C piekarnika i piec przez ok. 20-25 minut w 1/3 wysokości piekarnika mierząc od dołu - u mnie grzałka góra-dół i bez

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania