ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:580/2671)

Babka kakaowo-makowa 161

pianę z białek, wymieszać całość już ręcznie łyżką. Ciasto podzielić na 3 części do jednej dodać mak do drugiej kakao, jedna porcja zostaje bez dodatków. Ciasto wyłożyć warstwami do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką foremki. Piec około 35 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić i dowolnie udekorować lukrem lub cukrem pudrem.     Babka

W garach u Gosi
Ciasto Hucułka vel Hukzulka 310

pyszne, mamy tu kwaskowaty dżem z czarnej porzeczki, który przełamuje słodycz masy z kajmakiem. Robi się go sprawnie i nie jest trudne. Pieczemy dwa ciasta kruche razem z dżemem,orzechami włoskimi i bezą. Robimy masę i ciasto przekładamy. Gotowe, a smak powiem Wam, że jak dla mnie rewelacyjny :-) Masa to masa krówkowa połączona z masłem, ja zamiast masła dodałam serek(...)słodko :-) Polecam i miłego dnia życzę :-) Blaszka 23x33 cm Będziemy potrzebować dwie takie same blaszki. Składniki ciasto kruche: 500 g mąki 200 g miękkiego masła 6 żółtek 2 łyżki cukru pudru 3-4 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (380 gram) 1 kisiel u mnie owoce leśne 6 białek

kruche babeczki
Sernik bezglutenowy z kokosową bezą 145

Pyszny sernik z ricotty z jabłkiem to ciekawe połączenia. A do tego chrupiąca beza kokosowa. Mniam Składniki: 500 g ricotty 3 jajka + 2 białka 4 czubate łyżki cukru pudru + 2 łyżki 1/4 łyżeczki zmielonej laski wanilii 1 czubata łyżka maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego 1 duże jabłko 1/2 szkl wiórków kokosowych tortownica o śred(...)sernikowej i mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 1 godz i 30 minut w 180 stopniach. W między czasie ubijamy białka na sztywno, dodajemy cukier, miksujemy. Dodajemy do piany wiórki kokosowe i mieszamy łyżką. Wyjmujemy ciasto z piekarnika i rozsmarowujemy na wierzchu bezę kokosową. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Babka czekoladowa 135

mielone migdały) – mąkę migdałową można zastąpić pszenną, ja uważam jednak, że warto ją dodać, bo ciasto jest przez to wyjątkowo delikatne i zyskuje dodatkowo migdałowy aromat 200 g gorzkiej czekolady (ok. 70% zawartości kakao) 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na polewę czekoladową: 70 g gorzkiej czekolady 70 ml śmietany kremówki Babka czekoladowa(...)mokrych składników i delikatnie mieszamy silikonowa szpatułką. Gotową masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 170 stopni, góra i dół, bez termoobiegu przez ok. 1 godzinę lub do tzw. suchego patyczka. Czas, kiedy ciasto jest w piecu, możemy wykorzystać na przygotowanie polewy. Zagotowujemy śmietanę kremówki i zalewamy nią pokrojoną na drobne kawałki

Ciastkozercy
PODWÓJNIE CZEKOLADOWY CHLEBEK BANANOWY Z LUKREM Z MARAKUI 128

Mięsiste, a równocześnie leciutkie i pulchne, kakaowe ciasto bananowe z kawałkami czekolady. Naturalnie słodkie, choć bez dodatku słodzików w postaci cukru, miodu, czy syropu klonowego. Opcjonalnie udekorowane pysznym lukrem z marakui i cukru pudru. Pokrojone w grube plastry ciasto będzie idealne do filiżanki kawy czy zabrania do pracy. Jest świetnym sposobem na wykorzystanie bardzo dojrzałych bananów (z poczerniałą skórką(...)pełne łyżki cukru pudru WYKONANIE Jajka i jogurt wyjmujemy wcześniej z lodówki i zostawiamy do ocieplenia. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni C, bez termoobiegu.  Formę keksową o wymiarach 27x9 cm. (w mniejszej formie, ciasto będzie piekło się dłużej, w większej - krócej) smarujemy masłem i oprószamy mąką. W rondelku, na małym ogniu, rozpuszczamy pokrojone w kostkę masło. Odstawiamy

cool and minty
Biszkoptowy omlet z owocami 112

Sezon na maliny i borówki się u mnie nie kończy. Tym razem propozycja na śniadanie, deser lub podwieczorek, czyli puszysty omlet pieczony. Bez białego cukru oraz glutenu, banalny w przygotowaniu. Takie trochę ciasto, które można potraktować jako pożywny posiłek. Składniki: 2 jajka  2 łyżki mąki ryżowej szczypta soli 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC(...)trzepaczki). Dodać ksylitol i jeszcze chwilę ubijać. Dodawać po żółtko, za każdym razem miksując. Dodać 2 łyżki mąki i bardzo delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto wylać do formy, wyrównać. Na wierzch ułożyć owoce. Piec przez około 15 minut

Healthy food explorer
Wegańskie maślane bułeczki 196

minut. Ciasto się nie klei, ale jest miękkie. Odstaw ciasto do wyrośnięcia pod przykryciem w ciepłe miejsce na co najmniej 1 godzinę (musi podwoić swoją objętość) Aby móc cieszyć moje dziecko codziennie świeżą bułką połowę uformowanych bułek wstawiłam do lodówki owijając je lekko folią spożywczą na tzw. zimne wyrastanie. Przed pieczeniem należy je wyjąć z lodówki na 30 minut(...)dzień, bo codziennie piekę 2. Wyrośnięte ciasto chwilę zagniataj po czy podziel (ja odważałam po 80 g każdą bułkę), uformuj w zgrabne kulki, umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia na około 30 minut na końcowe wyrastanie. Piecz bułki przez 8-10 minut w temperaturze 180 C na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu. Smacznego! ps. Bułeczki upieczone wieczorem

greenscarf
Biszkopt – prosty przepis 195

Dzisiaj przedstawimy chyba najprostszy z możliwych przepisów na biszkopt. Bez proszku do pieczenia, a mimo to wychodzi bardzo puszysty. Biszkopt ten jest bardzo słodki, więc jak ktoś nie lubi tyle cukru, zawsze można dodać go mniej. Biszkopt ten stosujemy zarówno do tortów, jak i do szybkiego ciasta z owocami i galaretka. Możliwości są niczym nie ograniczone, a ciasto(...)średnicy 23 cm, wykładamy papierem do pieczenia. Żeby biszkopt miał ładny okrągły kształt, lepiej wyłożyć tylko spód, boki później bez problemu się odkroi. Pieczemy w temperaturze 160-170’C przez około 30-40 minut. Warto po około 30 minutach sprawdzić patyczkiem, czy biszkopt jest suchy. Wszystko zależy od pieca, więc metoda na suchy patyczek jest tutaj najlepsza

KasiaiKrzysiu.pl
Odwrócone ciasto z ananasem 210

się skarmelizuje i stworzy błyszczącą, lekko chrupiącą skorupkę). Na to wylewamy ciasto, które przygotujemy bez użycia miksera. Składniki ciasta: 100 g masła 80 g cukru brązowego ok. 380 g świeżego ananasa pokrojonego w kostkę (z jednego mniejszego ananasa) 240 g mąki pszennej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 1 łyżka maku 0.5 łyżeczki soli waniliowej

Moja Delicja
Świąteczny snikers z orzechami i kremem 381

warstwę ciasta. W rondelku rozpuszczamy miód z cukrem i masłem, dodajemy posiekane orzechy włoskie i zagotowujemy, studzimy. Przygotowanie ciasta: W rondlu rozpuszczamy masło z cukrem i miodem. Zagotowujemy, a następnie studzimy. Do misy robota wsypujemy mąkę, cukier waniliowy, dodajemy śmietanę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia, jajka oraz przestudzoną masę. Wyrabiamy ciasto. Ja wyłożyłam całe ciasto na jedną(...)dużą, płytką blachę, która jest na wyposażeniu piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia, na 1/3 wykładamy masę z orzechami, cały placek pieczemy ciasto w temperaturze 180 ˚C przez 15-20 minut. Ciasto studzimy, kroimy na 3 części. Krem: Połowę mleka i masło umieszczamy w rondlu, zagotowujemy. Do pozostałego mleka dodajemy obie mąki, jajko, budyń cukier, cukier wanilinowy i dokładnie mieszamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasteczka francuskie z rabarbarem 189

odłożyć na około godzinę.  Ciasto francuskie pokroić w kwadraty 8*8 cm. Naciąć na każdym rogu i zwinąć rogi do środka ciasta. Na środku ułożyć po 3-4 kawałki rabarbaru(bez soku). Piec na złoto w piekarniku nagrzanym na 200 stopni około 20 minut. Po upieczeniu przełożyć do ostudzenia na metalową kratkę. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Ala piecze i gotuje
Drożdżowe placki ziemniaczane, czyli racuchy z ziemniaków 94

dopraw według uznania. Możesz również dodać drobno pokrojoną cebulę. Następnie ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 30-40 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie białko ubij na sztywną pianę i wymieszaj z ciastem ziemniaczanym. Z powstałego ciasta usmaż placuszki – na patelni rozgrzej olej, wyłóż po łyżce ciasta, tworząc placuszki i smaż je po 2-3 minuty z każdej(...)najnowsze przepisy Drożdżowe placki ziemniaczane, czyli racuchy z ziemniaków 20 przepisów na deserki w pojemniczkach Jak urządzić jadalnię? Praktyczny poradnik Sernik bez pieczenia “Białe Michałki” – sernik na zimno z mlekiem w proszku Ucierane ciasto z mrożonymi borówkami Przepis na wegańskie pulpety z granulatu sojowego

Via Gusto
Piernik 51

przygotowaniu piernik bez miodu, który długo zachowuje świeżość. Piernik z dużą ilością powideł śliwkowych, cynamonu oraz kakao jest niesamowicie aromatyczny. Domowy piernik udekorowany polewą czekoladową oraz ozdobiony posiekanymi orzechami, suszonymi owocami lub cukrowymi koralikami wygląda i smakuje obłędniej. To ciasto, które upieczesz w weekend i Święta Bożego Narodzenia. Zapraszam po przepis na piernik bez miksera oraz kilka porad(...)Możesz wysmarować formę tłuszczem i wysypać bułką tartą. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto piernikowe wylewam do formy, delikatnie wyrównuję. Formę keksową wkładam do nagrzanego piekarnika na środkową półkę. Piernik piekę 45-50 minut. Po 40 minutach możesz sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Po upieczeniu możesz od razu wyjąć piernik

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania