ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:578/2638)

Ptysie z porzeczkową pianką 84

masa powinna swobodnie odchodzić od ścianek garnka i być zwarta. Ciasto pozostaw do całkowitego schłodzenia. Do ostudzonego ciasta wbijaj kolejno po 1 jajku i miksuj do całkowitego połączenia ciasta parzonego, powinno mieć gładką strukturę bez grudek. Ciasto parzone przełóż do rękawa cukierniczego. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskaj niewielkie okręgi. Ciasto podczas pieczenia znacząco urośnie, więc(...)ostudzonego ciasta wbijaj kolejno po 1 jajku i miksuj do ca\u0142kowitego po\u0142\u0105czenia ciasta parzonego, powinno mie\u0107 g\u0142adk\u0105 struktur\u0119 bez grudek.","text":"Do ostudzonego ciasta wbijaj kolejno po 1 jajku i miksuj do ca\u0142kowitego po\u0142\u0105czenia ciasta parzonego, powinno mie\u0107 g\u0142adk\u0105 struktur\u0119 bez grudek.","url":"https

ProstePesto.pl
Boróweczka 37

cieszyć się efektownym deserem.  Ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy je w lodówce przez co najmniej 30 minut. Dzięki temu ciasto po upieczeniu będzie bardziej kruche Beza:  5 białek  szczypta soli 1 szklanka(...)kolejny raz (ja robię to już łyżką) Kruche ciasto dzielimy na 2 równe części i rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na wielkość blaszki (moja miała 23x33 cm). Przekładamy do blaszki i na każdym z placków rozsmarowujemy połowę ubitej bezy. Pieczemy 50 minut w 150 st. C.  Jeśli macie 2 takiej samej wielkości blaszki to możecie upiec oba placki

Cynamonowe szczęście
Cytrynowy sernik z truskawkami 124

pieczenia i te pieczone. I z owocami i bez nich – po prosu wszystkie J . Dziś zapraszam moich czytelników po kolejny smakowity i prosty przepis na sernik. Tym razem będzie to sernik z cytrynową nutką z dodatkiem pysznych czerwonych truskawek, upieczony na spodzie z ciasteczek zbożowych z  dodatkiem masła orzechowego i odrobiny kardamonu. Tak naprawdę samo przygotowanie ciasta(...)powietrza do naszego ciasta. Wtedy nasz sernik podczas pieczenia zbytnio nie urośnie, a potem przy studzeniu nie opadnie i będzie się pięknie prezentował na talerzu, czyli będzie równy jak stół. Pamiętajcie również, aby forma do tarty, w której będziecie piekli sernik miała wyjmowane dno. Zdecydowanie ułatwi to później wyjęcie wystudzonego ciasta na talerz czy paterę. Cytrynowy sernik z truskawkami

Kulinarne przygody Gatity
Miodownik (krem z kaszą manną) 143

mojego pomysłu. Proporcje sama dostosowałam a ciasto wyszło idealne. Przepis na krem (w zmniejszonej proporcji) pochodzi z fanpage: Miętowa Beza. Blaty piekłam w tortownicy o średnicy 18 cm, ale można w większej formie i niekoniecznie cztery - tak jak u mnie. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej  3/4 szklanki cukru  50g kostki masła/margaryny 2 jaja  2 łyżki miodu(...)łyżek dżemu (użyłam truskawkowego)  Ciasto. Jajka, cukier i masło/margarynę utrzeć na puszystą masę. Dodać miód, mąkę i sodę.  Ciasto zagnieść i podzielić na 3-4 części (w zależności od wielkości formy; u mnie 4 części pieczone w tortownicy o średnicy 18 cm). Formę wyłożyć papierem do pieczenia a następnie pierwszą częścią ciasta. Piec

Di gotuje
Makowiec jakiego jeszcze nie jadłeś/aś wilgotny i pyszny - makowiec prosty w przygotowaniu 96

przypominały kruszonkę. Następnie dodaję jajko, łyżkę śmietany i jeszcze przez chwilę miksuję, żeby składniki się połączyły. Na koniec ciasto wykładam na blat podsypany mąką, przez chwilę zagniatam i formuję kulkę, z której odcinam około 1/4 ciasta. Oba kawałki ciasta wkładam do woreczków, duży kawałek wkładam do lodówki na czas przygotowania maku, a mały do zamrażalnika. Przygotowanie maku: Do rondelka przelewam(...)ciasto które wystaje odcinam i użyję go do posypania góry ciasta. Na ciasto wykładam masę makową. Zamrożone ciasto ścieram na tarce o grubych oczkach i posypuję nim górę ciasta. Pieczenie: Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika do 190°C, na drugą od dołu półkę i piekę około 50 minut. Po około 35 minutach, górę ciasta nakrywam papierem do pieczenia

Uwaga Babcia Gotuje
SERNIK SZACHOWNICA 140

puch. Dodajemy żółtka, mieszamy, wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Wlewamy mleko, mieszamy, dodajemy kakao, ponownie mieszamy. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20-25 minut/180C. Studzimy. MASA SEROWA: Masło ucieramy z żółtkami cukrami na puszystą masę, dodajemy do zmielonego sera, wsypujemy mąkę ziemniaczaną, miksujemy krotko, do połączenia składników. Dodajemy pianę(...)równych długich pasków. 4 szt układamy na blasze ( wyłożonej papierem ) zachowując równe odstępy. Przestrzenie pomiędzy ciastem wypełniamy masą serową. Na masę serową układamy pozostałe 4 paski ciasta,a a przestrzenie ponownie wypełniamy masą ( ma powstać szachownica ). Pieczemy ok. 50 minut/180C ( góra-dół, bez termoobiegu ). Uwaga! Wierch biszkoptów lubi si przypiekać! Możemy temu zapobiec przykrywając ciasto folią aluminiową. Studzimy

Ostra na Słodko
Babeczki z migdałami i czekoladą 167

Muszę przyznać, że bardzo dawno nie piekłam babeczek ani muffinek. Bałam się, że w piekarniku bez górnej grzałki wyjdą blade lub niedopieczone. Eksperymenty z ciastem jednak pokazały, że moje obawy są niesłuszne i pieczenie babeczek się uda. Buszując po różnych stronach natrafiłam na bloga www.hungryshots.com znalazłam tam przepis na muffinki z migdałami. Od razu pomysł mi się spodobał

apetytnapieczenie
Fit desery – Przepisy na zdrowe słodycze z grupy Fit Przepisy 75

kaszy jaglanej, ale bez pieczenia, bez jaj, bez glutenu SKŁADNIKI: Warstwa jaglana: – 3/4szklanki suchej kaszy jaglanej – 2 szklanki wody (do kaszy), – 100g daktyli (3/4 szklanki) + woda po daktylach, – 2 łyżki kakao, – 1 miarka odżywki białkowej – 1,5 łyżki oleju kokosowego. POLEWA: – 75 czekolady gorzkiej 70% bez cukru bądź(...)słodzidła – 125g twardego masła. Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto .Wstawić do lodówki na pół godziny.Po tym czasie wyłożyć ciastem formę do tarty .U mnie starczyło ciasta jeszcze na 2 tartaletki. Nakluc widelcem i piec w 200*C przez 20minut. SKŁADNIKI masa budyniowa: – 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru – 4 łyżki slodzidla – 3 łyżki masła

Czynniki pierwsze
Miodowy orzechowiec z kremem orzechowym +FILM-wspaniałe ciasto na każdą okazję 279

orzechy pokryły się masą miodowo-maślaną. Ściągamy z ognia Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Połowę ciasta wałkujemy lub wyklejamy nim dno blaszki, następnie wykładamy na nie wcześniej przygotowane orzechy. Wyrównujemy i pieczemy około 15 minut w temp 180 stopni grzanie góra-dół bez termoobiegu. wsadzamy do już nagrzanego piekarnika. Orzechy na wierzchu powinny się lekko zezłocić. Spód studzimy(...)takiej samej blaszce pieczemy drugi spód-z drugiej połowy ciasta. Jednak on powinien się piec krócej, około 10-12 minut do lekkiego zezłocenia. KREM Teraz przygotujemy krem. Bardzo Wam go polecam, jest wspaniały. Bazę kremu można zrobić dzień wcześniej wieczorem. 1,5 szkl orzechów włoskich mielimy. Do garnka dajemy 2 żółtka, 1 budyń śmietankowy bez cukru

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z MORELAMI I KRUSZONKĄ 133

spodzie, z bezą i kruszonką, tym razem z dodatkiem moreli. Zwykle ten sernik piekłam z brzoskwiniami ze słoika (puszki), kiedyś już go zmodyfikowałam i zamiast brzoskwiń dodałam truskawki, była również wersja z brzoskwiniami i porzeczką. Wszystkie wersje bardzo smaczne, ale połączenie ciasta z morelami, dało niesamowite doznania smakowe. Słodycz ciasta i kwaśność moreli= bajeczny smak. Polecam. Piekłam w ciemnej blaszce(...)Składniki: Kruche ciasto: - 510g mąki orkiszowej tortowej typ450    lub typ700, typ750 dałabym 550g - 250g zimnego masła pokrojonego na mniejsze kawałki - 3 łyżki ksylitolu lub cukru - 5 żółtek - 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Z powyższych składników zagnieść kruche ciasto (można ręcznie lub tak jak w moim przypadku wspomóc się hakiem miksera). Kruche ciasto podzielić na 2 mniej

Smaczne Zdrowe
Tarta z rabarbarem i bezą 113

jest włoska beza, czyli zaparzone z cukrem białka, które po ubiciu dają wyśmienitą bezę. Uwielbiam bezę, oblizałam wszystko co się dało! Bezę opaliłam delikatnie palnikiem. Zawsze czekam na ten moment! To mój ulubiony moment w tworzeniu tego deseru. Mam zawsze nadmiar białek, więc ciasto z bezą to okazja, aby ich się pozbyć. Owocowe tarty jemy z lodami. Do tej pasowały(...)Zawiń ciasto w folię i włóż do lodówki na godzinę. Rozgrzej piekarnik na 200ºC. Rozwałkuj schłodzone ciasto i wyłóż nim dno formy o średnicy 25 cm. Nakłuj spód widelcem, brzegi obłóż aluminiową folią, lekko je podpierając. Podczas pieczenia brzegi nie obsuną się. Piecz spód przez 10 minut. Obierz rabarbar ze skórki i pokrój w kostkę. Przełóż do rondla, wsyp

codojedzenia
WIŚNIOWA CHMURKA 224

pierwszej kolejności upiec bezę, odłożyć ją delikatnie do wystudzenia, a blachę wykorzystać do przygotowania ciasta. Piekłam w blaszce 33,5x23,5cm Składniki: kruche ciasto: - 150g mąki orkiszowej tortowej typ450 (lub pszennej) - 100g masła pokrojonego na mniejsze  kawałki - 3 żółtka - 30g ksylitolu lub cukru - 8g ksylitolu z wanilią lub cukier waniliowy - 1/2 laskiej łyżeczki proszku do pieczenia W misie(...)była ona niezbędna... Blaszkę odwracamy do góry dnem, smarujemy masłem, przyklejamy do niej papier do pieczenia, wykładamy masę bezową i równo rozprowadzamy. Posypujemy płatkami migdałów. Blaszkę ostrożnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 140*C i pieczemy ok. 60 minut na termoobiegu. Beza powinna być chrupka i wypieczona. Po upieczeniu wystawiamy blaszkę z piekarnika i odstawiamy do całkowitego wystudzenia

Smaczne Zdrowe
Drożdżowe ślimaczki z porzeczkami 138

kiedy w całym domu czuć zapach pieczonego ciasta. Czy coś wspanialej pachnie? Myślę, że nie... W tym przepisie na ciasto drożdżowe wykorzystałem aż 5 żółtek. Stało się to w sumie przez przypadek, bo zostały mi po pieczeniu bezy, więc chciałem je spożytkować. Ale był to strzał w dziesiątkę, bo drożdżówki wyszły delikatne, jak nigdy dotąd, a ciasto było nadal(...)kilka łyżek wrzątku * PRZYGOTOWANIE Ciasto drożdżowe Przygotuj zaczyn z letniego mleka, drożdży oraz 1 łyżeczki cukru. Odstaw na 10 minut aż drożdże się wzburzą. Mąkę przesiej i połącz z solą oraz resztą cukru. Do mąki wlej zaczyn, rozpuszczone i wystudzone masło, ekstrakt waniliowy oraz żółtka. Wyrób ciasto ręcznie lub za pomocą robota z hakami do ciasta drożdżowego. Gdy będzie miękkie

Food Square
Ciasto Malinowa Chmurka 83

osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI KRUCHE CIASTO: 200 g mąki tortowej (1,5 szklanki) 100 g masła lub margaryny 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 16 g cukru waniliowego (1 opakowanie) SKŁADNIKI BEZA: 5 białek 220 g cukru (1 szklanka) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu szczypta soli SKŁADNIKI(...)wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na kruche ciasto łączymy i ugniatamy na jednolitą masę. Wykładamy równomiernie na dno blachy i pieczemy w rozgrzanym do 180 ° C piekarniku przez 15 minut. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika, wyjmujemy spód z blachy i studzimy. 2. Jeszcze raz wykładamy blachę papierem i robimy bezę. Białka z dodatkiem soli ubijamy na sztywno

karolgotuje

Proponowane wyszukiwania