ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:571/2705)

Ciasto czekoladowe z bezową chmurką 196

papierem do pieczenia w 170 stopniach przez 50 minut. Beza: 6 jaj szczypta soli 300 g drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodajemy po odrobinie cukru miksując na najwyższych obrotach. Gdy już zużyjemy cały cukier dodajemy mąkę i ocet, krótko miksujemy, wykładamy bezę do formy. Bezę suszymy(...)serek mascarpone masa krówkowa (400 g) Śmietanę miksujemy na piankę, dodajemy mascarpone i masę kajmakową miksujemy krótko.   Będzie nam jeszcze potrzebny 1 słoik powideł śliwkowych.   Układamy ciasto: Zaczynamy od dołu: Ciasto czekoladowe (1/2 ciasta bo ciasto przekrawamy na pół) powidła śliwkowe masa kajmakowa beza masa kajmakowa ciasto czekoladowe polewamy ciasto czekoladą i posypujemy migdałami.   Artykuł Ciasto czekoladowe

MojaQchnia.pl
Pierniki norymberskie 288

pomarańczową, mąkę ryżową i ziemniaczaną, przyprawy korzenne, proszek do pieczenia, sól. Dobrze wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję pasty. Na papierze do pieczenia narysować 20 kółek o średnicy 8 cm. Na każde narysowane kółko nakładać ciasto piernikowe**. Wygładzić i wyrównać. W każde wbić 3 obrane migdały. Zostawić (bez przykrycia) na 24 godziny, by przeschły. Piec w piekarniku rozgrzanym

Rodzinka w kuchni
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 116

pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 180 st. C grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu. Po godzinie wyjmij ciasto. 1/3 ciasta wylep formę. Ja rwę je na kawałki i wylepiam nimi dno formy. Wyrównuję. Układam równomiernie śliwki i posypuję resztą ciasta. Kruche ciasto piekę 45 minut na środkowej półce piekarnika aż ładnie się zarumieni. Wystudzone oprószam cukrem pudrem, delikatnie

Zasmakuj Kuchni
Kruchy ananasowiec 269

Przepyszny, lekki, orzeźwiający... taki jest kruchy ananasowiec! Ciasto częściowo pieczone, częściowo robione "na zimno". Na liście moim ulubionych ciast i deserów znajduje się zdecydowanie na podium

Jedzeniomania
Kruche ciasto z truskawkami 256

masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z powyższych składników szybko zagnieść ciasto. Tak by powstała gładka kula. Połową ciasta wylepić blaszkę (23×33 cm). Resztę podzielić na dwie części, zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika. Na ciasto wyłożyć wcześniej przygotowane truskawki. Skropić sokiem z cytryny. Beza: 5 szt białek 1 szklanka cukru 2,5 łyżki(...)proszku, delikatnie mieszamy. Beza będzie delikatnie zaróżowiona. Z zamrażalnika wyjmujemy jedną część ciasta i na tarce o dużych oczkach ścieramy nad truskawkami tak by je przykryć. Całość smarujemy bezą. Wyjmujemy z zamrażalnika drugą porcję ciasta i znów ścieramy na tarce, tym razem przykrywając bezę. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175°C termoobieg i pieczemy ok. 45 min. Autor przepisu

Wasze Przepisy
Dziesięciominutowy łatwy placek z jednego jajka na kwaśnej śmietanie 101

cukrem ze słoika, które przygotowałam latem. Wszystko posypałam mnóstwem chrupiącej kruszonki. Uwielbiam takie wyzwania i tworzenie potraw z tego co jest w domu, bez specjalnej wyprawy na zakupy, a poza tym poza czasem pieczenia, ciasto jest mega ekspresowe i jego przygotowanie zajmuje zaledwie 10 minut. Na tortownicę o średnicy 24 cm: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej (poj250

Krylowa Kuchnia
Pani Walewska 1723

bank mniej słodkie ;). Przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki .  Z delikatną moją modyfikacją. Składniki na kruche ciasto: 500 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki cukru pudru 200 g masła Polskiego Mlekovita 6 żółtek Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki(...)pieczenia 2 blaszki o wymiarach 25 x 33 cm.  Do każdej wkładamy  jedną część ciasta na spód i wyrównujemy. Na każdym cieście rozsmarowujemy połowę dżemu z czarnej porzeczki. Następnie wykładamy po połowie masy bezowej. Na masę bezową wysypujemy posiekane  orzechy włoskie. Blaszki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 170 stopni C i pieczemy

Malinowe Pocałunki
Sernik z jogurtów bałkańskich 254

słodkim kierunku podążyć :) Tylko jaki rodzaj sernika tu upiec? Tyle mo ż liwości do wyboru! Czy na zimno czy pieczony, na biszkoptach czy na cieście kruchym, z bakaliami w środku czy polewą na wierzchu, z twarogiem czy kompletnie bez sera. W końcu właśnie tę ostatnią opcję wybrałam na weekendowe wypiekanie i prezentuję sernik z wykorzystaniem jogurtów bałkańskich :) Wychodzi bardzo(...)wymiarach 35x25 cm:  3 duże jogurty bałkańskie - kupuję firmy Maluta 340g; UWAGA nie mogą być light!  1 szkl. cukru  5 jajek  1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 budynie śmietankowe na 3/4l mleka  80ml oleju  1-2 paczki biszkoptów - zależy od wielkości biszkoptów i paczki szczypta soli Żółtka oddzielić od białek do dużej

Grunt to przepis!
Z ŁĄKI NA TALERZ: Pinkies truskawkowe z kwiatami czarnego bzu 151

ciasta, pamiętając, że jego przodkami jego brownies i blondies, to podzielcie się koniecznie w komentarzach! :D A jeżeli połączenie truskawek z kwiatami czarnego bzu Wam zasmakuje (a myślę, że tak właśnie będzie ;) ) i chcielibyście zachować je na dłużej, to wskoczcie jeszcze po przepis na właśnie taki dżem, coby zamknąć kawałek Czerwca w słoiczkach :) Pinkies truskawkowe z kwiatami czarnego bzu Potrzebujesz(...)czarnego bzu Sposób przyrządzenia: 1. Masło roztop i odstaw do lekkiego przestygnięcia. 2. Wrzuć do płynnego masła pokrojone truskawki i rozgnieć je dokładnie tłuczkiem lub widelcem (można też zmiksować blenderem). 3. Zmieszaj ze sobą wszystkie suche składniki. 4. Do suchych składników dodaj jajka i truskawkowe masło- zmiksuj na jednolite ciasto. 5. Do ciasta dodaj oberwane kwiatki czarnego bzu i delikatnie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto EUFORIA czekoladowe z makiem i krówką 404

Ciasto EUFORIA czekoladowe z makiem i krówką – Nowe, pyszne ciasto makowe z czekoladą w Małej Cukierence. Wygląda bardzo apetycznie z różnymi warstwami. Jest wilgotne, aromatyczne, mocno czekoladowe, orzechowe. Takie ciasto dla fanów czekolady na wyjątkowe okazje. W przygotowaniu nie jest trudne. Radzę podawać je w temperaturze pokojowej wtedy krem jest miękki, kremowy i myślę, że wtedy ciasto lepiej smakuje. Polecam(...)Składniki: Biszkopt: 6 jajek osobno – żółtka i białka 180g cukru kryształu 80ml oleju 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżki kakao bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100ml świeżo zaparzonej, ostudzonej kawy Ciasto makowe – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 130g masła w temperaturze pokojowej 90g cukru kryształu 200g suchego, zmielonego maku (użyłam kupnego, zmielonego

Mała Cukierenka
Chleb zwykły pszenny na pszennym zakwasie 113

naczynia, w którym będziemy piec chleb, wyłożonego papierem do pieczenia i posypanego mąką. Ja piekę ten chleb w półokrągłym garnku. Powierzchnię chleba posypujemy mąką, robimy 3 nacięcia, przykrywamy ścierką, zostawiamy do ponownego wyrośnięcia na 7 godzin w temperaturze pokojowej.  Po tym czasie garnek z ciastem na chleb bez przykrycia wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C, pieczemy

Bułka z Chlebem
Tort miodowy 86

ciasto miodowe. Pieczone w formie trzech lub czterech placków, w tortownicy, przekładanych powidłami lub masą kajmakową. Smak ciasta jest wyśmienity, można po prostu je upiec w blaszce i nie udoskonalać niczym, ewentualnie wyłożyć na wierzch orzechy. Zdjęcia które dołączam, pochodzą ze starej kroniki, sprzed siedmiu lat. Nowszych nie posiadam niestety. Jak tylko wrócę do tego wypieku, uaktualnię fotodokumentację. Ciasto wyrabia(...)się bezproblemowo i bez użycia miksera. Jest bardzo elastyczne, łatwo wylepia się nim formę. Czas pieczenia jest błyskawiczny, wystarczy 10 min na każdy z blatów tortowych. Ciasto może stanowić zastępstwo piernika staropolskiego na świątecznym stole, ale oczywiście sprawdzi się w każdych okolicznościach, głównie tych okresu jesienno - adwentowo - świątecznego. Wiec to chyba dobry moment na zamieszczenie tego właśnie przepisu

Kronika Piekarnika
Ciasto Zemsta Teściowej 156

pieczemy 30-35 minut w temp 180 stopni. Studzimy. Składniki na ciasto z bezą migdałową: druga część ciasta 5 białek 1 szklanka cukru pudru 150 g płatków migdałowych Białka ubijamy na sztywno z pudrem. Wykładamy do blachy wyłożonej kruchym ciastem.  Wyrównujemy. Posypujemy płatkami migdałowymi . Pieczemy 35-40 minut w temp 170 stopni. Studzimy. Składniki na warstwę wiśniową: 2 galaretki(...)ostudzone ciasto kruche). Składniki na warstwę śmietanową: 500 ml kremówki ½ szklanki cukru pudru 3-4 łyżeczki żelatyny rozrobione w 1/3 szklanki gorącej wody Śmietanę miksujemy na sztywno z pudrem. Stopniowo dodajemy ostudzoną żelatynę i miksujemy jeszcze chwilę do lekkiego usztywnienia śmietany. WYKONANIE: ciasto kruche   warstwa wiśniowa   warstwa śmietanowa   ciasto kruche z bezą Smacznego

Domowe ciasta
Sernik pieczony z truskawkami na kruchym cieście-łatwy i przepyszny+FILM 84

puder do oprószenia  Składniki na ciasto dajemy do miski, zagniatamy lub wyrabiamy robotem z hakiem. Ciasto dzielimy na dwie części, pierwszą wykładamy dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia a druga dajemy do woreczka i przekładamy do zamrażarki.  Blaszkę z ciastem wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez teroobiegu i podpiekamy(...)kroimy na mniejsze kawałki. Następnie dodajemy do nich mąkę ziemniaczaną i mieszamy. wykładamy na ciasto Ciasto z zamrażarki trzemy na tarce o grubych oczkach lub rwiemy palcami i posypujemy sernik. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 50 minut. Sernik studzimy i wstawiamy do lodówki na co najmniej kilka godzin

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku