ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:582/2705)

Ciasto Dakłas 47514

Dakłas to jedno z tych ciast, które koniecznie trzeba spróbować. Mocno kakaowy biszkopt przełożony pysznym kremem śmietankowym z dużą ilością orzechów włoskich, masy krówkowej i daktyli. Dopełnieniem całości jest chrupiąca orzechowa beza , która nadaje ciastu kruchości i lekkości. Smaki w tym cieście idealnie ze sobą współgrają i tworzą rewelacyjny efekt końcowy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Dakłas to prawdziwa rozkosz(...)koniec dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Całość wymieszać za pomocą drewnianej łyżki. Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wyścielić papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. C i piec przez 25 minut, funkcja grzania góra-dół. Po upieczeniu odstawić do przestudzenia. BEZA Białka ubić na sztywno z dodatkiem

Przepiski.pl
Ciasteczka kokosowo-migdałowe z białą czekoladą (bezglutenowe) 144

masy wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę odrobinę spłaszczyć i z niewielkimi odstępami ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (*). Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut w 180 stopniach.  (Powinny być delikatnie zapieczone.) (*) Użyłam papieru Stella , który idealnie sprawdza się nie tylko przy pieczeniu ciasteczek, ale też doskonale(...)sprawdza się w przypadku różnych ciast, pizzy, pasztetów, czy np. frytek - bez konieczności natłuszczania blach. Jest dwustronnie powlekany silikonem, dzięki czemu zapobiega przywieraniu ciasta oraz kruszeniu się wypieków podczas ich wyjmowania z formy. Można też nim przykryć pieczone potrawy, co zabezpiecza je przed nadmiernym zarumienieniem się od góry.  Nadaje się do stosowania w kuchenkach mikrofalowych oraz przy zamrażaniu

Di gotuje
Kruche ciasto ze śliwkami pod bezą 151

250 g masła 1 cukier waniliowy Beza: 3/4 szklanki cukru 4 białka szczypta soli Dodatkowo: cynamon 1 kg śliwek papier do pieczenia Wykonanie: Mąkę, cukier puder przesiewamy na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy posiekane masło, cukier waniliowy, żółtka i wszystko razem ugniatamy do jednolitej gładkiej masy, jeżeli ciasto się jeszcze nie co lepi można dodać

W Moim Magicznym Domu
Fale Dunaju 177

Fale Dunaju to ciasto, które jest połączeniem ciasta ucieranego z jabłkami oraz kremem budyniowym. Ciasto ucierane składa się z dwóch ciast – jasnego oraz kakaowego. Jako pierwsze na blaszkę wylewa się ciasto jasne, na nim układa się jabłka, które pokrywa się ciastem kakaowym. Ciasto trafia do piekarnika i po upieczeniu dekorowane jest kremem budyniowym. Przepis na ciasto Fale Dunaju znalazłam(...)masy dodać po jednym żółtku, a następnie przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce ubić na sztywno białka jajek i kiedy gotowe delikatnie dodać je do ciasta. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać mleko oraz kakao, drugą pozostawić bez dodatków. Pokrojone na ćwiartki bądź na duże kawałki jabłka oprószyć proszkiem budyniowym. Do formy

MeCooks
leniwa, nocna drożdżówka z jabłkiem, żurawiną... 100

wyrobić gładkie ciasto z 2 minuty, forma 34x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, na wierzch poukładać jabłka ze skórką pokrojona na kawałeczki, rozsypać żurawinę. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - leniwa, nocna drożdżówka jest bardzo łatwa bez wyrabiania

W Mojej Kuchni Lubię
MINI CIABATTY ORKISZOWE 200

zagarniamy silikonową łopatką pod spód. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia (w ciepłe miejsce, bez przeciągów). Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy arkuszem papieru do pieczenia. Dokładnie posypujemy otrębami lub mąką.  Wyrośnięte ciasto wygarniamy na przygotowaną blaszkę (używając silikonowej łopatki) i chwilę turlamy, tak, aby z zewnątrz dokładnie pokryło się mąką lub otrębami. Naoliwionym(...)odstawiamy na 30 minut do napuszenia. Piekarnik rozgrzewamy do 240℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Blaszkę z wyrośniętymi bułkami wstawiamy na środkową półkę piekarnika, na spód wrzucamy kostki lodu lub spryskujemy wnętrze zimną wodą. Pieczemy ok 12 minut, lub do czasu, aż skórka będzie ładnie zrumieniona

cool and minty
Pani Walewska 268

czas … czemu nie!! Ciasto wyszło pyszne, podbiło moje serce szczególnie ze względu na bezę, którą uwielbiam. Mojemu mężowi nie przypadło natomiast do gustu, ponieważ nie lubi ciast z kremem. Jeśli pieczemy ciasto tylko dla siebie radzę zmniejszyć proporcję o 1/3 i upiec w małej blaszce. Ciasto jest bardzo sycące, i ze względu na krem szybko traci świeżość. Polecam przede wszystkim(...)składniki ciasta wymieszać. Wysypać na blat, dodać masło i posiekać je na małe kawałeczki. Dodać żółtka. Wyrobić ciasto. Gotowe ciasto podzielić na pół. Wstawić do zamrażalnika na 10 minut. Białka ubić na sztywną pianę. Kiedy będą ubite dodawać powoli cukier. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Formę o wymiarach 25 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto

Mania Gotowania
Parówki w cieście francuskim 73

PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie rozkładam na blacie. Układam na nim w równych odstępach parówki. Ciasto nacinam z zapasem, tak aby udało się owinąć nim dokładnie parówki. Ciasto dokładnie dociśnij do parówki, końce zawiń. Ciasto wraz z parówką ponacinaj uważając, by nie przeciąć całkowicie parówek z ciastem. Parówkę w cieście zawiń w koło, dokładnie zlep końce. Parówki w cieście piecz przez(...)minut w temp. 200 st. C. Ustaw grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Parówki w cieście francuskim wstaw na środkową półkę piekarnika. Smacznego Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni
Urodzinowe ciasto z serem i jabłkami 172

połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia. Masa serowa: zblendowac banana i wymieszać razem z pozostałymi składnikami. Formę do pieczenia wyłożyć papierem lun nasmarowac olejem, na dno wyłożyć połowę ciasta, na to wyłożyć równomiernie jabłka (bez soku), na jabłka wylać masę serową a na samą górę wyłożyć (niezbyt starannie) łyżką resztę ciasta. Całość piec w temp

greenscarf
Ciasto śnieżny puch z limonką 149

internecie jest mnóstwo przepisów na to bardzo proste ciacho bez pieczenia, ale większość posiada w swoich składnikach sztuczne proszkowe śmietanki, których ja w swojej kuchni nie używam. Ostatnio wypatrzyłam fajny przepis na to ciasto u Ani na blogu  Ania gotuje , dziś więc zapraszam Was na ciasto śnieżny puch z limonką. Do przygotowania ciasta używamy

Kulinarne przygody Gatity
Jak mrozić ciasto do pizzy ? - porady kuchene 173

bez bicia. Ciasto do pizzy mrozi się idealnie i co najważniejsze - można je trzymać w zamrażalce do 3 miesięcy. A później raz dwa trzy mamy gotową pizzę domowej roboty. Spróbujcie :)  Co potrzebujecie? - ciasto na pizzę (wg tego lub tego przepisu, lub inne ulubione) - olej/oliwę w spray'u - plastikowe torebki do zamrażania  Krok po kroku: 1. Ciasto(...)spray'u, tak aby ciasto było pokryte delikatną tłustą warstwą. 3. Naoliwioną porcję surowego ciasta do pizzy, wsadzić do torebki do zamrażania*. 4. Usunąć jak najwięcej powietrza z torebki i zamknąć. 5. Wsadzić do zamrażalki. 6. Przed spożyciem wyjąć z zamrażarki i wsadzić do lodówki na całą noc (min.12h). 7. Przed pieczeniem, ciasto umieścić na blacie i zostawić

CookYourself
Makowy zawijaniec 56

ogniu przez 15 minut. Masę odstawiam do wystygnięcia, a w tym czasie przygotowuję ciasto drożdżowe. Składniki na ciasto drożdżowe: 3 1/3 szklanki mąki pszennej typ 500 1/3 szklanki cukru 100 g masła 1 jajko 3 żółtka 1 łyżka cukru waniliowego ½ szklanki mleka 40 g drożdży Przygotowanie ciasta drożdżowego: Drożdże rozpuszczam i odrobinie letniego mleka i łyżeczce cukru i odstawiam(...)pieczenia i posypuję go delikatnie mąką (rozwałkowuję ciasto na papierze, w którym będę je piekła, ponieważ tak jest łatwiej przenieść zawijańca do blaszki). Wykładam ciasto drożdżowe i rozwałkowuje je na prostokąt grubości około 1 cm. Ciasto smaruję pozostawioną pianą z białek, a następnie wykładam masę makową, którą rozprowadzam po cieście zostawiając z każdego boku około 2 cm rantu bez

Słodki sentyment
Makowy zawijaniec 87

ogniu przez 15 minut. Masę odstawiam do wystygnięcia, a w tym czasie przygotowuję ciasto drożdżowe. Składniki na ciasto drożdżowe: 3 1/3 szklanki mąki pszennej typ 500 1/3 szklanki cukru 100 g masła 1 jajko 3 żółtka 1 łyżka cukru waniliowego ½ szklanki mleka 40 g drożdży Przygotowanie ciasta drożdżowego: Drożdże rozpuszczam i odrobinie letniego mleka i łyżeczce cukru i odstawiam(...)pieczenia i posypuję go delikatnie mąką (rozwałkowuję ciasto na papierze, w którym będę je piekła, ponieważ tak jest łatwiej przenieść zawijańca do blaszki). Wykładam ciasto drożdżowe i rozwałkowuje je na prostokąt grubości około 1 cm. Ciasto smaruję pozostawioną pianą z białek, a następnie wykładam masę makową, którą rozprowadzam po cieście zostawiając z każdego boku około 2 cm rantu bez

Słodki sentyment
Sernik z brzoskwiniami 156

delikatny i puszysty. Ciasto kruche 3 szklanki mąki pszennej ( szklanka 250 ml.) 5 jaj żółtka ( białka wykorzystamy później) 200 gram margaryny lub masła 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę z proszkiem przesiać dodać resztę składników ,wymieszać i ugnieść ciasto. Jedną trzecią część ciasta wkładamy do zamrażalnika. Pozostałym ciastem wykładamy formę do pieczenia 24cm/39(...)blaszkę wyłożoną ciastem. Brzoskwinie kroimy na plasterki i wykładamy na masę serową. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę i wykładamy na masę serową z brzoskwiniami. Wyjmujemy ciasto z zamrażarki I ucieramy na tarce o dużych oczkach na ubite białka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 50 minut. grzałki góra dół bez termoobiegu. Następnie zostawiamy włączoną

Andzia Pichci
Puszysty sernik z żurawiną, czekoladą i dżemem jagodowym 224

Składniki: ciasto: 1 kg sera na sernik o smaku morelowym 2 jajka rozmiar L 5 żółtek szklanka cukru trzcinowego 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 szklanki mleka 3,2% 3 budynie śmietankowe opakowanie żurawiny 2 opakowania gotowej polewy mlecznej kilka łyżek dżemu z jagód 3 łyżki mielonych orzechów włoskich beza: 5 białek 2 opakowania cukru wanilinowego Przygotowanie(...)proszek), ser, olej, mleko i żurawinę. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wlej tam masę. Piekarnik nagrzej do temp. 200C i piecz na środkowej półce bez termoobiegu przez 50 minut. Teraz przygotuj bezę: ubij na pianę 5 białek, dodaj cukier wanilinowy, chwilę jeszcze miksuj. Rozsmaruj na cieście i piecz jeszcze 15 minut w temp. 190C. Udekoruj polewą

Zasmakuj Kuchni