ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:587/2705)

Rolada różana śmietankowa 159

ciasta, rozmazując je po papierze, tak aby powstały nam róże. 2. Ciasto na listki Przygotować ciasto tak samo jak pierwsze, tylko dodać barwnik zielony. Łyżeczką wykładać ciasto, między różami, by nam powstały zielone listki. Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stop.na 5 minut. 3.Ciasto biszkoptowe Trzecie ciasto przygotować w ten sam sposób z pozostałych składników, tylko bez barwników(...)Ciasto wylać na podpieczoną dekorację, włożyć do piekarnika, piec do lekkiego zrumienienia. Z upieczonej rolady , usunąć pergamin, zawinąć ciasto w ściereczkę. KREM Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Truskawki umyć , osączyć, pokroić na połówki. Roladę rozwinąć, posmarować śmietaną, ułożyć połówki truskawek, ciasno zwinąć w rulon. Roladę odstawić do lodówki. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Słodko-kwaśne pieczenie resztkowe 196

bezą, więc może lepiej co innego...? Pomyślałam o cieście, które piekłam w zeszłym roku - połączenie agrestu i marcepanu bardzo mi się spodobało. Ponieważ mam paczuszkę marcepanu na wyjątkowe okazje, nie zawahałam się jej użyć . I muszę powiedzieć, że bardzo dobrze zrobiłam. Smaki słodki i kwaśny idealnie się uzupełniają i tworzą wyśmienitą całość. A wszystko otulone jest mięciutkim, pysznym ciastem(...)tyle płynu, żeby nadać ciastu odpowiednią konsystencję (dość gęstą, ale to nic nie szkodzi - rosną wzorcowo), od siebie dorzuciłam marcepan - i są - moje słodkie maleństwa. Ciężko się od nich oderwać, szczególnie, gdy są jeszcze ciepłe... Marcepanowe muffinki z agrestem na creme fraiche Składniki: (na 9 sztuk) suche: 170 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort kwiatek w doniczce 162

wbrew pozorom nie za słodki. Na biszkopt w tortownicy 26 cm 8 dużych jaj 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 2 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szkl cukru esencja waniliowa szczypta soli Czekoladowy krem maślany 1 biała czekolada 500 g prawdziwego masła 82% tłuszczu 100 g cappuccino w proszku śmietankowego 5 dużych(...)pozostałe składniki. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pianę z białek delikatnie połączyć z resztą ciasta. Dno tortownicy wyłożyć papierem, boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą, aby ciasto mogła się "wspinać " po bokach tortownicy. Piec w 180 st bez termoobiegu przez 45-50 min. Po przestygnięciu przekroić biszkopt na 4 części. Ułożyć placki jeden na drugim

Krylowa Kuchnia
Bomba galaretkowa 172

galaretki cytrynowe 300 ml wody 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Słoiczek dżemu (bez kawałków owoców) 4 różnokolorowe galaretki (np. wiśniowa, brzoskwiniowa, agrestowa, truskawkowa) Przygotowanie: Ciasta: (Obydwa ciasta wykonujemy identycznie): Z podanych składników pieczemy biszkopt.  Formę o wymiarach 33 x 42 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem na bardzo gęstą i puszystą masę. Dodać przesianą

My sweet a life
Ciasto Snickers 120

łyżki śmietany 18 % 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody Składniki na masę orzechową do jednego blatu: 125 g drobno posiekanych orzechów 80 g masła 3 i 1/2 łyżki cukru 1 i 3/4 łyżki miodu Masa budyniowa: 600 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 100 g masła Dodatkowo: 250 g kajmaku Masa orzechowa(...)całkowitego ! Ciasto  2. Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na trzy równe części. Każda wałkujemy na szerokość blaszki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na papier dajemy ciastopieczemy. Trzeci blat pokrywamy cały masą orzechową i jego pieczemy w 180 stop przez około 15 minut. Jeśli pieczemy po dwa blaty ciasta, najlepiej będzie je piec

Gotowanie...to proste !
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania z owocami i kruszonką 83

Przepis na ciasto drożdżowe bez wyrabiania to najprostszy pomysł na pachnący wypiek bez wysiłku. Ciasto jest mięciutkie, pulchne i bardzo ładnie wyrośnięte. Dodatek owoców i kruszonki sprawia że staje się jeszcze pyszniejsze. Czas przygotowania: 15 min Czas rośnięcia ciasta: 8 godzin Czas pieczenia: 40 min   Składniki: (na blaszkę 24×24) 2 szklanki mąki

Słodki Blog
Wielkanocne babeczki 240

płynne, ale przestudzone masło i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.  Białka ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać z ciastem.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i nakładać do każdej ciasto do 3/4 wysokości. Wkładamy babeczki do  piekarnika nagrzanego do 175 stopni (bez termoobiegu). Piec maksymalnie 20 minut, aż wyrosną i ładnie się

Kulinarne Inspiracje
Sernik wiedeński w pysznej polewie kajmakowej 167

Zastanawiacie się nad ciastem na weekend majowy ? Proponuję zrobić ten sernik . Delikatna masa polana pyszną polewą . Można sernik zrobić bez spodu . Wymiary blaszki : 38x25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 min. + 60 minut Składniki na ciasto: 1 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 2 jajka 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki margaryny

Różne smaki w kuchni
Ciasteczka z masła fistaszkowego 151

Przesiej mąkę z sodą i dodaj do masy. Uformuj kulę i włóż do lodówki na 1 godzinę. Przykryj blaszki papierem do pieczenia. Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg, (bez termoobiegu około 10 stopni więcej). Podziel ciasto na porcje o około 35 gram każda. Uformuj kule i obtocz w cukrze. Ułóż na blasze w odstępach i lekko spłaszcz. Piecz

codojedzenia
Jak i czym smarować blaszki na ciasto parzone. 180

Alessio Orrù - Fotolia.com     Ptysie same zjechały z blaszki  :-) Aby ciasto parzone zawsze nam bez problemów odchodziło po upieczeniu od blaszki na której było pieczone, należy blaszki smarować gęstym tłuszczem np. smalec, planta, margaryna itp ( nie smarujmy blaszek olejem ponieważ wtedy bardzo często ciasto się przykleja ). Konsystencja tłuszczu powinna być półpłynna,  taka jak kwaśna śmietana

Przepisy i porady kulinarne
Sernik z kulkami i polewą morelową 100

bez, na zimno czy pieczone, z dodatkami lub same. Uwielbiam je za to. Dzisiaj przygotowałam dla Was ciekawie wyglądający sernik z dodatkiem kaszy jaglanej. Tym razem skupiłam się na wymyśleniu jakiegoś ciekawego spodu. Wpadłam na pomysł, żeby zrobić go z żurawiny, ale żeby było ciekawiej w formie kulek. Dzięki temu nie wyszedł typowy spód a wstawki dolne ciasta(...)śliwką, bo tym razem nie miałam i wykorzystałam suszone morele.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto wykonałam w formie 20 cm i wyszło dość wysokie, ale przyznam, że z obawą. Jeśli chodzi o serniki, nie można wykonywać ich w zbyt małym naczyniu, bo podczas pieczenia nam urośnie wysokie, a po zakończeniu opadnie i zrobi się nieprzyjemna  „ harmonijka

zdrowo i aktywnie
Sernik z kulkami i polewą morelową 163

bez, na zimno czy pieczone, z dodatkami lub same. Uwielbiam je za to. Dzisiaj przygotowałam dla Was ciekawie wyglądający sernik z dodatkiem kaszy jaglanej. Tym razem skupiłam się na wymyśleniu jakiegoś ciekawego spodu. Wpadłam na pomysł, żeby zrobić go z żurawiny, ale żeby było ciekawiej w formie kulek. Dzięki temu nie wyszedł typowy spód a wstawki dolne ciasta(...)śliwką, bo tym razem nie miałam i wykorzystałam suszone morele.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto wykonałam w formie 20 cm i wyszło dość wysokie, ale przyznam, że z obawą. Jeśli chodzi o serniki, nie można wykonywać ich w zbyt małym naczyniu, bo podczas pieczenia nam urośnie wysokie, a po zakończeniu opadnie i zrobi się nieprzyjemna  „ harmonijka

Zdrowie i pysznie na talerzu
Cytrynowa chmurka na cytrynowym spodzie 47

Przełóż masę do przygotowanej formy. Z wierzchu można posypać kandyzowaną skórką z cytryny lub pomarańczy Piecz w piekarniku na środkowej półce ok 30 min. W centralną część ciasta włóż patyczek i wyjmij. Suchy patyczek świadczy o tym, że ciasto jest gotowe do wyjęcia. Gotowe ciasto odstawić do całkowitego ostudzenia. Galaretka Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Galaretkę cytrynową zalej ciepłą(...)stanie się puszysta i błyszcząca. Masę nakładamy łyżką na przygotowany papier do pieczenia. Smarujemy bezę tak, aby na papierze osiągnąć pożądany kształt. Na wierzchy możemy bezę posypać, migdałami lub skórką z cytryny. Bezę suszymy przez 3h w piekarniku z termoobiegiem. W temperaturze 90*C. SKŁADANIE CIASTA Na ostudzone ciasto cytrynowe wylewamy przygotowaną galaretkę z jabłkami. Wkładamy do lodówki

SmartBake.pl
Cytrynowa chmurka na cytrynowym spodzie 106

Przełóż masę do przygotowanej formy. Z wierzchu można posypać kandyzowaną skórką z cytryny lub pomarańczy Piecz w piekarniku na środkowej półce ok 30 min. W centralną część ciasta włóż patyczek i wyjmij. Suchy patyczek świadczy o tym, że ciasto jest gotowe do wyjęcia. Gotowe ciasto odstawić do całkowitego ostudzenia. Galaretka Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Galaretkę cytrynową zalej ciepłą(...)stanie się puszysta i błyszcząca. Masę nakładamy łyżką na przygotowany papier do pieczenia. Smarujemy bezę tak, aby na papierze osiągnąć pożądany kształt. Na wierzchy możemy bezę posypać, migdałami lub skórką z cytryny. Bezę suszymy przez 3h w piekarniku z termoobiegiem. W temperaturze 90*C. SKŁADANIE CIASTA Na ostudzone ciasto cytrynowe wylewamy przygotowaną galaretkę z jabłkami. Wkładamy do lodówki

SmartBake.pl