Truskawkowa chmurka

Truskawkowa chmurka

Truskawkowa chmurka

 Uwielbiam to ciacho! Istne niebo w gębie 🙂 Składniki blaszka 23/33: Ciasto: mąka pszenna 170 g,  Masło 130 g,  żółtka 4 szt,  proszek do pieczenia 1 łyżeczka,  cukier puder 3 łyżki, cukier waniliowy 1 opakowanie (16 g), Warstwa truskawkowa: truskawki świeże 500-600 g,  Galaretka truskawkowa 3 szt,  Woda gorąca 3,5 szklanki,  Krem: mascarpone 250 g,  śmietanka 36 % 500 ml,  cukier puder do smaku,  śmietanex 1 opakowanie,  Beza : Białka 4 szt, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.