ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:596/2705)

Tarta z z serkiem mascarpone i borówkami amerykańskimi - PYCHA :) 169

przepis miałam na 25cm, także spód bardzo cienki - tak czy owak wyszedł pyszny i kruchy! Składniki: Kruche ciasto - 200g mąki pszennej, tortowej - 1 jajko - 100g zimnego masła - 2,5 łyżki cukru pudru - 0,5 łyżeczki cukru wanilinowego - papier do pieczenia Wszystkie powyższe składniki mieszamy w misce, ja z początku szatkowałam masło nożem, a gdy już były mniejsze kawałki(...)Dziurawimy masę widelcem i wkładamy do lodówki na 15 minut. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem lub 200 bez termoobiegu. Po wyciągnięciu formy z ciastem z lodówki wykładamy wszystko papierem do pieczenia i na górę stawiamy żaroodporne naczynia lub sypiemy fasolę dla obciążenia (aby nam nie wyrosło ciacho). Pieczemy 15 minut, następnie zdejmujemy obciążenie

upichcona
Sernik bez spodu 351

Dziś do niedzielnej kawy klasyka klasyki czyli sernik pieczony bez spodu. U mnie z rodzynkami i skórką pomarańczową (zdecydowanie moje ulubione bakalie!), na górę polewa

Ciastkozercy
Faworki bez Smażenia – Pieczone w Piekarniku 196

pieczenia , szczyptę soli i mieszam łyżką . Gdy składniki wstępnie się połączą dodaję roztopione i przestudzone masło i nadal mieszam łyżką żeby masło wchłonęło się w ciasto . Następnie ciasto wykładam na blat i wyrabiam dłonią kilka minut aby ciasto stało się gładkie i elastyczne . Wyrobione ciasto zawijam w folię spożywczą i odkładam na około 30 minut . Po 30 minutach : Ciasto(...)obsychał . Ciasto kilka razy przerabiam , blat delikatnie posypuję mąką i rozwałkowuję na grubość około 2 milimetrów . Z rozwałkowanego ciasta wycinam faworki za pomocą radełka o szerokości około 2 centymetrów . Środek faworka nacinam radełkiem i przeplatam ciasto , biorę jeden koniec faworka i przeplatam przez środek nacięcia. Tak uformowany faworek układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczenie faworków : Blachę

Uwaga Babcia Gotuje
ciasto ananasowiec 126

wykonanie: Jajka ucieram z cukrem i olejem na puszystą masę. Dodaję przesianą mąkę, proszek do pieczenia i spirytus. Całość mieszam delikatnie szpatułką. Ciasto wykładam na blaszkę (24 x 32) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę do suchego patyczka, około 15 minut. Wyjmuję z piekarnika i odstawiam do wystudzenia. Ananasy wyjmuję(...)papierem do pieczenia i odrysowuję na nim dolny brzeg formy, w której piekłam biszkopt. Ubite białka równomiernie wykładam na blachę, wyrównuję i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 1 minutę. Następnie zmniejszam temperaturę do 100 stopni i suszę bezę przez około 2 godziny. Gorącą wyjmuję z piekarnika i bardzo delikatnie wykładam na krem. Gotowe ciasto wstawiam

babka w formie
Tarta limonkowa na spodzie graham 179

i cukier. Mieszamy. Następnie dodajemy jajko , mieszamy, dolewamy mleka. Mieszamy na gładka masę, dodajemy posiekane masło i wyrabiamy ciasto. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni bez termoobiegu. Ciasto wykładamy równomiernie do formy (u mnie 25 cm). Przykrywamy papierem do pieczenia i zasypujemy fasolą, żeby spód zachował kształt. Pieczemy ok. 20-25 minut. W tym czasie żelatynę rozpuszczamy

Powiedz dietom nie
Tarta z jabłkami i bezą 178

Szybka, łatwa do zrobienia tarta z jabłkami, cynamonem i bezą na fajnym kruchym cieście, z którego wychodzą również świetne ciasteczka. Ciasto z czystym sumieniem polecam na przykład do jutrzejszej, niedzielnej kawki sprawdzi się idealnie ;) Składniki: Ciasto: 100 g cukru pudru 300 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g zimnego masła 2 żółtka opcjonalnie: 1 łyżka(...)masło i żółtka (białka odłożyć na bezę). Wymieszać składniki, ucierać rękoma "na kruszonkę" a następnie wyrobić ciasto. Jeśli ciasto będzie bardzo sypkie dodać łyżkę mleka. Gładkie ciasto zawinąć w folię lub włożyć do foliowego woreczka i wsadzić do lodówki na ok. 30 minut.   Foremkę na tartę natłuścić i delikatnie obsypać mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować, wyłożyć nim blaszkę i widelcem

Simply Food
Truskawkowe ciasto z serkiem i bezą 182

miękką bezą, naturalnym serkiem i świeżymi truskawkami. Nie wiem dlaczego, ale ciasto jest pyszne gdy podaje się je razem z koktajlem truskawkowym. Mam nadzieję, że sami je wypróbujecie i podzielicie się ze mną swoimi wynikami! Składniki: 3 żółtka jajko 100 g cukru 1/2 szklanki mleka 210 g mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki(...)wszystko wsypujemy do wcześniej wyrobionej masy i łączymy. Ciasto przelewamy do okrągłej wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i posypujemy umytymi i pokrojonymi na mniejsze kawałki truskawkami (1,5 szklanki). Wstawiamy do nagrzanego do 170`C piekarnika i pieczemy około 40 minut do suchego patyczka. Pod koniec pieczenia przygotowujemy bezę. Biała ubijamy, gdy powstanie piana, dodajemy cukier i dalej

Słodkie Przyjemności
baba-muffinka "gorący cynamon" ze śliwkami... 172

czekolady "gorący cynamon" i wymieszać "byle jak" = nie za dokładnie forma kominkowa silikonowa 24 cm połowę ciasta wylać do formy i poukładać śliwki bez pestek teraz wylać resztę ciasta i na wierzchu poukładać śliwki piec w 200C około 40 - 45 minut - do suchego patyczka dobrze ostudzone ciasto polukrować nie za gęstym lukrem: puder cukier wymieszać ze śmietaną posypać

W Mojej Kuchni Lubię
Wilgotne ciasto z owocami 112

truskawkami, malinami czy borówkami. Ciasto samo w sobie nie jest bardzo słodkie. Jednak jeżeli jesteście łasuchami i lubicie ciasta na bardzo słodko, proponuję przed włożeniem do piekarnika dodatkowo posypać je cukrem lub po upieczeniu i ostygnięciu posypać cukrem pudrem. Zobacz też: Ciasto czekoladowe na powidłach Proste ciasto z gruszkami Proste ciasto bananowe Przepis na wilgotne ciasto z owocami Drukuj przepis(...)margarynę w temperaturze pokojowej, pokrojoną w mniejsze kawałki. 3 Do ciasta dodajemy proszek do pieczenia oraz sól. Miksujemy do połączenia się wszystkich składników. 4 Ciasto wlewamy do formy do pieczenia i posypujemy owocami, delikatnie je przyklepując. 5 Pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym 180 stopni, góra-dół - bez termoobiegu. Odstawiamy do wystygnięcia. Artykuł Wilgotne ciasto z owocami

Kuchnia Bazylii
Niewidzialne ciasto 162

Ciasto, które w głównej mierze składa się z owoców, czyli można pozwolić sobie na 2 kawałki, a nie jeden ;) Jego nazwa to "niewidzialne ciasto", ponieważ wizualnie to mówiąc bez ogródek jabłka z jeżynami. Mimo to trzymają się w zgrabnej formie babki ze względu na niewielką ilość dodatkowych składników, które je "skleiły" w jedną całość. Pikanterii dodaje tutaj polewa(...)cytryny i odstawiamy na czas przygotowania reszty ciasta. Ciasto możecie upiec zarówno w formie do babki, jak i w keksówce. Forma do babki musi być jednak silikonowa, bo z innej nie wyjmiecie ciasta. Keksówkę łatwo wyłożyć papierem, więc bez problemu sprawdzi się każda. Mąkę mieszamy z cukrami, solą, cynamonem, proszkiem do pieczenia. Jaja mieszamy z olejem i mlekiem

MamaOskarka
Salmon en Croute - Łosoś ze szpinakiem, serem pleśniowym, oliwkami i ziołami w cieście. Bezglutenowy. 196

/Nie jest to post sponsorowany przez Hortex!  WYKONANIE: /Ciasto: WYKONANIE CIASTA: 1. Na stolnicę wsypujemy przesianą mąkę, dorzucamy masło (pokrojone w kostkę) i sól. 2. Składniki łączymy rozcierając. 3. Powoli dolewamy lodowatą wodę i zagniatamy (krótko i szybko - do połączenia składników). 4. Stolnicę posypujemy mąką, wałkujemy ciasto na prostokąt. 5. Składamy na 3 części i znów wałkujemy tworząc prostokąt(...)pleśniowy kroimy w paski, oliwki w krążki Gdy szpinak i ryba ostygną, zabieramy się za rzeźbienie z ciasta :) Na papierze do pieczenia układamy dobrze schłodzone ciasto francuskie. Wykładamy na środku szpinak (rozmiar filetu z łososia), na szpinak układamy filet bez skórki, okładamy serem, posypujemy oliwkami i fantazyjnie zamykamy ciastem, tworząc bochenek. Smarujemy roztrzepanym zółtkiem, posypujemy ziarnami i ziołami

Wypisz Wymaluj
Ciasto kruche z truskawkami i bezą 209

truskawkami i bezą PRZYGOTOWANIE: 60 minut + 30-40 minut chłodzenia ciasta SKŁADNIKI: – 300 g mąki pszennej – 100 g mąki ziemniaczanej + 3 łyżeczki – 300 g cukru białego + dodatkowe 4 łyżki – 2 łyżeczki proszku do pieczenia – 250 g masła – 1 jajko – 4 białka – ok 800-900 g truskawek Przygotowanie: Do miski wsyp obie mąki (bez 3 łyżeczek ziemniaczanej(...)czasu kiedy z ciasta powstanie duża jednolita kula. lachę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto tworząc równy spód. Nakuj spód widelcem. Zapiekaj spód przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st C. W tym czasie przygotuj truskawki obierając zielone części i zrób bezę. Białka zmiksuj na sztywno, dodając powoli 200 g cukru. Ubijaj jeszcze

nietylkopasta.pl
Najlepsze serniki pieczone i na zimno 142

PIECZONE  CZEKOLADOWY SERNIK Z WANILIĄ Przepis znajdzie TUTAJ . SERNIK WIEDEŃSKI  Z ŻURAWINĄ I WIŚNIĄ Przepis znajdzie  TUTAJ.  SERNIK WANILIOWO KAKAOWY W 10 MINUT Przepis znajdzie TUTAJ SERNIK W CIEŚCIE MURZYNKOWYM Przepis znajdziecie TUTAJ SERNIK Z KULKAMI I POLEWĄ MORELOWĄ Przepis znajdziecie TUTAJ SERNIK KRÓLEWSKI PROSTY I SMACZNY Przepis znajdziecie TUTAJ  SERNIK Z BRZOSKWINIĄ I BEZĄ

zdrowo i aktywnie