ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:595/2638)

Pizza bez drożdży na wypasie :) 100

ananasem Składniki na ciasto na pizzę 1 szklanka mąki 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli Przepis na sos pomidorowy do pizzy szklanka passaty pomidorowej szczypta oregano szczypta bazylii sól pieprz 2 ząbki czosnku Dodatki do pizzy mozzarella wędlina oliwki cebula papryka Przepis na pizzę bez drożdży Składniki na pizzę mieszamy(...)rzadki, gotujemy go przez chwilę na wolnym ogniu, aby odparował nadmiar wody. Ciasto rozwałkowujemy na blasze do pieczenie, wierzch smarujemy sosem pomidorowym, układamy dodatki i całość posypujemy startą mozzarellą. Pizzę pieczemy przez 10 minut w 240 st. C. Idealnie do pizzy pasuje: Jogurtowy sos czosnkowy Pizza bez drożdży na wypasie :) Smacznego! Artykuł Pizza bez drożdży na wypasie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Piernikowy sernik 33

cukier waniliowy budyń waniliowy bez cukru 200 ml śmietanki 30% 4 jajka 1 łyżka przyprawy do piernika, opcjonalnie Ciasto czekoladowe Suche składniki wsypujemy do misy miksera, dodajemy masło i mieszamy. Wbijamy jajko i zagniatamy gładkie ciasto. Jeżeli nie mamy miksera z hakiem do ciast cięższych, to wyrabiamy w misce lub stolnicy. Kulę z ciasta zawijamy w folię spożywczą(...)masie serowej lub zetrzeć na tarce bezpośrednio na ciasto. Jeżeli masa serowa będzie zbyt rzadka ( zależy jaki ser użyjecie) to wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, bez nakrywania góry ciastem. Kiedy góra lekko się podpiecze, zetrzeć ciasto na wierzch lub ułożyć rozwałkowany placek, wtedy nie utopi się w cieście. Piec około 50 minut w 180 stopni. Po upieczeniu

gotuj ze mną
Piernikowy sernik 29

cukier waniliowy budyń waniliowy bez cukru 200 ml śmietanki 30% 4 jajka 1 łyżka przyprawy do piernika, opcjonalnie Ciasto czekoladowe Suche składniki wsypujemy do misy miksera, dodajemy masło i mieszamy. Wbijamy jajko i zagniatamy gładkie ciasto. Jeżeli nie mamy miksera z hakiem do ciast cięższych, to wyrabiamy w misce lub stolnicy. Kulę z ciasta zawijamy w folię spożywczą(...)masie serowej lub zetrzeć na tarce bezpośrednio na ciasto. Jeżeli masa serowa będzie zbyt rzadka ( zależy jaki ser użyjecie) to wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, bez nakrywania góry ciastem. Kiedy góra lekko się podpiecze, zetrzeć ciasto na wierzch lub ułożyć rozwałkowany placek, wtedy nie utopi się w cieście. Piec około 50 minut w 180 stopni. Po upieczeniu

gotuj ze mną
Chleb domowy 96

keksiarki wyłożonej papierem do pieczenia, rozpłaszczamy je w różnych kierunkach, żeby cała forma się wypełniła, na keksiarkę kładziemy folię, a na nią ściereczkę. Zostawiamy na 2 godziny. W tym czasie ciasto urośnie. Może się zdarzyć, że po 2 godzinach przyklei się nieco do folii, ale wówczas zdejmijcie ją delikatnie i zostawcie ciasto bez przykrycia na 10 minut. Wstawiamy

Bułka z Chlebem
Mazurek pisanka Wielkanoc tuż tuż 87

stopniach. Ostudzone mazurki pisanki dekorujemy.             Forma papilart nadaje się do pieczenia. Po upieczeniu wyrzucasz papierek i masz czyściutko bez mycia,od razu gotowe:) Papilart ma również inne foremki w których możemy piec ciasta jak i  pasztet oto niektóre zobaczcie sami

Różowa kuchnia
Tartaletki czekoladowe z bezą i truskawkami 208

śmietany kremówki 30% 70 g masła 50 g cukru 2 żółtka 70 g zmielonych orzechów włoskich Ale-raj Beza 2 białka 3 łyżki cukru truskawki Przygotowanie: Ciasto: Do misy z miksera wsypać mąkę dodać proszek do pieczenia, cukier puder, kakao, zimne pokrojone w kostkę masło i jajko. Końcówką do ucierania zmiksować na wolnych obrotach do momentu aż składniki się(...)połączą. Przełożyć na blat zagnieść i uformować kulkę. Foremki o średnicy 9 cm wyłożyć ciastem i włożyć na pół godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki gęsto nakłuć widelcem włożyć do nagrzanego piekarnika góra-dół na 180 stopni i piec 20 minut. W trakcie pieczenia spodów przygotować masę czekoladową. Masa czekoladowa: Do garnuszka wlać śmietanę dodać połamaną czekoladę, cukier

Ala piecze i gotuje
Lekki sernik z truskawkami i pianką bez cukru 136

Jeśli kochacie tradycyjne, pieczone serniki z dodatkiem sezonowych owoców, na pewno się nie zawiedziecie i ciasto będzie wam bardzo smakowało Mam nadzieję, że jeszcze zdążycie się nacieszyć truskawkowymi ciastami, bo ja sama jakoś jeszcze nie mam dość A jeśli nie ciasto? Sprawdźcie inne przepisy z truskawkami w roli głównej Lekki sernik z truskawkami i pianką bez cukru foremka(...)bezową piankę. Wyłożyć na podpieczony sernik, na wierzchu zetrzeć na tarce drugą część ciasta w formie kruszonki i piec jeszcze 30-35 minut w 180 stopniach (wierzch można przykryć folią aluminiową pod koniec pieczenia).   Artykuł Lekki sernik z truskawkami i pianką bez cukru pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Ryżowa szarlotka z bezą 82

bezy) 200 g masła Wszystkie składniki zagniatam do konsystencji mokrego piasku. Następnie wykładam blaszkę 20×30 cm papierem do pieczenia i wysypuję ciasto na blaszkę. Dociskam i tworzę rant na wysokość około 4 cm. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. W tym czasie przygotowuję nadzienie. Masa ryżowa: Ugotowany ryż 1 budyń waniliowy(...)upływem tych 30 minut ubijam białka na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaję powoli cukier i cały czas ubijam, aż piana będzie biała i sztywna. Ciasto wyciągam z piekarnika i układam na nim bezę (zrobiłam to szprycą, ale możecie po prostu wyłożyć białka na ciasto). Ponownie wstawiam do piekarnika, zmniejszam temperaturę do 150 stopni i zapiekam 30 minut, aż piana

Słodki sentyment
Ryżowa szarlotka z bezą 85

bezy) 200 g masła Wszystkie składniki zagniatam do konsystencji mokrego piasku. Następnie wykładam blaszkę 20×30 cm papierem do pieczenia i wysypuję ciasto na blaszkę. Dociskam i tworzę rant na wysokość około 4 cm. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. W tym czasie przygotowuję nadzienie. Masa ryżowa: Ugotowany ryż 1 budyń waniliowy(...)upływem tych 30 minut ubijam białka na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaję powoli cukier i cały czas ubijam, aż piana będzie biała i sztywna. Ciasto wyciągam z piekarnika i układam na nim bezę (zrobiłam to szprycą, ale możecie po prostu wyłożyć białka na ciasto). Ponownie wstawiam do piekarnika, zmniejszam temperaturę do 150 stopni i zapiekam 30 minut, aż piana

Słodki sentyment
Ciasto w słoiku – ciasto cytrynowe pieczone w słoiku 86

Muffiny cytrynowe bez miksera”), ale ze względu na nadchodzące Święta Wielkanocne, koniecznie chciałam wymyślić coś nowego. Bo przecież Wielkanoc nie może się obejść bez ciasta cytrynowego… Z pomocą przyszły mi prześliczne słoiki do wekowania, w które właśnie się zaopatrzyłam. Czytaj dalej "Ciasto w słoiku – ciasto cytrynowe pieczone w słoiku" na blogu Moja Delicja

Moja Delicja
Kostka malinowo-czekoladowa 141

zmianę z suchymi składnikami, mieszając szpatułką tylko do połączenia się składników. Dno formy o wymiarach 23×35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać o formy, wyrównać i piec w temperaturze 170 st. bez termoobiegu przez 25-30 minut. Upieczony biszkopt przełożyć na kratkę i odstawić do całkowitego wystudzenia. Mus malinowy : maliny i cukier umieścić w garnuszku(...)rozpuszczenia. Odstawić do wystudzenia. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać wystudzone puree malinowe i delikatnie wymieszać. Dodać świeże owoce malin i ponownie wymieszać. Całość musu malinowego wylać na wystudzone ciasto czekoladowe. Odstawić do lodówki do stężenia. Dodatkową galaretkę malinową przygotować według instrukcji na opakowaniu i tężejącą wylać na wierzch ciasta. Całość schłodzić w lodówce. Artykuł Kostka malinowo-czekoladowa pochodzi

Pieguskowa Kuchnia
Kostka malinowo-czekoladowa 141

zmianę z suchymi składnikami, mieszając szpatułką tylko do połączenia się składników. Dno formy o wymiarach 23×35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać o formy, wyrównać i piec w temperaturze 170 st. bez termoobiegu przez 25-30 minut. Upieczony biszkopt przełożyć na kratkę i odstawić do całkowitego wystudzenia. Mus malinowy : maliny i cukier umieścić w garnuszku(...)rozpuszczenia. Odstawić do wystudzenia. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać wystudzone puree malinowe i delikatnie wymieszać. Dodać świeże owoce malin i ponownie wymieszać. Całość musu malinowego wylać na wystudzone ciasto czekoladowe. Odstawić do lodówki do stężenia. Dodatkową galaretkę malinową przygotować według instrukcji na opakowaniu i tężejącą wylać na wierzch ciasta. Całość schłodzić w lodówce. Artykuł Kostka malinowo-czekoladowa pochodzi

Pieguskowa Kuchnia
Babeczki dyniowe z czekoladą 209

kolejną jajka i za każdym razem dokładnie i energicznie wymieszać. Dodać przesianą mąkę pszenną połączoną wcześniej z proszkiem do pieczenia. Po wymieszaniu masa powinna być jednolita i bez grudek. Na sam koniec wsypujemy wiórki, czekoladę i rodzynki. Ciasto nakładamy do papilotek, wypełniając je mniej więcej do 2/3 wysokości. Pieczemy ok.27 minut, zawsze przed wyjęciem dobrze jest sprawdzić wykałaczką

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sernik tradycyjny 200

pieczenia -2 łyżki kakao -aromat śmietankowy    Zagniatamy kruche ciasto, ale na początku bez kakao. Ciasto dzielimy na dwie części w proporcji 2/3 i 1/3. Do części 2/3 dodajemy kakao.    Ciemne ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę. Na ciasto nakładamy cienką warstwę dżemu.    Przygotowujemy masę serową. Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy(...)masy serowej i mieszamy wszystko łyżką. Wykładamy masę na blaszkę a z białej części ciasta, po rozwałkowaniu - wycinamy paseczki, z których robimy ozdobną kratkę na serniku. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 20 minut. Zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy ok. 35-40 minut.    Sernik jest upieczony:    Smakuje wyśmienicie. Smacznego

Maminek kulinarny
Omlet z kremem czekoladowym i owocami 148

Idealne letnie śniadanko. Uwielbiam pieczone omlety, które smakują i wyglądają jak ciasto :) Ten tak właśnie się prezentuje, a najlepsze w nim jest to, że można je zjeść całe bez wyrzutów sumienia. Omlet nie zawiera cukru, zrobiony jest z dodatkiem mąki orkiszowej, ale można użyć dowolnej np. ryżowej jeśli chcemy by omlet był bezglutenowy. Nie polecam jedynie mąki kokosowej(...)koniec ubijania dodać ksylitol i jeszcze chwilę ubijać. Wrzucić żółtka i wymieszać do połączenia. Następnie dodać mąkę i bardzo delikatnie wymieszać. Masę przelać do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem kokosowym. Piec przez około 15 minut w 180ºC. Wyjąć, przełożyć na talerz, posmarować kremem i dodać ulubione owoce

Healthy food explorer

Proponowane wyszukiwania