ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:553/2705)

Odchudzona chatka baby jagi ;) 230

urodziny, z uwagi że nie ma piekarnika przygotowała placek bez pieczenia który zwie się DOMEK BABY JAGI ;D świetnie wyglądał no i słuchając komentarzy też genialnie smakował. No i czemu by nie spróbować przygotować dietetycznej wersji tego ciacha? Składniki (forma /ta w której pieczemy/ około 18x23 cm): ciasto: 1,5 łyżki skrobi kukurydzianej lub budyniu waniliowego(...)przygotowania: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno otręby, żółtka, sodę, budyń/skrobię, stewię mieszamy miksując na najmniejszych obrotach dodajemy do białek pozostałą masę ciasto wykładamy na wyłożona papierem do pieczenia blachę pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20 minut studzimy w tym czasie miksujemy ze sobą ser, jogurt, rodzynki, rozpuszczoną (dokładnie) we wrzątku żelatynę oraz

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
CZEKOLADOWY SERNIK BEZ PIECZENIA 274

Bardzo prosty i szybki  serniczek czekoladowy bez pieczenia . Musimy tylko poczekać aż stężeje w lodówce. Spód z kruchych ciasteczek, masa z trzech składników i już. Delikatny i czekoladowy! Mniam, mniam! Składniki: Spód: 200 g kruchych ciasteczek 4 łyżki masła i/lub 1 łyżka masła orzechowego Masa: 1 kg twarogu sernikowego 1 szklanka cukru pudru 400 g czekolady deserowej(...)ciepłej czekolady cukier puder. Wymieszałam. Do czekolady dodawałam stopniowo po łyżce twarogu. Powinien być w pokojowej temperaturze. Dokładnie połączyłam wszystkie składniki. Masę wyłożyłam na spód z ciasteczek. Wstawiłam ciasto na 3 godziny do lodówki. Gdy stężał w lodówce, wyjęłam go z formy. Sernik można polać polewą czekoladową. Roztopić czekoladę, dodać masło i olej. Ja stwierdziłam, że w deserze za dużo

potrawyregionalne
Ciasto przekładane kremem waniliowym i czekoladowym z wiśniami. 312

pieczenia tak aby ciasto zajęło całe dno blaszki do pieczenia o wymiarach ok 25 cm na 35 cm. Każdy płat ciasta piecz osobno w 180° C przez 12-15 minut.   Gdy płaty ciasta się pieką masz czas na przygotowanie kremu. Budynie waniliowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, tylko(...)Upieczone placki ciasta przekładaj kremem raz jasnym raz ciemnym i układaj jeden na drugim. Na krem czekoladowy układaj wiśnie.   Na wierzch ciasta możesz ułożyć upieczoną z pozostałych białek bezę. Białka ubijasz z kisielem cytrynowym i cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie wykładasz na papier do pieczenia

kuron.com.pl
Sernikowy puch 373

łyżeczki cukru wanilinowego 1 budyń waniliowy 4 żółtka 2 całe jajka 2,5 szklanki mleka Beza: 6 białek 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka octu jabłkowego Polewa: 100g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka Wykonanie: 1.  Ciasto: Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, cukry, masło, żółtka oraz całe jajko. Następnie zagnieść i wyrobić na jednolite ciasto, podzielić(...)czas ucierając, aby masa serowa stała się gładka. 3.  Beza: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ponownie ubić na sztywno, dodać ocet i całość dokładnie wymieszać. 4.  Masę serową wylać na spód blaszki gdzie było starte ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Po tym czasie na gorące ciasto wyłożyć ubite

Szalona Kuchnia Eweliny
Mało słodkie ciasto jogurtowe z kubeczka 256

oknem bura i ponura jesień szaleje :) Zapraszam do podejrzenia również moich poprzednich wariacji w temacie ciasta jogurtowego : Ciasto jogurtowe ze śliwkami dla leniwych Proste ciasto jogurtowe z truskawkami Kubeczkowe ciasto jogurtowe z czerwoną porzeczką Ciasto jogurtowe z owocami letnimi Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką Ciasto jogurtowo-gruszkowe z kubeczka Składniki na średnią blachę o wymiarach LxW 24x36cm, przy użyciu kubeczka(...)przełożeniem go do blaszki.   Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia - sugeruję podwójną warstwę papieru na dno, bo ciasto ma tendencję do przypiekania si ę od dołu .  Wylać do niej ciasto. Na wierzch wrzucić umyte preferowane, mrożone owoce. Piec około 55 min. w 180C - u mnie bez termoobiegu, grzałka góra-dół, środkowy poziom piekarnika . Stan upieczenia sprawdzać "testem

Grunt to przepis!
"Słodkie środy" - Tarta z rabarbarem bezą i migdałami 141

można z niego wyczarować są rewelacyjne. Mogę śmiało rzec, że sezon na rabarbar uważam za rozpoczęty:)  Tarta z rabarbarem bezą i migdałami  SKŁADNIKI: ciasto: 1 ½ szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 100 g masła 1 ½ łyżki jogurtu greckiego beza: 3 białka 90 g cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej dodatkowo

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Muffiny bananowo czekoladowe 107

przesianą mąkę, wymieszać do połączenia się składników. Formę na muffinki wyłożyć papilotami (12 szt) do każdej nałożyć taką samą ilość ciasta. Wierzch każdej muffinki posypać kostkami czekolady. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 17-20 minut bez termoobiegu. Po upieczeniu wyjąć formę z muffinkami na kratkę i pozostawić do przestygnięcia, po około 5 minutach można wyjąć muffinki(...)przesianą mąkę, wymieszać do połączenia się składników. Formę na muffinki wyłożyć papilotami (12 szt) do każdej nałożyć taką samą ilość ciasta. Wierzch każdej muffinki posypać kostkami czekolady. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 17-20 minut bez termoobiegu. Po upieczeniu wyjąć formę z muffinkami na kratke, pozostawić do przestygnięcia, po około 5 minutach można wyjąć muffinki z formy

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto ze śliwkami i kisielem 319

ciasta, ciasteczka, knedle, powidła, itd. Dziś proponuję kruche ciasto z wykorzystaniem pysznych śliweczek, ze słodką bezą z kisielem wiśniowym. Mniaaam! Ciasto ze śliwkami i kisielem  Składniki: Ciasto: 1/2 kostki zimnej margaryny, łyżka smalcu, 2 łyżki masła, 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy(...)łyżki cukru, 5 żółtek, 4 łyżki mleka, ok. 400 g mąki, beza: 5 białek, niepełna szklanka cukru, kisiel wiśniowy, dodatkowo: śliwki (ok. 800 g). Wykonanie: Wszystkie podane składniki na ciasto mieszamy i zagniatamy ciasto. Odkładamy trochę ciasta na kruszonkę a pozostałe rozprowadzamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Ciasto na kruszonkę wkładamy do lodówki. Śliwki myjemy, kroimy wzdłuż

paapilotkaa
CHLEBEK MLECZNY 157

posypany mąką blat.  Z ciasta robimy rulonik na długość blaszki, w której będziemy piekli i kroimy go na równe części ( u mnie 16). Układamy w wysmarowanej masłem blaszce zachowując odstępy. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 1 godzinę do napuszenia. Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu.  Wierzch wyrośniętego chlebka smarujemy(...)roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 20 minut, aż wierzch się zrumieni (dokładny czas pieczenia zależy od blaszki jakiej użyliśmy). Wyciągamy z piekarnika, lekko obkrajamy boki nożem i wyciągamy chlebek na kratkę. Wierzch pokrywamy glazurą cukrową

cool and minty
Muffiny jogurtowe z brzoskwiniami i płatkami migdałów 162

płatkami migdałów. Szybkie w przygotowaniu – wystarczy wymieszać rózgą wszystkie składniki, dodać owoce, napełnić foremki i piec. Pięknie pachną, świetnie smakują, są proste w wykonaniu. Nic dodać nic ująć! Do ciasta możecie wrzucić wszelakie owoce, zarówno te świeże, wybierzcie sezonowe, jak i mrożone (bez uprzedniego rozmrażania) – będzie pysznie! Muffiny jogurtowe z brzoskwiniami i płatkami migdałów SKŁADNIKI: 4 połówki(...)Dodaję mokre, mieszam do połączenia. Formę na muffiny wypełniam papilotkami i wlewam ciasto do 2/3 wysokości foremki. Wtykam kilka kosteczek brzoskwiń, posypuję płatkami migdałów. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 C (grzanie góra plus dół, bez termoobiegu). Formę z muffinami układam na środkowej półce piekarnika, piekę 20 minut do złotego koloru. Muffinki jogurtowe z brzoskwiniami i płatkami migdałów gotowe

Zasmakuj Kuchni
SERNIK ŚWIĄTECZNY 112

biały skręcić raz lub dwa razy. Ciasto -  margarynę rozpuszczamy w rondelku i schładzamy. Mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem przesiewamy. Następnie dodajemy cukier i cukier cynamonowy, wymieszać. Na koniec zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek wlać żółtka oraz dodać rozpuszczoną i schłodzoną margarynę. Zagnieść ciasto do momentu połączenia się składników. Ciasto dobrze schłodzić - najlepiej zrobić je dzień wcześniej(...)mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać.  Beza kakaowa -  z białek, cukru, mąki ziemniaczanej i kakao ubijamy pianę na sztywno. Przełożenie: Na blachę o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem. Do tak przygotowanej   tortownicy na spód ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach 3/4 części ciasta schłodzonego ciasta cynamonowego na tarce

Ciastka - domowe słodkości
Szarlotka z bezą i złotą rosą 195

jabłkową: ok. 3 kg jabłek papierówek ½ szklanki cukru 1 łyżka masła 1 paczka galaretki cytrynowej Składniki na bezę: 5 białek (z dużych jajek) 120 g cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ¼ łyżeczki soli Wykonanie spodu ciasta: Do miski przesiałam mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder. Masło pokroiłam w kostkę i dodałam do suchych składników. Posiekałam i wymieszałam. Kiedy(...)Dużą foremkę, w której miałam upiec ciasto (40x26 cm) wyścieliłam papierem do pieczenia. Ciasto po wyjęciu z lodówki starłam na tarce na dużych oczkach wprost do foremki. Uklepałam delikatnie. Wstawiłam do piekarnika na około 20 minut. Do momentu, kiedy ciasto się zrumieniło. Jabłka starłam na tarce, przesypałam do garnka z grubym dnem. Wstawiłam na mały gaz. Dodałam masło

Kuchnia u Krysi
Chleb nr 2: wieloziarnisty chleb pszenny na drożdżach 126

ciasto dłonią lub dużą łyżką. Miskę z ciastem zakryj szczelnie folią spożywczą, lub przykryj miskę czystą szmatką. Odstaw w ciepłe miejsce (żeby nie było w tym miejscu przeciągów-zmian temperatur) na około 2 godziny. Po tym czasie ciasto powinno podwoić swoją objętość. W zbliżeniu wygląda jak potwór ze „Stranger Things1′, ale to właśnie zasługa glutenu Przełóż ciasto (bez(...)bochenek na opruszonej mąką blacie (okrągły będzie tu ładnie wyglądał i równo się piekł. Odstaw do ponownego wyrastania chociaż na pół godziny (do godziny). Nie trzeba przykrywać ciasta. Rozgrzej piekarnik do 190-200 C i piecz chleb pszez około 50 minut na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu.       OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA   Artykuł Chleb

greenscarf
Maślane ciasto przekładane dżemem 136

cukrem i jaja. Ucieram aż ciasto będzie gładkie i gęste. Piekarnik nagrzewam do temp. 175 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, zamykam obręcz, a boki smaruję masłem. Wykładam połowę ciasta, wyrównuję, smaruję dżemem i rozsmarowuję delikatnie drugą część ciasta, wyrównuję. Piekę ok. 45 minut. Po upieczeniu studzę na blacie, posypuję cukrem

Zasmakuj Kuchni
Chleb orkiszowy na zakwasie z kaszą gryczaną 112

Chleb z 2015r. pieczony u Ani prowadzącej Piekarnię i bloga Kuchennymi drzwiami.   Zaczyn do tego chleba powinien fermentować 12-24 godzin. Nie bez powodu jest taka rozpiętość czasowa. Autorka przepisu piekła ten chleb w miesiącu marcu. Nie możemy przypadkowo przygotowywać ciasta właściwego w 13 lub 24 godzinie fermentacji, bo akurat tak nam pasuje. To idealny przykład, aby zerknąć(...)łączymy w misce i wyrabiamy drewnianą łyżką przez 3-4 minuty. Można użyć miksera. Wyrobione ciasto pozostawiamy na 30 minut, aby odpoczęło. Przygotowujemy foremkę o rozmiarach 26x11, wykładamy ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia. Jak ciasto wypełni foremkę, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 240st. Pieczemy 15 minut, następnie dopiekamy w temp. 220st. przez 30-35minut.  x) Z reguły ilość

Leśny Zakątek