ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:560/2638)

Makowiec bez drożdży 62

Makowiec bez drożdży i zawijania: szybki i łatwy przepis na ciasto z makiem. Składniki: Ciasto 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny 1 jajko 2 żółtka (białka ubiłam i dodałam do maku(...)łyżki śmietany 30% 1/ 3 szklanki mleka Sposób przygotowania: Ciasto ugnieść i podzielić na części. Mak na łatwiznę z puszki. Dodałam białko trochę kokosu i orzechów. Do formy do pieczenia kłaść ciasto-mak-ciasto-mak-ciasto. Piec 1 godz. w 180 stopniach. Autor przepisu: Bernadeta Nowak Artykuł Makowiec bez drożdży pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Placek z rabarbarem i truskawkami z kokosową kruszonką 117

pieczenia. Jeśli masa byłaby zbyt sucha i składniki nie chciały się połączyć dodać 1-2 łyżki śmietany 18%. Ciasto jest gęste ale powinno bez problemów rozsmarować się łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki 35x25 wyłożonej papierem do pieczenia i ładnie równo rozsmarować. Rabarbar pokroić na małe kawałki. Pokrojony rabarbar i małe truskawki rozłożyć na cieście. Przygotować kruszonkę. Wiórki

Monia miesza i gotuje
Ciasto drożdżowe ze śliwkami (bez wyrabiania) 230

Ciasto drożdżowe, bez wyrabiania jest świetnym pomysłem dla zapracowanych lub leniwych czy w ogóle niepiekących. Przepis znalazłam z przepisu Ewy Wachowicz z lekkimi moimi modyfikacjami. Ciasto jest banalnie proste wystarczy ułożyć warstwami składniki i po trzech godzinach je wymieszać. Jest lekkie i puszyste. Do ciasta dodałam śliwki i słodką kruszonkę. Polecam na śniadanie jak i na deser :) Polecam! Czytaj

Ana Mari's world
Ciasto drożdżowe ze śliwkami (bez wyrabiania) 230

Ciasto drożdżowe, bez wyrabiania jest świetnym pomysłem dla zapracowanych lub leniwych czy w ogóle niepiekących. Przepis znalazłam z przepisu Ewy Wachowicz z lekkimi moimi modyfikacjami. Ciasto jest banalnie proste wystarczy ułożyć warstwami składniki i po trzech godzinach je wymieszać. Jest lekkie i puszyste. Do ciasta dodałam śliwki i słodką kruszonkę. Polecam na śniadanie jak i na deser :) Polecam! Czytaj

Ana Mari's world
Szokoladowy piyniek ze 1921 roku (Czekoladowy pieniek) 131

czasu, to sie mogecie wziōńć jako miska, warzecha i to bez pó [27] godziny uciyrać. Inksi niech włōnczōm mikser i nawet zaroz mogōm do tego dodać tyn cuker i to fajnie rozmiyszać. Potyn yno dodejcie tam ta szokolada, trocha pomiksujcie i fertich. [28] Tera sie bierymy za ciasto. Jajca ubijcie ze cukrym na garcu, we wtorym [29] wrze woda(...)proszku do pieczynia, to niy je fyjler, [32] bo w tamtych czasach jeszcze niyftorzi go niy używali, a i bez tego proszku mie to fajnie wyrosło. Wrojście [33] blacha do pieca na 20 min- jak sie ciasto zrobi take barzi złote, to wyciōngejcie. Potyn rozciōngcie sie na stole ryncznik do naczyń, przeciepcie na niego upieczone ciasto i ściōngcie

Chop w kuchni
Karpatka 100

nastroju niż kawałek pysznego ciasta z kremem? Karpatka, trochę zapomniana, ale pewnie dla niejednego z Was wspomnienie z dzieciństwa. Jeśli dawno jej nie piekliście to zachęcam do przypomnienia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Karpatka Składniki Składniki na ciasto: 1 szklanka wody 0,5 kostki masła 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem(...)termoobiegiem lub 220 C bez termoobiegu. Pieczemy 10 minut, a później zmniejszamy temperaturę do 180 C i pieczemy jeszcze około 15 minut, żeby ładnie się wysuszyło i zrumieniło. Nie otwieramy piekarnika w czasie pieczenia. Studzimy. Jeśli nie macie piekarnika z termoobiegiem wtedy najlepiej piec ciasta oddzielnie. Gotujemy szklankę mleka, w 1/3 szklanki mieszamy obie mąki i wlewamy

To co lubię - gotuję i polecam
Kruche ciasto 211

już w pełni rozgrzanego piekarnika. Jeśli udostępnia on termoobieg, wystarczające będzie 170-180 stopni i 15 minut. W piekarnikach bez termoobiegu musimy jednak liczyć się raczej z temperaturą ok. 200 stopni. Czas pieczenia będzie również dłuższy jeżeli ciasto jest niestandardowo grube, ale może być też krótszy (zwykle ok. 10 minut) jeśli będzie potem ponownie dopiekane razem z dodatkowym

Kulinarna Pokusa
Szybkie ciasto z jabłkami 402

ciasto polane było lukrem. Niestety po jego dodaniu ciasto okazało się za słodkie, dlatego polecam tylko delikatne oprószenie go cukrem pudrem. Można też, tak jak ja zajadać się nim bez żadnych słodzących dodatków :). Składniki: 350 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki cynamonu 2 jajka(...)proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Dokładnie mieszamy do momentu połączenia się składników. Na końcu dodajemy pokrojone jabłka i krótko mieszamy. Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 33×22 cm . Pieczemy od 30 – 35 minut w 180°C (bez termoobiegu

Słodki Pomysł
Malinowa tarta 150

700ml wrzątku na dwie galaretki (w chłodne dni można dać więcej wody) Dzień wcześniej zagniatamy ciasto półkruche i gotujemy budyń. Ja zrobiłam więcej ciasta do sernika jagodowego , więc miałam już gotowe, zamrożone. Kto nie ma – suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki na tarce. Palcami łączymy starte(...)być). Ugotowany budyń przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy na noc do wystygnięcia. Na drugi dzień – spód formy do pieczenia tarty wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy ciasto, wykładamy nim formę włącznie z bokami (ciasto, które zostanie zamrażamy), równamy powierzchnię, gęsto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok. 20 – 25 minut. Upieczony spód odstawiamy

mojewypiekiinietylko
Bezglutenowa babka kasztanowa 226

prostszego niż udekorowanie takiego ciasta, a uwierzcie mi, jeśli chodzi o dekorowanie ciast jestem w tym co najwyżej przeciętna. Wystarczy polać ciasto polewą, która ścieka w zagłębieniach i już uzyskujemy super efekt. Tego ciasta nie trzeba dzielić, kroić w poprzek, w celu uzyskania warstw. Wlewam masę do formy, piekę i wyciągam ciasto gotowego do podania. Babki w zasadzie nawet(...)bez termoobiegu. 8 Na dno formy wylewam cienką warstwę ciasta. 9 Następnie cienkim strumieniem, po środku ciasta, po okręgu wlewam rozpuszczoną czekoladę - około 2-3 łyżek i przykrywam warstwą ciasta - tę czynność powtarzam aż skończy się ciasto, które powinno być ostatnią warstwą. 10 Czekoladę, która pozostała zostawiam do polania ciasta. 11 Ciasto piekę ok. 35 minut

Book of spells
Ziemniaczki 61

Ziemniaczki zwane też bajaderki to najprostsze ciastka z resztek ciast. Jakoś nigdy za nimi nie przepadałam, dopóki nie zrobiłam ich sama z domowego ciasta. Smakuje rewelacyjnie

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto z truskawkami 231

stało się wilgotniejsze i jeszcze bardziej mi tak smakowało. Składniki 600-800 g świeżych truskawek 3 duże jajka (w temp. pokojowej) 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka jogurtu naturalnego (w temp. pokojowej) 1 szklanka drobnego cukru trzcinowego 1/2 szklanki oleju rzepakowego skórka otarta z całej i sok wyciśnięty z połowy cytryny szczypta soli listonic_type(...)możemy (ale nie musimy) posypać kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (bez termoobiegu) i pieczemy ok. 40-50 minut (najlepiej do suchego patyczka). Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Przed podaniem ciasto z truskawkami możemy posypać cukrem pudrem. Jeżeli chcemy posypać ciasto przed pieczeniem kruszonką , należy rozetrzeć w palcach: 2 łyżki masła, 4 łyżki mąki

Poezja smaku
Pyszna szarlotka z powidłami i budyniową pianką+FILM 99

bez cukru DODATKOWO -4-5 łyżek powideł śliwkowych  -cukier puder do posypania Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wszystkie składniki na ciasto dajemy do miski i zagniatamy ciasto, można też je wyrobić robotem z hakiem. Dzielimy na dwie części 2/3 1/3  Mniejszą część dajemy do zamrażarki. Większą wałkujemy i wykładamy nią blaszkę. Ciasto smarujemy powidłami. Starte(...)ciasto, wyrównujemy, posypujemy lekko bułką tartą. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i  miksujemy chwilę do jego częściowego rozpuszczenia. Na koniec dodajemy budyń i mieszamy lub miksujemy bardzo delikatnie.  Piankę wykładamy na jabłka, na koniec trzemy resztę ciasta. Szarlotkę pieczemy około 40-45 minut na złoty kolor w temperaturze 170 stopni grzanie góra-dół bez termoobiegu, wsadzamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pizza bezglutenowa z figami i szynką parmeńską 87

staram się eliminować ze swojej diety gluten. Zrobienie ciasta na pizzę tylko na mące bez glutenu nie jest wcale takie proste. Wiedzą o tym wszyscy ci, którzy chociaż raz próbowali takie ciasto przygotować. W cieście bezglutenowym ważny jest dobór odpowiednich mąk. Niestety ale nie każda mąka bezglutenowa sprawdzi się w cieście na pizzę. Przekonałam się(...)godziny. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozłożyć na formie wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć w kilku miejscach widelcem i posmarować delikatnie oliwą. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30-40 minut. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni Celsjusza. Włożyć ciasto na 15 minut do podpieczenia. Po 15-u minutach wyjąć ciasto z piekarnika, posmarować mascarpone i posypać tartym

MeCooks

Proponowane wyszukiwania