ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:560/2705)

łatwe ciasto kisielowe z truskawkami... 151

spienienia, będą grudki i tak ma zostać, ucierać z 4 minuty na najwyższych obrotach. Do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem, kisiel bez cukru, wlać mleko i krótko mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto. Forma silikonowa 26 cm i 20x15 cm (mniejsza do pracy męża), ciasto wyłożyć łyżką do form(...)wygładzić wierzch. Truskawki bez szypułek opłukane osuszone na durszlaku, truskawki poukładać gęsto na cieście. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 50 minut, w formach ciasta dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - ciasto ucierane z dodatkiem kisielu w proszku bez cukru jest bardzo smacznym pomysłem jako baza do owoców, ciasto jest zwarte

W Mojej Kuchni Lubię
Szybki ucierany placek z jabłkami a' la szarlotka z kokosową nutą 529

ćwiartki i poszatkujcie na plastry.Wymieszajcie z cynamonem, kardamonem. Zmiksujcie cukier z jajami na puch. Dodajcie mąki z proszkiem do pieczenia miksujcie. Następnie wlejcie olej i połączcie wszystko. Raz ciasto wyjdzie rzadkie, raz może wyjść kremowe. To bez znaczenia, ważne by dało się rozprowadzić na jabłkach i już. Blachę wyłóżcie papierem do pieczenia, na dnie rozłóżcie pierniki

Z Kuchni Do Kuchni
SERNIK ROSA 223

jasnej typ750 ) - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (dałam 1/2 łyżeczki) Wszystkie składniki zagniotłam (ja posłużyłam się hakiem miksera, ale można również zagnieść ręcznie) . Gotowym ciastem wykleiłam dno blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiłam do lodówki na czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa: - 1,5kg sera (użyłam gęsty wiaderkowy) - 1 szklanka ksylitolu lub cukru (dałam po połowie(...)sztywno białka z cukrem. Wstawiłam z powrotem do piekarnika i  piekłam jeszcze 15 minut,w temp.180C*C, program góra-dół, bez termoobiegu.   Łączny czas pieczenia - 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawiłam ciasto do wystudzenia i stężenia. W miarę gdy ciasto stygnie na powierzchni tworzą się kropelki rosy. Ważne by ciasto zbytnio się nie przypiekło górą

Smaczne Zdrowe
MUFFINKI Z KWIATEM CZARNEGO BZU 174

, szczyptę soli i dokładnie wymieszaj. Wlej rozpuszczone masło, śmietanę i 6 łyżek syropu z kwiatów czarnego bzu, całość dobrze wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Wlewaj ciasto do wyłożonych papilotkami lub natłuszczonych foremek do muffinek, wypełniając je do ¾ ich wysokości. Piecz około 20 minut. Pozostaw w uchylonym piekarniku do ostudzenia, udekoruj kwiatami czarnego bzu i podaj. *Tak przygotowany

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto maślankowe z truskawkami i kruszonką-szybkie, pulchne i pyszne :) 249

przepis na blaszkę 25x25cm CIASTO -2,5 szkl mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -125ml oleju -250ml maślanki -3/4 szkl cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 jajka KRUSZONKA -10 łyżek mąki -8 łyżek oleju -6 łyżek cukru -pół łyżki cukru waniliowego DODATKOWO -około 200g truskawek Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem(...)gładką masę bez grudek. Ciasto przekładamy do blaszki, wyrównujemy. Na cieście układamy truskawki pokrojone w połówki. (ciasto jest gęste , truskawki pozostaną na górze po upieczeniu) KRUSZONKA wszystkie składniki dajemy do miski i mieszamy do połączenia-powstanie nam  sypka kruszonka. Kruszonką posypujemy ciasto,  i wstawiamy je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40 minut

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI I BEZĄ 145

Dodatkowo:  * śliwki węgierki, umyte, przekrojone na pół, bez pestek Wykonanie: Ze wszystkich składników na kruche ciasto zagnieść gładką masę. Ciasto podzielić na 2 części w proporcji 1/3 i 2/3. Mniejszy kawałek ciasta zawinąć w woreczek i włożyć do zamrażalnika. Większym wylepić dno formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć połówki śliwek. Blachę włożyć do lodówki

Zrób to smacznie
Sernik pistacjowy bez dodatku cukru i słodzików. Pychota! 68

Kochani, czas na przepis, o który dostaję mnóstwo pytań od Wielkanocy…:) Serdecznie zapraszam Was na sernik pistacjowy bez dodatku cukru i słodzików. Nie jest to typowy sernik. Jest to ciasto, które nie wymaga pieczenia, ale za to jest przy nim sporo blendowania, więc jeśli macie w kuchni dobry blender – super! Ja natomiast poradziłam sobie za pomocą(...)23cm; 12 porcji): szklanka suszonych daktyli bez pestek, niesiarkowanych (200g), 600g chudego twarogu, niecała szklanka migdałów blanszowanych (150g), 150g pistacji niesolonych, 4 łyżki soku z cytryny, około 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, około 2 łyżki startej skórki z cytryny, około 2 łyżki płatków migdałowych. Sposób przygotowania Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Spód ciasta Migdały i 1/4 szklanki suszonych daktyli

Natka Pietruszki
Oponki drożdżowe 85

Przepis na oponki ale bez sera, za to zrobione z ciasta drożdżowego. Puszyste, lekkie, z piękną obrączką, idealnie sprawdzą się jako przysmak karnawałowy. Czas przygotowania: 30 min Czas rośnięcia ciasta: ok. 90 min Czas smażenia: ok. 4min (jedna partia)   SKŁADNIKI (na 25 oponek) 360 g mąki (2 i 1/4 szklanki) 50 g cukru (4 łyżki) 1 łyżeczka cukru(...)łyżka octu/spirytusu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki umieść w misie miksera i wyrób gładkie ciasto, które przestanie lepić się do miski Pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (ok. 60 min) Przełóż ciasto na stolnicę i przez chwilę wyrabiaj * W razie potrzeby podsypuj ciasto mąką ale najmniej jak się da. Nadmiar mąki będzie się podczas smażenia oponek palił, co spowoduje

Słodki Blog
Wykwinty sernik z ajerkoniakiem i kawą, cudeńko :) 193

Taki sernik zaskoczy każdego, będzie super niespodzianką na walentynkowy dzień. Przepyszny smak i aromat. Ajerkoniak pięknie wyczuwalny, ubite białka powodują że sernik jest bardzo delikatny. Oczywiście

Kuchnia Pokoleń
Kawowo-malinowa delicja 90

Przy poniedziałku zapraszam Was na mega dobre ciasto które upiekłam na weekendowy poczęstunek. Wykorzystałam do niego białka które miałam zamrożone po pieczeniu kruchych ciast. Idealnie nadają się do takich przekładańców. Kawowo malinowa delicja to warstwowe ciasto składające się z kokosowego spodu bez mąki , warstwy kremu   na bazie śmietanki i   naturalnej kawy, malin zatopionych w galaretce(...)białka będą sztywne, nie przerywając ubijania wsypywać powoli partiami cukier puder aż do uzyskania gęstej lśniącej piany, takiej jak na bezę. Wsypać wiórka i delikatnie wymieszać szpatułką, wyłożyć ciasto do blaszki , wyrównać szpatułką i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 17 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć   i wystudzić.   Krem kawowo-śmietankowy: Kawę zaparzyć 50 ml wrzątku. Żelatynę w listkach

Wanilia i Kardamon
Szybkie ciasto drożdżowe z owocami i masą serową na oleju bez wyrastania 760

u0107 razem.\r","\r","Ciasto prze\u0142o\u017cy\u0107 do foremki wysmarowanej t\u0142uszczem.\r","Na ciasto wy\u0142o\u017cy\u0107 mas\u0119 serow\u0105 i owoce.\r","Mo\u017cna posypa\u0107 kruszonk\u0105.\r","\r","Piec w 180 stopniach do suchego patyczka."]} Drukuj Szybkie ciasto drożdżowe z owocami i masą serową na oleju bez wyrastania Składniki Ciasto(...)kilka kropel aromatu. Masa serowa Składniki masy serowej wymieszać razem. Ciasto przełożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem. Na ciasto wyłożyć masę serową i owoce. Można posypać kruszonką. Piec w 180 stopniach do suchego patyczka. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/szybkie-ciasto-drozdzowe-owocami-masa-serowa-oleju-bez-wyrastania/ MieszamWGarnku Artykuł Szybkie ciasto drożdżowe z owocami i masą serową na oleju bez wyrastania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta

Mieszam w Garnku
Wilgotne i wyraziste brownie – w czym tkwi jego sekret? 122

wszystkich zanieczyszczeń. Jajka z cukrem ubijaj na wysokich obrotach bez przerwy przez kilka minut, do chwili aż powstanie puszysta jajeczna masa. Zwróć uwagę także na to, w jaki sposób łączysz ze sobą składniki. Gwałtowne i intensywne mieszanie może przyczynić się do zaburzenia konsystencji. Zawartość tłuszczu w maśle Sekret wilgotnego ciasta tkwi w maśle dobrej jakości. Musi być go dużo(...)powstawanie kruchej warstwy na wierzchu brownie i wspaniały maślany smak. Długość pieczenia Podczas pieczenia brownie powinno być jednostajnie ogrzewane. Temperatura nie może być zbyt wysoka, ponieważ na zewnątrz ciasto się spali, a w środku zostanie surowe. Optymalna temperatura to 175°C. Piec należy bez termoobiegu na środkowej kratce przez około 45 minut. Nie wolno wydłużać tego czasu

Moja smaczna kuchnia
Sernik na białkach 114

Wyrabiamy ciasto robotem lub ręcznie. Jak by było za suche (u mnie było) to dodajemy 1 lub 2 łyżki śmietany. 2. Ciasto dzielimy na dwie części (70/30) i mniejszą część umieszczamy w zamrażalniku, a większą ja od razu starłam na tarce o grubych oczkach na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Po starciu ciasto troszkę ugniotłam ręką. 3. Ciasto zapiekamy(...)piana. 5. Teraz tą pianę dodajemy do masy serowej i delikatnie drewnianą łyżką mieszamy. 6. Masę serową wykładamy na podpieczone ciasto kruche, następnie na wierzch ścieramy drugą część ciasta kruchego. 7. Pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę bez termoobiegu. Po upieczeniu studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Sernik podczas studzenia troszkę opadnie. Najlepszy jest na drugi dzień. Jeśli chcemy

kruche babeczki
Turcja - Simit 118

tureckiego śniadania bez pieczywa, a konkretniej tureckich "obwarzanków" (chociaż obwarzanki to nie są, bo ciasta na simity nie gotujemy przed pieczeniem). Simit i turecka herbata to połączenie niepowtarzalne, nierozerwalne i wprost genialne!  Składniki (7 sztuk): - 12 g świeżych drożdży lub 1.5 łyżeczki drożdży instant - 0.5 łyżeczki cukru  - 1/3 szklanki mleka roślinnego (my użyliśmy owsianego(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 4) Ciasto dzielimy na 7 równych części. Jedną z nich przekładamy na (najlepiej silikonową) stolnicę (bez posypywania mąka). Ciasto nie powinno kleić się do rąk i stolnicy. Lekko je rozpłaszczamy, później zaczynamy rolować. Chwilę to potrwa - musi mieć mniej więcej 75 cm długości. Następnie ciasto zawijamy w podkowę (oba boki równej długości

Roślinożerni urlopowicze
Sernik z brzoskwiniami 182

masę na ostudzony spód i na wierzch układamy pokrojone brzoskwinie. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy 50 minut. Na dziesięć minut przed końcem pieczenia zacznij szykować bezę. Beza: 2 białka 120 g cukru Białka ubij na sztywną pianę po czym łyżka po łyżce dodawaj cukier ciągle miksując. Kolejną łyżkę cukru dodawaj do masy dopiero(...)cukier nadal w niej jest). Masa powinna być gęsta i lśniąca. Gdy upłynie 50 minut sernika w piekarniku, wyjmij go i rozprowadź dokładnie bezę po wierzchu. Zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz ciasto kolejne 15 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik i zostaw ciasto w zamkniętym piekarniku kolejne 15 minut. Dopiero po tym czasie można go delikatnie uchylić. Sernik

Relaxtime