ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:559/2638)

Sernik mocno jagodowy 223

trzepaczka - im mniej się ubija tym lepiej. Sernik można bez problemu upiec w wersji bezglutenowej - wystarczy kupić kruche ciastka bez glutenu. Koniecznie spróbujcie! Jedyny minus to fakt, że ciasto niestety znika w zastraszającym tempie.. i trzeba piec kolejne ;-) Bardzo polecam! Składniki: Kruchy spód: 180 g kruchych ciastek typu Digestive  (w wersji bezglutenowej świetnie sprawdzą się herbatniki(...)drobno pokruszyć w malakserze lub po prostu wrzucić je do torebki i pokruszyć wałkiem. Dodać masło, zagnieść do połączenia się składników. Ciasto powinno mieć konsystencję mokrego piasku. Dno okrągłej formy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód formy wysypać masę ciasteczkową, równomiernie rozprowadzić ją po całym dnie i docisnąć. Schłodzić w lodówce w czasie przygotowywania masy

maniapieczenia
Biało-czarna babka z zatopionymi wiśniami 245

pieczenia oraz wodę. Ciasto podziel na dwie równe części do pierwszej dodaj 2 łyżki kakao i wymieszać, a do drugiej 2 łyżki mąki. Formę do baby wysmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą. Wlej do formy najpierw ciasto białe, a następnie równo wylewając na środku wlej ciasto czekoladowe, wiśnie obtocz w mące i wrzuć nieregularnie do ciasta (jeżeli wrzucisz wiśnie(...)bez mąki to opadną pod wpływem ciężaru na dno)  Ciasto piecz w rozgrzanym piekarniku na 180 C najpierw 20 minut sam dół, następnie 25-35 minut góra-dół. Ciasto piecz, aż się ładnie zarumieni i sprawdź wykałaczką czy nie przywiera.  Jak ciasto wystygnie oblej je czekoladą i udekoruj wiśniami.  Smacznego

Niezły Młynek
CHLEBEK Z PIECZARKAMI (keto, LCHF, bez glutenu, redukcja) 60

Składniki – chlebek z pieczarkami Ciasto 6 jajek 200 g tłustego twarogu 10 g łupin/łuski babki jajowatej opcjonalnie 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu –można pominąć, ponieważ placki świetnie rosną również bez spulchniacza sól himalajska lub kłodawska szczypta czosnku suszonego inne przyprawy Farsz 200 g cebuli 200 g pieczarek 100 g sera żółtego dobrej jakości(...)grzyby, sól, pieprz i ulubione przyprawy do smaku. Całość dusić pod przykryciem a następnie bez przykrywki by odparować wodę. Gotowy farsz wystudzić i wyłożyć na przygotowanym cieście i posypać startym na tarce o grubych oczkach serem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150° C a następnie piec chlebki przez około 25-35 minut góra-dół do uzyskania złotego koloru. Przestudzony chlebek

Ola la LCHF
Sernik z rosą 83

cukru (ok 300g) 2 opakowania cukru z wanilią (40g) 3 budynie śmietankowe 3 szklanki mleka ½ szklanki oleju Beza: 6 białek 1 szklanka cukru Sposób przygotowania Spód: Wszystkie składniki wyrabiamy na gładkie ciasto. Wałkujemy i wylepiamy nim spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie wkładamy do lodówki na ok 15 minut, by się schłodziło. Po tym czasie wstawiamy(...)wykładamy bezę. Beza: Białka (w temperaturze pokojowej) ubijamy na sztywną pianę kilka minut przed końcem pieczenia sernika. Do białek stopniowo dodajemy cukier i ubijamy do uzyskania lśniącej bezy. Wykładamy ją delikatnie na gorący sernik i równomiernie rozprowadzamy. Szpatułką z "ząbkami" robimy ozdobne rowki (można użyć widelca). Sernik z bezą ponownie wsuwamy do piekarnika i pieczemy 15 minut we wspomnianych

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto jogurtowe z bakaliami 92

Delikatne, puszyste ciasto jogurtowe, bez miksera, szybkie, delikatne i bardzo smaczne. Dziś z dodatkiem bakalii, bajeczne w smaku i bardzo proste w przygotowaniu; wystarczy wrzucić wszystkie składniki i wymieszać rózgą. Polecam przepis Ciasto jogurtowe z bakaliami SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej, przesianej 150 g gęstego jogurtu naturalnego greckiego 3 jaja ¾ szklanki oleju rzepakowego 1/2 szklanki cukru trzcinowego opakowanie cukru(...)jogurt, cukier i olej. Dodaję powoli przesianą mąkę, proszek do pieczenia, pastę z wanilii, mieszam, by nie było grudek. Do ciasta wsypuję suszone owoce. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto, wyrównuję. Piekę w temp. 180C przez 45 minut na środkowej półce piekarnika grzaniem góra-dół (bez termoobiegu). Przed wyjęciem sprawdzam patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Ciasto

Zasmakuj Kuchni
Ciasto jogurtowo-orzechowe z truskawkami 204

olej. Dodajcie powoli mąkę, proszek do pieczenia, wiórki i orzechy, zmiksujcie na gładką masę. Blaszkę wyłóżcie papierem do pieczenia i wlejcie ciasto. Pieczcie w temp. 180C przez 45 minut na środkowej półce piekarnika grzaniem góra-dół (bez termoobiegu). Gotowe ciasto posypcie cukrem pudrem i smakujcie - smacznego Wam życzę

Zasmakuj Kuchni
Tort czekoladowo-orzechowy 75

wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz, boki można posmarować masłem lub pozostawić suche bez smarowania. Mąkę i kakao przesiać do miski, do drugiej miski przesiać cukier puder. Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić sztywną pianę, a następnie dodawać cukier łyżka po łyżce ciągle ubijając, białka powinny być ubite tak, jak na bezę, czyli masa musi być sztywna(...)miksując na najniższych obrotach, choć lepiej jest wymieszać delikatnie szpatułką, tę czynność należy wykonywać naprawdę delikatnie, aby piana jak najmniej opadła. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyrównać wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnia na środkową półkę Biszkopt pieczemy bez termoobiegu przez 35-40 minut lub to tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć biszkopt z piekarnika i w formie upuścić

SprawdzonaKuchnia.pl
Czereśniowa tarta z bezą 76

okrąg o średnicy 25-26 cm. Do ciasta przykładam talerz o takiej średnicy i odkrawam resztki ciasta żeby uzyskać okrąg. Formę smaruję masłem. Przekładam ciasto do formy i formuję boki. Piekarnik nagrzewam do temp 200  stopni i piekę około 20 minut aż się zarumieni. Zostawiam do przestygnięcia. Masa serowa: W czasie pieczenia do miski przekładam wszystkie składniki masy(...)serową.  Beza: Białka ubijam na sztywno, dodaję po łyżce cukru i dalej ubijam. Jak piana będzie dobrze ubita i lśniąca a cukier rozpuści się wykładam na czereśnie. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę 15 minut potem zmniejszam na 90 stopni i piekę 45 minut. Po wyłączeniu uchylam drzwiczki piekarnika i zostawiam ciasto żeby stygło

wesoła kuchnia
Pyszne migdałowo-orzechowe ciasto bez mąki i cukru 232

proszek do pieczenia. Wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w ciasto aby nie zburzyć ich struktury. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni (bez termoobiegu). Tortownicę wyłożyć papierem. Ciasto piec ok 50 minut. Po upieczeniu zostawić w otwartym, wyłączonym piekarniku na kilka minut. Studzić na kratce. Ps. Cukier puder został użyty tylko do dekoracji, na potrzeby zdjęcia

Ze smakiem i z pasją
Jabłecznik z bezą 154

łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na warstwę jabłkową: 8 średnich jabłek (najlepiej twardych i słodko - kwaśnych) sok z 1/2 cytryny 30 gramów cukru waniliowego cukier drobny do wypieków (do smaku) cynamon (do smaku) Składniki na piankę (bezę): 5 białek  szczypta soli 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków Wykonanie: Z podanych składników zagnieć ciasto. Podziel je na dwie części(...)piekarnika, tym razem na 15 minut, aż wierzch się zarumieni.  Ubij białka na sztywno z odrobiną soli i cukrem. Wyjmij ciasto z piekarnika i rozsmaruj bezę na wierzchu. Wyrównaj.  Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze przez 30 minut.  Gotowe

Garniec Magalie
Ciasto bez miksera – migdałowe 57

składników i wstawić do piekarnika. Do wykonania ciasta nie jest wam potrzebny mikser. Wręcz przeciwnie, lepiej mieszać ciasto rózgą czy nawet widelcem. Do ciasta możecie dodać dowolne owoce, u mnie były to akurat wiśnie z syropu. Myślę, że będą tu pasować prawie wszystkie owoce. Ciasto jest miękkie i wilgotne. Pyszne Ciasto bez miksera przepis na blaszkę(...)momentu połączenia składników. Nie trzeba używać miksera. Dorzucamy: mąkę, migdały, sól i proszek do pieczenia. Jeszcze raz krótko mieszkamy. Wylewamy do foremki, układamy wiśnie i pieczemy 30 min w 170 stopniach. Studzimy i oprószamy cukrem pudrem Ciasto migdałowe – bez miksera Pyszne, proste i ekspresowe ciasto z owocami Ciasto migdałowe z owocami Proste ciasto bez

Relaxtime
KETO JAGODZIANKI BEZ GLUTENU I CUKRU (bez glutenu i cukru, adaptacja) 72

keto jagodzianki bez glutenu i cukru (6 sztuk) Ciasto 55 g  błonnika bambusowego/mąki bambusowej  (ilość zależy od wielkości jajek) 20 g łupin/łuski babki jajowatej ( ilość zależy od wielkości jajek) 4 średniej wielkości jajka 200 g  serka naturalnego śmietankowego 30 g erytrolu 3 g drożdży suchych 2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu Nadzienie 200 g jagód 30 g białej czekolady bez cukru 30 g śmietanki 30% Przygotowanie Odważyć składniki na ciasto i dokładnie wymieszać. Gdy jajka są większe i konsystencja masy zbyt rzadka należy dosypać błonnika bambusowego lub/i łupin babki jajowatej. Ciasto ma być lepkie i wilgotne, ale z możliwością uformowania kształtu bułek. Następnie gotowe ciasto odstawić

Ola la LCHF
Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą – przepis krok po kroku 140

rabarbaru. Moja odsłona jest nieco inna, bezglutenowa i mniej klasyczna, ale za to równie pyszna. Zapewniam Was, że dla tego ciasta, warto na chwilę zrezygnować z diety   Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą Do przygotowania kruchego ciasta będziecie potrzebować: 10 dag mąki ryżowej 5 dag mąki kukurydzianej 5 dag skrobii ziemniaczanej 10 dag schłodzonego masła lub margaryny(...)będziecie potrzebować: 80 dag rabarbaru 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 2 łyżki wody Do przygotowania bezy będziecie potrzebować: 6 białek 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 1 łyżki skrobii ziemniaczanej I oczywiście formy do pieczenia. Ja piekłam ciasto w tortownicy o średnicy 26 cm. Wykonanie krok po kroku: Zaczynamy od przygotowania ciasta. W tym celu

Okiem Blondynki by McBlondi
Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą – przepis krok po kroku 192

rabarbaru. Moja odsłona jest nieco inna, bezglutenowa i mniej klasyczna, ale za to równie pyszna. Zapewnia Was, że dla tego ciasta, warto na chwilę zrezygnować z diety   Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą Do przygotowania kruchego ciasta będziecie potrzebować: 10 dag mąki ryżowej 5 dag mąki kukurydzianej 5 dag skrobii ziemniaczanej 10 dag schłodzonego masła lub margaryny(...)będziecie potrzebować: 80 dag rabarbaru 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 2 łyżki wody Do przygotowania bezy będziecie potrzebować: 6 białek 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 1 łyżki skrobii ziemniaczanej I oczywiście formy do pieczenia. Ja piekłam ciasto w tortownicy o średnicy 26 cm. Wykonanie krok po kroku: Zaczynamy od przygotowania ciasta. W tym celu

Okiem Blondynki by McBlondi
Tarta ze śliwkami 104

gorącej wody Sposób przygotowania: W misce umieściłam składniki na kruche ciasto, czyli: mąkę, cukier puder, pokrojone na plasterki zimne masło, żółtko, jajko, sok z cytryny i olejek pomarańczowy. Składniki posiekałam nożem, a następnie zagniotłam szybko luźne ciasto. Ciasto wstawiłam na około pół godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto wyjęłam i rozwałkowałam na okrągły placek i przeniosłam je do formy(...)wcześniej rozmrozić i odsączyć na sicie. Ugotowany budyń wyłożyłam na przygotowany spód. Na budyniu ułożyłam połówki śliwek. Tartę wstawiłam do piekarnika i piekłam ją około 45 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto wystudziłam na kratce. Galaretkę przeźroczystą rozpuściłam w 450ml gorącej wody i odstawiłam do wystygnięcia. Tężejącą wylałam na tartę. Ciasto schłodziłam w lodówce. Gdy galaretka

Waniliowe Improwizacje

Proponowane wyszukiwania