Wilgotne i wyraziste brownie – w czym tkwi jego sekret?

Wilgotne i wyraziste brownie – w czym tkwi jego sekret?

Wilgotne i wyraziste brownie – w czym tkwi jego sekret?

Przepis na : deser

W Twojej ulubionej cukierni podają doskonale wilgotne i mocno czekoladowe brownie? Spróbuj przygotować takie w domu dla swoich gości! To prosty przepis, który zachwyci wszystkich czekoladoholików. Poznaj sekret wilgotnego i wyrazistego brownie. Dobrze rozpuszczona czekolada Dobrej jakości czekolada to podstawa udanego brownie. Zanim dodasz ją do ciasta, musisz rozpuścić ją w prawidłowy sposób. Grudki lub oddzielony tłuszcz nie są mile widziane. Najlepiej sprawdzi się czekolada gorzka klasyczna 64% E.Wedel, po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja smaczna kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.