Przepis na : deser
W Twojej ulubionej cukierni podają doskonale wilgotne i mocno czekoladowe brownie? Spróbuj przygotować takie w domu dla swoich gości! To prosty przepis, który zachwyci wszystkich czekoladoholików. Poznaj sekret wilgotnego i wyrazistego brownie. Dobrze rozpuszczona czekolada Dobrej jakości czekolada to podstawa udanego brownie. Zanim dodasz ją do ciasta, musisz rozpuścić ją w prawidłowy sposób. Grudki lub oddzielony tłuszcz nie są mile widziane. Najlepiej sprawdzi się czekolada gorzka klasyczna 64% E.Wedel, po... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!