ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1893/2705)

Bezglutenowe, ucierane ciasto z borówkami. 214

            Jest to mój najlepszy a zarazem najłatwiejszy przepis na pyszne ucierane ciasto z borówkami. Ciasto

Pan i Pani Smith w kuchni
Szybka Paleo tarta z owocami i migdałami 138

Na pewno zorientowaliście się, że jestem pasjonatką mąki kokosowej w wypiekach :-) Przepis na bezglutenowy biszkopt kokosowy zamieściłam tutaj   klik . Ponieważ święta za pasem a w

Marta próbuje
Super szybkie tradycyjne AMONIACZKI 240

Witajcie Kochani Na pewno doskonale znacie amoniaczki – kruche i bardzo łatwe w przygotowaniu ciastka. Zrobiłam je w tradycyjny sposób, a więc maczane w białku i

Via Gusto
Puszyste placuszki z miodem FIT 193

   Moja córka by mogła jeść codziennie naleśniki , placki itp , na śniadanie , obiad i kolację , Julcia w prost uwielbia tego typu jedzenie , więc dziś zapodałam

Mój Smak
Tawa - tawas 148

Wczoraj przyszli kolejni odwiedzający do naszej córci - każdy chce powitać brzdąca na świecie :-) Tyle, że trzeba było zorganizować coś szybkiego na słodko, a chętnego na szybkie

Czary - gary w kuchni
Chlebek bananowy 187

"Mam kilka bananów, chcesz shake'a ? -Nie mam ochoty, a nie możesz zrobić czegoś innego? Oczywiście, że tak, tylko na co masz ochotę? - Na chlebek bananowy

Słodkie Przyjemności
LEKKIE CIASTO Z TAPIOKĄ I TRUSKAWKAMI (bez glutenu, bez cukru, bez laktozy, wegańskie) 81

Lubicie kulki tapioki? Wiecie jak tapiokę ugotować? Ostatnio wypróbowałyśmy inny sposób na gotowanie tapioki niż do tej pory i wyszła perfekcyjna.   Jeśli chcecie spróbować czegoś

Candy Pandas
Sernik bez cukru z pulpą z mango i kokosem 242

wydawało mi się, że nie zjem już nigdy nic słodkiego. Ale przecież można te niezdrowe produkty zamienić tymi lepszymi i tyle, kłopot z głowy a my możemy pałaszować pyszności bez nawet najmniejszych wyrzutów sumienia.  Ten sernik jest absolutnie przepyszny, koniecznie go wypróbujcie jeśli lubicie kremowe i wilgotne serniki. Polecamy :) Składniki: (tortownica 22 cm) 400 g mielonego twarogu(...)następnie nakładamy miejscowo pulpę z mango - łyżka po łyżce. Przy pomocy np. wykałaczki robimy wzorki na wierzchu sernika. Sernik przez pierwsze 15 minut pieczemy w 170 stopniach , a potem zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy ciasto jeszcze przez 75 minut . Upieczony sernik nie wyciągamy z piekarnika! To ważne! Kiedy minie czas pieczenia po prostu wyłączamy piekarnik

Plate of Joy
Slimaki lubia deszcz 181

wystygnięcia. wykonanie: Mieszamy składniki nadzienia (bez odzynek) aż do uzyskania miękkiej masy. Zostawiamy ją w temperaturze pokojowej na czas wyrabiania ciasta. W dużej misce mieszamy mąki i sól. W drugim naczyniu mieszamy mleko, wodę, jajka, golden syrup (miód) i świeże drożdże. Wlewamy płyn do naczynia z mąką i wyrabiamy do uzyskania miękkiego, lepkiego ciasta. Przykrywamy i odstawiamy(...)minut. Smarujemy oliwą stolnicę czy inną powierzchnię na której będziemy wyrabiać ciasto, wykładamy nasze ciasto i wyrabiamy 10 sekund. Kształtujemy gładką kulę. Myjemy i wycieramy naszą miskę z ciasta, smarujemy ją oliwą i przekładamy ciasto do miski na kolejne 10 minut. Jeszcze raz wyrabiamy ciasto na natłuszczonej powierzchni i ukształtowawszy kulkę wkładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę

Przysmaki Karolki
Szybkie rogaliki serowe 55

bez wyrastania zarobionego ciasta, co pozwala znacznie skrócić czas robienia rogali. Bez zupełnego wyrastania ciasta w przypadku tych rogali jednak się nie obędzie, gdyż wyrastaniu podlega ciasto uformowane w rogale ale jest to tylko 25 minut. Te rogaliki drożdżowe są pyszne na śniadanie , na kolację , serwowane jako dodatek do past oraz dipów. Upieczone rogaliki serowe są lekkie, ciasto(...)rogalików serowych zaczynamy od połączenia w misce wszystkich składników na ciasto drożdżowe. Ser dodajemy minutę później po pozostałych składnikach, wyrabiamy przez kilka minut, po czym wałkujemy, wycinamy trójkąty z ciasta i formujemy. Ciasto zarobić i wyrabiać można przy pomocy miksera planetarnego , co zresztą robię osobiście kiedy przygotowuję większość ciast drożdżowych ale i nie tylko. W przypadku braku takowego miksera

MeCooks
Pączki z nadzieniem pistacjowym 55

łyżka mąki Ciasto właściwe: ok 1kg mąki (bez tej odebranej łyżki) 2 jajka 6 żółtek 450ml ciepłego mleka 120g drobnego cukru Rozczyn Szczypta soli Kieliszek spirytusu 120g roztopionego masła Krem: 100g pistacji lub pasty pistacjowej dobrej jakości 2 białe czekolady 200g serka mascarpone Dodatkowo: 4 kostki smalcu do smażenia ok 30g posiekanych surowych pistacji (bez brązowej skórki(...)minutach sprawdzamy czy ciasto jest dobrze wyrobione, jeśli nie klei się do rąk możemy przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto ponownie wyrabiamy, starając się nie podsypywać mąką (najlepiej na stolnicy silikonowej) i dzielimy na ok 30 równych części. Formujemy i układamy na wyciętych z papieru do pieczenia podkładkach. Ponownie pozostawiamy do wyrośnięcia

Kuchnia w czekoladzie
Makowiec japoński 69

przygotowania ciasto, które poza makiem zawiera również jabłka. Ciasto to jest wilgotne, lekkie i zajadać można się nim bez końca. Jest idealne na specjalne okazje takie jak święta Bożego Narodzenia ale równie dobrze upiec można go przy weekendzie do przysłowiowej weekendowej kawki. Przygotowanie makowca japońskiego zacząć należy od sparzenia bądź też ugotowania maku. Ja ciasto to robię z dodatkiem(...)gotowy biorę się za utarcie z masłem cukru i dodanie żółtek, maku, jabłek, proszku, olejku oraz ubitej piany z białek. Płynne ciasto wylewam na blaszkę, którą wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i w moim piekarniku piekę przez godzinę. Dobrze upieczone ciasto powinno być ładnie przypieczone po górze. Wystudzone ciasto dekoruję polewą czekoladową oraz płatkami migdałów lecz zamiast

MeCooks
Gulasz z bakłażanów z pomidorami 57

jeśli nie macie, nie dodawajcie będzie i tak pyszne bez tego składnika) 1 łyżeczka czubata garam masala natka kolendry sól i pieprz do smaku oliwa z oliwek ok. 3 łyżek Na chlebki: szklanka mąki orkiszowej lub pszennej + do podsypywania 1 łyżka oliwy lub rozpuszczonego masła 1/2 łyzeczki proszku do pieczenia szczypta soli woda ok 1/2 szklanki Przygotowanie: Bakłażana(...)kilka minut. Dodajemy bakłżany i dusimy mieszjac od czasu do czasu (40 minut). Jeśli jest dużo płynu zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy wodę. Następnie z podanych skałdników na chlebki zagniatamy ciasto, dzieliny na porcje i rozwałkowujemy podsypując mąką. Wypiekamy na suchej patelni np. naleśnikowej

AZgotuj!
Serniko-makowiec na pierniku 65

Jest to przeróbka przepisu na ciasto Trzy smaki, które oprócz sera i maku miało jeszcze warstwę orzechową. Teraz dałam na spód warstwę piernikową, ale już bez orzechowej. Składniki Piernik: – 125 g miodu – 1/3 szklanki cukru – 65 g masła – 250 g mąki pszennej – 1 jajko – 1 płaska łyżeczka sody – 30 ml mleka(...)masło zagotować i wystudzić. – Mąkę, sodę, przyprawę do piernika wymieszać, dodać jajko, mleko i wystudzoną masę. – Zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na 2 godziny i rozwałkować na prostokąt. – Wyłożyć blachę 28×40 cm papierem do pieczenia i położyć na dnie rozwałkowany piernik. – Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 20 minut. Masa serowa

To co kocham