Na słodkie rozpoczęcie tygodnia zapraszam Was na słodką przekąskę, smażone banany w cieście naleśnikowym z nutk ą cynamonu. Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku, wprost rozp ł ywaj ą ce si ę w ustach. Uwielbiane zarówno przez młodszych i starszych ;) Zdecydowanie warte spr ó bowania ;) **** Iniziamo la nuova settimana con una ricetta super golosa che conquisterà bambini e adulti. Le banane fritte in pastella, croccante fuori e morbide dentro sono uno sfizioso peccato di gola. Non posso quindi che... czytaj dalej...
Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".