ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1609/2705)

Ciasto czekoladowe na białkach z jabłkami i rodzynkami 124

bezy, ale zwyczajnie mi się nie chciało. Chciałam czegoś innego i jest, wilgotne, mocno czekoladowe ciasto z jabłkami i rodzynkami. Przepis jest na małą porcję (forma o średnicy 16-18 cm), w sam raz na popołudniowy deser dla czterech osób (wliczamy dokładki, bo jest tak pyszne, że nie można poprzestać na jednym kawałku :) Ciasto czekoladowe na białkach Składniki: Ciasto(...)cukru 4)       30 ml oleju 5)       50 g mąki pszennej 6)       łyżeczka proszku do pieczenia 7)       25 g kakao 8)       1 jabłko 9)       garść rodzynek Polewa

Na kulinarnym poligonie
Chlebek bananowy z wanilią i czekoladą 157

ciasto, ciastka czy batonika. Spróbujcie zrobić go sami a jestem pewna, że zagości w Waszym domu na dłużej :) A więc potrzebujemy: 3 dojrzałe banany, 2 jajka, 4 łyżki stołowe miodu (możecie dać więcej jeśli lubicie kiedy ciasto jest bardziej słodkie), 4 solidne łyżki masła orzechowego (u mnie zawsze z kawałkami orzeszków), 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka stołowa

Przepis na Dzień Dobry
Ciasto fasolowe 111

fantastyczne - bez mąki , tłuszczu i cukru - samo ciasto jest niezwykle proste i zdrowe - natomiast zgrzeszyłam sobie z masą do ciasta bo my jednak lubimy słodkie;) Przepis na podstawowe  ciasto fasolowe wzięłam z bloga Cytrynowa Kuchnia . Przyznam ,  że pozmieniałam trochę proporcje pod nasz gust ale i tak wyszło świetne więc zapraszam do wypróbowania. Ciasto fasolowe Ciasto: - 1 puszka(...)fasoli ( 400g) - 3  kurze , średniej wielkości jajka - 100 ml jogurtu greckiego - 200 ml miodu - 2  kopiaste łyżki kakao - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia   - 5 kopiastych łyżek otrąb żytnich Masa śmietanowo - serowa - 500ml śmietany kremówki ( 30%) - 250 g serka mascarpone - 100 g cukru pudru Fasolę przepłukujemy pod zimną wodą dokładnie a następnie

Kuchnia Pełna Emocji
KRANTZ Z KREMEM ORZECHOWYM – kuchnia Izraelska 191

zagotować! ), lekko studzimy. Mąkę przesiewamy. Do drożdży dodajemy przestudzone mleko z masłem oraz jajko – mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę i wyrabiamy ( ja to robię robotem z hakiem ) gładkie, dobrze napowietrzone ciasto. Zakrywamy folią ( szczelnie ) i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Jogurt naturalny lub twaróg ucieramy z masłem orzechowym, mlekiem w proszku, cukrem, szczyptą soli i rozpuszczoną, lekko schłodzoną mleczną(...)prostokąt. Całość smarujemy kremem orzechowym i zwijamy roladę. Rozcinamy na 2 części, splatamy ( ukazując nadzienie na zewnątrz). Smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy posiekanymi orzechami. Pieczemy na złoto – ok. 40-45 minut w 180C bez termoobiegu. Smacznego

Ostra na Słodko
Gofry – przepis podstawowy 123

szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru szczypta soli 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 i 1/3 szklanki mleka   Wykonanie: Rozgrzać gofrownicę. Pędzelkiem namoczonym w oleju posmarować całą powierzchnię, na której będą piekły się gofry. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia do miski, dodać cukier i sól – wszystko wymieszać. Wbić(...)jajka, wlać olej i mleko – zmiksować na gładką masę. Porcje ciasta nakładać na rozgrzaną powierzchnię i delikatnie rozprowadzić po całości. Piec zgodnie z instrukcją przez kilka minut. Można podobnie jak ja nie nakładać ich na całą powierzchnię i zrobić małe gofry. Gotowe gofry studzić na kratce. Podawać z owocami, konfiturą, dżemem czy syropem klonowym. Artykuł Gofry – przepis podstawowy

Pasja Smaku
Zdrowe mini pączki z piekarnika 97

wypróbować swój pomysł na pączki. Istotną rzeczą mojego pomysłu jest to, że są pieczone, a nie smażone w głębokim oleju, dzięki czemu są lżejsze w smaku. Kolejną była zamiana mąki ze zwykłej białej pszennej na orkiszową. I ostatnim punktem, który zaciekawi sportowców to, że są bez cukru. Zastąpiłam go słodzikiem, nawet do drożdży dałam ksylitol i ładnie wyrosły. Wykonałam(...)ciekawiej wyglądają (3 pączusie odpowiadają jednemu dużemu). Jeśli chodzi o przygotowanie, też delikatnie różni się od standardowego, ale jeśli chodzi o czas, to mniej więcej ten sam, bo ciasto jest drożdżowe i będzie odstawiane do wyrośnięcia. Efekt końcowy bardzo zadowolił mnie i moich degustatorów. Wyszły delikatne, puszyste, nie za słodkie. Nawet na 2 dzień, trzymane pod ściereczką zachowują swój smak

zdrowo i aktywnie
GOFROWNICA DEZAL- RECENZJA 108

Jest też dużo lepiej i solidniej wykonana, a czas pieczenia gofrów jest znacznie krótszy. Posiadam gofrownicę  model 301.6 PROFI . Czas nagrzewania się płyt to max 5 minut a czas pieczenia gofrów to maksymalnie 3 minuty. Dużym ułatwieniem jest wbudowana lampka kontrolna, która wskazuje moment nagrzania płyt. Ciasto nie przywiera do płyt, po upieczeniu doskonale od nich odchodzi

Zrób to smacznie
Pierniczki z miodem (bez cukru) 226

Pyszne korzenne miodowe pierniczki bez dodatku cukru :)  SKŁADNIKI (na 2 blachy - ok. 60-70 szt) - 250 g mąki                                              -  1/2 szklanki  płynnego miodu(...)PRZYGOTOWANIE Mąkę i przyprawę do pierników mieszamy na stolnicy. Robimy wgłębienie i dodajemy miód, masło,jajko i sodę.  Zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Wałkujemy kawałki ciasta na cienkie placki.  Wykrawamy foremkami dowolne kształty. Pieczemy ok. 10-12 min w piekarniku nagrzanym do 160-180 stopni. Kiedy pierniczki wystygną możemy je dekorować.  Z TYCH PROPORCJI WYCHODZI

Moje Kuchenne Rewelacje
Tradycyjne pszenne bajgle 167

papierem do pieczenia, przykryć folią spożywczą i umieścić na noc w lodówce. Rano wyłożyć blachę na blat, zdjąć folię i odczekać pół godziny aby ciasto nabrało temperatury pokojowej i dokończyć cały proces. Przed pieczeniem możesz posypać bajgle ulubionymi dodatkami: makie, sezamem, słonecznikiem itp. W garnku minimum 3 litrowym zagotuj wodę z łyżeczką sody i cukru, na gotująca się(...)dwa/trzy razy aż buły praktycznie podwoją swoją objętość. Ugotowane wyłóż na blachę wyłożona papierem do pieczenia, odczekaj z 5 minut żeby podeschły, a w tym czasie rozgrzej piekarnik do 220 C. Piecz bajgle na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu przez około 20-25 minut. Smacznego         Artykuł Tradycyjne pszenne bajgle pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl

greenscarf
Tradycyjny biały chleb pszenny- tylko 4 składniki! 146

trzecim złożeniu i wyrośnięciu (50 minut) ciasto nabiera sprężystości i siły, oraz zaczyna pięknie pachnieć. Blachę do pieczenia wyłóż papierem, podsyp mąką (może być pełnoziarnista), uformuj z ciasta okrągły bochenek i odstaw na kolejne 1,5 godziny na wyrastanie. Ten ostatni etap może być w lodówce pod przykryciem folią na całą noc. Chleb powinien dwukrotnie zwiększyć swoją objętość. Rozgrzej(...)powinno to być 260, na dolną półkę wstaw naczynie w wodą, aby zaparować piekarnik. Przez pierwsze 10 minut piecz w temperaturze maksymalnej, a potem zmniejsz do 220. Ogólny czas pieczenia 35-40 minut, na środkowej, albo jeszcze niższej półce (bez termoobiegu!). Zdjęcia robiłam po 20 godzinie, stąd taka bardzo ciemna skórka, bardziej to zdjęcie oddaje kolor

greenscarf
Kruche ciasteczka 190

czystym sercem polecam :) Można polać polewą czekoladową ale równie dobrze będą smakować posypane cukrem pudrem albo bez żadnych posypek. Podczas pieczenia z piekarnika wydobywa się piękny zapach, cały dom pachnie jak słodka cukierenka ;) Temperatura pieczenia : 170 stopni Czas pieczenia : 10-15 minut ok. 72 szt. Składniki:  - 300 g mąki pszennej ( 2 szkl(...)łyżeczki  cukru  waniliowego  - płaska łyżeczka proszku do pieczenia  - 4 żółtka  - szczypta soli Sposób przygotowania: 1. Mąkę wymieszać z płaską łyżeczką proszku do pieczenia. 2. 2. Dodać masło, posiekać z mąką, dodać żółtka , cukier , 2 łyżeczki cukru waniliowego i szczyptę soli. 3. Zagnieść ciasto , uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki

Różne smaki w kuchni
Kruche ciasteczka 238

czystym sercem polecam :) Można polać polewą czekoladową ale równie dobrze będą smakować posypane cukrem pudrem albo bez żadnych posypek. Podczas pieczenia z piekarnika wydobywa się piękny zapach, cały dom pachnie jak słodka cukierenka ;) Temperatura pieczenia : 170 stopni Czas pieczenia : 10-15 minut ok. 72 szt. Składniki:  - 300 g mąki pszennej ( 2 szkl(...)łyżeczki  cukru  waniliowego  - płaska łyżeczka proszku do pieczenia  - 4 żółtka  - szczypta soli Sposób przygotowania: 1. Mąkę wymieszać z płaską łyżeczką proszku do pieczenia. 2. 2. Dodać masło, posiekać z mąką, dodać żółtka , cukier , 2 łyżeczki cukru waniliowego i szczyptę soli. 3. Zagnieść ciasto , uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki

Różne smaki w kuchni
Fasolowe brownie 141

zawiera ani grama mąki i cukru. Można więc bez wyrzutów sumienia sięgnąć po kolejny kawałek:) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli (waga z zalewą 400g) 100g daktyli bez pestek 0,5 szklaki gorącej wody 2 jajka 2 łyżki masła migdałowego (lub orzechowego) 2 łyżki oleju 3-4 łyżki miodu 3 łyżki kakao 0,5 szklanki mielonych migdałów* łyżeczka esencji(...)żeby zmiękły. Fasolę osączyć z zalewy.  Wszystkie składniki, oprócz migdałów, umieścić w misie blendera, zmiksować na jednolitą masę. Na koniec wmieszać migdały. Ciasto przelać do wyłożonej papierem formy (15x25cm lub 20x20cm), wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 30 minut w temp. 170stC. Przed podaniem można oprószyć kakao lub polać czekoladową polewą. Smacznego! *dodałam migdały grubo mielone, dzięki czemu

Obiad gotowy
Zdrowe mini pączki orkiszowe z piekarnika bez cukru 191

wypróbować swój pomysł na pączki. Istotną rzeczą mojego pomysłu jest to, że są pieczone, a nie smażone w głębokim oleju, dzięki czemu są lżejsze w smaku. Kolejną była zamiana mąki ze zwykłej białej pszennej na orkiszową. I ostatnim punktem, który zaciekawi sportowców to, że są bez cukru. Zastąpiłam go słodzikiem, nawet do drożdży dałam ksylitol i ładnie wyrosły. Wykonałam(...)ciekawiej wyglądają (3 pączusie odpowiadają jednemu dużemu). Jeśli chodzi o przygotowanie, też delikatnie różni się od standardowego, ale jeśli chodzi o czas, to mniej więcej ten sam, bo ciasto jest drożdżowe i będzie odstawiane do wyrośnięcia. Efekt końcowy bardzo zadowolił mnie i moich degustatorów. Wyszły delikatne, puszyste, nie za słodkie. Nawet na 2 dzień, trzymane pod ściereczką zachowują swój smak

Zdrowie i pysznie na talerzu