ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1614/2705)

Piernikowe brownie z karmelem i orzechami 229

Mocno czekoladowe, wręcz wytrawne ciasto, słodki karmel, chrupiące orzechy i nuta korzennych przypraw - to się nie mogło nie udać! :) Ciasto jest przepyszne, upieczcie przy najbliższej okazji, albo i nawet... bez okazji :) SKŁADNIKI (blacha 25 x 25 cm) 2 tabliczki gorzkiej czekolady ( użyłam 70% kakao) 120g masła 1 duża łyżka kakao 4 jajka 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej(...)minut, aż staną się chrupiące. Delikatnie siekamy i dodajemy do masy czekoladowej. Foremkę o wymiarach 25x25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę masy czekoladowej. Na masę czekoladową wykładamy połowę masy kajmakowej i rozprowadzamy po całej powierzchni ciasta. Wykładamy druga część ciasta oraz pozostałą cześć kajmaku, postępujemy tak samo jak w przypadku pierwszej warstwy. Gotowe ciasto wstawiamy

DefinicjaSmaku
Brownie z ciecierzycy (ciasto czekoladowe paleo) 136

dodać do ciasta nieco mleka (zwykłego albo roślinnego) albo samej wody – zależnie od tego, jakie jedzenie tolerujesz. Najprościej wszystkie składniki poza sodą zblendować razem. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję dość gęstego kremu – nie za rzadkie, bo zakalec gwarantowany! Gdy masz rozgrzany piec i wszystko gotowe, dodaj sodę, dobrze wymieszaj, przełóż ciasto do foremki i piecz przez(...)wypieków, to ciasto zawiera całkiem sporo białka (jeden kawałek ma około 3,6 g). Jest to jednak białko roślinne – niekompletne i mniej dostępne dla nas niż białko roślinne. Od czasu do czasu jednak nie zaszkodzi 🙂 PaleoSMAK Smacznego! Inne brownie (ciasta czekoladowe) paleo: Brownie z batatów Brownie z cukinii Brownie z dyni Brownie bananowe Brownie AIP (bez alergenów) Brownie

PaleoSMAK
Rolada BEZOWA z TRUSKAWKAMI 320

wymiarach 42cm x 36cm wyłożyć papierem do pieczenia, ale tak, aby papier wystawał poza blaszkę, można pomóc sobie bezą – patrz FILM (beza bardzo rośnie podczas pieczenia, może nam troszkę ubrudzić piekarnik, ale nie należy się przejmować, ponieważ łatwo ją usunąć, wystarczy ciepła woda + szmatka). 3. Gotową bezę przełożyć na przygotowaną blaszkę i wyrównać, można zostawić około(...)bezę wstawić do nagrzanego piekarnika. 4. Bezę piec w 190C na funkcji góra – dół przez 10 minut. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 160C i piec jeszcze przez około 15 minut. 5. Po wyjęciu blaszki z piekarnika odczekać około 5 – 10 minut i następnie odkleić z boków bezy papier. Jeśli beza przykleiła się

Mała Cukierenka
Deser na niedzielę – proste ciasto ze śliwkami 49

proste ciasto ze śliwkami. Uwielbiam ciasto z owocami . A co najbardziej pasuje do ciasta z owocami jak nie sezonowe owoce! Właśnie przyszła pora na śliwki, które świetnie pasują do różnego rodzaju wypieków jak to ucierane ciasto ze śliwkami. Błyskawiczne i super proste ciasto ze śliwkami i kardamonem z nutą migdałową Najpowszedniejszy dodatek do ciast to owoce. Dodam, że ciasto(...)podniebienie: Lekkie ciasto z gruszkami – smaczne ciasto z brązowym cukrem i kardamonem Ciasto tosca z gruszkami – wyjątkowe ciasto z masą migdałową tosca Ciasto jabłkami i cynamonem – ucierane ciasto z jabłkami pod pierzynką z bitej śmietany Cobbler z jabłkami – francuskie ciasto z owocami podane z waniliowym sosem Ciasto ze śliwkami i czekoladą – pyszne ciasto z czekoladą

codojedzenia
Skyrnik, czyli sernik z jogurtu naturalnego 54

łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli skórka starta z jednej cytryny opcjonalnie: cukier puder do posypania wierzchu ciasta Wykonanie : Przygotowanie skyrnika rozpocznij od wyszorowania i sparzenia cytryny. Po osuszeniu zetrzyj z niej skórkę na tarce o bardzo drobnych oczkach. Włącz piekarnik, by zdążył się porządnie rozgrzać podczas robienia ciasta. Ustaw grzanie na 180 stopni Celsjusza(...)formy do pieczenia wyłożonej papierem. Skyrnik piecz ciasto przez około 40 minut. Pod koniec czasu kontroluj poziom wypieczenia za pomocą wykałaczki. Skyrnik po upieczeniu powinien mieć piękny złotobrązowy kolor. Upieczone ciasto pozostaw na chwilę w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Wyrównanie temperatury przed wyjęciem formy z piekarnika zapobiegnie nadmiernemu opadaniu ciasta. Możesz też dodać spód do ciasta. Wykonasz

Rozdomowiona
Ciasto cytrynowe – bardzo wilgotne 48

Ciasto cytrynowe jest ekstra wilgotne . Smakuje wyśmienicie zarówno podawane samo bez żadnych dodatków jak i w kombinacji z różnymi kremami, lodami lub galaretką. Gdy tylko spróbowałam tego ciasta, nie mogłam się powstrzymać przed użyciem go jako spód do mojej cytrynowej chmurki . Przepis znajdziesz tutaj. Planuje również wykorzystać to ciasto jako blat do tortu . Przepis na ciasto cytrynowe powstał(...)Browni . Rozpuszczone masło z czekoladą zastąpiłam masłem z naturalnym sokiem z cytryny ( lemon curd ). Metodą prób i błędów doszłam do perfekcji . Dzięki zredukowaniu porcji masła, dodaniu proszku do pieczenia powstało pyszne puszyste ciacho. Konsystencja tego ciasta jest dość zwarta , ale ciasto jest bardzo mięciutkie . Moim zdaniem samo rozpływa się w ustach. Podczas mieszania składników musimy pamiętać aby dobrze rozmieszać

SmartBake.pl
Rogale z szynką i serem 73

ciasto przez około 5-6 minut. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części, każdą z nich przez kilka sekund wyrobić na blacie kuchennym, po czym uformować w kulkę. Kulki z ciasta przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 25-30 minut do wyrośnięcia. Każdą z wyrośniętych kulek z ciasta(...)przygotowanym cieście położyć drugi kawałek rozwałkowanego ciasta, lekko skleić oba kawałki ze sobą, po czym za pomocą ostrego nożna bądź noża do pizzy pokroić ciasto na 16 kawałków, w kształcie trójkąta każdy. Trójkąty z ciasta u ich podstawy naciąć pośrodku, lekko naciągnąć ciasto, a następnie zwinąć rolując zaczynając od podstawy. Rogale drożdżowe ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem

MeCooks
Muffinki na maślance z białą czekoladą. 62

razem zrobione na maślance, ponieważ zalegała w lodówce.   Szybkie w przygotowaniu, bez użycia miksera. Idealne do kawy i herbaty.  Składniki: 2 jajka 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki oleju 2/3 szklanki cukru  2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 tabliczka białej czekolady Dodatkowo: borówki cukier puder do posypania babeczek  Wykonanie(...)Dodać cukier, ponownie wymieszać.  Następnie wsypać mąkę i proszek. Wymieszać do połączenia składników.  Na koniec dodać białą czekoladą posiekaną nożem.  Wymieszać wszystko łyżką .  Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami.  Na wierzchu każdej babeczki ułożyć po kilka sztuk borówek, lekko docisnąć.  Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni

Agusiowe smakołyki
Tort marchewkowy 57

gdzie ta marchewka? Mokry, chrupiący i aromatyczny z idealnie pasującą masą z serka mascarpone. Zniknął dość szybko. Ja upiekłam wersję bezglutenową, bez mąki, ale z mąką wyjdzie bardziej puszysty i wyższy. Inspiracja przepisem z Kwestii smaku. Składniki: Ciasto ? 300 g startej i odciśniętej z soku marchewki ? 300 g mąki migdałowej – starte migdały lub 300 g mąki pszennej(...)ananasa z puszki ? 80 g wiórków kokosowych ? 40 g orzechów włoskich ? 30 g płatków migdałowych ? 1 łyżeczka cynamonu ? 2 łyżeczki przyprawy korzennej ? 1 łyżeczka sody ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem mascarpone ? 200 g masła ? 1 szklanka cukru pudru ? 250 g serka mascarpone ? wiórki białej i mlecznej czekolady do posypania Wykonanie: ? Wymieszać w miseczce startą marchew, wiórki kokosowe, posiekane

To co kocham
Wegańskie i bezglutenowe ciastka pomarańczowe z czekoladą 96

koniec wsypać posiekaną czekoladę/groszki/kruszone kakao, wymieszać całość łyżką (część czekolady/kakao można odłożyć do posypania ciastek przed pieczeniem). Misę zabezpieczyć od góry folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 – 45 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160ºC. Nabierać porcje ciasta, toczyć kulki wielkości orzecha włoskiego i odkładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, w sporych odstępach (ciastka rosną

Even Better Food
Ciasto bakaliowe na białkach 106

można robić te bezy...  Tym razem był pyszny tatar, a za nim pyszne, pachnące cytryną ciasto bakaliowe. U mnie to był akurat niewielki placek, bo tylko 3 białka i średnica 18 cm, ale do popołudniowej kawy starczyło. Było słodko, a zapewniły nam to kandyzowane owoce schowane w cieście i słodki, cytrynowy lukier na wierzchu.  Ciasto bakaliowe na białkach Składniki(...)masła 5)        szczypta soli 6)        pół łyżeczki proszku do pieczenia 7)        2 łyżeczki ekstraktu z cytryny 8)        szklanka owoców kandyzowanych 9)        mąka ziemniaczana do obtoczenia owoców Sposób przygotowania

Na kulinarnym poligonie
Drożdżówki z serem białym i jeżynami 115

powstaną małe grudki, następnie wbijamy jajko i wlewamy mleko z drożdżami. Następnie zagniatamy gładkie ciasto. Gdyby ciasto było zbyt luźne to można dosypać mąki tortowej, a gdy zbyt gęste dolać ciepłego mleka. Dobrze wyrobione ciasto powinno być gładkie i dobrze odchodzić od ręki. Ciasto przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 2. Nadzienie: Ser biały(...)wstawić do lodówki do stężenia. 3. Formowanie drożdżówek: Wyrośnięte ciasto wałkujemy na stolnicy posypanej mąką pszenną. Kroimy w prostokąty, nakładamy nadzienie i składamy zlepiając dokładnie brzegi. 4. Do pieczenia: Tak wykonane drożdżówki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Zachowujemy odstępu ponieważ znacznie urosną. 5. Pieczenie: Pieczemy w temperaturze180 stopni przez około 30 minut do ładnego zrumienienia

Izabelawkuchni