ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1576/2705)

Tort bezowy z owocami wg Aleex 172

kilku różnych przepisów Dorotus, aby przygotować blaty bezowe o właściwej strukturze. Wyszły idealne. W połączeniu z masą i owocami smakowały rewelacyjnie. Nawet Dario, który do tej pory nie lubił ciast bezowych, stwierdził, że to mogę przygotowywać co tydzień. No to częstujcie się, proszę. Składniki: 3 blaty bezowe: • 6 białek (z dużych jajek) • szczypta soli • 250 g drobnego cukru do wypieków(...)Masę bezową wyłożyć równomiernie na narysowane koła. 7. Piekarnik nagrzać do temperatury 150ºC. Do nagrzanego piekarnika włożyć przygotowane blachy z bezami (na 3 różne poziomy w piekarniku). Suszyć przez około 1 godzinę i 15 minut, aż beza będzie chrupka i wypieczona z wierzchu. 8. Wyłączyć piekarnik - pozostawić do wystudzenia na kilka godzin lub na całą noc. 9. Śmietanę kremówkę ubić

W mojej kuchni
Rogaliki z białym makiem 282

pieczeniu rogali marcińskich został mi biały mak.Wykorzystałam go do upieczenia rogalików z białym makiem. Małe, kruche i smaczne. Część rogalików oprószyłam cukrem pudrem resztę zostawiłam bez. Biały mak możemy zastąpić zwykłym makiem. Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g białego maku 150 g margaryny lub masła 80 g cukru pudru 1 jajko mniejsze Przygotowanie: Mąkę przesiać(...)stolnicę dodać margarynę. Całość posiekać nożem z mąką. Wbić jajko dodać mak, cukier puder i zagnieść ciasto. Włożyć do woreczka i schładzać około 2-3 godziny w lodówce. Ciasto wyjmować po kawałku, formować rogaliki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 170 st około

Ala piecze i gotuje
Zdrowe muffiny jabłkowo-marchewkowe 101

mojprzepisna.pl | Zdrowe muffiny jabłkowo-marchewkowe Zdrowe bo z warzywami, z mąki pełnoziarnistej, z płatkami jaglanymi muffiny. Szybko się je robi i szybko znikają. Nie zawierają nabiału

moj przepis na
Zdrowe muffiny jabłkowo-marchewkowe 94

mojprzepisna.pl | Zdrowe muffiny jabłkowo-marchewkowe Zdrowe bo z warzywami, z mąki pełnoziarnistej, z płatkami jaglanymi muffiny. Szybko się je robi i szybko znikają. Nie zawierają nabiału

moj przepis na
Truskawkowy sernik na zimno 95

Czas czytania: 3 min Sernik truskawkowy na zimno Sernik na zimno to wspaniała propozycja na letnie dni, pracy jest niewiele przy takim deserze. Jest to ważne

SprawdzonaKuchnia.pl
Zdrowe muffiny jabłkowo-marchewkowe 147

mojprzepisna.pl | Zdrowe muffiny jabłkowo-marchewkowe Zdrowe bo z warzywami, z mąki pełnoziarnistej, z płatkami jaglanymi muffiny. Szybko się je robi i szybko znikają. Nie zawierają nabiału

moj przepis na
Chleb pieczony w rzymskim garnku 118

przygotowywane są soczyste- idealnie nadaje się do pieczenia warzyw, a wypieki zwłaszcza drożdżowe i chleby na zakwasie puszyste i wilgotne. Ja swój garnek kupiłam w markecie za 59 zł w ramach prezentu dla siebie samej na święta (tak, wiem, to nie jest normalne, ale kieckę tez sobie kupiłam i książki, bez obaw). Ps. Z przepisu na chleb spokojnie(...)minutach ze wszystkich składników zagnieć gładkie, jednolite ciasto i dostaw je na około godzinę do wyrośnięcia w ciepłe miejsce Ciasto powinno podwoić swoją objętość. W między czasie, na około pół godziny zamocz cały „garnek” w wodzie, potem delikatnie zbierz ręcznikiem nadmiar wody, posmaruj je olejem i wysyp wewnątrz otrębami Wyrośnięte ciasto odgazuj wyrabiając je chwilkę i umieść

greenscarf
Fale Dunaju / Danube Waves Cake 94

jest tradycyjnym przepisem, ale zdecydowanie szybszą i łatwiejszą jego wersją. Zamiast tradycyjnego ciasta biszkoptowego postawiłam na lżejsze, wilgotne i dłużej zachowujące świeżość ciasto, które jest moim sprawdzonym, uniwersalnym przepisem bazowym do wielu wypieków. Przygotowuje się je błyskawicznie, bez użycia miksera i rozdzielania żółtek od białek. Poza tym znacznie zredukowałam ilość masła, którego użyłam do przygotowania kremu - w klasycznych przepisach(...)stresu o zwarzenie się masy. Bardzo polecam, smacznego:) na blaszkę o wymiarach 36x25cm: 1/2 szklanki oleju, 1 i 1/2 szklanki mleka, szklanka  cukru , 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia, 3 i 1/2 szklanki mąki, szczypta  mielonej wanilii , 4 jajka , 2 płaskie łyżki kakao plus 2 łyżki mleka ok. 350 g wydrylowanych wiśni (świeżych, z soku lub rozmrożonych

Lekcje w kuchni
Beziki 75

Przepis na mini bezy z kremem mascarpone i owocami. Pyszny, lekki, słodki i rozpływający się w ustach deser. Składniki 300 g cukru 6 białek 1 łyżka

Wasze Przepisy
Bananowe babeczki bezglutenowe 153

Ciasto bananowe może być wykonane w dwóch wersjach. Jedna wersja - bezglutenowa. Druga wersja - bezglutenowa o obniżonym indeksie glikemicznym. Chociaż powinnam "stosować" wersję drugą to jednak trochę

Ze smakiem bez glutenu
Bezy z białek 201

6 białek szczypta soli  1 3/4 szklanki cukru pudru  2 łyżki mąki ziemniaczanej  Białka wlewamy do miski i uijamy na sztywną pianę Stopniowo

Klaudynkowa kuchnia
Domowa czekolada bez cukru 33

czekolada bez cukru najbardziej spełnia moje wymagania. Staram się ograniczać węglowodany w diecie, a czekolada bez cukru to doskonałe rozwiązanie. Zawiera erytrytol i syrop z błonnika , które skutecznie zastępują tradycyjny cukier, dzięki czemu mogę cieszyć się jej smakiem bez wyrzutów sumienia. Czekolada bez cukru – zdrowa przyjemność bez wyrzutów sumienia Moja domowa czekolada bez(...)papierem do pieczenia. Wyłożyć masę czekoladową i równomiernie rozprowadzić. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Pokroić czekoladę na 40 kawałków o wadze około 25 gramów. Przechowywać w blaszanym i zamkniętym pudełku do 3 tygodni. Smacznego! Czy skorzystałeś już z tego przepisu? Daj znać jak Ci poszło? Otaguj mnie na instagramie @codojedzenia The post Domowa czekolada bez cukru first

codojedzenia
Sernik puszysty 110

Czas czytania: 3 min Sernik puszysty , ta nazwa nie jest dana tak sobie, bez powodu! Ten sernik jest naprawdę bardzo puszysty, delikatny i lekki jak pianka. Dlaczego tak się dziej? Piana z białek i bita śmietana dają tę wspaniałą puszystą konsystencję. Do tego jeszcze bardzo dobrze ubite żółtka z cukrem niczym kogel-mogel i to jest właśnie(...)będzie zimna. Ponieważ sernik pieczemy w kąpieli wodnej, przygotujcie odpowiednią formę do upieczenia go i trochę większe naczynie żaroodporne, do którego będzie można wstawić formę z sernikiem. Sernik podczas pieczenia urośnie, a w trakcie studzenia równiutko opadnie na całej swojej powierzchni. W tym przepisie jest to naturalne, że opada! Nie panikujcie więc, widząc opadające ciasto podczas studzenia 🙂 Przed podaniem

SprawdzonaKuchnia.pl