ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1583/2705)

Pieczona łopatka wieprzowa 124

Pieczona łopatka wieprzowa Przepis na soczystą łopatkę wieprzową. Pieczona łopatka wieprzowa do chleba i na obiad to jedno z naszych ulubionych dań. Zapewniam, że warto ją

Cztery Fajery
Piernik gryczany (bezglutenowy, bez nabiału) 325

zasadzie to powinien nosić nazwę bez-piernik, bo jest bezglutenowy, bez dodatku cukru, bez mleka i bez jajek, jednym słowem bez alergenów i bez wyrzutów sumienia :) Piernik jest pyszny - niezwykle aromatyczny i wilgotny dzięki dodatkowi cukinii i marchewki. Polecam! Składniki (na formę 24x24 cm): pół niedużej cukinii (200 g) 1 średnia marchewka(...)olej kokosowy. Dokładnie wymieszać. 6. Na koniec dodać łyżkę octu, całość zamieszać i przełożyć do przygotowanej formy. 7. Piec przez ok. 25 min. - do suchego patyczka. 8. Blachę wyjąć z piekarnika i odstawić na kratkę do całkowitego wystudzenia. Ciasto dowolnie udekorować, np. jadalnym złotym brokatem, jak na zdjęciu poniżej. Jeśli masz w domu malakser to piernik przygotujesz w mig - zetrzyj

Domowa Cookierenka Agi
Sero-jabłecznik 96

paczka cukru waniliowego 4 jajka 2 opakowania budyniu waniliowego (bez cukru 40g.) 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki zimnego mleka 1 szklanka mleka w proszku 1 szczypta soli     Dodatkowo:     20 herbatników (petitki)         Przygotowanie:         Blaszkę (20x20) wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy herbatniki.   Jabłka obieramy, kroimy(...)piany dodajemy na przemian, masę serową i mleko. Mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki.   Masę wylewamy na uprażone jabłka.   Pieczemy 55 minut w temperaturze 180°C. Jeśli góra zacznie za bardzo zaczyna się przypiekać, nad blaszkę z ciastem wsuwamy dużą blachę od piekarnika.   Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, studzimy

R'n'G Kitchen
Sernik z owocami leśnymi 144

głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Wypieki Kuchnia: Amerykańska Trudność: Średnie Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu Ilość 8 porcji Przygotowanie 30 min. Pieczenie 1 godz.  20 min. Kalorie 440 kcal Pieczony sernik z owocami leśnymi i polewą z białej czekolady. Kremowy sernik z konfiturą z owoców leśnych, zachwycający! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: SPÓD CIASTECZKOWY 150 g kakaowych herbatników(...)napowietrzać masy serowej, dzięki temu sernik po upieczeniu będzie równy i nie opadnie. Piekarnik rozgrzej do temperatury 140 stopni grzanie góra, dół (koniecznie bez opcji termoobiegu). Masę sernikową wyłóż na stężały ciasteczkowy spód, foremki z ciastem wstaw do rozgrzanego piekarnika na 80 minut. Po upieczeniu pozostaw do całkowitego wystudzenia. W rondelku podgrzej śmietankę kremówkę. Zdejmij ją z palnika

ProstePesto.pl
Tarta migdałowo-serowa z pomidorami wg Yotama Ottolenghiego 209

Rzadko piekę wytrawne tarty, bo mój Mąż za nimi nie przepada. Ale że akurat wyjechał, postanowiłam sięgnąć do wcześniej upatrzonego przepisu z książki "Cała obfitość" Yotama Ottolenghiego na migdałową tartę z pomidorami i czarnymi oliwkami. Według mnie hit na wszystkie letnie imprezy i przyjęcia! Tarta przypomina mi francuskie ciasto Gallette de Rois , w którym ciasto francuskie wypełnia się słodką masą(...)czosnku 100 g sera ricotta 20 g parmezanu 15 g listków tymianku (można zamienić na 2 łyżeczki suszonego tymianku lub oregano) 2 opakowania ciasta francuskiego ok. 1 kg pomidorów pokrojonych na plasterki 50 g czarnych oliwek bez pestek (najlepsze są suszone dostępne w sklepach z włoską żywnością, ale można dać zwykłe) 2 łyżki oliwy sól, pieprz Przygotowanie tarty

Chilli Czosnek i Oliwa
Kartofelki Marcepanowe 136

Kartofelki marcepanowe to pyszny deser gotowy w zaledwie pięć minut. To idealny i niezwykle prosty przepis dla osób, które kochają marcepan. Możemy je podawać samodzielnie jako

AleTorcik
Kartofelki Marcepanowe 136

Kartofelki marcepanowe to pyszny deser gotowy w zaledwie pięć minut. To idealny i niezwykle prosty przepis dla osób, które kochają marcepan. Możemy je podawać samodzielnie jako

AleTorcik
Pizza z cebulą i boczkiem 216

boczku w plastrach; 150 g startej mozzarelli; 1/2 pęczka szczypiorku; Sól; Pieprz.  Dodatkowo: Papier do pieczenia; Blacha z wyposażenia piekarnika. Sposób przygotowania: Cebulę obrać, pokroić w pióra. Boczek pokroić w niewielką kostkę. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Na suchej patelni (tj. bez dodatku tłuszczu) podsmażyć boczek. Do podsmażonego boczku dodać pokrojoną cebulę i podsmażać, od czasu(...)dodać pozostałą mąkę, sól oraz oliwę i zagnieść ciasto powoli wlewając pozostałą wodę wymieszaną z mlekiem (ciasto powinno być elastyczne i ścisłe, nie może być zbyt suche i zbyt kleiste). Ciasto wyrabiać przez około 15 minut (ja wyrabiam mikserem, przy pomocy haka do ciasta drożdżowego, przez 7 - 10 minut). Wyrobione, elastyczne ciasto uformować w kulę, włożyć do miski, przykryć czystą

Gospodyni Miejska
Chrupiące talarki z kabaczka w paprykowym cieście 258

Uwielbiam kabaczki. Dziś zapraszam Was na szybki przepis na chrupiące talarki z kabaczka w paprykowym cieście. Idealne na przekąskę. Ja zazwyczaj zjadam je bez dodatków

Słodkie okruszki
Biscotti piernikowe z lukrem z wanilią i nutą kardamonu 235

świąteczne rodzinne zajęcie. Na razie oczywiście najlepiej wychodzi mu zjadanie ciasteczek, a te piernikowe biscotti  niezwykle mu podpasowały :) ➤ Sprawdź także: biscotti z puree z dyni  oraz biscotti bez cukru Biscotti piernikowe z lukrem z wanilią i nutą kardamonu Składniki / na ok 50 sztuk: 200 g cukru (ja zastąpiłam mannitolem, można dać też np. ksylitol) 2 łyżki syropu(...)drugiej misce wymieszaj obie mąki ze wszystkimi przyprawami, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj suche składniki do mokrych i zmiksuj tylko do połączenia się składników. Dodaj orzechy i wmieszaj je w masę.  Piekarnik rozgrzej do 160 stopni C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto podziel na dwie części, przełóż je na blat podsypany mąką i uformuj

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciabatta z czarnymi oliwkami 273

dnia. i odwrotnie - do pieczenia bułek wieczorem rozczyn robimy rano. Gdy rozczyn jest gotowy, miesza się go z pozostałą częścią mąki i ponownie zostawia do wyrośnięcia.   Każde pieczone na rozczynie pieczywo ma delikatniejszy smak niż to na zakwasie, bo w trakcie wyrastania ciasta nie powstaje kwas mlekowy. Jedną z zalet długiego czasu wrastania ciasta drożdżowego jest(...)Całość mieszamy łyżką, a potem zagniatamy ręką do czasu, aż ciasto będzie na tyle gładkie, że bez problemu będzie odchodzić od ręki i miski. Jeśli będzie zbyt suche, dodajemy nieco mleka, jeśli zaś będzie się zbyt lepić - nieco mąki. Rosnące ciasto - tu w wersji z suszonymi pomidorami Gotowe ciasto przekładamy na oprószony mąką blat i chwilę wyrabiamy, po czym

W SMAK
Menu na tydzień: 5 obiadów w półtorej godziny 182

druga połowa robi zakupy na Warszawie Centralnej). Nie było części produktów jakie chcieliśmy kupić, trzeba było przebudować całe menu, które w pierwotnej wersji w dużej mierze opierało się o pieczonego kalafiora, ale ostatecznie udało nam się na nowo poukładać jadłospis i kupiliśmy co trzeba. A oto lista zakupowa oraz składniki do pięciu dań na ten tydzień: Składniki na 5 obiadów(...)tempo, godne Mateusza Birkuta z Człowieka z marmuru , zostało nieco podrasowane. Otóż w sobotni wieczór przygotowaliśmy ciasto na focaccię, co zajęło nam wszystkiego 10 minut, bo korzystaliśmy z super przepisu na focaccię bez zagniatania. Cała robota polega na połączeniu w misie składników. Ciasto ląduje potem na noc do lodówki. Rano trzeba je przełożyć do formy i upiec. Mega proste

Niedzielny kucharz
Ciasto orzechowe z zatopionym jabłkiem 128

Ciasto ze sporą ilością mielonych orzechów. Bardzo delikatne i miękkie.  Nie kruszy się przy krojeniu, długo pozostaje wilgotne, mięsiste - to zasługa dodatku masła i śmietany. Słodkie, soczyste jabłko, zatopione w każdym kawałku  - bez dodatku cynamonu, cukru waniliowego i innych przypraw. Jak widzicie - żadnych lukrów, żadnych dodatków.   Proste ale nie banalne.  Jesienne.  Idealne(...)każdym miksując około pół minuty. Następnie do masy wsypujemy zmielone orzechy,  przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia,  dodajemy śmietanę, wlewamy likier.  Na najniższych obrotach miksujemy wszystkie składniki - starajmy się jak najkrócej, wystarczy, by masa stała się jednolita. Przelewamy ciasto do formy, wcześniej posmarowanej  masłem lub olejem i oprószonej mąką. Rozprowadzamy równo, wygładzamy powierzchnię. Cząstki jabłka

Kronika Piekarnika
Muffinki z czekoladą i szkolne początki 241

duecie). Ekscytacja sięga zenitu, nie mogę przestać się uśmiechać i aż ciężko mi uwierzyć, że nie śnię - chodzę do szkoły piec chleb! Żyć, nie umierać , jak mawia Tato. W ogóle mój plan lekcji wygląda niezwykle kusząco: czekolada , zdrowe ciasta , dekoracje kremem cukierniczym (to już jutro!), a do tego kilka godzin teorii z pierwszej pomocy, higieny pracy, co nieco o zdrowiu(...)Wyszło bosko! Czekoladowo i pysznie. Idealne na każdą okazję, a i bez okazji spiszą się na medal. Przepis na muffinkową bazę z 1 mix, 100 muffins Susanny Tee. Muffiny z czekoladą i kremem z nutelli Składniki: (na 14 muffinek) 340 g mąki orkiszowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/8 łyżeczki soli 100 g cukru 110 g ciemnej czekolady

Pożeraczka, czyli raz adobrze