ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1591/2671)

Woll Saphir Lite Induction – recenzja nadzwyczajnej patelni 126

Patelnia jest bardzo wysokiej jakości. Ma idealnie odlany korpus, jest gładka, solidna. Posiada pokrywkę , z którą bez obaw możecie włożyć ją do piekarnika. Patelnia została wypróbowana do robienia różnych z pozoru podobnych do siebie rzeczy. W patelni dusiłam, podsmażałam, piekłam,zapiekałam,smażyłam bez tłuszczu lub na małej jego ilości, wręcz śladowej. Najpierw przyrządziłam  KASZOTTO Z WARZYWAMI , JAJEM(...)jest. Danie niezwykle sycące i pyszne. Spróbujcie! Aż w końcu przyszedł czas na ciasto! Podniosłam znacznie poprzeczkę mojej patelni. Tak , zrobiłam ciasto z patelni. Żółciutkie, puszyste jak biszkopt, po prostu pyszne! JEST TUTAJ I CIESZY SIĘ 15 TYŚ. WYŚWIETLEŃ. Przede wszystkim prostota wykonania tego ciasta rzuca na kolana. Następne danie to...totalna improwizacja. Powstało z potrzeby chwili, dla lekko podgłodzonych

Z Kuchni Do Kuchni
Owsiane muffinki z twarożkiem i gruszkami 174

ładnych przepisów z jabłkami w roli głównej, więc żeby się nie powtarzać, do nowego przepisu wykorzystałam właśnie gruszki. Nie przepadam za nimi specjalnie, ale to chyba oczywiste, że w cieście wszystko smakuje inaczej. Najzwyklejsze w świecie płatki owsiane przemieniłam w mąkę, co pozwoliło stworzyć bazę do tych uroczych, cynamonowych muffinek. Owies i pełnoziarnista mąka nadały im ciekawego smaku, idealnie wpasowując(...)twarożku. Są o wiele lżejsze i zdrowsze od tradycyjnych babeczek. Zawierają węglowodany złożone, a więc błonnik pokarmowy + pełnowartościowe białko pochodzące z chudego twarogu. Bez białej mąki. Bez białego cukru. To pyszna, zdrowa przekąska, w sam raz na drugie śniadanie czy podwieczorek. Łapcie przepis! ;) Składniki : na ok. 14 muffinek +/- 200 g płatków owsianych górskich

Kuchnia Ellie
Puree z dyni, mus – sposób na dynię na zimę 146

poczekać aż się rozmrozi. Dla bardziej niecierpliwych, wystarczy zawartość torebki przełożyć do rondelka, podlać delikatnie wodą i rozmrażać na wolnym ogniu. Puree może służyć jako półprodukt do wykonania ciasta, placków czy nadzienia pierogów oraz jako danie – doprawione puree to doskonały mus do zjedzenia np. z jabłkiem, dodatkiem nasion chia i posypanych prażonymi migdałami. Puree z dyni ma wiele zastosowań(...)dyni nie wyrzucamy, a obieramy i ze smakiem wcinamy. Jeśli chcemy wyjąć pestki przed pieczeniem, rozkładamy je na papierze i suszymy. Fajnym patentem, podpatrzonym na jakimś blogu, jest odmierzenie ilości puree przed zamrożeniem. Jeśli w Twoim ulubionym przepisie na placki czy ciasto jest np 300 g dyni, przed zamrożeniem odważamy wskazaną ilość i wkładamy ją do woreczka. Mrozimy. Drukuj

Mieszam w Garnku
Minipavlove z granatem 206

wakacji (po nie-tylko ciastkowe kadry zapraszam na instastory ). Składniki na bezy: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z limonki Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 100 g serka mascarpone utrwalacz do bitej śmietany np. śmietanfix dowolny aromat do ciasta u mnie jaśminowy + granat i limonka do dekoracji Białka – najlepiej w temperaturze pokojowej(...)Pianę przekładamy do worka cukierniczego z dużą okrągłą końcówką. Wyciskamy beziki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jak to zrobić można zobaczyć w krótkim filmiku na moim Instagramie lub Facebooku . Mnie wyszło 9 sztuk. Blaszkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 120 stopni, pieczemy ok. pół godziny, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i suszymy przez godzinę. Kremówkę

Ciastkozercy
Najprostszy chlebek bananowy 91

Dziś zapraszam na klasyczny, najprostszy słodki chlebek bananowy, bez żadnych dodatków, przyprawiony jedynie odrobiną cynamonu. Clebek jest mięciutki, wilgotny, idealny na przekąskę, ale również na śniadanie, najlepiej z dodatkiem masła orzecowego lub dżemu. Jest bardzo szybki w przygotowaniu, nie wymaga miksera, wystarczy wszystko wymieszać łyżką i gotowe. Ten chlebek taka najbardziej klasyczna i prosta wersja, jeśli chcemy możemy dodać(...)proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli Wykonanie: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski, dodać szczyptę soli oraz cynamon i wymieszać. W dużym naczyniu wymieszać olej, jajko oraz rozgniecione widelcem banany. Dodać ksylitol oraz ekstrakt waniliowy. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem, cynamonem i solą. Wymieszać tylko do połączenia się składników. Ciasto przełożyć

Healthy food explorer
Balladyna 73

trochę i zrobić ciasto o wdzięcznej nazwie Balladyna przywodzącej na myśl dzieło Słowackiego.  Na to pyszne ciasto składa się czekoladowy biszkopt, masa serowo śmietankowa, kajmak oraz galaretka malinowa. Muszę Wam napisać, że nie wiem kto wymyślił takie połączenie smaków, ale pomysł był genialny. Wszystkie te z pozoru oklepane składniki idealnie komponują się w kawałku ciasta, które jest delikatne(...)partiami cukier i ubijamy do uzyskania gładkiej piany. Dodajemy żółtka i jeszcze chwilę miksujemy, a potem ostrożnie wsypujemy mąki, proszek i kakao. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Masa serowa: 400 g serka 500 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki

Cynamonowe szczęście
Ciasto na herbacie Earl Grey z owocami i kremem budyniowym 172

połączenia. Dolewamy olej i aromat. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Powoli dosypujemy ją partiami do masy, stale miksując. Wlewamy wystudzone mleko z herbatą i miksujemy całość do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji.   Ciasto rozdzielamy na pół wlewając je po równo do form i pieczemy na środkowej półce, przez około 40-50 minut, do suchego patyczka(...)dekorujemy nim ciasto. Poncz Poncz do nasączenia ciasta zajmie Wam minutę. Zaparzamy mocną herbatę, słodzimy ją, dodajemy do niej rum i sok z cytryny– ile lubicie – i studzimy. I wszystko razem Ciasto kładziemy na duży płaski talerz bądź paterę. Dolny blat ciasta nasączamy mocno ponczem na rumie i herbacie. Krem wyciskamy pół centymetra od rantu ciasta, bez żadnej końcówki

Karo in the Kitchen
ROLADA SZPINAKOWA Z SZYNKĄ (keto, bez glutenu, redukcja) 281

piany dodać masę szpinakową i dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Gotowe ciasto wylać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozprowadzając równomiernie łopatką na całej powierzchni. Piec przez 15-20 minut w temperaturze 180° C w zależności od piekarnika. U mnie jest to 15 minut na termooobiegu. Upieczone ciasto odstawić do wystudzenia. Polecam przykryć je na chwilę ściereczką(...)łatwiej odklejało się od papieru. Serek wymieszać z chrzanem. Schłodzone ciasto przełożyć papierem do góry i delikatnie odklejać. Następnie stronę, która była na wierzchu podczas pieczenia posmarować na całej powierzchni przygotowanym serkiem chrzanowym. Ciasto zostawić na papierze lub folii spożywczej by łatwiej było je zwijać. Wzdłuż jednego boku ułożyć plasterki szynki i zwinąć ściśle w roladę, używając papieru

Ola la LCHF
Sposoby na przetrwanie jesieni 150

zapiekamy przez 20 minut w piekarniku. I gotowe! Zapach cynamonu w domu, to najlepszy uszczęśliwiacz wszystkich, zaraz wszyscy są w kuchni ;-). Zdrowsze wersje prostych ciast jak ciasto marchewkowe z grubą warstwą czekolady. Ciasto marchewkowe to dla mnie nieodłączny element jesieni, i pomyśleć, że jeszcze cztery lata temu nie wiedziałam jak smakuje i jak je się robi.... Muffiny marchewkowo-cynamonowe, które(...)cynamonu i połowę szklanki wody, jabłka duś na patelni aż się rozprażą. W osobnej misce wymieszaj szklankę mleka, 2 jajka, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, nie pełną szklankę mąki pszennej, 3 łyżki cukru. Z ciasta usmaż naleśniki na wysmarowanej masłem patelni i przełóż gorącymi jabłkami. Całość oprósz cynamonem a jeśli miałaś na prawdę ciężki dzień dołóż łyżkę bitej śmietany

SMYKWKUCHNI
ŁATWY I NAJLESZY PIERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI I CZEKOLADOWĄ POLEWĄ 130

się nie tylko na święta, ale też na każdą okazję, nawet teraz, kiedy powinny dominować ciasta z sezonowymi owocami. Ja natomiast o tej porze nabrałam ochoty na to właśnie ciasto – co zrobić - i musiałam go w końcu upiec J A co!  Uwaga: Uwielbiają go dosłownie wszyscy! Jest bardzo wilgotny, mięsisty i wyraźnie piernikowy J  Polecam szczerze! SKŁADNIKI(...)było w niej grudek mąki. Masę wylać do przygotowanej foremki i wstawić do piekarnika (konsystencje będzie rzadka). Piec przez 45 - 50 minut do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Po całkowitym ostudzeniu, przekroić ciasto na pół i przełożyć powidłami.  Przełożony piernik polać polewą: w rondelku zagotować śmietankę, odstawić z ognia, dodać kawę i wymieszać

Calzonella.com
Biszkopt na tort 184

Tym razem pożyczyłam tortownicę 20 cm i postanowiłam upiec swój pierwszy urodzinowy tort. Miałam u siebie już przepis na biszkopt rzucany, ale ten znalazłam na blogu

W kuchni bez szafek
Biszkopt na tort + jak przekroić 149

Tym razem pożyczyłam tortownicę 20 cm i postanowiłam upiec swój pierwszy urodzinowy tort. Miałam u siebie już przepis na biszkopt rzucany, ale ten znalazłam na blogu

W kuchni bez szafek
Wegańskie ciastka 46

Ciecierzyca może nie brzmi jak coś, z czego można piec ciastka, ale fakt jest taki, że te ciastka są bardzo popularne wśród moich domowników i znajomych. Mąka z ciecierzycy, znana również jako besan lub mąka groszkowa, jest podstawowym składnikiem tych ciastek. Jest to naturalna, bezglutenowa mąka . Poza tym upiekłam ciastka bez białego cukru i jajek. W zamian użyłam cukier(...)wymieszać z syropem klonowym i wodą. Czekoladę grubo posiekać. Gorzką czekoladę można zamienić na mleczną. Wszystkie składniki połączyć w całość. Ciasto będzie dosyć gęste. Formować kulki o wadze około 30 g. Układać na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Każdą kulkę lekko spłaszczyć. Piec ciastka przez 10 – 12 minut. Upieczone ciastka wyjąć z piekarnika i studzić na blaszce. Przechowywać

codojedzenia
Piernikowe brownie z karmelem i orzechami 216

Mocno czekoladowe, wręcz wytrawne ciasto, słodki karmel, chrupiące orzechy i nuta korzennych przypraw - to się nie mogło nie udać! :) Ciasto jest przepyszne, upieczcie przy najbliższej okazji, albo i nawet... bez okazji :) SKŁADNIKI (blacha 25 x 25 cm) 2 tabliczki gorzkiej czekolady ( użyłam 70% kakao) 120g masła 1 duża łyżka kakao 4 jajka 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej(...)minut, aż staną się chrupiące. Delikatnie siekamy i dodajemy do masy czekoladowej. Foremkę o wymiarach 25x25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę masy czekoladowej. Na masę czekoladową wykładamy połowę masy kajmakowej i rozprowadzamy po całej powierzchni ciasta. Wykładamy druga część ciasta oraz pozostałą cześć kajmaku, postępujemy tak samo jak w przypadku pierwszej warstwy. Gotowe ciasto wstawiamy

DefinicjaSmaku
Brownie z ciecierzycy (ciasto czekoladowe paleo) 127

dodać do ciasta nieco mleka (zwykłego albo roślinnego) albo samej wody – zależnie od tego, jakie jedzenie tolerujesz. Najprościej wszystkie składniki poza sodą zblendować razem. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję dość gęstego kremu – nie za rzadkie, bo zakalec gwarantowany! Gdy masz rozgrzany piec i wszystko gotowe, dodaj sodę, dobrze wymieszaj, przełóż ciasto do foremki i piecz przez(...)wypieków, to ciasto zawiera całkiem sporo białka (jeden kawałek ma około 3,6 g). Jest to jednak białko roślinne – niekompletne i mniej dostępne dla nas niż białko roślinne. Od czasu do czasu jednak nie zaszkodzi 🙂 PaleoSMAK Smacznego! Inne brownie (ciasta czekoladowe) paleo: Brownie z batatów Brownie z cukinii Brownie z dyni Brownie bananowe Brownie AIP (bez alergenów) Brownie

PaleoSMAK

Proponowane wyszukiwania