Pieczone w piekarniku podudzia z kurczaka w słodko-ostrej marynacie pomidorowej na bazie ketchupu oraz oleju z dodatkiem musztardy sarepskiej. W wersji łagodniejszej używamy ketchupu
Kuchnia MagdaLenyDania z makronem od zawsze na blogu cieszą się dużą popularnością. Dlatego postanowiłam ułatwić Wam szukanie i zebrałam 20 najlepszych przepisów na dania makaronowe. Do wyboru
Kuchnia MagdaLenySałatka z sałatą lodową, pomidorami i czerwoną cebulą, z dodatkiem chrupiącego boczku oraz grzanek, podana z sosem musztardowym na bazie oliwy. Do sosu użyłam zarówno musztardy
Kuchnia MagdaLenyMakaron typu kolanka z wegetariańskim sosem cukiniowym. Pyszne i szybkie danie na lato - gotowe w niecałe 30 minut! Sos przygotowujemy z cukinii startej na tarce, z
Kuchnia MagdaLenyBitki ze schabu z pieczarkami i cebulką w sosie musztardowym. Pyszne, kruche mięsko w aromatycznym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - sarepskiej oraz francuskiej, z dużą
Kuchnia MagdaLenyProsta sałatka w wersji fit z dodatkiem zielonych szparagów. Składa się z sałaty lodowej, pomidorków koktajlowych, czerwonej cebuli, czarnych oliwek, mini mozzarelli oraz gotowanych szparagów. Całość
Kuchnia MagdaLenyPieczony w piekarniku placek ziemniaczany z dodatkami w stylu pizzy - pieczarkami, papryką, kiełbasą, cebulą oraz mozzarellą. Placek ziemniaczany pełni funkcję spodu, który najpierw podpiekamy, a
Kuchnia MagdaLenySałatka w wersji fit z kilku prostych składników ułożonych warstwowo - sałaty lodowej, pomidorów, ogórka, cebuli oraz serka wiejskiego i szczypiorku, podana z sosem czosnkowym na
Kuchnia MagdaLenyTaco ziemniak, czyli pieczony ziemniak nadziewany ostrym farszem mięsnym z mielonej wołowiny oraz świeżymi warzywami - pomidorami i sałatą lodową (pasuje też awokado), a to wszystko polane
Kuchnia MagdaLenySprawdzone marynaty idealne do mięs na grilla. Pasują do filetów z kurczaka, udek, schabu, a także karkówki. Dzięki marynatom mięso staje się bardziej aromatyczne oraz kruche
Kuchnia MagdaLenySałatka z makaronu typu cienkie rurki (również będzie tu pasował makaron typu kolanka) z dodatkiem szynki, sera żółtego, selera sałatkowego ze słoika, kukurydzy oraz szczypiorku, podana
Kuchnia MagdaLenyZupa botwinka pojawia się na naszych stołach wraz z nadejściem wiosny. Przygotowuje się ją z młodych liści i korzeni buraków ćwikłowych. Botwina to warzywo
Kuchnia MagdaLenyPyszna sałaka z 5 podstawowych składników + sos na bazie jogurtu naturalnego. Składa się z rukoli, jajek ugotowanych na twardo, świeżych pomidorów oraz ciecierzycy i tuńczyka z
Kuchnia MagdaLenySałatka z mieszanki sałat z dodatkiem grillowanego fileta z kurczaka, świeżych truskawek oraz oliwek, podana z sosem miodowo-musztardowym na bazie oliwy z oliwek i soku
Kuchnia MagdaLeny