Zapiekanka wiejska z pieczonymi ziemniaczkami pod beszamelem

Zapiekanka wiejska z pieczonymi ziemniaczkami pod beszamelem

Przepis na : obiad

Zapiekanka wiejska składa się z pieczonych małych ziemniaczków w mundurkach oraz smażonego boczku wędzonego z kiełbasą i cebulą. Całość zalana jest sosem beszamelowym i posypana tartą mozzarellą, a następnie zapieczona w piekarniku. Wyszło naprawdę pysznie! Połączenie pieczonych ziemniaczków z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem świetnie się komponuje z podsmażoną kiełbasą oraz chrupiącym boczkiem. Do tego kremowy i dobrze doprawiony beszamel ze sporą ilością gałki muszkatołowej oraz ciągnąca się mozzarella. Bardzo ...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, śniadania, boczek, kiełbasa, zapiekanka, ciasto, zapiekanki, obiad, zupa, ciasteczka, kolacja, tort, torty, ziemniaki, roladki, makaron, gyros, ciasta bez pieczenia, kebab, cukinia, ciasto bez pieczenia, ryż, zapiekanka z cukinii, pieczone ziemniaki, zapiekanka z ziemniakami, zapiekanka ziemniaczana, pieczony boczek, zupa meksykańska

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.