ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1294/2671)

Sernik na korzennym biszkoptowym spodzie (bez cukru) 164

świątecznych przepisów, chociaż z powodzeniem można to ciasto upiec i bez okazji :) Delikatny sernik na lekkim, biszkoptowym spodzie z korzennym aromatem. Standardowo bez cukru, za to z dodatkiem aromatycznej skórki pomarańczowej. Mam nadzieję, że Sylwester wam się udał ;) Dziękuję za wszystkie życzenia noworoczne! :) Sernik na korzennym biszkoptowym spodzie (bez cukru) Spód ( inspiracja ): 25 g mąki ryżowej(...)mleka łyżeczka domowego ekstraktu z pomarańczy 1,5 łyżki skórki z pomarańczy Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Białko ubić na sztywną pianę. Dodać ksylitol, nadal ubijając, a po chwili żółtko. Wymieszać z mlekiem i przesianą z przyprawą mąką. Ciasto przelać do foremki i piec 10-15 minut w 180 stopniach. Twaróg przecisnąć przez praskę lub zblendować, dodać 4 żółtka

FitKot
Wegański SNICKERS (bez glutenu) 85

jest ich całkiem sporo 😉 Od teraz nawet na diecie wegańskiej możecie zjeść je bez problemu 👍 Składniki (18cm śr.): SPÓD - 70g mąki owsianej lub pł. owsianych zmielonych na mąkę (bzg) - 50g skrobi ziemniaczanej - 50g mąki ryżowej - 1 łyżka kakao - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 70g ksylitolu - 50g oleju rzepakowego - 70g napoju roślinnego lub wody - 1 czubata łyżeczka mielonego(...)całość będzie bardzo ciepła ale nie wrząca, zdejmij z palnika garnek i dodaj zmielony len mieszając, odstaw na 3 minuty. 4. Wlej mokre składniki do suchych i ciasto dokładnie wymieszaj. 5. Ciasto odstawi na kilkanaście minut aż ostygnie i będzie nieco bardziej zwarte. 6. Następnie ciastem wylep wyłożoną papierem do pieczenia formę również na bokach (dobrze złącz kawałki ciasta

Candy Pandas
Wegetariańskie przysmaki - 25 smacznych przepisów bez mięsa 155

Clint Eastwood, Forest Whitaker i Bill Clinton. Oto 25 przepisów na smaczne potrawy bez mięsa (kliknij w tytuł, aby poznać przepis): Brukselka i spółka z patelni Czerwona kapusta na ciepło Domowe batony musli Dżem dyniowo-pomarańczowy ze skórką Granola kokosowo-migdałowa Gryka Cake - ciasto z kaszy gryczanej i jabłek Hummus z burakami Kapusta Babci Halinki Kasza jęczmienna z boczniakami(...)Pieczarki z dymką i szczypiorem z patelni Pieczona jaglanka z suszonymi morelami i orzechami laskowymi Pieczona owsianka z brzoskwiniami Pieczone topinambury Sałatka ze szpinaku i pieczarek Smażony bakłażan z fasolką szparagową Surówka marchewkowa z jabłkiem i orzechami włoskimi Zapiekana fasolka szparagowa Zielone wegeburgery bez bułki Zupa z dyni i soczewicy

My Chcemy Jeść
Rogale budyniowo-marcepanowe 33

prostu coś dobrego do kawy. Rogale są zrobione z ciasta francuskiego, które możecie wykonać sami (ale wtedy nie będą już szybką przekąską ), albo posilić się gotowym ciastem francuskim. Ja tutaj wybrałam tę drugą opcję, ponieważ naprawdę czas mnie gonił Składniki na 10 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego (230 g) ½ budyniu (20g) 100 ml mleka 150 g marcepanu 1 jajko Przygotowanie(...)cukru. Odstawiam do wystygnięcia. Ciasto francuskie wyciągam godzinę wcześniej z lodówki. Miękkie ciasto delikatnie rozwałkowuję i kroję na trójkąty. Marcepan rozkruszam i mieszam z wystygniętym budyniem. Masę marcepanową układam na trójkątach ciasta, zwijam w rogaliki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogale smaruję roztrzepanym jajkiem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę 25-30 minut

Słodki sentyment
Tort z serkiem mascarpone i brzoskwiniami 40

taki jaki miałam w głowie, ale następny będzie lepszy. Udekorowałam go polewą i słodkimi, małymi bezami. Bardzo polecam. Upieczcie taki. Potrzebujemy:   Na biszkopt: 4 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Na krem : 25 dag serka mascarpone cukier puder do smaku   Na brzoskwinie: puszka brzoskwiń(...)czekolady   Dodatkowo: małe bezy ( według uznania ) syrop z brzoskwiń do nasączenia biszkoptów ( kilka łyżek )     Wykonanie pysznego tortu:   1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy, dodajemy żółtka i ubijamy dosłownie chwilkę. Obie mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy z ubitymi białkami. Ciasto przekładamy do tortownicy

Izabelawkuchni
Szybkie zawijane ciasteczka 62

proszek do pieczenia. Chwilę miksujemy. Odkładamy mikser i zagniatamy ciasto ręką. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Odrywamy kawałki ciasta (u mnie ciut większe niż orzech włoski), formujemy grubsze wałeczki, łączymy końce (wychodzi ciasteczko z dziurką) i tak uformowane ciasteczka układamy w odstępach na blaszce. Przed pieczenia można ciasteczka jeszcze posypać niewielką ilością cukru. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym(...)stopni piekarniku  (grzanie góra-dół, bez termoobiegu)  do zarumienienia spodu. U mnie około 15 min. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i grubości naszych ciasteczek. Ciasteczka należy obserwować. Pamiętajcie, że te ciasteczka z wierzchu wychodzą blade. Najlepiej po około 10-12 min sprawdzać czy spód ciasteczek zaczął się rumienić. Ciasteczka studzimy i dopiero

Słodkie okruszki
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem – jedno z najpyszniejszych 54

ciasto z rabarbarem i budyniem? Ciasto nie zalicza się do tych najszybszych, ale za to jest przepyszne. Najpierw należy zagnieść kruche ciasto, potem pokroić owoce i ugotować budyń. Następnie spód ciasta podpiekamy, nakładamy na niego owoce, budyń i kruchy wierzch. Ciasto pieczemy przez 40 minut, a następnie odkładamy do całkowitego wystygnięcia. Składniki na kruche ciasto z rabarbarem i budyniem: Ciasto(...)wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze przez około 40 minut. Po upływie tego czasu ciasto wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem – jedno z najpyszniejszych   Zobacz przepisy na inne ciasta z rabarbarem: Ciasto z rabarbarem i kruszonką – prosty i szybki przepis Kruche ciasto z rabarbarem i bezą – przepis na ciasto Pleśniak Szybkie

e-PrzepisyKulinarne
Szybkie ciasteczka z miodowym twarożkiem i borówkami 70

posmarowania brzegów ciasta cukier puder Przygotowanie: Do miski przekładamy nasz twaróg, rozrabniamy go widelcem. Dodajemy 2 pełne łyżki miodu i 2 żółtka jaj. Mieszamy dokładnie składniki. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 10 prostokątów. Rada: Najlepiej jest je rozwinąć od razu na dużej blaszce (o ile wasze ciasto jest od razu na papierze do pieczenia, sprawdźcie na etykiecie produktu(...)porcję miodowego twarożku zostawiając brzegi wolne. W twarożek delikatnie wciskamy borówki. Brzegi każdego prostokąta smarujemy mlekiem. Blaszkę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego do 200 st piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) i pieczemy około 20 min do ładnego zarumienienia ciasteczek. Przed podaniem ciasteczka oprószamy cukrem pudrem. Smacznego The post Szybkie ciasteczka z miodowym twarożkiem i borówkami first appeared

Słodkie okruszki
Rogale budyniowo-marcepanowe 94

prostu coś dobrego do kawy. Rogale są zrobione z ciasta francuskiego, które możecie wykonać sami (ale wtedy nie będą już szybką przekąską ), albo posilić się gotowym ciastem francuskim. Ja tutaj wybrałam tę drugą opcję, ponieważ naprawdę czas mnie gonił Składniki na 10 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego (230 g) ½ budyniu (20g) 100 ml mleka 150 g marcepanu 1 jajko Przygotowanie(...)cukru. Odstawiam do wystygnięcia. Ciasto francuskie wyciągam godzinę wcześniej z lodówki. Miękkie ciasto delikatnie rozwałkowuję i kroję na trójkąty. Marcepan rozkruszam i mieszam z wystygniętym budyniem. Masę marcepanową układam na trójkątach ciasta, zwijam w rogaliki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogale smaruję roztrzepanym jajkiem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę 25-30 minut

Słodki sentyment
Ciasto bananowe – bez mąki i bez cukru! 140

miksera (lub naczynia w którym będzie miksowane ciasto blenderem) dodajemy banany, miód, sodę, cynamon i jajka. Wszystko razem miksujemy na gładka masę. Wlewamy masę do keksówki wyłożonej papierem. Ja do mojego ciasta dodałam orzechy nerkowca i włoskie (nie za dużo) i żurawinę + świeże truskawki. Przekładałam na przemian – raz trochę ciasta, raz truskawki i orzechy, później powtarzałam tak samo(...)dekoracji dodałam truskawki i banana. Pieczemy w 170 stopniach 35 minut w piekarniku z termoobiegiem. Po tym czasie naciśnijcie delikatnie palcem z góry ciasto aby zobaczyć czy dobrze się upiekło, jeśli czuć „gąbkę” ciasto jest gotowe, a jeżeli wodniste to zostawcie jeszcze trochę w piekarniku Smacznego! Autor przepisu: Katarzyna Artykuł Ciasto bananowe – bez mąki i bez cukru

Wasze Przepisy
Gofry bananowe – idealne dla dzieci 116

połączyć składniki suche z mokrymi. Porcje ciasta nakładać na rozgrzaną powierzchnię i delikatnie rozprowadzić po całości. Piec zgodnie z instrukcją przez kilka minut. Jeżeli nie nałożysz ich na całą powierzchnie, a jedynie na środku każdej kratki, to wyjdą takie jak u mnie. Gotowe można podawać z owocami, posypane cukrem pudrem lub… bez niczego     Artykuł Gofry bananowe

Pasja Smaku
ciasto drożdżowe z agrestem i delikatną kruszonką... 60

zimne mleko i jest gotowe do ciasta bez studzenia, do zaczynu drożdżowego wsypać mąkę, cukier, sól, dodać jajka, aromat waniliowy, wlać mleko z palmą i hakiem robota wyrabiać około 6 minut na niezbyt gęste ciasto. Misę nakryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Forma 34x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyrośnięte wyłożyć do formy

W Mojej Kuchni Lubię
Kapuśniaczki drożdżowe 90

wyrabiać ciasto. Gdy składniki się połączą dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło. Ciasto wyrabiamy do momentu aż będzie miękkie elastyczne oraz łatwo będzie odchodzić od ręki. Wyrobione ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia, następnie przekładamy na stolnicę, chwilę zagniatamy i dzielimy na dwie równe części, obie porcje ciasta wałkujemy na dwa płaty o kształcie prostokątów i wymiarach około 30x40cm. Ciasto przecinamy(...)około 3cmwzdłuż dłuższego boku po czym zwijamy ciasto wzdłuż właśnie dłuższego boku tworząc roladę. Tak samo postępujemy z pozostałymi trzema przygotowanymi płatami ciasta. Zwinięte ciasto tniemy na sześcio-centymetrowe kawałki. Gotowe kapuśniaczki układamy łączeniem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, z wierzchu smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy kminkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury

Księga-Smaku
Ekspresowy murzynek - rewelacyjny ! 102

Dzień dobry kochani :-) Jeśli lubicie szybkie i dodatkowo pyszne ciasta, to ten przepis na ekspresowy murzynek - rewelacyjny ! będzie dla Was idealny. Robi się go podobnie jak muffiny, czyli składniki suche mieszamy osobno, mokre osobno i potem wszystko razem. Murzynek jest przepyszny, nam posmakował bardzo i na pewno będziemy go często robić.  Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Blaszka: 22X32(...)pieczenia 1. Składniki suche: cukier, mąką, kakao, soda i proszek do pieczenia mieszamy w jednej misce. 2. Składniki mokre: jajka, mleko, olej i powidła mieszamy w drugiej misce. Do mokrych przesypujemy suche i mieszamy łyżką, ale tylko do połączenia się składników (nie za długo). 3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto, wyrównujemy wierzch i pieczemy

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania