ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1296/2671)

Najłatwiejsze bananowe ciasteczka – dla dzieci i dorosłych 195

można zagnieść ciasto chwilę ręką. Z ciasta formujemy małe kulki, spłaszczamy lekko i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce (zachowując odstępy między ciasteczkami). Opcjonalne na każde ciastko nakładamy (na środek) odrobinę czekoladowej posypki lub posiekanej drobno czekolady. Blaszkę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom piekarnika). Ciasteczka pieczemy

Słodkie okruszki
kruche ciasteczka 131

może być też coś bez czekolady. Kruche ciasteczka są idealne jako mała przekąska i co najważniejsze, wiemy co jemy. Najdłużej oczywiście czeka się na wychłodzenie ciasta, bo potem to szybko znikają z talerza ;) Składniki: kostka margaryn 3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru  1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajo Przygotowanie: Thermomix wszystkie składniki włożyć

Gotowanie z pasją
Babka majonezowa 576

ciasta i majonezu to zróbcie ją bez obaw . Majonezu w niej nie czuć, a nadaje on ciastu wilgoci i sprawia,że jest dłużej świeża. BABKA MAJONEZOWA Składniki: 4 jajka 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 3/4 szkl cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Białka ubijamy z cukrem

Bon appetit mon amie
KRUCHE CIASTECZKA WIELKANOCNE 503

godziny. Stolnicę podsypać mąką, rozwałkować ciasto na grubość 5 mm. Wycinać foremką ciasteczka. Jedną połowę ciastek układać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Na drugiej połowie wyciętych jajek wykroić na środku niewielkie kółko. Ciastka piec w piekarniku nagrzanym do 170'C około 15 minut (aż brzegi ciastek zaczną się rumienić). Na ciastkach bez dziurek posmarować cienką warstwę dżemu

Zrób to smacznie
Chleb z Vermont na zakwasie wg Hamelmana 143

upływie danego czasu posypać ciasto solą i wyrabiać ciasto przez 2-3 minuty na niskich obrotach robota. Ciasto chlebowe przykryć ściereczką kuchenną i odstawić na 2,5 godziny w ciepłe miejsce. Co 50 minut ciasto przełożyć na stolnicę, rozpłaszczyć i złożyć w kopertę. Z tak przygotowanego ciasta uformować bochenek albo dwa – ja zawsze dzielę ciasto na pół(...)ciasto chlebowe. Bochenki odstawić do wyrośnięcia na około 2-2,5 godziny. Garnek żeliwny albo patelnię żeliwną czy też kamień do pizzy nagrzać w piekarniku do 220 stopni i przełożyć na nie wyrośnięty, okrągły bochenek chleba. Naciąć go ozdobnie i wstawić go do nagrzanego piekarnika. Bochenek w podłużnej blaszce wstawiam po prostu, bez nagrzewania do gorącego piekarnika. Piec najlepiej

Pieguskowa Kuchnia
Krucha tarta z budyniem i rabarbarem. 152

wykładamy go na budyń. 4. Pieczenie: Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 - 40 minut do zrumienienia. Upieczone ciasto studzimy. 5. Podanie: Gdy tarta będzie zimna kroimy i podajemy. 6. Życzę smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Forma na tartę o średnicy około 25 cm. Budynie bez cukru i na pół litra

Izabelawkuchni
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #18 Bezmączne ciasto migdałowe z frużeliną malinową 282

jeść w wersji bez żadnych dodatków. Było pyszne, zniknęło od ręki A maliny zrekompensowały chociaż odrobinę potrzebę szykowania już ciast ze świeżymi sezonowymi owocami. Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: Ciasto: – 4 jajka – 120 g drobnego cukru – 150 g zmielonych migdałów – 2,5 łyżki kakao – szczypta proszku do pieczenia Piekarnik nastawiamy

Relaxtime
Szybkie i smaczne ciasto z rabarbarem. 112

mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Gdy masa będzie jednolita wykładamy na blachę. Ja wybrałam tortownicę o średnicy 25cm. 2. Na ciasto układamy pokrojone w cienkie plastry rabarbar. 3. Wykończyć możemy całość kruszonką oraz cukrem pudrem. Zajrzyj również tu: 1.  Czarno biała babka wielkanocna. 2.  Kruche ciasto z jabłkami i kokosową bezą. 3.  Placek po węgiersku

My World by Dagmara Rek
MUFFINKI COCA-COLAdowe 208

włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Formę na muffiny wykładamy 12 papilotkami. Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przesiewamy do miski. Dodajemy cukier, mieszamy. W drugiej misce roztrzepujemy jajka z olejem i Coca-Colą. Do suchych składników dodajemy mokre i delikatnie mieszamy szpatułką lub widelcem. Łyżką nabieramy porcje ciasta i przy pomocy drugiej łyżki zsuwamy

cool and minty
Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami. 186

się małe, słodkie winogrona bez pestek, dlatego postanowiłam dodać je do ciasta.Oczywiście możecie dodać owoce takie jakie lubicie. Najwięcej przepisów na to ciasto znalazłam  z malinami. Wypróbowałam już z jabłkami, malinami, wiśniami, śliwkami.Wszystkie pyszne :) Składniki na ciasto: 2,5 szkl. mąki 1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek

Agusiowe smakołyki
Greckie obwarzanki z pastą sezamową wg Aleex 145

przygotowaną potrójną warstwę ciasta kroimy na paski o szerokości ok. 2 cm. 8. Część pasków posmarować pastą sezamową z kakao. 9. Zwinąć obwarzanki. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 10. Ponownie posmarować obwarzanki jajkiem, posypać cukrem. 11. Piec w piekarniku nagrzanym do 210 stopni C w opcji dół – góra (bez termoobiegu) przez 12-13 minut, aż się

W mojej kuchni
Chleb migdałowo marchewkowy z pestkami dyni 134

sól wymieszać szpatułką. Dodać pozostałe składniki (bez marchewki), połączyć mikserem. Na koniec w dwóch turach dodać marchewkę, dokładnie wmieszać mikserem. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce na ok 30 minut. Wyrośnięte ciasto ponownie zmiksować, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem lub silikonowej formie na pieczywo. Pozostawić w ciepłym miejscu na kolejne 30 minut. Piec w 190 stopniach termoobieg

coolinarny
Puszyste placuszki dyniowe 163

tłuszczem. Dodać mąki, proszek do pieczenia oraz sól, wymieszać na gładką masę. Smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, lub jak ja beztłuszczowo. Podawać w ulubiony sposób, u mnie z odrobiną dżemu truskawkowego tym razem. Uwaga placuszki są bez cukru, jeśli ktoś musi mieć słodko to proponuję dodać 2-3 łyżeczki cukru do ciasta

Cynamonowe szczęście
Bułeczki z makiem 204

czasie z ciasta wyrób kulki wielkości klasycznej bułeczki. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pamiętaj o odstępie bo urosną. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem, posyp makiem i zrób nożem klasyczne nacięcie plusa +. Poczekaj 15 minut, bułeczki urosną. Piecz 20 minut w temp. 190 stopni C na środkowej półce bez termoobiegu. Tak wyglądają po przekrojeniu:   Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Chleb żytni razowy z nasionami konopi i lnem 189

godzinę.  Po tym czasie ciasto krótko wymieszać, przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (ja na spód wykładam też pestki dyni). Przykryć ściereczką i odstawić do ponownego wyrośnięcia (powinien rosnąć powoli, przez kilka godzin). Foremkę z chlebem włożyć do zimnego piekarnika, nastawić temperaturę na 200 stopni i piec mniej więcej godzinę, bez termoobiegu

FitKot

Proponowane wyszukiwania