ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1250/2671)

Sernik karmelowo-kokosowy. 209

proszkiem do pieczenia, przesiewamy do miski, dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę i miksujemy, aż otrzymamy ciasto o konsystencji sypkiej kruszonki, następnie dodajemy jajko i żółtko i znów miksujemy, do chwili aż otrzymamy zwartą kruszonkę. Formę wykładamy papierem do pieczenia, wysypujemy kruszonkę i dokładnie dociskamy grzbietem łyżki lub dłonią, lub wałkujemy małym wałeczkiem (ważne by zrobić to naprawdę(...)Wszystkie składniki dokładnie miksujemy i przekładamy na masę karmelową. Wyrównujemy łyżką i wkładamy do nagrzanego do 175 stopni C piekarnika i pieczemy około 50 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie i uchylamy drzwiczki piekarnika. Po 15 minutach wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy. LUKIER: 200 g cukru pudru 2-3 łyżki wody lub soku z cytryny      Cukier

Rozpustne gotowanie
Krucha tarta z frużeliną owocową, kremem czekoladowym i bezami 36

Ciasto i ciasteczka: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Niewielką część ciasta wałkujemy i wykrywany ciasteczka które posłużą nam do dekoracji, ja użyłam foremek w kształcie gwiazdek. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut do zrumienienia, upieczone studzimy. Pozostałe ciasto wałkujemy i wykładamy do formy do pieczenia tart(...)użyłam takiej podłużnej o wymiarach około 36 cm x 12 cm . Nakłuwamy widelcem i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia, upieczone ciasto studzimy. 2. Frużelina: Owoce przekładamy do garnka. Podlewamy niewielką ilością gorącej wody i gotujemy do miękkości i rozpadnięcia się owoców, dodajemy cukier puder do smaku. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody

Izabelawkuchni
Ciasto mandarynkowo-kokosowe – bez cukru i słodzików, z niskim ŁG 72

niczego Serdecznie polecam to ciasto wszystkim, którzy lubią nietypowe kulinarne propozycje To ciasto jest także odpowiednie dla osób z insulinoopornością . To ciasto polecam podać z sosem bananowym, tzn. zblendowanym, dojrzałym bananem Składniki (foremka o średnicy 22cm; 12 porcji): 4 słodkie mandarynki, 5 dużych jajek, 150g mąki kokosowej, łyżeczka sody oczyszczonej, łyżeczka proszku do pieczenia, odrobina masła do natłuszczenia foremki(...)masę. Ostatecznie ciasto powinno mieć gęstą konsystencję. W zależności od wielkości mandarynek dodaj więcej lub mniej mąki. Masa 150g jest bardzo uśredniona. Foremkę do pieczenia delikatnie wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia. Przelej gotowe ciasto do foremki. Piecz w rozgrzanym na 190 stopni piekarniku, funkcja góra-dół, przez 40 minut. Smacznego! JEDEN KAWAŁEK CIASTA, TO: około 127kcal

Natka Pietruszki
Ciasteczka marchewkowo-bananowe (paleo/AIP, bez jajek) 224

bananowo-marchewkowe są pyszne, a wszystkie składniki są dozwolone nawet na ścisłym protokole autoimmunologicznym! Tak, da się zrobić ciasteczka bez jajek 🙂 Pyszne i zdrowe ciasteczka marchewkowo-bananowe – bez glutenu, nabiału (laktozy i kazeiny), orzechów i jajek – dozwolone na protokole autoimmunologicznym – przepis: marchewka – 4 średnie banany – 3 mąka kokosowa – ¼ szklanki mąka/skrobia ziemniaczana(...)blenderem) z rozgniecionymi bananami i roztopionym olejem kokosowym. Dodawaj pozostałe składniki miksując – ciasto jest gotowe! Możesz teraz zacząć rozgrzewać piec na 180°C . Ciasteczka są łatwe do formowania – ulep w rękach małe kulki i rozpłaszcz je na tacce do pieczenia. Piecz około 20 minut . Z podanych powyżej ilości wychodzi nam najczęściej 30-35 ciasteczek . Nie bój się

PaleoSMAK
Chlebek truskawkowy 123

zimno zastąpi pożywne śniadanie. Jeśli do ciasta dodacie więcej słodziwa, wyjdzie wyśmienite słodkie ciasto. Do ciasta używamy żółtek. Białka, aby nic się nie zmarnowało, możecie upiec bezę.   Chlebek truskawkowy Danie Ciasto , Pieczywo , Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości Porcje 14 Porcje 14 Składniki 500 g mąka orkiszowa 7 g drożdże instant 15 g cukier waniliowy 3 szt żółtka 200 g erytrol(...)30x40 cm. Na każdą część wykładamy nadzienie truskawkowe pozostawiając wolne brzegi. Każdą część ciasta zawijamy jak roladki, obie zlepiamy krótszym bokiem i zaplatamy podobnie, jak warkocz. Ciasto wkładamy do wysmarowanej tłuszczem formy. Jeśli wyjdzie zbyt długie, to zawijamy je na pół. Smarujemy jogurtem i posypujemy migdałami. Pieczemy w 180 st. C przez 35 minut

Kucharzyca
Panierowana cukinia z piekarnika 159

Najpopularniejszym przepisem na cukinię są krążki panierowane w bułce i jajku i smażone na patelni. Dzisiaj polecam Wam trochę inny sposób przyrządzenia. Panierowana cukinia pieczona z

dolcevitainmykitchen
czas na brzoskwinie-Brzoskwiniowa tarta 121

misce wymieszać cukier ze skrobią ,solą i cynamonem. Dodać pokrojone w plastry owoce ,wymieszać Piec nagrzać do 190º C Ciasto rozwa łkować na lekko posypanej mąką powierzchni. Posypać wierzch mąką i wałkować na koło 30-33 cm Rozwałkowane ciasto na koło wyłożyć na papier do pieczenia umieszczony na blaszce. Umieścić owoce w środku ciasta i zawijać do środka boki

mojej kuchni
czas na brzoskwinie-Brzoskwiniowa tarta 119

misce wymieszać cukier ze skrobią ,solą i cynamonem. Dodać pokrojone w plastry owoce ,wymieszać Piec nagrzać do 190º C Ciasto rozwa łkować na lekko posypanej mąką powierzchni. Posypać wierzch mąką i wałkować na koło 30-33 cm Rozwałkowane ciasto na koło wyłożyć na papier do pieczenia umieszczony na blaszce. Umieścić owoce w środku ciasta i zawijać do środka boki

w mojej kuchni
Marmurkowy Keks z Bakaliami i Czekoladą 218

Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Marmurkowy Keks z Bakaliami i Czekoladą Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 200g miękkiego masła 50ml oleju 200g cukru 4 jajka 100ml + 2 łyżki mleka 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 100g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka starta z 1/2 pomarańczy 100g orzechów włoskich Bakalland 50g orzechów laskowych(...)rodzynki) 50g suszonej moreli całe owoce Bakalland 2 łyżki kakao bez cukru Polewa: 150g białej czekolady 90-100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% bakalie do ozdoby cukier puder do posypania 1. Orzechy posiekać, a morele pokroić na kawałeczki. Obie mąki połączyć i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Do miski przełożyć miękkie masło i ucierać mikserem przez

Mała Cukierenka
Sernik kokosowy 81

Sernik kokosowy taki bardzo kokosowy to przepis za który zabierałam się jak za jeża. A to dlatego, że pierwszy raz używałam mleczka kokosowego, a właściwie śmietanki

Relaxtime
Sernik z kulkami czekoladowymi 41

smakowo. Zjadłam go zdecydowanie więcej, niż chciałabym się do tego przyznać Zamiast tradycyjnego kruchego spodu, z ciasta przygotowujemy czekoladowe kulki, które następnie zalewamy masą serową. Masa serowa wychodzi przyjemnie mięciutka, a kuleczki czekoladowe są nieco twardsze, co finalnie sprawia, że ciasto ma różne tekstury i nie jest nudne. Zdecydowanie polecam. Polecam również sernik z kulkami orzechowymi na biszkopcie. Kuleczki czekoladowe(...)pieczenia 3-4 łyżki sezamu Masa serowa: 6 jajek 1 szkl. cukru pudru 100 g masła 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru (40 g) 1 kg twarogu sernikowego (u mnie wiaderko z Piątnicy) Miękkie masło ucieramy wraz z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę. Dodajemy żółtka, miksujemy do połączenia. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia oraz

Smaki Na Talerzu
Kruche rogaliki na jogurcie 114

Te rogaliki są przepyszne! Przyrządzenie ich zajmie Wam dosłownie chwilkę, ale uważajcie na te małe, podstępne zawijaski – ręka sama sięga po więcej Składniki: – 100g

Smaki Armine
Banoffee z musem bananowym 55

tylko na spodzie papierem do pieczenia. Boków tortownicy nie trzeba niczym natłuszczać. Puszyste ciasto przelać do tortownicy i delikatnie wyrównać powierzchnię.  Piec około 40 - 50 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C (grzanie góra/dół) do tzw. "suchego patyczka". Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i całkowicie wystudzić. Przygotować poncz do nasączenia ciasta. Zaparzyć 1 szklankę mocnej, niearomatyzowanej(...)Teraz zaczynamy składać poszczególne warstwy. W tym celu najlepiej wykorzystać formę w której wcześniej piekliśmy biszkopt, wyłożony papierem do pieczenie na dnie i folią rantową na bokach. Na dno ułożyć jedną z warstw biszkoptu. Nasączyć go herbacianym pączem  (ale z umiarem, żeby ciasto nie zrobiło się zbyt miękkie) (fot.1) . Otworzyć puszkę z kajmakiem i posmarować równo biszkopt, wykorzystując

Świat Ciasta
Murzynek budyniowy na białkach 106

lubicie naprawdę słodkie ciasta to polecam dodać więcej cukru i/lub budyń z cukrem, a polewę zrobić z mlecznej czekolady.  Konsystencję ma ciężką i zbitą - coś pomiędzy brownie a tradycyjnym murzynkiem. Jest naprawdę pyszne i myślę, że fani ciast czekoladowych będą zadowoleni :) Dużym plusem jest też prostota i szybkość wykonania - potrzebujemy zaledwie 15 minut i ciasto ląduje w piekarniku. Poza(...)przesianą przez sito z kakao, proszkiem budyniowym oraz proszkiem do pieczenia. Następnie wymieszane składniki suche dodajemy porcjami do masy i miksujemy do połączenia składników. Masę wykładamy do keksówki (u mnie: 25 x 13 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 35-40 min., do suchego patyczka.  Wyciągamy

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Morze Czarne 119

efektowne ciasto Morze Czarne to idealna propozycja na każde spotkanie. Ciemny czekoladowy biszkopt w połączeniu z mocno czekoladowym kremem i przełamany malinową frużeliną? Po prostu niebo w gębie. Ciasto jest nieco pracochłonne, ale naprawdę warte wykonania. Ciasto Morze Czarne Ciasto Morze Czarne efekt końcowy Porcja ciasta Biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szklanki(...)bezowa przed upieczeniem. Na arkuszu papieru do pieczenia (umieszczonym na blaszce do pieczenia) zaznaczam okrąg wielkości blaszki do pieczenia za pomocą której upiekliśmy biszkopt. Pianę przekładam na ten okrąg i wstawiam do nagrzanego do 110 st. C. piekarnika. Suszę bezę około 1,5 godziny, po tym czasie sprawdzam czy beza łatwo odchodzi od papieru. Jeśli

Ania gotuje

Proponowane wyszukiwania