ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1246/2705)

Kruche rogaliki z dżemem 102

placek o grubości kilku milimetrów. Z ciasta wycinałam trójkąty o boku długości kilkunastu centymetrów. U podstawy każdego trójkąta nakładałam po około łyżeczce dżemu i zwijałam trójkąty w rogaliki. Uformowane rogaliki przekładałam na blachę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Rogaliki piekłam ok. 20 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu rogaliki przełożyłam na metalową kratkę

Waniliowe Improwizacje
Sernik miodowy z migdałami 177

Sernik to bez wątpienia moje ulubione ciasto (no może na równi z drożdżowym), biorąc pod uwagę smak, ale także wartości odżywcze. Ten rodzaj deseru to bardzo dobre źródło pełnowartościowego białka, które nasyci i świetnie sprawdzi się w wielu dietach. Poniższy sernik przygotowałam na pieczonym spodzie w wersji kakaowej, a samą masę serową wzbogaciłam naturalnym i przepysznym miodem z Pasieki(...)dowolnej mąki (ja zmiksowałam musli z różnych płatków; może być np. owsiana czy orkiszowa) 2 jaja 50 g cukru trzcinowego  150 g mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa serowa: 250 g twarogu półtłustego  150 g jogurty typu greckiego 10% 125 ml mleka 1 łyżka żelatyny  100 g miodu z czarną porzeczką (Pasieki

Zdrowie na języku :P
Pizza z szynką szwarcwaldzką i wędzonym serem 132

całej jego powierzchni łyżkę oliwy. Na rozłożone ciasto w kolejności układamy: sos pomidorowy/ketchup, pieczarki z cebulą, szynkę pokrojoną w cienkie plasterki, ser. Nagrzaną blachę ostrożnie wyciągnąć i zsunąć papier z pizzą na blachę. Pizzę piec w piekarniku rozgrzanym do 240st C (z termoobiegiem) około 8-10 minut lub bez termoobiegu w temp. 220st C przez 15-17 minut. Smacznego

Kocham Czekoladę
Mini babeczki cytrynowe 87

stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj masę do połączenia składników. Ciasto włóż do foremek na muffinki lub do małych babeczek (masa powinna zajmować 3/4 foremki) . Możesz także użyć jednej formy na babkę lub keksówki. Włóż foremki do nagrzanego piekarnika i piecz je 35 minut w temperaturze 180 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Jeśli chcesz upiec jedną

Przepisy na widelcu
Sernik z musem jeżynowym 108

fasoli – w celu obciążenia ciasta, żeby nam nie falowało podczas pieczenia. Wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. W tym czasie nagrzać piekarnik do 190 st. Wstawić do nagrzanego piekarnika, na 15 min, po 10 min zdjąć fasolę i papier i piec jeszcze 5 min bez obciążenia. W czasie gdy spód się piecze przygotować masę

moj przepis na
Domowa chałka 151

jest sporo drożdżowych wypieków ale jeszcze nigdy nie piekłam chałki. Jest to mój debiut. Tak, tak znajdą się tacy co powiedzą, że to nie chałka a warkocz bo chałka składa się z 4 czy 5 wałków ciasta. Ale moja jest z 3 bo to moja pierwsza próba a warkocz bez problemu zaplotę. Mam nadzieję, że następnym razem spróbuję zrobić

Ewa w kuchni
Ciasteczka jaglane z kokosem 117

wyrabiamy ciasto na jednolitą gładką masę. Z ciasta formujemy małe kulki i spłaszczamy. Gotowe ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. By ciasteczka wyszły nam równe odmierzamy kulkę za pomocą łyżki. Pieczemy w temperaturze 190 stopni z termoobiegirm przez 13-14 minut do momentu zarumienienia się. Mąka jaglana jest bez glutenowa, więc ciasteczka mogą jeść osoby będące

Pomysłowa kuchnia
Kokosowy piegusek ze śliwkami bez laktozy 135

Kokosowe ciasto ze śliwkami, bez laktozy. Ciasto z mąką koksową, na oleju kokosowym i z wiórkami. Dodałam mak dzięki czemu fajnie chrupie w zębach.Taki piegusek kokosowy na  śliwce do kawy wyszedł. ciasto kruche: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru trzcinowego 250 g oleju kokosowego

wesoła kuchnia
BUŁKI POZNAŃSKIE / Z PRZEDZIAŁKIEM 166

Każdą oprószamy mąką i zaciągając ciasto z góry pod spód, formujemy w dłoniach zgrabną bułeczkę.  Oprószamy mąką, układamy na blaszce z wyposażenia piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy.  Lekko spłaszczamy dłonią. Luźno przykrywamy i odstawiamy na 30 minut do napuszenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C, bez termoobiegu. W każdej wyrośniętej bułeczce, tępą stroną noża

cool and minty
NADZIEWANY MIGDAŁOWIEC 129

gęste warto spód formy wyłożyć papierem do pieczenia, a nie obsypywać bułką tartą, ponieważ przy rozprowadzaniu ciasta w przypadku obsypania bułką tartą ciasto wymieszamy z bułką tartą, a to może skutkować przyklejeniem ciasta do formy i trudniejszym jej wyjęciem Jak zrobić mączkę migdałową, gdy nie możemy kupić gotowej - wystarczy migdały bez skórki (powstanie jasna) jeśli ze skórką (powstanie

Ciastka - domowe słodkości
Kruche ciasto ananasowo-kokosowe z kruszonką 145

folią i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i wylepiamy nim dno prostokątnej formy (około 22 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie nakłuwamy widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 13 minut, aż będzie lekko złote. Kruszonka: Wszystkie składniki przekładamy do miseczki i rozcieramy palcami, aż powstanie kruszonka. Nadzienie(...)mieszamy, wykładamy na podpieczony spód i posypujemy przygotowaną kruszonką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 35 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kruche ciasta z rabarbarem, daktylami i kruszonką → Crumble kokosowo-ananasowe z daktylami → Raffaello z truskawkami → Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą → Szarlotka z bezą (pianką

Oryginalny smak
Muffiny z kawałkami czekolady z chili 87

pokojowej. PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C (bez termoobiegu). W większej misce mieszam wszystkie mokre składniki, robię to rózgą kuchenną. Dodaję przesianą mąkę z sodą. Mieszam. Dodaję małe kawałki czekolady. Formę na muffinki wykładam papilotkami, nakładam łyżką porcje ciasta do 3/4 wysokości foremek. Postępuję tak z 12 foremkami. Piekę muffinki ok. 20 minut na środkowej półce piekarnika. Gotowe

Zasmakuj Kuchni
Kruche ciasto z budyniem 140

margaryny płaska łyżeczka amoniaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyń: 2 duże budynie śmietankowe 1 litr mleka Na stolnicę dajemy wszystkie składniki na ciasto kruche i zagniatamy ciasto, które dzielimy na dwie równe części i wykładamy na formy o wymiarach 23x38 cm wysmarowane tłuszczem i lekko na boki. Pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni. Odlewamy pół szklanki(...)mleka i rozrabiamy w nim budyń, jeżeli budyń jest bez cukru to do pozostałego mleka dodajemy cukier według przepisu na opakowaniu i zagotowujemy, jak mleko zakipi to wlewamy rozrobiony budyń i chwilę gotujemy. Boki z placków ścinamy. Przekładamy placek, połowa budyniu, drugi placek, pozostały budyń i na wierzch rozkruszamy palcami odcięte boki z placków. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Czekoladowo-jogurtowe ciasto z gruszką i mascarpone 132

ciasto śmiało można upiec w keksówce. A wszystko bez dodatku cukru, można chcieć więcej? 😉 Ciasto czekoladowo-jogurtowe: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 3 łyżki miodu 0,5 szklanki oleju słonecznikowego 1 jogurt grecki lub bałkański (400g) 2 duże jajka wiejskie 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 gruszki Do rondelka wlewamy olej, łamiemy czekoladę

Cooking Monster
Pizza prosciutto z kaparami 192

pędzelkiem) rozcierając dłońmi na boki tworząc cienką pizzę. Na ciasto wykładaj: sos pomidorowo-chrzanowy, tarty ser i resztę składników. Jak już ułożysz wszystkie składniki posyp jedną pizzę dodatkowo mieloną roztartą w dłoniach bazylią, a drugą ziołami prowansalskimi (opcjonalnie). Piecz na środkowej półce piekarnika w temp. 200C przez 20 minut (bez termoobiegu, grzaniem góra-dół

Zasmakuj Kuchni