ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1193/2705)

Zakręcone drożdżówki z twarogiem 211

części - Foto 3 .   Każdy kawałek złożonego ciasta skręcić w ręku w połowie długości - w lewej ręce trzymać górną część kawałka bez ruchu, prawą ręką chwycić zaś jego dolną część i zrobić nią jeden skręt w dowolna stronę.  Zakręcone drożdżówki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - w dość luźnych odstępach, gdyż jeszcze mocno urosną przy pieczeniu

Grunt to przepis!
Odwrócone ciasto rabarbarowe z marchewką i ziołowym majonezem 276

skórkę z pomarańczy oraz marchewkę, dokładnie wymieszać. Piec 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Lekko przestudzone ciasto przekręcić do góry dnem na talerz lub paterę, odstawić do ostygnięcia. Zimne ciasto można posypać cukrem pudrem, polać polewą z czekolady, podać z domowym sosem np. malinowym lub bez dodatków

SzczyptaSmaQ
Ma'amoul 153

skosztować:)  Przy pierwszym ugryzieniu ciasteczka mina jedzących była bez wyrazu, ale po chwili już mówiła sama za siebie - smakuje:) Tak serio to ciastka rozpływają się w buzi i mają bardzo ciekawy smak. Podczas pieczenia skorzystałam trochę z przepisu Atinki, a trochę z innych zagranicznych blogów. Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej; 1 szklanka semoliny lub grysiku

In my kitchen
Pieczywko czosnkowe 177

czasie dzielimy ciasto na 3 równe części, wałkujemy i układamy na formach. Następnie smarujemy cienką warstwą ketchupu i posypujemy wyciśniętym czosnkiem. Całość posypujemy żółtym serem i oregano. Pieczemy ok. 20 min w temperaturze 200-210 stopni.  Oczywiście nie obejdzie się bez sosu czosnkowego -  przepis znajdziecie tutaj -> klik i gotowe :) Jeżeli podobał Ci się post zapraszam

Kolejny blog o gotowaniu
Mug cake orzechowo-migdałowy 408

mąki owsianej 10g mąki pszennej razowej 10g masła orzechowego bez soli i cukru Primavika ( do kupienia tutaj ) 15g masła migdałowego Primavika ( do kupienia tutaj ) kardamon 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki wody PRZYGOTOWANIE: Banana rozgnieść widelcem w dużym kubku Dodać pozostałe składniki oraz wodę i dokładnie wymieszać- ciasto powinno być dość gęste Piec w kuchence mikrofalowej przez

peanutbuttermonster
Makowczyki 314

czasie nagrzać piekarnik do temperatury 175ºC. Rozwinąć rulonik ciasta z folii i pokroić go ostrym nożem na plasterki o grubości nie przekraczającej 7 mm (fot.3) . Tak uzyskane ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (fot.4) . Nie musimy zachowywać dużych odstępów. Ciasteczka nie rozrastają się zbyt mocno. Piec bez termoobiegu, przez około 12 minut. Wyjąć z piekarnika, kiedy

Świat Ciasta
Ciasto Makowo-Kokosowe z Warstwą Sernikową i Masą Budyniową 707

cukru 2 łyżki budyniu waniliowego (w proszku, bez cukru) 2 jajka 2/3 szklanki śmietanki kremówki 30% Ciasto Makowo-Kokosowe: 100 g zmielonego maku 100 g wiórków kokosowych 200 g cukru cukier waniliowy  6 jajek 2 łyżki kaszy manny łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Krem Budyniowy: 600 ml mleka budyń waniliowy (całe opakowanie) + pozostałość budyniu

Słodka Strona
Świąteczne ciasteczka, czyli pieczenie na cztery ręce 241

lodówce przez 1 godzinę. Po tym czasie ciasto pokroić na plastry grubości 1 cm, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 12-15 minut. Wystudzić na blasze. Smacznego! Ciasteczka wczoraj pojechały ze mną do koleżanki - jej starsza pociecha wyjadała je niemal bez opamiętania. I to jest chyba najlepsza rekomendacja - koniecznie musicie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pierożki ze szpinakiem 228

fety oraz wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Z ciasta francuskiego wycinamy szklanką kółka (parzystą liczbę). Na połowę kółek nakładamy łyżeczką farsz szpinakowym, przykrywamy drugim kółeczkiem (tym bez farszu) i widelcem zlepiamy brzegi. Pierożki smarujemy żółtkiem i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut

Aga w kuchni
Wilgotny sernik z mlekiem skondensowanym, orzechami i krówkami 1140

się zastanawiałam, że jeśli miałabym wybrać jedno ciasto i zabrać je na bezludną wyspę (hehe, ciekawe po co;p) to pewnie byłby to sernik. Kto wie, może ten… Lubimy serniki, oj lubimy… W zasadzie ja sernik mogłabym piec co tydzień, a jeść pewnie jeszcze częściej Co tam, nie ma świąt bez sernika. Pamiętam jak mama robiła(...)prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Sp\u00f3d\r","Herbatniki kruszymy i mieszamy z rozpuszczonym mas\u0142em.\r","Blaszk\u0119\u00a0wyk\u0142adamy papierem do pieczenia i na niego wyk\u0142adamy herbatniki.\r","Ugniatamy sp\u00f3d ciasta.\r","\r","Masa\r","Ucieramy ser z mlekiem skondensowanym i cukrem waniliowym.\r","\u017b\u00f3\u0142tka oddzielamy od bia\u0142ek.\r","Dodajemy po jednym

Mieszam w Garnku
Florentynki 236

Pyszne włoskie ciasteczka, przepełnione bakaliami, bez mąki i jajek, dodające energii Świetna przekąska, której ciężko będzie się oprzeć Składniki: - 75g migdałów - 50g orzechów laskowych - 50g cukru trzcinowego - 40g masła - 30g miodu - 30g suszonej żurawiny - 20g suszonych rodzynek - 1 mała pomarańcza Składniki na 10-12 ciasteczek. Zaczynamy od uprażenia orzechów i migdałów, które wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika(...)łyżeczką nakładamy ciasto na blachę wyłożoną papierem tworząc okrągłe, spłaszczone ciasteczka o średnicy gdzieś 4-5cm. Ważne jest aby ciasteczka były wykładane na blasze w odległości od siebie ok. 7 cm gdyż podczas pieczenia masa się będzie troszkę „rozlewać”. Ciasteczka pieczemy 12-13 minut w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem (185 stopni bez termoobiegu

Kuchenne Wariacje
Wilgotne czekoladowe ciasto z miodem 114

ciasto z miodem Dziś mam dla Was przepis na pyszne, wilgotne czekoladowe ciasto z miodem. Kilka chwil przygotowań, kilka machnięć łyżką, a efekt wspaniały U mnie to ciasto zawsze znika w mgnieniu oka. Jest miękkie, wilgotne i dosłownie rozpływa się w ustach. Tym razem dodałam do niego pyszny miód z jabłkiem i cynamonem od Pasieka Rodzinna . Wspaniale wzbogacił smak ciasta(...)dodajemy masę z garnuszka, jajka i całość mieszamy do połączenia łyżką. Masę przekładamy do keksówki i wkładamy do nagrzanego piekarnika (środkowy poziom). Pieczemy około 40-45 min, do tzw. suchego patyczka. Każdy piekarnik piecze inaczej, warto obserwować ciasto i sprawdzać je patyczkiem. Studzimy i dekorujemy. Smacznego Wpis we współpracy reklamowej z Pasieka Rodzinna   The post Wilgotne czekoladowe ciasto

Słodkie okruszki
Jogurtownik z owocami i bakaliami 147

Ciasto jogurtowe jest przepyszne! Zwłaszcza z dodatkiem owoców oraz mnóstwem bakali od Hebar ! Trzeba koniecznie zrobić! Składniki : 2 jaja 50 g erytrytolu 350 g jogurtu naturalnego 50 g mąki ziemniaczanej 100 g banan bez skóry 150 g moreli 200 g gruszki 50 g daktyli suszonych bez pestek 20 rodzynek sułtanek 20 g wiórków kokosowych 20 g płatków migdałowych(...)oraz mąkę - całość wymieszać. Dodać jogurt, pokrojone daktyle, rodzynki, pokrojone w kostkę morelę, gruszkę. Całość dokładnie. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch posypać wiórkami kokosowymi oraz płatkami migdałów. Piec przez godzinę w 170 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Tarta a'la Rafaello (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie) 224

mąki owsianej (bezglutenowej) -2 łyżeczki proszku do pieczenia (kamień winny) -150 g ksylitolu -100 g oleju rzepakowego -150- 170 g napoju roślinnego lub wody -3 łyżeczki babki jajowatej (lub mielonego lnu) Budyń kokosowy -500ml mleka kokosowego tłustego -300ml wody -150-180g ksylitolu -40g wiórków kokosowych -2 budynie bez cukru (po 40g) Dodatkowo -pasta/miąższ(...)dodać babkę jajowatą mieszając i odstawić na 3 minuty. 4. Wlać mokre składniki do suchych i ciasto dokładnie wymieszać. 5. Ciasto włożyć do lodówki na kilkanaście minut aż ostygnie i będzie nieco bardziej zwarte. 6. Następnie ciastem wylepiać wyłożoną papierem do pieczenia formę na tarte (dobrze łączcie kawałki ciasta ze sobą bo podczas pieczenia w tych miejscach mogą

Candy Pandas
Ciasto z truskawkami na białkach 97

Banalnie proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z truskawkami :D. Z zaledwie kilku składników! Nie zawiera proszku do pieczenia, rośnie tylko dzięki ubitym białkom. I mimo, że nie wyrasta bardzo wysokie, to jest puszyste i mięciutkie. Powiem Wam, że choć proste w smaku, to jest tak dobre, że ciężko się od niego oderwać :). Pięknie pachnie truskawkami, ale ja już(...)rabarbarem! Bardzo bardzo polecam :). Do przygotowania ciasta, wykorzystałam pasteryzowane białka w płynie od  Farma Białka . Takie białka, to świetna alternatywa dla tradycyjnych białek jaj, zwłaszcza w sytuacjach, kiedy potrzebujemy właśnie samych białek, np. do upieczenia bezy, bezików, tortów bezowych, makaroników, kokosanek i wielu innych słodkości. Bez marnowania żółtek, bez zbędnych skorupek... Wygodnie i poręcznie dzięki praktycznej butelce

Opowieści z piekarnika