ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1092/2671)

Ciasto szpinakowe z czarną porzeczką 233

sprawia, że ciasto nie jest ani trochę słodko-mdłe. Każdą kostkę koniecznie udekorujcie jadalnymi kwiatami takimi jak bratki, nasturcja, akacja, czarny  bez.       Biszkopt szpinakowy 5 dużych jajek ¾ szklanki drobnego cukru 150 ml oleju rzepakowego 120 g świeżego szpinaku 260 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 cytryny(...)stopniowo cukier, łyżka po łyżce cały czas ubijając, następnie dodać żółtka po jednym. Dodać mus szpinakowy i ubić do połączenia składników. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 23x33 cm, najlepiej aby była to forma-obręcz z regulowanymi bokami. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto piec

Jadło i czytadło
Ciasto z budyniem, śliwkami i bezą! 197

wymiarach 29 x 35 cm należy wysmarować masłem i wyścielić papierem do pieczenia. Blaszkę wylepić ciastem i podziurkować widelcem. Ciasto piec w piekarniku ok. 15-20 minut, do lekkiego zarumienienia w temp. 160 stopni Celsjusza. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wyłożyć na upieczone ciasto. Śliwki umyć, usunąć pestki, a następnie wymieszać z mąką ziemniaczaną i ułożyć(...)warstwie budyniowej. Białka wlać do czystej miski, rozmiksować. Następnie należy porcjami dodawać cukier. Po dodaniu cukru należy miksować jeszcze 5 minut, na końcu dodać mąkę ziemniaczaną i zmiksować. Bezę wyłożyć na śliwki i posypać płatkami migdałowymi lub zmielonymi orzechami. Smacznego

Receptura smaku
Tarta "Oreo" 474

prawdziwa bomba kaloryczna ;) Na jej „usprawiedliwienie” dodam, że takich ciast nie jada się codziennie, zawsze też można zaprosić rodzinę i przyjaciół na mały poczęstunek, którzy przy okazji wybawią nas od zjedzenia większej ilości, bowiem tarta działa uzależniająco :D Jest bardzo słodka, pyszna, o delikatnej, „chmurowej” konsystencji, bez pieczenia, więc absolutnie każdy może ją wykonać. Bardzo smakuje dzieciom. Polecam(...)spryskanej spray’em do pieczenia i starannie wylepiamy jej dno oraz boki, dociskając masę. Formę wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Wypełnienie: Masę kajmakową lekko podgrzewamy, tak aby stała się bardziej płynna i łatwiejsza do rozprowadzenia. Następnie wylewamy ją na spód ciasteczkowy i równomiernie rozsmarowujemy, aby pokryła całe dno. Formę z ciastem ponownie wstawiamy do lodówki tym razem

MyCookBook.pl
Łatwa tarta ze śliwkami / Easy plum tart 184

przepis! Scroll down for recipe in English Łatwa tarta ze śliwkami (8-10 porcji) Składniki na ciasto: 100 g masła, plus ekstra do smarowania formy 90 g cukru pudru 175 g mąki pszennej 25 g zmielonych migdałów Składniki na śliwki: 1 kg śliwek, bez pestek, pokrojonych na ćwiartki 110 g cukru pudru 2 łyżeczki mąki kukurydzianej 1 łyżka soku(...)piekarnik i ustaw go na 180oC. Natłuść masłem i wyłóż papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 23 cm. Rozpuść masło, ostudź, przelej do misy miksera i zmiksuj z cukrem. Następnie dodaj mąkę i szczyptę soli i miksuj lub ugniataj rękami do połączenia się składników. Wyłóż ciasto do tortownicy i rozłóż w równomiernie za pomocą palców na całym jej dnie

karmelowy
LEŚNY MECH 144

śliwkowych, 250-350 g świeżych owoców (malin, borówek, truskawek) WYKONANIE CIASTO: Jajka wyjmujemy z lodówki i zostawiamy na blacie do cieplenia. Szpinak rozmrażamy na sicie i lekko odciskamy w dłoniach (ale nie za bardzo). Przekładamy do wysokiego naczynia i blendujemy na gładki mus. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C, bez termoobiegu. Formę o wymiarach 20x30 smarujemy masłem i wykładamy(...)połączenia składników. Wprost do miski z masą przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy krótko, na niskich obrotach miksera, starając się nie zniszczyć struktury masy. Wykładamy do przygotowanej formy i pieczemy około 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia.  Zimne ciasto wykładamy na deskę wyłożoną papierem do pieczenia i ostrym nożem ścinamy boki

cool and minty
Biszkopt z hibiskusem i odmienionym kremem budyniowym (bez cukru i masła) 277

wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać do przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, by składniki się połączyły.  Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Krem: Mleko zagotować, zostawiając około 1/2 szklanki zimnego płynu. Budyń wymieszać(...)partiami zimny budyń, ciągle miksując, aby masa była gładka, bez grudek. Biszkopt podzielić na 3 części. Blaty nasączać ekstraktem wymieszanym z przegotowaną wodą. Pierwszy blat posmarować konfiturą z dzikiej róży, a następnie wyłożyć część masy budyniowej, przykryć drugim blatem. Nałożyć kolejną część kremu (zostawić jedynie tyle, by udekorować wierzch ciasta) i przykryć ostatnią warstwą biszkoptu. Wierzch wygładzić i udekorować

FitKot
szarlotka "sypanka" z nutą smakową piernika... 161

jabłka 1,5 kg, przyprawa do piernika 2 łyżki, cukier 2 łyżki, cukier puder - ile potrzeba jabłka szara reneta bez skóry zetrzeć na tarce grubsze oczka i wymieszać z cukrem przyprawą do piernika mąka, kasza manna, proszek do pieczenia, sól wszystko wymieszać i podzielić na 3 części - tortownica 24 cm wysmarowana masłem i na jej dno wsypać(...)część następnie dać połowę jabłek, 2 część mąki, na to reszta jabłek i 3 część mąki - nie ugniatać zimne masło zetrzeć na tarce grubsze oczka wprost na ciasto piec w 200C około 55 minut i zostawić w blaszce do wystudzenia - posypać zimne ciasto pudrem cukrem smaczna szarlotka "sypanka" z nutą smakową piernika.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zdrowa tarta z morelami 157

erytrol i zimną wodę. Ugniatamy możliwie jak najszybciej, bo kruche ciasto nie przepada za ciepłem rąk. Formujemy kulkę i wkładamy do lodówki na 1h. W tym czasie morele kroimy na pół i odcinamy im "dupki". Przekładamy do miski, obsypujemy erytrolem i 2 łyżkami mąki. Po upływie godziny wyciągamy ciasto, wałkujemy i przekładamy do silikonowej formy lub metalowej wysmarowanej masłem. Obsypujemy(...)moreli odsączamy jak największą ilość wody (gdy będzie jej za dużo, ciasto może się trochę rozpadać). Przekładamy morele. Tartę pieczemy ok. 50-60 min. w 180 stopniach. Pod koniec możemy posypać płatkami migdałów. # Dietetyczna tarta # Zdrowa tarta # Orkiszowa tarta z morelami # Tarta z morelami # Letnia tarta # Tarta bez cukru

Czarnawisienka
Uszka z grzybami – najlepszy przepis na ciasto 81

rozwałkowuje. Uszka z tego ciasta są najlepsze. A wypróbowałam mnóstwo przepisów 🙂 Jeśli nawet osoby, które od wielu lat korzystały z własnych receptur, proszą mnie o przepis na te ciasto do uszek po uprzednim ich spróbowaniu, musi to coś znaczyć 🙂 Polecam koniecznie na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia razem z Wigilijnym barszczem z pieczonych buraków ! Składniki na ciasto do uszek: (około(...)wszystko łyżką. Następnie ciasto wyrabiać przez około 8 minut, aż ciasto stanie się elastyczne. Na początku ciasto będzie się mocno kleić. Ale starajcie się jak najmniej podsypywać mąką (im więcej mąki, tym ciasto będzie twardsze i gumowe) . Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. W tym czasie posiekać drobno cebulę i zeszklić na maśle bez rumienienia (około

Moja Delicja
Dyniowy makaron bez jajek i "Motyl" 152

dosypać mąkę i wyrabiać ręką na gładkie ciasto. Będzie bardziej elastyczne, gdy dodamy więcej wody i dolejemy gorącą wodę. Nie trzeba się przejmować, że ciasto nie ma jednolitej barwy przy wyrabianiu ręcznym. Moim zdaniem makaronowi dodaje to uroku. Po wyrobieniu ciasto odłożyć na 10-15 minut, by odpoczęło. Koniecznie przykryć wilgotną ściereczką! Ciasto podzielić na części. Każdą z nich rozwałkować(...)pietruszki, pokrojone chili i skórkę startą z limonki. Wymieszać. Przed podaniem pokropić sokiem z limonki i posypać prażonym słonecznikiem. W wersji dla mięsożerców danie podać z dodatkiem np. rozkruszonego pieczonego łososia. Na okładce książki pt. "Motyl" widnieje napis "Powieść, której nie zapomnisz". Całkowicie się zgadzam! Jej autorka, Lisa Genova , gruntownie przygotowała się do napisania tej powieści. Nie ograniczyła się jedynie

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik z mlekiem w proszku-puszysty i kremowy 341

jajek -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40 g -3\4 szklanki oleju -1 cukier waniliowy -250ml zimnego mleka -1,5 szklanki mleka w proszku pełnego LUKIER -sok z cytryny -cukier puder DODATKOWO -płatki migdałowe Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Składniki na spód dajemy do miski i zagniatamy ciasto.  Wałkujemy i dajemy do blaszki. Nakłuwamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik z mango 165

jakości 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru CZAS PRZYGOTOWANIA: 130 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Zaczynamy od przygotowania spodu: w misce mieszamy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodajemy posiekane zimne masło i jajko, ponownie mieszamy, a następnie szybko zagniatamy jednolite ciasto. Formujemy kulkę, zawijamy folią spożywczą

My Culinary Art
Chlebek dyniowy z nadzieniem czekoladowo-orzechowym 15

przed rozpoczęciem przygotowywania ciasta. Nie napowietrzaj zbytnio ciasta . Zbyt długie i intensywne miksowanie może skutkować spektakularnym opadnięciem ciasta po wyjęciu z piekarnika. By tego uniknąć, mieszaj masę ręcznie, tylko do połączenia składników. Nie otwieraj piekarnika podczas pieczenia . Jeśli Twój piekarnik pracuje normalnie (tzn. nie ma tendencji do przypalania lub niedopiekania) najlepiej trzymać się czasu pieczenia podanego w przepisie(...)chlebek dyniowy z nadzieniem czekoladowo-orzechowym jest wilgotny, puszysty i absolutnie przepyszny! Posiłek deser Kuchnia amerykańska Słowo kluczowe chlebek dyniowy, chlebek dyniowy z nadzieniem, ciasto, ciasto dyniowe, ciasto jesienne, ciasto ucierane, ciasto z dyni, czekolada, dynia, orzechy, orzechy włoskie Całkowity czas przygotowania 1 godzina godzina 10 min. min. Porcje 10 porcji Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Sprzęt 1 keksówka

Na-talerzu.pl
Szwedzkie bułeczki cynamonowe Kanelbullar 40

ustach ♥ Każdy zakamarek w domu wypełnia się ciepłem i słodkim zapachem przytulności. Jeśli chcecie, możecie posypać bułeczki cukrem perlistym przed pieczeniem, tak, jak najczęściej można spotkać je w piekarniach, lub polać odrobiną lukru, chociaż moim zdaniem i bez tych cukrowych dodatków są wspaniałe :) A zatem zapraszam na fikę z cynamonką i kubkiem kawy ^^ Szwedzkie bułeczki cynamonowe Kanelbullar(...)resztę składników - zagnieć gładkie, jednolite ciasto. 3. Odstaw ciasto pod przykryciem w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1h. 4. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć na oprószonym blacie mąką i rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 25cm x 60cm. 5. Równomiernie rozsmaruj nadzienie na cieście, zostawiając ok. 2-3cm marginesu wzdłuż jednego dłuższego boku. 6. Zwijaj ciasto w rulon wzdłuż dłuższego boku

Kuchnia w Słońcu Skąpana