ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1092/2705)

Sernik jagodowy z kremem 104

Owocowy sernik z puszystym kremem na kruchym spodzie. Przygotowanie: 40 minut Koszt: tanie Jak pewnie zauważyliście, moja strona przeszła małą przemianę. Jak to mówią, kobieta zmienną

zdrowo i aktywnie
Sernik jagodowy z kremem 120

Owocowy sernik z puszystym kremem na kruchym spodzie. Przygotowanie: 40 minut Koszt: tanie Jak pewnie zauważyliście, moja strona przeszła małą przemianę. Jak to mówią, kobieta zmienną

Zdrowie i pysznie na talerzu
Małe tarty z karmelizowaną cebulą i tuńczykiem 180

bez cukru, z dowolnego przepisu.  składniki ( 4 sztuki) ciasto kruche 200 g mąki 50 g masła 50 g smalcu 2 - 3 łyżki zimnej wody szczypta soli nadzienie 4 łyżki karmelizowanej cebuli (konfitura z cebuli) np z  tego  przepisu puszka tuńczyka w oleju 8 małych pieczarek (opcjonalnie) żółty ser np cheddar tymianek pieprz przygotowanie   ciasto . Wszystkie(...)Ciasto wyjąć, owinąć folią i schować do lodówki na 30 minut.  tarty:  Wyjąć ciasto z lodówki, podzielić na 4 części, rozwałkować na cienkie placki nieco większe niż foremki (najlepiej robić to między kawałkami folii lub papieru do pieczenia) i wyłożyć nimi posmarowane masłem foremki. Na ciasto położyć formę  wyciętą z papieru do pieczenia

Stare Gary
Prosta szarlotka orkiszowa z korzenną nutą 229

wierzchu). Zrobienie tego ciasta nie powinno zająć zbyt wiele czasu, o ile mamy już przygotowane jabłka (u mnie domowy mus jabłkowy, bez cukru - naturalnie słodki :)). Prosta szarlotka orkiszowa z korzenną nutą 3 szklanki mąki orkiszowej 0,5 szklanki ksylitolu lub cukru trzcinowego 2-3 jajka (w zależności od wielkości) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g masła(...)opcjonalnie) mus jabłkowy - u mnie był to 1 duży słoik - 900 ml i jeden średni - ok. 400 ml Wszystkie składniki (oprócz musu jabłkowego) umieścić w misce i zagnieść gładkie ciasto. Podzielić je na dwie równe części. Standardową blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić jedną częścią ciasta spód (można rozwałkować). Wyłożyć mus jabłkowy i rozporowadzić po cieście. Drugą część

FitKot
Biała pavlova z truskawkami i borówką amerykańską 133

pavlova była moim prezentem dla mojej Mamy w jej dniu. Widziałam, że bardzo smakowała i z czego bardzo się cieszę, bo co jak co, ale znikające w ekspresowym tempie ciasto, cieszy mnie najbardziej :) Jeśli nie robiłaś/eś jeszcze pavlovej, to nie ma się czego bać. A warto, szczególnie teraz kiedy owoców mamy pod dostatkiem :) 'biała pavlova z truskawkami(...)uzyskania gładkiej, błyszczącej i sztywnej piany. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Krótko zmiksować. Na papierze do pieczenia narysować okrąg o średnicy ok.23cm. Wyłożyć pianę i delikatnie ale sprawnym ruchem podnieść boki bezy. Piekarnik nagrzać do 150C (bez termoobiegu). Wsadzić bezę i piec 30 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 100C i piec-suszyć przez

CookYourself
Orzechowa tarta bez mąki i cukru 57

dodać nadzienie i wstawić do piekarnika. Spód musi być kruchy, więc warto go dobrze schłodzić, szczególnie gdy pieczemy tartę bez wcześniejszego podpiekania. Marzysz o pysznym deserze, który nie tylko zaspokoi Twoją potrzebę na słodycze, ale także będzie niskowęglowodanowy? Tarta na słodko , bez dodatku cukru i mąki, to idealne rozwiązanie dla Ciebie! Ta tarta orzechowa z dodatkiem pekanów zachwyci(...)siemienie lniane, sól, erytrytol i masło wymieszać, rozcierając między palcami. Następnie dodać jajko i połączyć wszystko na jednolite ciasto. Następnie rozwałkować ciasto między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wyłożyć nim dno formy. Użyłam formy z ruchomym dnem. Formę wyłożoną ciastem owinąć folią i włożyć do zamrażalki na 30 minut. W międzyczasie przygotować nadzienie. Część orzechów pokroić drobniej

codojedzenia
Stecca. Po prostu. 143

ręką) wymieszać tak, aby składniki się dobrze połączyły i utworzyły lepkie ciasto - ok. 30 sekund. Nie zagniatać! Miskę nakryć folią i odstawić w temperaturze pokojowej na 12-18 godzin, aż ciasto podwoi objętość, a na powierzchni pojawią się bąbelki ( u mnie wyrastało prawie 20 godzin). Ciasto przełożyć na posypaną mąką stolnicę i złożyć 2-3 razy, a następnie delikatnie nadać(...)ściereczkę obsypaną obficie mąką. Wierzch ciasta również delikatnie oprószyć mąką i nakryć ścierką.  Odłożyć ponownie do wyrastania na 1-2 godzin. Ciasto jest gotowe kiedy niemal podwoi objętość, a po dotknięciu palcem pozostaje w nim wgłębienie. W przeciwnym wypadku poczekać jeszcze ok. 15 minut.  Piekarnik nagrzać do temperatury 260 stopni . Blachę do pieczenia natłuścić oliwą. Wyrośnięte ciasto

KUCHARNIA
W marcu jak w garncu. I wiosenny sernik z marchewką 165

zagryzając zęby. W międzyczasie piekę sernik - może nie typowo wiosenny, ale za to optymistycznie pomarańczowy. I z marchewką! Przepis na blogu Ala piecze i gotuje po raz pierwszy zobaczyłam, ekhm ... Ponad trzy lata temu. Wtedy ciągle jeszcze ciasto marchewkowe wydawało mi się trochę niemożliwe , więc sernik z marchewkową wkładką przyciągnął moją uwagę. Urocza dekoracja z marcepanowych marchewek skojarzyła mi się(...)pozostała masę, wyrównać wierzch. Piec w 180 st. C. przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 140 st. C. i piec jeszcze 50-60 minut. Wystudzić w zamkniętym piekarniku. Całkowicie ostudzony sernik schłodzić w lodówce minimum 3-4 godziny przed podaniem. Mascarpone, cukier puder i sok z pomarańczy utrzeć na gładki lukier, posmarować nim wierzch ciasta. 1/4 marcepanu zabarwić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort czekoladowo-miętowy 249

zaczerpnięte z różnych stron, książek, zeszytów mamy lub są zlepkiem kilku różnych przepisów. Jednak ten tort zaliczam do ciast, które od samego początku do samego końca były tworzone bez żadnych pomocy czy inspiracji. Tort czekoladowo - miętowy , który chciałabym wam pokazać fantastycznie orzeźwia i chłodzi dzięki mięcie, nie jest przesłodzony, za to jest bardzo lekki i świetnie wyważony(...)świeżej, prosto z ogrodu to oczywiście możemy posiłkować się herbatami miętowymi czy miętą z marketu. Jeśli jednak mamy możliwość to warto kupić prawdziwą, dobrą miętę... jeśli nawet nie do ciasta, to po prostu do picia czy innych potraw. Oprócz tego aby uzyskać miętowy smak (nie rozcieńczając kremów zbytnio) będziemy potrzebować kropli miętowych z apteki. Nie lubię używać aromatów, dlatego krople

Jedzeniomania
Chleb pomidorowy z oliwkami 149

wyrośnie…. a Małżonek już tupał nogą, bo potrzebował piekarnik do pieczenia swojej pizzy :)! Nie powinna to być wina zakwasu, bo dokarmiłam go trzykrotnie zanim nastawiłam zaczyn…. Wyrabiałam też -tak mi się wydaje – wystarczająco długo…. Dodatkowo po tak długim wyrastaniu, mimo sporej ilości mąki ciasto przykleiło mi się do ściereczki i musiałam je lekko odrywać(...)wykonaniu innych Piekących …:)! Dziękuję Wam za wspólne pieczenie i pozdrawiam:) Chleb pomidorowy z oliwkami Zakwas: 55 g aktywnego zakwasu z mąki żytniej razowej, 200 g mąki orkiszowej białej, typ 630 lub 700, 200 g wody, 1 jabłko, starte na tarce jarzynowej Wszystkie składniki wymieszać, przykryć folią i odstawić na minimum 12 godzin. Ciasto właściwe: cały zaczyn, około

UgotujmyTo.pl
20 pomysłów na keto słodycze! 146

Praliny bounty bez cukru Praliny bounty to uproszczona wersja przepisu na keto bounty, tym razem bez dodatku mleka kokosowego. Również wegańskie i również niskowęglowodanowe praliny będące zdrowszą wersją znanych wszystkim kokosowych batonów bounty. Fenomenalnie proste w przygotowaniu, podwójnie kokosowe, dodatkowo bez cukru, bez glutenu i bez laktozy. Keto mus czekoladowy(...)szpinakiem Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Sos serowo-śmietanowy Keto bułki z siemieniem lnianym Puree z kalafiora Bułki bez drożdży Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Pizzerinki na serku wiejskim Boczniaki ala strogonow Keto panini Gnocci kalafiorowe Zobacz więcej keto przepisów Przepisy sezonowe Frittata ze szpinakiem Ciasto z rabarbarem Stir fry ze szparagami

WegePrzepis
Szarlotka z kruszonką bez cukru 168

szklanki mąki tortowej 1 kostka masła 200g 1 jajko 1/4 szklanki ksylitolu  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1.5 kg kwaskowych jabłek (lub 800 g musu jabłkowego) cynamon - ile lubicie :)  PRZYGOTOWANIE Z podanych składników zagniatamy ciasto - do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, proszek do pieczenia, słodzidło i pokrojone w kostkę zimne masło (możemy wykorzystać malakser/termomix itp). Robimy

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto z truskawkami, kruszonką i bezową kratką 195

ciasta i dla nas, degustatorów :) (foremka 26 x 40 cm)  Składniki: ok. 1 kg świeżych truskawek 125 g borówki amerykańskiej (brak na zdjęciu) 200 g masła o temperaturze pokojowej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 7 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 425 g mąki pszennej tortowej 200 g cukru do ubicia bezy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej(...)wycisnęłam na owocach tworząc kratkę. Pozostałą kruszonkę rozsypałam na cieście, najwięcej we wgłębienia, tam, gdzie były owoce. Foremkę z ciastem wstawiłam do nagrzanego piekarnika na około 25 minut. Po tym czasie zmniejszyłam temperaturę do 160 ° C i zostawiłam ciasto w piekarniku jeszcze na około 45 minut. Kiedy beza na wierchu nabrała złotego koloru wyjęłam ciasto z piekarnika i zostawiłam

Kuchnia u Krysi
Ciasto Kubuś 271

składników. Blachę o wymiarach 25x40 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w 165 stopniach przez 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Zimny biszkopt nasączyć wodą z dodatkiem soku z ½ cytryny. Krem budyniowy: 1 litr soku przecierowego typu Kubuś, smak dowolny 3 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 3 łyżki cukru 200 g masła Wszystkie składniki(...)zmiksować do otrzymania gęstego kremu. Masę wyłożyć na krem budyniowy, wyrównać. Dodatkowo: 50 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady Czekolady zetrzeć na tartce na grubych oczkach bezpośrednio nad ciastem, rozprowadzając równomiernie. Ciasto schłodzić w lodówce. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Sernik łaciaty 116

window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 paczki herbatników po 100g 5 jajek 100g miękkiego masła 3/4szkl. cukru 32g cukru waniliowego 1kg sera w wiaderku 1 budyń śmietankowy bez cukru (40g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżeczki kakao 3 łyżki śmietany 30% 100g mlecznej czekolady Sposób przygotowania: Jajka wyjęłam wcześniej z lodówki, żeby nabrały temperatury pokojowej. żółtka oddzieliłam(...)Masę w formie lekko przemieszałam widelcem. Sernik piekłam ok. 55 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu sernik studziłam w formie na metalowej kratce. Gdy sernik wystygł, przygotowałam polewę. Smietanę podgrzałam i wrzuciłam do niej połamaną na kawałki czekoladę. Odczekałam minutę i wymieszałam do uzyskania jednolitej polewy. Czekoladą polałam ciasto. Sernik przed podaniem chłodziłam całą

Waniliowe Improwizacje