Dyniowe ciasto bezglutenowe z bakaliami i orzechami

Dyniowe ciasto bezglutenowe z bakaliami i orzechami

Dyniowe ciasto bezglutenowe z bakaliami i orzechami

Przepis na : deser

Ciasto jest bardzo bogate w smaku.  Jest wilgotne i pulchne a dodatek rodzynek i żurawiny nadaje mu dużo specyficznej słodkości.  A polewa z orzechami zapewnia mnóstwo przyjemnej chrupkości.  Robiłam je już kilka razy i zawsze się udaje. Jest smaczne nawet po kilku dniach. Składniki na średnią blachę: 350 g mąki bezglutenowej, biszkoptowej - użyłam własnej mieszanki 200 - 250 g cukru 4 jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 szkl. oleju 2 duże garście startego miąż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bezglutenowe, orzechy, dynia, tarta, ciasto, ciasto snickers, bułki, snikers, ciasto z orzechami, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, szybkie ciasto, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , szybkie ciasto bez pieczenia, ciasta z masa, bułki bezglutenowe

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.