ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1085/2671)

ciasto o ciekawie brzmiącej nazwie hucułek, tutaj dodam że ciasto bardzo szybko znikło . 157

Moze się wydawać że pracy dużo ale wystarczy dzień wczesniej zrobić ciasto kruche .Na dużą blachę .Na drugi dzień wałkowałam i piekłam dwa ciasta z tego

Moje Wyroby
Sernik z rosą 70

ciasto kruche, przez chwilę siekamy nożem a następnie zagniatamy i wstawiamy do lodówki na ok godzinę do schłodzenia. ciasto rozwałkowujemy na wielkość blaszki na stolnicy oprószonej mąką, następnie przekładamy do blaszki o wymiarach 40×26 cm wyłożonej papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzamy i nakłuwamy widelcem, gotowe ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy(...)lekko przestudzony kruchy spód i ponownie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 45-50 minut do momentu aż masa serowa się zetnie. Przygotowanie pianki bezowej: przygotowanie pianki zaczynamy ok 10 min przed końcem pieczenia ciasta. Białka wraz ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier i ubijamy na sztywną

Blog kulinarny S9.PL
Sernik z jabłkami 115

Rozwałkować i wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiec w 190 stopniach około 15 minut. Ser: 1,4 kg sera 80 g masła (temp. pokojowa) 4 jajka (białka osobno + 3 z ciasta) 250 ml śmietanki 30% 250 - 300 g cukru drobnego do wypieków 2 budynie waniliowe (40 g bez cukru) 1 laska wanilii (ziarenka) 1 Ser mielimy(...)Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jeśli są soczyste to odciskamy sok.  Na podpieczonym spodzie kruchym rozkładamy jabłka, posypujemy cynamonem, następnie wykładamy masę serową. Całość pieczemy w 170 stopniach około 50 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika :-) Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

kruche babeczki
Odrywane bułeczki z nadzieniem bolognese 132

oliwę z oliwek, natomiast jeżeli jest zbyt zbite dodaję odrobinę więcej ciepłej wody. Wyrabiam dokładnie ciasto, tak długo aż uzyskam gładką i jednolitą masę. Trwa to około 10 minut. Ciasto odstawiam do wyrośnięcia na godzinę. Powinno podwoić swoją objętość.  Nadzienie a'la bolognese 400 gram mielonego mięsa drobiowego  1/3 papryki czerwonej  1/2 cebuli czerwonej  ząbek czosnku(...)czosnek i paprykę. Dodaję mięso oraz przyprawy (bez cukru i soli) i całość rumienię na oliwie przez kilka minut. Wlewam bulion oraz koncentrat pomidorowy i duszę składniki jeszcze 5 minut. Doprawiam do smaku solą i cukrem. Studzę.  Przygotowuję dwie duże blachy, które wykładam papierem do pieczenia. Niewielką porcję wyrośniętego ciasta rozciągam w dłoniach na kształt koła

Mango Papaja
Beza kawowa z kremem czekoladowym i malinami 170

Już kilka razy pisałam, że beza z kremem jest lubiana przez nas wszystkich , rodzinę i przyjaciół. Jeśli tylko mam nadmiar białek to piekę coś bezowego. Najbardziej

Smaczna Pyza
Tort bezglutenowy, bez laktozy i bez jajek 133

Tort  Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki ryżowej pół szklanki mąki kokosowej pół szklanki mąki gryczanej 1 łyżeczka proszki do pieczenia 1 łyżeczka sody

nietadieta
Tort piaskowy świąteczny 97

trudniej mi się piecze z przepisu, gdzie nie ma zdjęcia wypieku. Jednak przepis bez zdjęcia ma również swoje dobre strony. Kopi wykonanego wypieku nie da się porównać z oryginałem:). Staram się jednak wiernie odtwarzać przepisy Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Czasami pomijam tylko sposób dekorowania ciasta. To ciasto jest dla wszystkich a szczególnie dla osób, które są na diecie bezglutenowej. Masło klarowane(...)będzie gotowe do miksowania.   Ja do wykonania tego ciasta użyłam ręcznego miksera. Tort piaskowy – pod tą nazwą zapisany jest w książce Lucyny Ćwierczakiewiczowej „Jedyne praktyczne przepisy...” Tort kojarzy się nam z nasączonym ciastem biszkoptowym przełożonym różnymi kremami. To ciasto nie przypomina nam klasycznego tortu. Składa się z jednego spodu bez konieczności nasączania, bo już samo w sobie jest

Leśny Zakątek
Ciasto czekoladowe lekko ciągnące 197

świetny dodatek do niemalże każdego ciasta. Ciasto czekoladowe Składniki: foremka 15 cm x 25 cm 50 g masła 50 ml oleju 50 g gorzkiej czekolady, 70 % kakao 2 duże jajka 200 g cukru 80 g muscovado cukru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 150 g mąki 4 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli Do podania 250 ml śmietanki(...)Wlej czekoladową mieszankę i zmiksuj krótko. W drugim naczyniu wymieszaj mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodaj suche składniki do czekoladowej masy i wymieszaj łyżką. Wyłóż foremkę papierem do pieczenia. Rozprowadź masę równomiernie i wstaw foremkę do nagrzanego piekarnika. Piecz ciasto przez 30 minut. Ciasto wyrasta ale po wyjęciu z piekarnika opada. Taka jego natura. Ostudź ciasto

codojedzenia
Piernikowa delicja z konfiturą 109

tylko mikserem. Mąki, kakao, przyprawę do piernika przesiewam. Dodaję w dwóch porcjach i mieszam delikatnie już łyżką od spodu. Dno formy o wymiarach 20 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto, wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni na 20 minut. Pianka piernikowa: Serek mascarpone, śmietanę kremówkę z cukrem pudrem ubijam na sztywno. Pierniki rozdrabniam malakserem na pył.Żelatynę(...)mikrofalówce. Dodaję do musu owocowego i mieszam. Bezy:  Białka wyjmuje wcześniej z lodówki dobrze jak będą miały temperaturę pokojową .Ubijam mikserem na sztywno. Dodaję stopniowo po łyżce cukru i dopiero jak on się rozpuści dodaję kolejną łyżkę cukru.  Na końcu dodaję ocet winny i cały czas miksuję do połączenia składników. Bezę przekładam do worka cukierniczego i  nakładam

wesoła kuchnia
CIASTO UCIERANE, Z JABŁKAMI I CYNAMONEM, NA MĄCE ORKISZOWEJ 246

dałam cały ksylitol do masła, a część miała być do cynamonu i do obsypania (wypróbuję tę wersję następnym razem). Niemniej ciasto baaardzo smaczne i w tej wersji. No i bez zakalca (co ponoć się zdarza), pomimo dużej wilgotności. Piekłam w tortownicy 26cm (ciemnej). Składniki: - 350g mąki orkiszowej białej (u mnie typ750)     lub 2 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki(...)łyżeczki proszku do pieczenia - 2 jajka - 2 łyżeczki mielonego cynamonu - szczypta soli - 0,5kg obranych jabłek Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki przesmarować masłem. Przygotować sobie jabłka, tzn. obrane pokroić na ćwiartki i następnie jeszcze na plasterki. Można skropić sokiem z cytryny i odstawić. W misce wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia, solą i ksylitolem

Smaczne Zdrowe
Ciasto z dynią i jabłkami. 184

Składniki : 35 dkg miąższu z dyni bez pestek i skórki 2 duże jabłka 20 dkg masła 20 dkg cukru 3 duże jajka 25 dkg mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania ( opcjonalnie ) Sposób wykonania :   D ynię obieramy ze skórki, usuwamy pestki ( najlepiej to zrobić stołową łyżką ), miąższ kroimy na małe kawałki. Ścieramy ta tarce(...)masa się już dobrze połączy ze sobą, wlewamy mleko, mieszamy. Wsypujemy partiami przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę, dokładnie mieszamy drewnianą pałką lub łyżką , aby masa miała jednolitą konsystencję. Na końcu wsypujemy startą dynię i mieszamy łyżką. Gotowe ciasto wykładamy na blachę lub dużą tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, równo rozsmarowujemy. Na wierzch ciasta układamy wcześniej

Przepisy i porady kulinarne
Biszkopt czekoladowy (paleo) 190

koniec mieszania wlewaj powoli olej i następnie ocet. Piecz w 180° aż do suchego patyczka, co w przypadku płaskiego ciasta w okrągłej czarnej foremce (na typowy tort) zajmie 17-20 minut, a w srebrnej prostokątnej (chlebowej) formie nawet 45-50 minut – tak, kolor też ma wpływ na czas pieczenia. Przeczytaj więcej o składnikach i ich miejscu w zdrowym(...)ilość znacznie ograniczyć. Oryginalny przepis z miodem nie jest dla osób na niskowęglowodanowym paleo . PaleoSMAK Ciasto samo z siebie jest bardzo czekoladowe i pyszne, a upieczone w okrągłej foremce  i przełożone jakąś zdrową masą będzie fantastycznym tortem! Tak, możesz mieć tort bez glutenu (bez zbóż w ogóle)! Smacznego! Wartości odżywcze Wartość energetyczna Węglowodany Tłuszcze Białko przyswajalne błonnik

PaleoSMAK
Czekoladowe Ciasto ze Śmietanowym Kremem Czekoladowym, Bitą Śmietaną i Wiśniami - Przysmak Szwarcwaldzki 295

połączeń smakow ych wśród czekoladowych ciast jakie moż em y przygotować. Wszystkie składniki idealnie do siebie pasują tworząc elegancki, niepowtarzalny w smaku deser, który pokochają wszyscy wielbiciele czekolady. Czekoladowe Ciasto ze Śmietanowym Kremem Czekoladowym, Bitą Śmietaną i Wiśniami - Przysmak Szwarcwaldzki - Składniki: Masa C zekoladowa: 6 00 ml śmietanki kremówki 200 g groszków z mlecznej czekolady (lub połamanej czekolady(...)pieczenia cukier waniliowy Warstwa Wiśniowa: 75 ml syropu po wiśniach w zalewie 25 ml wody 2 łyżki cukru pudru łyżeczka mąki ziemniaczanej 250 g wiśni bez pestek (mogą być mrożone) (ewentualnie zamiast przygotowywania frużelin y moż emy użyć konfitu rę wiśniową) Polewa Czekoladowa: 100 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady gorzkiej łyżka wódki Czekoladowe Ciasto ze Śmietanowym Kremem

Słodka Strona
Sernik jagodowy z kremem 94

Owocowy sernik z puszystym kremem na kruchym spodzie. Przygotowanie: 40 minut Koszt: tanie Jak pewnie zauważyliście, moja strona przeszła małą przemianę. Jak to mówią, kobieta zmienną

zdrowo i aktywnie
Sernik jagodowy z kremem 102

Owocowy sernik z puszystym kremem na kruchym spodzie. Przygotowanie: 40 minut Koszt: tanie Jak pewnie zauważyliście, moja strona przeszła małą przemianę. Jak to mówią, kobieta zmienną

Zdrowie i pysznie na talerzu
Małe tarty z karmelizowaną cebulą i tuńczykiem 166

bez cukru, z dowolnego przepisu.  składniki ( 4 sztuki) ciasto kruche 200 g mąki 50 g masła 50 g smalcu 2 - 3 łyżki zimnej wody szczypta soli nadzienie 4 łyżki karmelizowanej cebuli (konfitura z cebuli) np z  tego  przepisu puszka tuńczyka w oleju 8 małych pieczarek (opcjonalnie) żółty ser np cheddar tymianek pieprz przygotowanie   ciasto . Wszystkie(...)Ciasto wyjąć, owinąć folią i schować do lodówki na 30 minut.  tarty:  Wyjąć ciasto z lodówki, podzielić na 4 części, rozwałkować na cienkie placki nieco większe niż foremki (najlepiej robić to między kawałkami folii lub papieru do pieczenia) i wyłożyć nimi posmarowane masłem foremki. Na ciasto położyć formę  wyciętą z papieru do pieczenia

Stare Gary
Prosta szarlotka orkiszowa z korzenną nutą 218

wierzchu). Zrobienie tego ciasta nie powinno zająć zbyt wiele czasu, o ile mamy już przygotowane jabłka (u mnie domowy mus jabłkowy, bez cukru - naturalnie słodki :)). Prosta szarlotka orkiszowa z korzenną nutą 3 szklanki mąki orkiszowej 0,5 szklanki ksylitolu lub cukru trzcinowego 2-3 jajka (w zależności od wielkości) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g masła(...)opcjonalnie) mus jabłkowy - u mnie był to 1 duży słoik - 900 ml i jeden średni - ok. 400 ml Wszystkie składniki (oprócz musu jabłkowego) umieścić w misce i zagnieść gładkie ciasto. Podzielić je na dwie równe części. Standardową blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić jedną częścią ciasta spód (można rozwałkować). Wyłożyć mus jabłkowy i rozporowadzić po cieście. Drugą część

FitKot
Biała pavlova z truskawkami i borówką amerykańską 119

pavlova była moim prezentem dla mojej Mamy w jej dniu. Widziałam, że bardzo smakowała i z czego bardzo się cieszę, bo co jak co, ale znikające w ekspresowym tempie ciasto, cieszy mnie najbardziej :) Jeśli nie robiłaś/eś jeszcze pavlovej, to nie ma się czego bać. A warto, szczególnie teraz kiedy owoców mamy pod dostatkiem :) 'biała pavlova z truskawkami(...)uzyskania gładkiej, błyszczącej i sztywnej piany. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Krótko zmiksować. Na papierze do pieczenia narysować okrąg o średnicy ok.23cm. Wyłożyć pianę i delikatnie ale sprawnym ruchem podnieść boki bezy. Piekarnik nagrzać do 150C (bez termoobiegu). Wsadzić bezę i piec 30 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 100C i piec-suszyć przez

CookYourself
Orzechowa tarta bez mąki i cukru 38

dodać nadzienie i wstawić do piekarnika. Spód musi być kruchy, więc warto go dobrze schłodzić, szczególnie gdy pieczemy tartę bez wcześniejszego podpiekania. Marzysz o pysznym deserze, który nie tylko zaspokoi Twoją potrzebę na słodycze, ale także będzie niskowęglowodanowy? Tarta na słodko , bez dodatku cukru i mąki, to idealne rozwiązanie dla Ciebie! Ta tarta orzechowa z dodatkiem pekanów zachwyci(...)siemienie lniane, sól, erytrytol i masło wymieszać, rozcierając między palcami. Następnie dodać jajko i połączyć wszystko na jednolite ciasto. Następnie rozwałkować ciasto między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wyłożyć nim dno formy. Użyłam formy z ruchomym dnem. Formę wyłożoną ciastem owinąć folią i włożyć do zamrażalki na 30 minut. W międzyczasie przygotować nadzienie. Część orzechów pokroić drobniej

codojedzenia
Stecca. Po prostu. 131

ręką) wymieszać tak, aby składniki się dobrze połączyły i utworzyły lepkie ciasto - ok. 30 sekund. Nie zagniatać! Miskę nakryć folią i odstawić w temperaturze pokojowej na 12-18 godzin, aż ciasto podwoi objętość, a na powierzchni pojawią się bąbelki ( u mnie wyrastało prawie 20 godzin). Ciasto przełożyć na posypaną mąką stolnicę i złożyć 2-3 razy, a następnie delikatnie nadać(...)ściereczkę obsypaną obficie mąką. Wierzch ciasta również delikatnie oprószyć mąką i nakryć ścierką.  Odłożyć ponownie do wyrastania na 1-2 godzin. Ciasto jest gotowe kiedy niemal podwoi objętość, a po dotknięciu palcem pozostaje w nim wgłębienie. W przeciwnym wypadku poczekać jeszcze ok. 15 minut.  Piekarnik nagrzać do temperatury 260 stopni . Blachę do pieczenia natłuścić oliwą. Wyrośnięte ciasto

KUCHARNIA