ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1087/2671)

Ciasto Dyrektora – pyszny smakołyk na szczególne okazje 339

mleczka, migdałów i czekolady na wierzchu.   Składniki na ciasto Dyrektora: Biszkopt kakaowy: 5 jajka rozmiar L 120 g mąki pszennej typ 450 lub 500 (niepełna szklanka) 100 g cukru (pół szklanki) łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao   Krem budyniowy: 1 l mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (po 40 g każde) łyżka maki pszennej(...)mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Masę wylewamy na blaszkę (moja ma wymiary 25×30 cm), której dno wykładamy papierem do pieczenia lub natłuszczamy i posypujemy bułką tartą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka) w trybie góra-dół. Przez pół godziny ciasto studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach

e-PrzepisyKulinarne
Chałka z kruszonką 76

samej kruszonki niech pierwszy podniesie rękę :) Niedziela w domu więc pieczenie weszło nam w krew. Ciasta całego nie zjemy, za to chałkę spokojnie uda nam się pochłonąć w dwa dni. Dlatego padło na nią. W Thermomixie robi się właściwie sama, my musimy jej trochę pomóc. Oczywiście można zrobić bez pomocy Thermomixa - należy ręcznie wyrobić ciasto :) Przepis jest niby(...)dodać mąkę i sól - wyrobić czas 3 min/ poz Interwał pozostawić w naczyniu miskującym do wyrośnięcia na ok 30 min (najlepiej jak nie będzie przeciągów ;)) blachę wyłożyć papierem do pieczenia  wyrośnięte ciasto przełożyć na blat, podzielić na 2 części . Z akżdej uformować trzy wałeczki i zapleść warkocz. (u mnie ciasto nie wyroło na maksa więc zrobiłam tylko jeden

Gotowanie z pasją
Chałka z kruszonką 96

samej kruszonki niech pierwszy podniesie rękę :) Niedziela w domu więc pieczenie weszło nam w krew. Ciasta całego nie zjemy, za to chałkę spokojnie uda nam się pochłonąć w dwa dni. Dlatego padło na nią. W Thermomixie robi się właściwie sama, my musimy jej trochę pomóc. Oczywiście można zrobić bez pomocy Thermomixa - należy ręcznie wyrobić ciasto :) Przepis jest niby(...)dodać mąkę i sól - wyrobić czas 3 min/ poz Interwał pozostawić w naczyniu miskującym do wyrośnięcia na ok 30 min (najlepiej jak nie będzie przeciągów ;)) blachę wyłożyć papierem do pieczenia  wyrośnięte ciasto przełożyć na blat, podzielić na 2 części . Z akżdej uformować trzy wałeczki i zapleść warkocz. (u mnie ciasto nie wyroło na maksa więc zrobiłam tylko jeden

Gotowanie z pasją
Babka budyniowa z budyniem czekoladowym – pyszna i wilgotna 136

oleju – około 3/4 szklanki 250 ml – użyłam oleju rzepakowego 4 jajka (rozmiar L) 3 budynie czekoladowe bez cukru (użyłam Dr Oetker 45 g w sumie 135 g) 160 g drobnego cukru kryształ – około 3/4 szklanki 250 ml 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego/wanilinowego szczypta soli na polewę: około 4 łyżek zimnego mleka 1 łyżeczka(...)najwolniejszych obrotach do połączenia się składników. Pieczenie babki budyniowej: Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170°C na drugą od dołu półkę, i piekę około 50 minut do suchego patyczka, długość pieczenia zależy od piekarnika i od foremki. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczoną babkę wyjmuję

Uwaga Babcia Gotuje
SZYBKIE DANIA Z TRUSKAWKAMI – 8 propozycji 208

wiosny i lata. Pachnie tym, czym wiosna i początek lata pachnieć powinien. Truskawkami. Można go zrobić na 2 sposoby, na bazie z ciasteczek lub tradycyjnym biszkopcie. W wersji bez pieczenia – jest naprawdę super szybki do zrobienia. 3. Muffiny z truskawkami Wrzucam Wam przepis na muffiny z rabarbarem, ale oczywiście możemy je zrobić identycznie z truskawkami. Muffiny robię(...)jeszcze nie śniłam Sorbety są niskokaloryczne i doskonałe na upały. Natomiast opisanew przepisie lody śmietankowe „nieco” kaloryczne, ale taaakie pyszne… 6. Błyskawiczny sernik na zimno bez pieczenia Nie byłabym sobą, gdyby w tym zestawieniu szybkich dań z truskawkami nie dodała – błyskawicznego sernika na zimno bez pieczenia. Słodki, ale nie za słodki. Truskawkowy

W Kawiarence
Szybkie ciasto bez glutenu, czekoladowo-karmelowe 140

rujnuję twoja dietę). Składniki : (Ja przygotowywałem w formie do pieczenia chleba o wymiarach 26cm x 12cm) Spód ciasta: ½ szklanki orzechów nerkowca ⅓ szklanki mąki migdałowej 2 łyżeczki kakao 1 łyżka miodu Przygotowanie: Orzechy musimy namoczyć w wodzie przez minimum 4 godziny, albo najlepiej przez całą noc. Wykładamy papierem formę do pieczenia. Wszystkie składniki wkładamy do blendera, blendujemy i rozkładamy(...)miodu Przygotowujemy ostatni etap naszego ciasta – czekoladową górę. Ponownie wrzucamy wszystko do blendera (na szczęście nie trzeba go czyścić). Wszystko blendujemy, ąż składniki połącza się w jednolite ciasto. Potem ostrożnie wylewamy na karmelowe nadzienie tak aby powstała równa warstwa. Odkładamy do lodówki na około 2 godziny i gotowe. Smacznego ! Artykuł Szybkie ciasto bez glutenu, czekoladowo-karmelowe pochodzi

PaleoLife
KRUCHE CIASTECZKA ORKISZOWE Z PESTKAMI DYNI 190

użyciu haka miksera zagnieść kruche ciasto. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Z powstałej masy odrywamy male kawałki i toczymy kulki wielkości orzecha włoskiego. Następnie spłaszczamy je dłońmi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i widelcem odduszamy ślady. Powstanie fajny wzorek. U mnie część była z wzorkiem część bez. Gotową blaszkę wstawiłam na ok.10 minut do lodówki

Smaczne Zdrowe
Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami 119

Przepis autorski (mój). Ciasteczka są pyszne i już podczas pieczenia kuszą swoim obłędnym aromatem. Kokos i pistacje.... Mmmm... Idealnie komponują się z karmelem, czekoladą lub po prostu cukrem pudem. Nie są zbyt słodkie i to od Was zależy czym je udekorujecie. U mnie znikają w iście ekspresowym tempie, więc na szybkiego posypuję pudrem i już ich nie ma. (około(...)pistacji (użyłam solonych i prażonych; waga bez łupinek) 20g wiórek kokosowych Pistacje zmielić (młynkiem/malakserem) na drobniutkie kawałki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i schłodzić (około 20 minut) w lodówce. Następnie ciasto cienko rozwałkować (podsypując odrobiną mąki) i wykrawać z niego dowolne kształty. Ciasteczka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około

Di gotuje
SERNIK KAJMAKOWY + FILMIK 54

Bardzo smaczny sernik kajmakowy mocno kremowy. Ciasto łatwo się przygotowuje i pysznie smakuje.  SKŁADNIKI :  200 g dowolnych ciastek maślanych 100 g masła  3 jajka 1 szklanka cukru ( można dodać mniej ) 200 ml śmietany 30 % 1 kg sera wiaderkowego 1 budyń waniliowy bez cukru 40 g  460 g masy kajmakowej dowolne orzechy do posypania  PRZYGOTOWANIE(...)budyń waniliowy bez cukru.  Dodaję również kajmak o smaku krówkowym, masa ma 460 g. Trochę kajmaku zostawiamy do dekoracji na wierzch sernika.  Ser mamy wymieszany. Wylewamy go na ciasteczka.  Sernik piekę 1 godzinę , temperatura 170 *, funkcja termoobieg. Na dno piekarnika dobrze jest włożyć pojemnik z wodą około 300 ml wystarczy. Ciasto wkładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
BAGIETKI Z SAMOPSZY, PŁASKURKI I ORKISZU 130

meeeega puchate). Ciasto dzielimy na 4 części, z każdej formujemy wałek, skręcamy go, obtaczamy w mące i odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Blachę z bagietkami odstawiamy na  ok. 20-30 minut, do napuszenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy ok. 20 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu, z parą wodną

Smaczne Zdrowe
Babka ajerkoniakowo - kawowa 143

kawy rozpuszczalnej w proszku * Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia przesiać i wymieszać. Masło utrzeć z cukrem na bardzo jasną i bardzo puszystą masę ( to kolejny warunek udanego wypieku w przypadku ciasta ucieranego - masło z cukrem musi być naprawdę bardzo dobrze utarte; masa maślana powinna być bardzo jasna i puszysta(...)kawę w proszku i wymieszać ( u mnie część bez kawy była trochę większa ). Do foremki na babkę o pojemności około 1,5 litra i średnicy w najszerszym miejscu około 20 - 23 cm, wysmarowanej masłem i oprószonej mąką lub bułką tartą, wyłożyć jasne ciasto, wyrównać. Na to wyłożyć ciasto kawowe, wyrównać. Piec w temperaturze 175°C przez około 40 minut

Opowieści z piekarnika
Ciasto z bananami i kremem jogurtowym 885

proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto przelewamy do foremki, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia, i rozprowadzamy równomiernie. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut. Odstawiamy do wystygnięcia, następnie przekrawamy na połowę, jeden kawałek wkładamy na dno blaszki z powrotem (już bez papieru do pieczenia). Robimy krem jogurtowy. Żelatynę zalewamy(...)jogurtowego i układamy na nim połówki bananów. Polewamy je połową pozostałego kremu i przykrywamy drugim biszkoptem. Do pozostałego kremu dodajemy pokrojone w kostkę banany i wylewamy masę na wierzch ciasta. Wyrównujemy i wkładamy ciasto na noc do lodówki, krem musi się "ściągnąć" dzięki żelatynie. Przed podaniem posypujemy czekoladą Krem jogurtowy może wydawać się rzadki, ale nie przejmujmy się tym, ponieważ

Piekę, bo lubię
Zdrowe batony TWIX – bezglutenowe i wegańskie 94

kokosowego – 1 łyżeczka syropu daktylowego/klonowego Mąkę, cukier i olej mieszamy, na koniec dodajemy syrop i dokładnie łączymy. Tak przygotowane ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy 10 x 20cm (im węższa i dłuższa tym lepiej) i pieczemy w 180 stopniach przez 10-15 minut (aż lekko się zarumienią). Składniki na karmel: – 260-300g daktyli(...)ciastku i wkładamy do zamrażarki na 30 minut. Składniki na czekoladę: – 200g gorzkiej czekolady *opcjonalnie: 1 łyżka oleju kokosowego Czekoladę roztapiamy z olejem koksowym (lub bez) w kąpieli wodnej lub mikrofali. Ciasto z karmelem wyciągamy z zamrażarki i kroimy na mniejsze batony. Każdy z batonów zatapiamy w czekoladzie i odkładamy na kratkę do studzenia, wstawiamy do lodówki

Be Fit Be Strong
Chleb piwno-cebulowy (na zakwasie) 116

przykryć miskę folią spożywczą i odstawić na 8-12 godzin w temperaturze pokojowej. Zakwas po tych godzinach powinien mieć gąbczastą strukturę, być napowietrzony i lekko kwaśny.   W DNIU PIECZENIA Cebulę drobno pokroić, przełożyć na rozgrzaną patelnie z niewielką ilością oleju i zeszklić, aż zrobi się miękka. Wystudzić.   Z przygotowanego dzień wcześniej zakwasu odważyć 350 g. Resztę przełożyć(...)gdzie ciasto wyrasta, było bez przeciągów.   Dwie keksówki o długości 20 cm (lub jedną długą) wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Do każdej przełożyć połowę ciasta, wyrównać. Keksówki przykryć ściereczką i odstawić na kolejne 3-4 godziny do garowania.   Po tym czasie piekarnik rozgrzać do temperatury 220 st.C umieszczając na dole naczynie z wodą (pieczenie

Nastoletnie Wypiekanie