ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:550/1234)

Gofry bez cukru 164

Kupiłam sobie całkiem niedawno w sieci Lidl gofrownicę. Od razu z zapałem wzięłam się za robienie gofrów. Przepis wzięłam z  tej strony. . Polecam te gofry

Na słodko lub wytrawnie
Wiśniowy przekładaniec 2164

przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodawać stopniowo do masy jajecznej, delikatnie mieszać łyżką do połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy- dno formy wyłożyć papierem do pieczenia (boków formy nie wykładać papierem ani nie smarować tłuszczem)- ciasto przełożyć do formy, wyrównać i piec w 180 stopniach przez około 20 minut do tzw. suchego patyczka- po upieczeniu(...)wierzch biszkoptu wyłożyć resztę masy wiśniowej, wyrównać, całość schłodzić- ciasto porcjować schłodzone, przechowywać pod przykryciem w lodówceWiśniowy przekładaniec dobrze się kroi, a warstwy bardzo ładnie ze sobą kontrastują dzięki różnicy kolorów. Biszkopty można nasączyć dowolnym ponczem, jeśli lubi się ciężkie, wilgotne ciasta. Według mnie nie jest to konieczne, gdyż bez ponczu ciasto ma lżejszy charakter, idealny na letni podwieczorek

Smakołyki Bereniki
Ciasto czekoladowe z wiśniami i chilli 200

masła 120 ml oleju rzepakowego Wielkopolski 30 ml oleju rzepakowego Wielkopolski z chili 200 g kwaśnej śmietany 12% 350 g mrożonych wiśni bez pestek 300 g mąki pszennej tortowej 20 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g białej czekolady 100 g śmietany 30% 1 płaska łyżeczka żelatyny 1 owoc granatu (w sezonie można wykorzystać wiśnie) WYKONANIE(...)połączenia składników. W osobnej misce wymieszać ze sobą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Na koniec dodać wiśnie, wymieszać i wsypać całość do masy mokrej. Wymieszać wszystkie składniki szpatułką i przelać do formy tortowej. Wyrównać górę i włożyć do piekarnika. Piec około 50 minut, po czym wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Żelatynę wsypać do szklanki i zalać odrobiną wody

Passions hobbies life
Gryczana szarlotka z kokosową posypką | bezglutenowe | dietetyczne | bez laktozy 289

Uwielbiam szarlotkę mojej babci Jasi. Tego smaku nikt nie przebije, jest jedyna w swoim rodzaju.. krucha, mocno cynamonowo-jabłkowa. Trzymając się zdrowego stylu życia tęsknię

Czarnawisienka
Torcik ananasowo – kokosowy bez pieczenia 317

marką dr Gerard, podobnie jak Ciasto Lemon Bez Pieczenia . Torcik jest nie za słodki, ładnie się prezentuje i jest ciekawy w smaku. Lubię połącznie ananasa z kokosem, polecam… Torcik ananasowo – kokosowy bez pieczenia Składniki: Spód: 220g kakaowych, podwójnych markiz Mafijnych Black dr Gerard 100g roztopionego, ostygniętego masła 1 łyżeczka kakao bez cukru Krem: 250g serka(...)przełożyć do blendera i zmiksować. Dodać roztopione masło, kakao i wymieszać. Masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 23cm i wyrównać, lekko docisnąć. Krem: 3. Żelatynę zalać zimną wodą i wymieszać. Odstawić na około 15 minut, aby napęczniała. Napęczniałą żelatynę postawić na gazie i podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż się rozpuści (potrwa

Mała Cukierenka
Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy 297

Moje ulubione, zdrowe, pożywne i szybkie śniadanie to ostatnio „ Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy „. Uwielbiam ją za cynamonowy smak (wymieszana z mlekiem

Moja Delicja
Wigilijny barszcz czerwony z uszkami (doskonały dla dzieci) 1258

dodajemy pół łyżki soli i gotujemy do miękkości warzyw (ok. 40 minut). Wyławiamy warzywa i przyprawy i odkładamy na bok (można je wykorzystać do przygotowania sałatki warzywnej). Do wywaru warzywnego dodajemy obrany czosnek, pokrojone buraki i pół łyżki soli. Zmniejszamy gaz i gotujemy bardzo powoli przez 15-20 minut. Tak przygotowany zaczyn na barszcz czerwony zostawiamy na noc, by nabrał(...)minut. W tym czasie z naszego farszu powinna odparować woda. Farsz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mąkę mieszamy z gorącą wodą (taką, by nie parzyła w ręce) i solą, a następnie wyrabiamy ciasto. Odkrawamy po kawałku ciasta i wałkujemy je cienko na stolnicy wysypanej mąką. Pozostałe ciasto powinno leżeć w misce przykryte wilgotną ściereczką, by nie obsychało. Rozwałkowane ciasto

Dieta bez mleka
Chleb pszenno żytni z jogurtem 214

Zrobiłam ten chleb w automacie do chleba, ale można również upiec w piekarniku. Wykonanie ciasta na chleb – Drożdże wymieszać z cipłą wodą dodać cukier, łyżkę

Kuchnia Pokoleń
Świąteczna strucla makowa, czyli Świąteczny makowiec zawijany. 189

całej naszej rodziny, później piekła je moja mama, a jakiś czas temu i ja dołączyłam do tego grona ;) Nie wyobrażam sobie bez nich Świąt, są pyszne. Ciasto jest chrupiące z zewnątrz i miękkie, baaaardzo nadziane w środku. Z tego przepisu upieczemy trzy dość spore makowce.Polecam!!! Składniki na świąteczną struclę makową (świąteczny makowiec zawijany): CIASTO: 70 g świeżych drożdży(...)Ciasto. Mąkę przesiewamy do dużej miski, w środku robimy wgłębienie. Drożdże rozcieramy z cukrem i mlekiem, gładki płyn wlewamy do dołeczka w mące i pozostawiamy na 10 minut (rozczyn powinien podwoić objętość). Do wyrośniętego rozczynu dodajemy cukier waniliowy, żółtka, masło i sól. Zagniatamy gładkie, jednolite ciasto (nie krócej niż 10 minut). Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy

Rozpustne gotowanie
Babeczki limonkowe na mące ryżowej 191

też wiedziałam. 3.   Mąka ryżowa ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Przy jej użyciu można przygotować każdą potrawę, od zupy po kopytka, kończąc na makaronie i ciastach- nie wiedziałam 4.   Można przygotować chleb, chociaż za bardzo nie urośnie, głównie z braku glutenu- nie wiedziałam 5.   Doskonała do zagęszczania sosów, w tym beszamelowych(...)miałam pojęcia) 7.   Nie pozostaje nam nic innego jak zastąpic mąkę pszenną zdrowszą mąką ryżową) A z drugiej strony musi być w tym trochę prawdy. Nie bez przyczyny mąka ryżowa jest istotnym składnikiem kuchni japońskieji innych krajów azjatyckich. Przy okazji ryżowych eksperymentów zapraszam na ryżowe babeczki o smaku limonki i kokosa. Lekkie i puszyste. Najlepsze

Mia Cucina Sofieta
Chrupiące, maślane i rumiane croissanty. 171

Ilość mleka zależy od wilgotności mąki.  3. Tak wyrobione ciasto przekładamy z powrotem do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 4. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę i zagniatamy, a następnie wkładamy do lodówki do schłodzenia na 30 minut. 5. Następnie ciasto wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną na kwadrat o grubości(...)złożone ciasto wałkujemy na prostokąt, uważamy, żeby masło nie wypłynęło.  8. Następnie ciasto składamy tak, aby otrzymać trzy warstwy. Tak jak na zdjęciu poniżej. 9. Ciasto wałkujemy na prostokąt i ponowie składamy na trzy warstwy, czynność w sumie powtarzamy trzy razy. Następnie ciasto rozwałkowujemy na prostokąt gotowy do krojenia i pozostawiamy na stolnicy na około 10 minut

Izabelawkuchni
Ciasteczka z ciasta francuskiego z Nutellą 153

Robiłam ostatnio tartę śniadaniową z ciasta francuskiego. Został mi spory kawałek ciasta, które świetnie pasuje również do słodkiej wersji ciasteczek. Szybkie, proste i niezawodne. 30 minut

Ania i Marcin gotują
Tartaletki w kratkę 186

Proste do zrobienia..Na początku pomyślałam , że będzie 1 duża tarta ..no, ale mam foremki do tartaletek ..więc są tartaletki.. 2 szkl. mąki 2-3

Moje domowe kucharzenie
Naczynia żeliwne – jak gotować w garnkach żeliwnych i jak o nie dbać 311

punktowych naprężeń metalu. Garnki żeliwne są naprawdę wytrzymałe, ale na kuchni indukcyjnej trzeba pamiętać przede wszystkim o zasadzie jej działania i nigdy nie rozgrzewać naczyń pustych , bez dodatku tłuszczu, płynu, bez składników gotowanej potrawy. Żeliwo na indukcji lubi też niską moc kuchenki – nigdy nie nastawiamy jej na najwyższą ani na funkcję przyspieszonego rozgrzewania (boost). Mimo że odporne, naczynia(...)potrawy. Żeliwny garnek świetnie działa też jako piec i tak był wcześniej (już w XVII wieku) wykorzystywany– przy wysokiej temperaturze i jej równomiernym rozkładzie działa perfekcyjnie przy pieczeniu chleba, mięsa czy ciasta. Garnek rozgrzewamy zaczynając od włożenia go do zimnego piekarnika, a następnie do już mocno rozgrzanego garnka wkładamy chlebowe ciasto lub mięso i zamykamy garnek rozgrzaną pokrywką

Karo in the Kitchen
Mini torcik bezglutenowy - zdrowy, prosty i szybki :) 219

Bez zastanowienia wiedziałam, że owocowe musy i konfitury od Małe Szczęścia wykorzystam na pewno jako warstwy do tortu. I tak też zrobiłam. Torcik wyszedł pyszny! Przygotowałam go z ryżu, mieląc go na mąkę. Upiekłam na dwa małe biszkopty w kształt serca, a następnie zostało mi jedynie przekładać je musami owocowymi. Przepis jest bardzo prosty i myślę, że szybki(...)mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie zmiksuj. Kolejno dodaj ubite białka i na najmniejszych obrotach całość zmiksuj.  Wybrane formy (u mnie dwa małe serduszka ok. 11x11 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj cienką warstwą oleju kokosowego. Podziel masę na dwie części i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 25 minut.  Biszkopty pozostaw

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania